Keresés

Részletes keresés

Babuci101 Creative Commons License 2011.09.30 0 0 2375
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.25 0 0 2374

így történt.. alapból - ha elég messze volt a nyugdíjhatár - mindenkit a részvénytúlsúlyosba tettek be, és csak ha visszaküldted a papírt akkor lehetett más..

Előzmény: etniez (2372)
etniez Creative Commons License 2011.09.24 0 0 2373

Sem a Pszáf, sem a Békéltető testület nem foglalkozik majd veled és ezt tudja az Axa is:

 

Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a Felügyelet a reálhozam és a tagdíjkiegészítés mértékével, illetve az egyéni számlán jóváírt tagdíjak összegével kapcsolatos viták elbírálására nem rendelkezik hatáskörrel. Ebből következően, amennyiben a volt tag a pénztár elszámolással kapcsolatos álláspontját nem fogadja el, – a Felügyelet eljárásának kezdeményezése helyett – bírósághoz fordulhat igényének érvényesítése érdekében. 

 

https://www.pszaf.hu/hirek_ujdonsagok/mnyp_kerelmek_int.html

 

 

vagy:

 

"5. Mit tegyek, ha vitatom a hozamgarantált tőke feletti összeg értékét?
Célszerű a pénztártól havi részletezésű elszámolást kérni a hozamgarantált tőke feletti összeg kiszámításáról. Lásd a hozamgarantált tőke feletti összeg kiszámítására vonatkozó részt (II. fejezet) és a Függeléket.
Ha a pénztár elszámolását nem fogadja el, akkor az ügyben kizárólag bírósághoz fordulhat.
A hozamgarantált tőke feletti összeg értékével kapcsolatos jogvitás kérdésben a Felügyelet a vonatkozó jogszabályi előírások alapján hatáskörrel nem rendelkezik."

 

https://www.pszaf.hu/data/cms2304467/GYIK_TB_mnyp_110823.pdf

 

Neked is azt javaslom, nyugodj meg és keress magadnak értelmes elfoglaltságot.

Előzmény: molnarzsoltattila (2371)
etniez Creative Commons License 2011.09.24 0 0 2372

Szia!

 

Törvény szerint a korod alapján automatikusan besoroltak, ha nem nyilatkoztál. Ebből kifolyólag semmilyen "kártérítési" igényed nem lehet.

 

"Én úgy emlékszem, hogy a három portfólió közül automatikusan a kiegyensúlyozott portfólió indult mindenkinek, aki mást nem választott, illetve akkor kellett visszaküldeni a nyomtatványt, ha a klasszikus, vagy a nagyobb kockázatú portfóliót választotta az ügyfél."

 

Erre nagyon rosszul emlékszel.

 

"És tudja valaki, hogy mi a határideje a reklamációknak?"

 

Akármikor reklamálhatsz, csak tök felesleges. Már nem vagy ott tag, semmit nem fognak neked javítani visszamenőleg. Majd továbbítják a kérésed a tb-felé, ott javítanak. De abból meg nem lesz reálhozam.

 

Jobb lenne, ha felfognátok: ez a hajó elment. A nyugdíjpénztári befektetésekkel nem utólag, hanem folyamatosan kellett volna foglalkozni.

 

Most rohangálhattok, levelezhettek feleslegesen... vagy játszhattok pertársaságosdit is. A dolgok jogszerűen zajlottak minden pénztárban.

Előzmény: lelkiismeret (2370)
molnarzsoltattila Creative Commons License 2011.09.24 0 0 2371

Kedves "lelkiismeret".

Dettó ez történt Velem is. Szerintem elévülés nincsen, én mindenestre most teszek egy próbát, és az "AXA Meditátor-i" szolgáltatását "kihasználva", felkeresem Őket. Szeretnék személyesen az összes papírommal együtt beszélni velük, mielőtti a "pénzügyi békéltető testülethez" mennék, mert a következő lépés utánuk Ők lesznek.

