Keresés

Részletes keresés

Sorsha Creative Commons License 2010.12.10 0 0 966

Ha a Battle Royale-t olvasta, akkor a két Suzanne Collins regény, az Éhezők viadala és a folytatása a Futótűz simán mehet neki. Kevésbé véres, mint a BR.

George R.R. Martin Tűz és Jég dalának első négy része is kapható magyarul: Trónok Harca, Királyok Csatája, Kardok Vihara, Varjak Lakomája. Igényes Fantasy. De az annyira nem ifjusági bár nagyon fiatalok a főszereplők benne azért elég kemény történet és nem feltétlenül bánnak kesztyűs kézzel még a főszereplőkkel se.

Viszont jó fantasyból most újra kapható Neil Gaiman-Terry Pratchett klasszikusa az Elveszett Próféciák.

 

 

 

Előzmény: komédia (958)
Sorsha Creative Commons License 2010.12.10 0 0 965

A Éhezők viadala és a folytatása a Futótűz már megjelent magyarul.

Előzmény: Niki__ (963)
i love metric Creative Commons License 2010.12.08 0 0 964

Ha olvasta (olvashatta) a Battle Royale-t akkor gondolom már nem kisgyerekről van szó, hanem egy érettebb kamaszról. Ha engeded neki, hogy durvább, felnőttesebb fantasy-t olvasson, akkor én azt tudom ajánlani amit most is olvasok:

George R. R. Martin - Song of Ice and Fire

 

Nem tudom mi a magyar címe, én angolul olvasom, de ennek könnyű utána nézni. Négy kötete van (a negyedik mostanában jelent meg és az elsőt a Game of Thrones-t kb egy hete kezdtem el), és rettenetesen jó! Nem egy klasszikus gyerekmese, mint mondjuk egy Tolkien - Gyűrűk ura, sőt! Bővelkedik durva jelenetekben, de a társadalomkritikától sem riad vissza a szerző!

Na, hát úgy is fogalmazhatnék mint a topik címe: "Mesék felnőtteknek"! :)

Előzmény: komédia (958)
Niki__ Creative Commons License 2010.11.04 0 0 963
Én nem tudom milyenek azok a könyvek, amiket leírtál, mivel azokat nem olvastam, de azt tudom, hogy nekem is sokan dicsérték Suzanne Collins Az éhezők viadala című könyvet. A story valami olyanról szól, hogy minden körzetnek, évenként egy fiút és egy lányt kell adnia, hogy részt vegyenek egy televízióban közvetített túlélő show-n. Nem a főhőst viszik el, hanem a testvérét, de a főhős elvállalja húga. Akad egy mentoruk is, a show régebbi nyertese. Van benne szerelmi szál is, mivel a péknek a fiát is elviszik a ki régebben segített a főhősnek, mikor nagyon rá volt szorulva az ételre. De ez nem az a nyálas szerelmi rész. Tényleg jókat hallottam erről a könyvről. Szerintem, ha megjelenik, akkor én is megveszem, csak még kicsit tájékozódom róla...A gyermeked biztosan örülnek neki!

Előzmény: komédia (958)
vampírmánia Creative Commons License 2010.11.02 0 0 962

Sajnálom, de nem értek egyet. :(

Én probáltam igy is, ugy is. De mindig csalodás lett a vége. Ha a filmet néztem elöbb és utána olvastam, mindig össze zavart. a rendezők hajlamosak nagyon nagyon elferdíteni és a végén nem sok köze lesz a könyvhöz. Ha pedig olvastam és utána filmeztem, az meg totál katasztrofa volt. (mindig ideges lettem hogy nem képesek egy könyvet élet hűbben megformálni, ha már filmre viszik.)

