Keresés

Részletes keresés

György70 Creative Commons License 2011.01.19 0 0 30

Teljesen egyetértek amit a pedagógus palántákról írtál! Én egy Békés megyei kisvárosban jártam ilyen intézménybe, amíg elegem nem lett a sok értelmesnek nem nevezhető tanító-tanár jelöltből! Ittak, narkóztak a bulikon meztelenül az asztalon táncoltak! De az oktatók egy része is... van aki ivott, van akinek dili-cetlije volt arról hogy ő tulajdonképpen nem felelős magáért és volt egy nagyon hülye ének tramplicska-tancsika aki utazott a fiúkra (M.I) pfúj! Szóval ezektől tanultak az ilyenek!

A " legjobb" taníttványt büncselekmény elkövetésével vádolták,  az a marha pedig erre még büszke is volt, és mi lett belöle? Újságnál dolgozik az a ........!

A második számúból (K.N) pedig tancsi némni lett Szegeden (R. Á. I), de olyan "........" volt, mert ő elmondta egyszer bizalmasan, hogy utálja a gyereket és oda is csak azért jelentkezett, mert nem akar otthon kapálni!

Szóval ilyenek oktatnak!

Ilyenek veszik fel a fizetésüket az államtól!

Az ilyeneknek szedi be az állam az adót tőlünk!

El lehet ezen gondolkozni!

Előzmény: tgyl10 (23)
György70 Creative Commons License 2011.01.19 0 0 29

Nem attól van biztonságban a gyereked, hogy te megfenyegeted a tanárt aki egy felnőtt ember!! Arról nem szólva, hogy a gyereked nem tud majd beilleszkedni, mert vele mindig kivételeznek majd így vagy úgy! A te módszered nem vált be! Arról nem beszélve, hogy elöbb utóbb a kis pedagógusnak is akad olyan cimborája, szertője vagy haverja akinek még messzebb elér a kis kezecskéje, mint a te mocskos mancsod!

Tudom sok az állat a tanárok között, mindig is voltak! De te jobb vagy a kölyköd jobb lesz?

Előzmény: Grimaszov (20)
György70 Creative Commons License 2011.01.19 0 0 28

Mindig meggyöződöm arról, hogy akivel elvégeztettnek egy ilyen-olyan pedagógiai főiskolát annak új természetett, észt, szemléletett kifejezésmódot  nem adnak, de a diplomájával a pökhendiséget megkapja.

Mi az hogy "...kibaszatom..."? A főiskolán is így beszéltél a prof.-okkal? A 18 éves gyerekek (mert, lehet hogy a te gyereked egy ló, de a másé nem) biztos nem örömükben bögtek? Végre megszabadultak tőled...hurrá! Csak te nem vetted észre!

Egyébként az a véleményem, hogy aki ilyen szemlélettel tanít, az hagyja ott a pályát, mert az iskola nem fegyház!

Keress magadnak egy másik állást pl. az ilyenek jó árufeltöltők vagy segédmunkások, mert  "...az én kezem is messzire ér el, helyi szinten mindenképp..." oda pedig kell a hosszú kéz!

De tgyl10-zel egyetértek!!!!  A tancsik "...49 %-a hülye, 49 %-a kurva, a 2 %kkal meg még nem találkoztunk..." kívéve az utolsó megállapítását, mert én már találkoztam jó pedagógussal is, akit szerettek a tanítványai és nem rettegtek tőle.

Szerintem pedig csak addig keménykedsz amíg emberedre nem akadsz, mondjuk egy gazdag vállalkozó, doki, polgi csemetéje majd jól behúz a csőbe, de akkor már hiába pattogsz, a kis kollegáid és haverjaid magadra hagynak és te pedig eláshatod magad a hülye kis diplomá(i)ddal, amivel k....a nem kellesz !

Ezt én neked tanácsként mondom!

Ismerem a te fajtád! Veled vannak tele az elvonók, a kocsmák meg a hajléktalanszállók és rendre csak azt hallják hogy:

"...kibaszatom innen, mint macskát szarni, akinek meg nem tetszik mehet az ombucmanhoz....!

 

 

Előzmény: zizizuzu (27)
zizizuzu Creative Commons License 2010.10.18 0 0 27
Én meg anno szülőértekezleten jelentettem be a kedves szülőknek, hogy én vagyok az ofi, meghatározott szabályrendszerem van, ha valamelyik gyerekkel gond lesz, és nem tudjuk a szülőkkel közösen megoldani kibaszatom innen, mint macskát szarni, akinek meg nem tetszik mehet az ombucmanhoz.
Ja, és az én kezem is messzire ér el, helyi szinten mindenképp.
Így biztonságban volt az osztály, meg én is.....