(A facebookon többek bekopizták a PSZÁF "elutasító" levelét, ezekután nem tudom érdemes-e őket bomázni feleslegesen)

 

Előzmény: lelkiismeret (2370)
lelkiismeret Creative Commons License 2011.09.24 0 0 2370

1998 óta, közalkalmazottként voltam én is ennél a pénztárnál. Minden egyes fillér a jövedelmemből látható, ezután a munkáltatóm rendesen perkált is. Több évi kiemelkedő pénztárhozam után, amivel minden évben kábítottak minket természetesen egy fillér reálhozamot nem kaptam. Mert állítólag a tempó portfólióba neveztem be.

Hátha emlékszik valaki: mi volt a portfólióválasztás menete? Én úgy emlékszem, hogy a három portfólió közül automatikusan a kiegyensúlyozott portfólió indult mindenkinek, aki mást nem választott, illetve akkor kellett visszaküldeni a nyomtatványt, ha a klasszikus, vagy a nagyobb kockázatú portfóliót választotta az ügyfél. Javítsatok ki, ha nem! Mert ha valóban a Tempó portfóliót választottam, akkor ezek szerint az AXA-ban kellene lenni egy általam aláírt papírnak erről, ugye?

Sajnos itthon erről semmi papírt nem találtam, de személyiségemből fakadóan abban biztos vagyok, hogy nem vállaltam nagyobb kockázatot a feltétlenül szükségesnél....

 

És tudja valaki, hogy mi a határideje a reklamációknak? hátha van remény valami kifiztésre...

etniez Creative Commons License 2011.09.21 0 0 2369

Az Axa volt a legrosszabb ebben az arányban. Én Aegont tudom, ott 81% kapott valamennyi pénzt.

Előzmény: sallia (2366)
Vinnie11 Creative Commons License 2011.09.21 0 0 2368

20 év múlva nem csak a reálhozamot kapta volna meg,plusz az mnyp csak a nyugdíj negyedét tette volna ki.

Előzmény: notom (2367)
notom Creative Commons License 2011.09.20 0 0 2367

Sajnos igazad van !

Gondolj bele milyen szép nyugdíjad lett volna kb.20év múlva,olyan két évig :)

Még jó hogy elöbb derült ki....

Előzmény: sallia (2366)
sallia Creative Commons License 2011.09.20 0 0 2366

Biztosan sokan láttátok a Házon kívül riportját a 0 Ft-os reálhozammal kapcsolatosan. A felvételen szereplő hölgy a forgatás közben hívta fel az AXA-t. Megtudta, hogy a tagok 59%-ának tudtak, 41 %-ának nem tudtak reálhozamot fizetni. - Azért ez "érdekes"; nem tudom, van-e még egy ilyen arányszámmal "büszkélkedő" nyugdíjpénztár? Olyan, aki emelett az összes tájékoztató anyagában olyan összehasonlításokkal kápráztatott el bennünket, melyből az derült ki, az országban 1. helyen állnak a nyugdíjpénztárak között ... Igen, az elsők között ... Miben is?

A saját példám: 1998 elején beléptem a Winthertur-ba. Közalkalmazottként kimutatható jövedelemből, rendszeresen vonták a tagdíjat. Aztán jött némi névváltoztás a pénztárnál, majd AXA-ként a folytatás. Nem pártoltam el, nem volt okom rá (bár előfordult, hogy 1/2 év elteltével jött az előző évi elszámolás). Folyamatos munkaviszonnyal, rendszeres befizetésekkel. 2008-ban választhattunk, ki melyik befektetési formát szeretné. A Tempo portfoliót választottam. S ez lett a vesztem. Az idén először érkezett egy levél tájékoztató jellegű kb. 9000 Ft-os reálhozammal, majd szeptember 2.-án a "0 Ft-os" értesítő. Ebben a felsorolt 4 ok közül a "Tempo"-s választás indokolta, miért a nulla. Persze, valamivel több mint 2 millió Ft átutalásra került az államnak ...