Egy kivétellel találkoztam amikor a ilmet is láttam és a könyvet is olvastam és megegyezett a 2 történet és nem csalodtam se a filmben, se a könyvben. (Ez az Alkonyat volt)

Előzmény: tgunda (954)
Shalina Creative Commons License 2010.11.01 0 0 961
Nem rengeteg, de valami:

Fantasy puzzle

Shal
Előzmény: GaGa in the room (959)
Selener Creative Commons License 2010.10.29 0 0 960
pff nem tudom, hogy hol lehet ilyet venni, szerintem keress rá ebay-n én is láttam már ilyen puzzle-t, de nem tudom a srác honnan szerválta. Addig is valami jó fantasy könyvet ajánlhatnál :D
Előzmény: GaGa in the room (959)
GaGa in the room Creative Commons License 2010.10.29 0 0 959
sziasztok!

Az a problémám hogy szeretnék venni valamilyen fantasy puzzlet.... eddig egyszer láttam :D valaki nem tud segíteni hogy hol lehet ilyeneket találni?
komédia Creative Commons License 2010.10.29 0 0 958
Sziasztok!


Anyukaként írok ide.
Én nem igazán vonzódom a fantasyk, sci-fik világához, de a lányom igen.
Először nem örültem neki, aztán bele-bele olvasgattam pár könyvébe, annyira nem is vészes:-D
Szóval, karácsonyra szeretném meglepni valamilyen jó könyvvel. Mivel nem nagyon ismerem ezeket, kicsit utánanéztem. Találtam valami Futótűz címűt, mai most fog majd megjelenni november végén. Pont ideálisan, karácsony előtt:D Azt is olvastam róla, hogy ez egy trilógia második kötete talán.
Persze rögtön kutakodtam is kicsit a lányomnál, nincs meg neki az első kötet sem, így gondoltam, megveszem az elsőt is ezzel a Futótűzzel együtt.
A kérdésem az lenne, hogy mennyire jó választás ez? Ez egy jó könyv? Segítségként leírok pár könyvcímet, amiket olvas / olvasott: Battle Royale,twilight, Örökéj. Most hirtelen ennyi.
Remélem tudtok segíteni!
Előre is nagyon köszönöm!
hadur1 Creative Commons License 2010.10.29 0 0 957
Sziasztok !

Öhöhö, nemcsak a gyerekek kiváltsága a képzelet világa !
Én már régi lovas vagyok a fantasyk világában, Lovecraft, R.A. Salvatore, Poe stb, inkább az ilyen darkosabb könyveket szeretem, az új fantasys könyvektől, meg hát, hogy is mondjam, kicsit csalódott leszek, jó címválasztás, de a történetek általában semmit nem adnak az ember számára, nem olyan élvezetes az olvasásuk.
Nemrégiben kaptam rá a szőrvájvörös, túlélős könyvekre, no meg a filmekre is, öhöh, holtak hajnala stb, olyan jó amikor látod a főhős maroknyi ember lemorzsolódásával végül egyedül marad egy apokaliptikus világban és nemvágja, most váddö fákk ? XD
Jah és nemcsak a filmes forgatókönyvírók vannak válságban, hanem a szerzők is, sajnos ez érezhető, nem tudnak semmi minőségit vagy eredetit alkotni, a legutolsó könyv amit élveztem is, jó, mondjuk kicsit zavart, hogy a könyv fenegyerekei uzi-val osztották egymást, közben meg a legénytoll alig pelyhedzett az állukon, ez a Battle Royal volt, jót alkotott az a japó, feszültség, fordulatok, még mindig emlékszem milyen k*cs*g volt a gyerek azzal a golyóálló kevlarral... XDDD
Szóval, nemrégiben megint bementem egy könyvesboltba és gyorsan átnyálaztam a kínálatot, unalomból meg is néztem egy női szerzőt, mert hát az írás férfidolog... xD
De kellemesen kellett csalódnom, mert egy jól szervezett világot épített fel a szerzőnő és még a történet is különlegesnek mondható, mondjuk sok a párhuzam a Battle Royallal, de azért még is más, egyrészt Amerikában játszódik, másrészt meg kicsit több a csavar benne, nem olyan kiszámítható... Suzanne Collins volt ez az írónő, Az Éhezők viadala kicsit brutálabb, olvashatóbb, leginkább azért is, mert nincsenek benne nyakatekert Japán nevek, amiket képtelenség megjegyezni, másrészt sikerült egy kis sötétséget is belecsempésznie a történetbe, remélem hamarosan megjön Magyarországra a második kötete valami futótűz a címe, de remélem azért meglesz karira... XD Valamit már hallottatok a könyvről ? Esetleg valakinek PDF-ben ?
Bocs a terjedelmes kommentért, de unatkozom XDDD
fakers Creative Commons License 2010.10.26 0 0 956
Sziasztok!

