Keresés

Részletes keresés

vizbedobomakalapom Creative Commons License 2010.12.26 0 0 11

A törzstőkét el lehet költeni tanácsadásra, utazási és egyéb reklámköltségekre. És már nincs is törzstőke.

A sikkasztást törzstőke alapon nem lehet bizonyítani, ha csak nem teljesen hülye az aki sikkasztani akar.

Ha bizományba adsz árut egy 1Ft-os Kft-nek, akkor a Kft. ügyvezetője nem 1 forintig lesz felelős, hanem az átadott áru értékéig.

Ha nem tud vele elszámolni, akkor az ciki. Ez igaz az árukészletre is, átutalásos számlánál.

 

Olyankor amikor egy Kft. vesz átutalásra mondjuk 10 db 1.000.000 ft értékű televíziót, és nem fizeti ki a számlát, akkor neki az eljárás után el kell számolni a tévékkel, vagy a belőlük befolyt összeggel. Ilyenkor szokták azt csinálni, hogy a Kft-t eladják papíron egy ismeretlennek, aki persze fiktíven átveszi az árukészletet is. Természetesen ez ügyvéd vagy közjegyző előtt történik, teljesen jogszerű, nehezen támadható. A tévéket csak példának írtam, a vevő átveheti árukészlettel is a céget, vagy házipénztárral. Lehet kombinálni teljesen mindegy. Ez az egész egyáltalán nem függ össze a törzstőkével.

Előzmény: cola1234 (10)
cola1234 Creative Commons License 2010.12.21 0 0 10

nem ezt hivjak sikkasztasnak? Eleg komoly bunteny. Lehet hogy fizikailag kiveheted a penzt es elkoltheted(bar torvenytelen) de akkor is behajtjak rajtad, persze csak ha van barmi vagyon a neveden; amugy dutyi.

 

Ellenben az 1 ft-os kft-nel csak 1 ft-ig leszel felelos. Ezzel gyakorlatilag hulye aki kft-vel uzletel, mert igy deklaraltan 1ft-al felelos a torveny elott. Magyaran penzt vagy arut vagy barmit adsz egy 1ft-os kft-nek, akkor o deklaraltan 1ft-ig felelos. Persze biztos lesznek tisztesseges cegvezetok, akik inkabb visszaadjak a 10milliot, de lesz aki nem fizeti ki, csak az 1ft-ot, es ez teljesen !torvenyes! lesz.

Jelenleg a bt beltag teljes vagyonaval felel, nem is eri meg bt-t csinalni, csak hat a koltsegei sokkal kissebbek, ezert valasztjak sokan inkabb a bt-t. Azt sosem ertettem, miert tekintik a kft-t komolyabbnal mint a bt-t. Hacsak nem az osszed bt beltag foldonfuto, vagyontalan hajlektalan.

Előzmény: yons (9)
yons Creative Commons License 2010.12.11 0 0 9

"

Na ne én úgy tudom 500.000ezer alatt nem lehet Kft létrehozni! Komolyan le akarják vinni 1Ft ra?"

 

Dehogynem lehet. Kedden berakod a bankba a törzstőkét, csütörtökön kiveszed a pénztárba (=visszaadod annak, akiktől kérted). Mindegy, hány forint az alapítási határ.

Előzmény: keripeti (7)
keripeti Creative Commons License 2010.12.08 0 0 8

Veled mindenben egyet értek! Csak itt az fog elő jönni, hogy vállalkozó barát környezetet akarnak teremteni, meg hogy könnyíteni akarják a cég alapítás, hogy mindenki számára elérhető legyen! Na ja egy valamilyen illegális dologhoz!

Előzmény: padisah (2)
keripeti Creative Commons License 2010.12.08 0 0 7

Na ne én úgy tudom 500.000ezer alatt nem lehet Kft létrehozni! Komolyan le akarják vinni 1Ft ra?

onobody Creative Commons License 2009.09.04 0 0 5
Kifizetem az ügyvédet , és már csődbe is ment a cég....   :)
kpityu2 Creative Commons License 2009.09.03 0 0 4
Mrs. Istvan Kocsis
padisah Creative Commons License 2009.09.03 0 0 2

szerintem ez baromság, arra lesz jó hogy az eddigieknél is jobban elszaporodnak az 1 megbízásra grundolt projektcégek, amelyek az alvállakozói követelések elől gyorsan becsődölnek és nem fizetnek semmit, vagy a kialkudott összeg 25%át

 

inkább azt kéne csinálni, hogy a kft törzstőke követelménye a forgalom nagyságához igazodjon, tehát egy adott adásvételi szerződést kft csak akor köthet meg, ha az abban szereplő összeghez arányos nagyságú törzstőkével rendelkezik

 

ugyanez vonatkozhat pl hitelfelvételre is, tehát kizárólag olyan kft-k létezhessenek a piacon, amelyek rendelkeznek a szerződésben vállalt kötelezettségeik betartásához elegendő törzstőkével, amely törzstőke állhat ingatlanban, vagy gépekben is, de a követeléseket, ha a cég csődbe megy, van miből kielégíteni

 

ezzel a változással viszont gyakorlatilag bedobták a gyeplőt a lovak közé, eddig is probléma volt a csődbüntettek kivédekezése,

 

eztán az lesz a módi, hogy senki akinek egy csepp esze van, nem dolgozik kft-nek, pláne nem a könnyített 1 forintosnak, mert lesz rá 30-40% esélye hogy bedöntik amikor fizetni kéne vele

Féreg_8V Creative Commons License 2009.09.03 0 0 1
Hi!

Gyakorlatilag már most is így van, csak okosan, normálisan kell csinálni.
Tehát szerintem változást nem fog hozni, főleg nem azoknál, akik szlagyártással foglalkoztak, ők nyílván tisztába vannak a jelenlegi szabályozással is.

üdv
Előzmény: Törölt nick (-)
BGfromÉ-D Creative Commons License 2009.09.03 0 0 0
0Ft-om van rá.
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.03 0 0 topiknyitó
milyen változásokat hozhat egy ilyen döntés?

Ezek után pl fölösleges lenne vállalkozói igazolvány kiváltása, vagy BT alapítás...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!