Számomra talán az a legérthetetlenebb, hogy 1998 és 2008 között, míg választani nem lehetett/kellett, hol volt a reálhozamnak megfelelő összeg? Vagy azt mind elvesztettük az azóta eltelt kb. 2 év alatt?

Talán sikerül tanulni abból, hogy a tisztességes munkával megkeresett pénz nem mindig fial (vagy legalábbis nem az átlagembernek).

etniez Creative Commons License 2011.09.20 0 0 2365

Menjetek. De előbb szedjétek már elő azt a papírt, amikor a hozamra/reálhozamra neked garanciát vállalt az Axa, mivel a tárgyaláson nagy szükségetek lesz rá.

Előzmény: mary_ciprus (2363)
notom Creative Commons License 2011.09.20 0 0 2364

Jobb helyet nem találtatok? Van már pertárskereső oldal miért kell a fb-k?

Miért nem inkább egy mertro áruházban gyűltök ? ... :D

Előzmény: mary_ciprus (2363)
mary_ciprus Creative Commons License 2011.09.19 0 0 2363

 figyelem gyertek  FB.-RA   --- AXA MAGÁNNY.PT KÁROSULTAK" NULLA HOZAM " IDE

 

ott gyűlünk a perhez

etniez Creative Commons License 2011.09.19 0 0 2362

Mi ebben a furcsa? 20-án kiszámolták, 22-én vissza igényelték. Tök logikusan követik egymást.

Előzmény: melcsi123 (2339)
etniez Creative Commons License 2011.09.19 0 0 2361

Vagy itt:

A hozamgarantált tőke és a "reálhozam"

Lassan lejár az idő és ugyan időnként még vannak "rohamaim" (pl. amikor a netfolio cikkét olvasgatom), nagyjából kezd megszilárdulni bennem a döntés, hogy hagyom magam a nyájjal együtt visszaterelni (az érveim ehhez hasonlóak). Így viszont nekiveselkedtem, hogy megbecsüljem a[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Előzmény: etniez (2360)
etniez Creative Commons License 2011.09.19 0 0 2360

Így:

 

"

A jogszabályi definíciók alapján a tag részére kifizetésre kerülő reálhozam a nyugdíjpénztári számlán levő megtakarítás úgynevezett hozamgarantált tőke feletti része. A hozamgarantált tőke leegyszerűsítve a jóváírt tagdíjak inflációval növelt értéke, kiszámítása törvényben foglalt képlet alapján történik.

 

A hozamgarantált tőke kiszámításnál, első lépésként meg kell határozni minden egyes hónapra nézve az egyéni számlán jóváírt (vagyis az adott pénztárnál érvényes működési költséggel csökkentett) tagdíj összegét.

 

Ezt követően az adott hónapban jóváírt tagdíjat meg kell szorozni az inflációs rátával, melyet úgy képezünk, hogy az adott tagdíj jóváírásának hónapja és a fordulónap (jelen esetben 2011.05.31.) közötti időszakban minden egyes hónap előző hónaphoz mért fogyasztói árindexét össze kell szorozni. Például egy 1999. májusban jóváírt tagdíj esetén 1999. májustól 2011. májusig, 2011. május hónapra a 2011.áprilisi fogyasztói árindexet kell alkalmazni és minden egyes havi fogyasztói árindex- szel meg kell szorozni az adott befizetést.

 

A hozamgarantált tőke - nevével ellentétben- nem kizárólag a számlája hozam nélküli tőkerészét jelenti, hanem tartalmazza a jóváírt tagdíjakat és az inflációt meg nem haladó mérték erejéig a hozamot.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a reálhozam nem azonos a magánnyugdíjpénztári számlán felhalmozódott hozammal. A reálhozam összegét a teljes vagyon és a nyilvántartott hozamgarantált tőke különbsége adja meg (teljes vagyon - hozamgarantált tőke = reálhozam)."

 

De gondolom te is utánanéztél, mielőtt idehánytál.