Én meg pont az ellenkezője mellett tartok ki. Előbb elolvasni, majd megnézni filmben.
A gyűrűk ura engem se csigázott fel valahogy a mai napig sem. Akkor inkább a Harry Potter! Ez utóbbit csak moziba néztem, könyvben szerintem annyira nem kötne le.
Előzmény: olajnita (955)
olajnita Creative Commons License 2010.10.26 0 0 955
Ebben egyetértek. Jó először megnézni a filmet, majd később elolvasni.
Én a Da Vinci kóddal jártam így. Mondjuk szerintem a könyv sokkal jobb!

Az éhezők viadalát én is olvastam. Lebilincselő. A tipikus le nem tehető könyv:-)
Mondjuk én nem vagyok egy nagy fantasy/sci-fi rajongó, de ez a könyv pont azért jó, mert nem tartozik mereven ebbe a két kategóriába. Tehát, mondjuk én nem néztem a gyűrűk urát sem. Az nekem túlságosan 'mese'.
Vannak benne olyan szálak, amik miatt sokkal valóságosabbnak hat: szerelem, persze a főhőssel kapcsolatban; harc az életért, szegénység. Szóval, van minden!
Most jön a második kötet, már alig várom.
tgunda Creative Commons License 2010.10.21 0 0 954
Ez többnyire így van. Éppen ezért, ha valamiből van film is, könyv is, előbb célszerű a filmet megnézni. A könyv mindig bővebb és aztán jól kiegészíti a képi világot.
Előzmény: szimonettaa (942)
evanagy55 Creative Commons License 2010.10.20 0 0 953
Két érdekes témáju filmet és egy könyvet is láttam a közeljövőben igy érdekelne tudtok e még kiváló mesét felnőtteknek :)

Az egyik a Faun Labirintusa című spanyol alkotás, a másik pedig a Híd Tarabethia földjére. Mind két film elképesztő hatásal volt rám ennek hatására keztem bele a könyvolvasásba is, ajánlásra nekiálltam a gyűrűk urának és egy újabb kortárs bestsellernek az Éhezők Viadalának Suzanne Collinstól. Utobbit viszont képtelen voltam letenni :)

Előre is köszönöm az ajánlókat ;)
dancerfoot Creative Commons License 2009.12.17 0 0 952
úgy látom egy igazi vámpír fanatikus került ide :D ezek szerint érdemes lehet megvenni a könyvet :D köszi
Előzmény: dugipofi (951)
dugipofi Creative Commons License 2009.12.17 0 0 951
Vétek az Újholdat letölteni! Anniyra jó, hogy muszáj hogy kézben tartsd hogy elhidd h tényleg létezik:):)
Vámpírakadémia is nagyon jó!!! Más,mint a Twilight saga, szerintem egyáltalán nem koppintás.
Előzmény: zuhogjohn (949)
dancerfoot Creative Commons License 2009.12.17 0 0 950
Szia!

Sikerült megvenni a könyvet és elolvastad? Érdemes megvenni? :)
Előzmény: zuhogjohn (949)
zuhogjohn Creative Commons License 2009.11.17 0 0 949
Igen, szereti a vámpíros történeteket, de szerintem nem hallott a filmről, és nem is említem neki, mert akkor a végén még megveszi magának a Vámpírakadémiát. Az Újholdat meg inkább letöltöm neki karácsony után.
Előzmény: kistorpikee (948)
kistorpikee Creative Commons License 2009.11.17 0 0 948
Hát hogy ha már nálad van akkor szerintem ne hagyd ki:)biztos örülni fog neki,kellemes ajándék,főleg hogy ha szereti az ilyen vámpíros dolgokat:)gondolom az új alkonyat filmet is megnézitek akkor együtt nem?
zuhogjohn Creative Commons License 2009.11.17 0 0 947
Mióta utoljára írtam, azóta közben meg is jelent a könyv. És közben úgy döntöttem, hogy én is megveszem karácsonyra a barátnőmnek. De mielőtt meghozza neki a Jézuska, kiolvasom. :)
Előzmény: kistorpikee (946)
kistorpikee Creative Commons License 2009.11.17 0 0 946
nah ma éjszaka sikerült végignyálaznom a vámpírakadémiát..hát nem tudom h mennyire felnőtteknek való, de nekem azért tetszett, beleillik ebbe a mostani vámpíros trendhullámba..szval nem rossz szerintem..itt írtatok sokan a könyvről, gondolom h nem csak én olvastam el azóta..kicsit másnak érzem mint az alkonyatot,valahogy olyan emberibb az egész..
szanncsika Creative Commons License 2009.11.13 0 0 945
és ha nem lesz film akkor meg jól hoppon maradsz:D
Előzmény: hellobello12 (943)
szimonettaa Creative Commons License 2009.11.13 0 0 944
Fú, jó kérdés! Sok könyvesboltban voltam tegnap, mert szótár kellett.. De a Libriből meg tudod rendeli, meg se kell mozdulnod :)
hellobello12 Creative Commons License 2009.11.13 0 0 943
Én a filmet nézem meg és a könyvet nem olvasom el :D
szimonettaa Creative Commons License 2009.11.13 0 0 942
Én nem szeretem a készen kapott képeket. Utálom is, ha valamit elolvastam könyvben és utána lesz belőle film. Sosem nézem meg. Egyszerűen totál más az egész képi világ, mint ami az én fejemben már egyszer megszületett. Nem szeretem mikor felülírja hálivúd a képzeletvilágom :D
Peremy Creative Commons License 2009.11.13 0 0 941
Ha sikeres lesz, akkor biztos csinálnak filmet is, de könyvben minden történet jobb.
Az előzetes pár oldal alapján engem megvett.
Előzmény: hellobello12 (940)
hellobello12 Creative Commons License 2009.11.13 0 0 940
Lehet hogy egyáltalán nem is tervezik, hogy készítenek belőle filmet :)
szanncsika Creative Commons License 2009.11.13 0 0 939
amennyire utána tudtam járni (wikipédia) a könyv már 2007 augusztus 16-án megjelent máshol. Ha valamit félreolvastam esetleg elnézést... de ha valóban akkor jelent meg akkor már lehetne belőle film...
Előzmény: Peremy (937)
szimonettaa Creative Commons License 2009.11.13 0 0 938
Persze, ami késik, jönni fog.. úgyis lesz film is, mert a vámpírsztorikat zabálják az emberek, ezt meg megfilmesíthető nagyon is. Tuti, hogy nagyon látványos lesz. Maga a könyv is elég eseménydús..
Peremy Creative Commons License 2009.11.13 0 0 937
Az a helyzet, hogy eleve csak tegnap jelent meg a könyv itthon, szóval korai még a filmváltozatot várni. Bár azt nem tudom, hogy máshol mikor jelent meg, de nem hiszem, hogy túl régen.
Előzmény: Finrod (936)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!