Előzmény: bakker makker (2331)
etniez Creative Commons License 2011.09.19 0 0 2359

Túl sok tévét nézel fiam :DD

 

Bemész a rendőrségre, kiröhögnek. Írsz a Pszáfnak, lepattint, egyén egyenlegekkel nem foglalkoznak.

Írsz bírósági beadványt, perben megnézik hogy mennyire voltál jogosult és megkaptad-e. Senkit nem érdekel, hogy mikor mennyit írt ki egy netes kalkulátor....

Előzmény: Dzsibzon (2328)
molnarzsoltattila Creative Commons License 2011.09.16 0 0 2358

A tegnapi "TV ügyvédje"-tők többet vártam.

Amit elmondtak azt már eddig is tudtuk, az ügyvédnő nyilatkozata volt csak hasznos, írtam Neki emait vállalna-e a bíróság egy esetleges perben az AXA ellen.

Híd Creative Commons License 2011.09.15 0 0 2357

Ne várj tovább, ha nem kaptál semmit, írj nekik, hogy mi ennek az oka. Augusztus végéig kellett volna kapnod mindent: elszámolást is, pénzt is. 

Előzmény: yoyo. (2356)
yoyo. Creative Commons License 2011.09.15 0 0 2356

Én még nem kaptam semmit!

Se egyenleget,se pénzt,se válaszlevelet vagy mailt.

Meddig várjak szerintetek mielőtt megkeresem az AXÁ-t?

Telefonon azt mondták aug.elején,hogy 18 000 ft-ot kapok de se pénz se válasz.

Most akkor van határidő módosítás?

nangel Creative Commons License 2011.09.14 0 0 2355

Olvasva a fórumot még hobban felbőszít, hogy az AXA-nál a 3 millió fölötti befizetésemre 430.000 ft hozamot jelenítettk meg, ebből a reálhzamom: 0!!!!!

Postán egyéb okból járva a kis fiatal postáshölgy azt mondta, hogy ő annyira meglepődött, mert még csak 4 éve dolgozik és a jövedelme is alacsony és kapott 36.000 Ft reálhozamot.

Az egyébként béka v... alatt lévő pénztárak úgy fizettek a kollégáknak, hogy levegőhöz is alig jutottam. Azóta sem térek magamhoz és még meg is magyarázták, hogy mennyire rossz portfólióban voltam és hogy 10 év múlva én kaszáltam volna a legnagyobbat.

Az elszámolásuk egyenlő a nullával!!!!

Szóval AXA előttem lejárva és úgy látom vagyunk egy jó páran, akik akkora ellenkampánt fogunk indítani maga a Bank és pénztár ellen, hogy csak NA!

ÉS MÉG KÉPESEK AZT REKLÁMOZNI, HOGY MILYEN NAGYSZERŰ BEFEKTETÉSEI VANNAK! Rajta! Tiszta Haszon befektetési számla!

 

Valóban TISZTA HASZON oda vinni a pénzt. Jól tudják befektetni! Jó példa rá a reálhozam!

subaru34 Creative Commons License 2011.09.14 0 0 2354

Mi van ezzel az országgal meg az ujságírókkal Tv-sekkel  miért nem merik kimodani azok vagy azoknak a kib...szott pénztárak,nevit ezért a nagy sajtó szabadság bár nem akarom bántani őketsem mert ők is fizuból élnek ,de akkor is !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: notom (2353)
notom Creative Commons License 2011.09.14 0 0 2353

Ez a Házonkívűl is egy nagy sz@r volt. Nem lettünk okosabbak ettől sem,még a kbszott pénztár nevét se merték kimondani pedig ott szorongatta az AXA-s papírokat!

 Majd holnap az ATV-n 20,40-kor :) 

Előzmény: subaru34 (2351)
subaru34 Creative Commons License 2011.09.12 0 0 2351

Holnap este a Házonkivül fogalkozik  a 0-ás reállal .Nem tudom ez is olyan lesz-e mint,a Napló volt vagy kimernek-e mondani valamit:)))

Híd Creative Commons License 2011.09.10 0 0 2350

Igen, lehet. 2009-ben és 2010-ben pozitív reálhozam volt, 2008-ban pedig negatív. Az öcséd megúszta a bukós évet, ő gyakorlatilag csak nyert.

Előzmény: Törölt nick (2349)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.10 0 0 2349

Hello

 

 

Kiváncsi vagyok a véleményetekre!

 

 

Sajnos 6746 ft ot kaptam.

 

Öcsém kapott: 21816 ft-ot

 

 

az én tőkém 834939ft az övé 408352ft.

 

Mindetten Tempo növekedési portfolió, elszámoló egység meg ilyenek ugyanaz.

 

Az én hozamom 88953 ft az övé 71677ft.

 

 

 

Annnyi, hogy én 2007.04.01 től ő pedig 2010.03.01től tag. Ez miatt lehet a nagy különbség?

 

Kiváncsi vagyok a véleményetekre. Köszi

 

hello

Híd Creative Commons License 2011.09.10 0 0 2348

Ahhoz, hogy Amazonnál mi volt, nem tudok mit hozzászólni, tisztázniuk kell a pénztárral a helyzetet. Ha nem megy, akkor meg a PSZÁF-hoz fordulni. 

 

Előzmény: werebel (2347)
werebel Creative Commons License 2011.09.10 0 0 2347

ja....én Amazone kommnetjére gondoltam....

Am. mi már 2 levelet is kaptunk tőlük,jóval határidőn belül,melyben azt magyarázgatják,hogy ők aztán csodajól és korrektül dolgoztak :(

Na,ez az,amivel mélyen nem értek egyet.azt is látom,hogy állam bácsi is őket takargatja,meg azt is,hogy addig csűrik cavarják,magyarázzák,hogy ők törvényesen.....hogy széllel szemen nem érdemes...Csak hát bosszantja az embert valamilyen szinten...De ez volt a tanulópénz .

Csak arrra utaltam,hogy lásd már be,ők is hibáznak....

amazone több,mint érdekes :D

 

Előzmény: Híd (2345)
yoyo. Creative Commons License 2011.09.10 0 0 2346

Kapják be a géphangjukkal együtt!

Mindenről tájékoztattak:mikor kellett volna kapni,mennyit,mi van ha 150 000 ft fölött utalnak,stb...Azt hogy a beigért 18 e ft reálhozamomat miért nem postázzák még mindig, na azt sokperces hallgatás után se nyögte ki a gép.Igaz ,megtudtam,hogy szombaton nem foglalkozik senki ilyen "dolgokkal". Hívjam őket csúcsidőben,mobilról.Mondja meg valaki!:várhatok még reálhozamot,vagy ellopta valaki? Augusztus elején még 18 000 ft-ról tájékoztattak.Akkor már régen le volt zárva a számlám.Akkor???

Híd Creative Commons License 2011.09.09 0 0 2345

Vagyok én, csak nem tudom, mit szóljak hozzá? Szvsz van egy képlet a mnyp törvény végén. Az alapján kéne számolni, nem az ilyen-olyan online kalkulátorok alapján, mindenkinek. Mert a törvény úgy szól, hogy az alapján számold ki a hozamgarantált tőkét, majd vond ki az összeget a május 31-i egyenlegből. A kettő különbözete jár vissza reálhozamként. 

 

Szvsz a pertársaságos banda 0,000001 százaléka sem számolt utána semminek, mindenféle tájékoztató jellegű adatokra, a szomszéd mennyit kapottra meg faxsetuggyamire hivatkozva reklamálnak. Holott az egyetlen dolog, amire hivatkozhatnának a jogszabály, ami azt írja elő, amit írtam fent. 

 

Megy itt a hiszti, de nem lehet ezzel mit csinálni. A reálhozam ilyen: nem annak sok, aki sokat fizet, nem annak sok, aki régóta fizet, hanem annak sok, akinek a befizetései idején a hozam jócskán meghaladta az inflációt. 

Előzmény: werebel (2344)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!