Csak egy kis adalék, hogy ballagáskor a 18 éves lovak bőgtek, mint a malac, szóval annyira nem utálhattak :)
Előzmény: Grimaszov (20)
GaGa in the room Creative Commons License 2010.10.18 0 0 26
Ezzel alapvetően egyet értek, és valóban a szülő dolga a legalapvetőbb társas szabályokra megtanítania a gyerekét, de azt azért túlzásnak tartom felróni a szülőnek, hogy az egésznapi dolgozás után csak tízperc nevelés jut a gyereknek, aztán alvás.
Egyrészt a szülő, és elsősorban a nő, nem kedvtelésből dolgozik egész nap, és bízza másra a gyerekét, hanem kőkemény megélhetési okokból, és sokaknak nem kis lelkiismereti problémát okoz ez a helyzet..
Én sem a pedagógusok, sem a szülők részéről nem támogatom a gyerekverést, mert sajnos nagyon könnyű beleszokni, és az ember hajlamos lesz így megoldani a problémákat ahelyett, hogy egyéb, intelligens, emberi és kulturált problémamegoldási módokra törekedne. És sajnos a gyerek azt tanulja meg, amit lát. A szülő és pedagógus közös felelőssége megtanítani a nevetjeit, hogyan rendezzék a problémájukat társadalmilag és erkölcsileg elfogadható módon.
Előzmény: tgyl10 (23)
plavka Creative Commons License 2010.10.15 0 0 25
A férjem szokta mondani,ha ő a tanártól kikapott, akkor az apja otthon megkérdezte, hogy miért. Mikor megmondta az okát, akkor egy atyait is kapott.... Nem ám elviszerm az iskolából stb....
Előzmény: fahreinheit (24)
fahreinheit Creative Commons License 2008.02.20 0 0 24
Ez jó! Tetszik.
Miheztarás végett így legalább nem mondhatta/hatja a tanár,hogy Te nem szóltál előre/időben.:-)
Csak tudod így azért eszembe jutott az is,hogy milyen orcát vághatott mikor közölted ezt vele,hiszen akkor még felsem merült benne a gondolata sem- talán.:-))))
Szeretem az ilyen anyatigris tipusu szülőket.

Előzmény: Grimaszov (20)
tgyl10 Creative Commons License 2006.09.10 0 0 23

Hali!

 

Ez volt az utolsó hozzászólás, de úgy általában a problémáról.

Nem csak a tanárokkal van a baj.

 

Egy gépjármű vezetéséhez a jogsiért 1153 vizsgát kell letenni, valamint még 30 pótvizsgát, stb.

Egy esztergályost 3 évig oktatnak a szakmára.

Gyereket bármi barom csinálhat. Senki sem nézi, hogy alkalmas-e? Nem is tanítják sehol. Csak dugni kell érte.

 

Úgy néz ki ez a topic, mintha az orszában csak bűnözőpalánta gyermekek, hülye ökör szülők és mocsok pedagógusok uralnák, pedig ha megnézzük, általában ugyanazon gyermekekről van szó. Ez pedig igen kicsiny hányad.

 

Pedagógusok. Vegyes a társaság. Kevés idős tanár van. Jelentős részük a 40-50-es korosztályhoz tartozik. Emlékszem, annak idején olyan helyen voltam katona, ahol olt tanítóképző főiskola.

Nos az ott tanulókra még a kutyámat sem bíznám, vagy bíztam volna.

Néhány kivétellel olyan diákok voltak, akiket máshová nem vettek fel. Abban az időben nagyon sok volt a képesítés nélküli pedagógus, ezért bárkit felvettek, aki jelentkezett. Akkor mi úgy modtuk, hogy a hallgatók 49 %-a hülye, 49 %-a kurva, a 2 %kkal meg még nem találkoztunk, azért nincs besorolva.

Akkor nagyon felhigult a pedagógusi szakma. Senki nem vizsgálta, de talán a mai napig nem is vizsgálja, hogy a pedagógus vagy tanár alkalmas-e a szakmára?

Lélektelen, muszájból tanár emberek kezdték el nevelni porontyainkat.

 

A másik része, hogy azért a szülők sem semmik. Egész nap dolgoznak. kényszerhelyzet. A tanár van a gyerekkel. Otthon bármit is megcsinálhat a gyerek?

Úgy könnyű pofázni ám, hogy este tíz percet neveljük a gyereket, aztán fürdés, vacsora, alvás.

A szülőnek "sikerült" úgy megnevelni a gyermekét, hogy másnap megveri a tanárt, vagy elküldi a jó kurva anyjába, leköpi, terrorizálja, stb.

 

Én nem mondom, hogy jó dolog, ha verik a gyereket, sőt a túlkapások ellen fel kell lépni, de amikor az én tanárom meglegyintett, az édesanyám megköszönte.

Pedig kaptam nagy pofont is.

Felnőttem és egészen emberszabású lettem.

 

Sok-sok megértés, és tolerancia szükséges még mire it béke lesz.

Mindkét oldal el tudja sorolni sérelmeit.

 

:-))

Előzmény: örök kezdő (22)
örök kezdő Creative Commons License 2006.09.01 0 0 22
Sziasztok !

... nem is tudtam, hogy a gyereket a tanártól kellene leginkább félteni. No jó, ezzel a megoldással ilyen szempontból megvédted, de ki védi meg a társaitól? Ha ugye a tanár nem teheti. Vagy más gyerekét igenis nevelje meg? Csak a te gyermekedet ne?
Nem akarok senkit se meggyőzni semmiről. A nevelő általi fegyelmezés nem lehet "bármi", de ez nem csak a tanárokra vonatkozik, hanem a szülőkre is. Hallottam már olyanról, hogy a gyereket a szülője otthon seprőnyéllel verte, de ha megtudta, hogy a tanár megszidta , rögtön "hárpiaként" rohant az iskolába.
Szerintem nagyon sok szülő nem tud elég időt foglalkozni a gyerekkel, emiatt egyre fontosabb lenne az iskolai nevelés.
A jó megoldást én sem tudom, de hogy btk-val fenyegetni a tanárt..... aki akar, az gondolkozzék el rajta
... ennyi....
Előzmény: Grimaszov (20)
Gforce Creative Commons License 2005.12.04 0 0 21

Kicsit furának tartom h. mindenki egy az egyben a tanár ellen fordul. Tapasztalatbót tudom h. a tornateremben nagyon veszélyes balesetek is lehetnek, és az ha valaki ezt két pofonnal tolerálja nem biztos h. olyan nagy gond szerintem. Mikor annak idején egy idióta addig rúgdosta a labdát az öltöző ajtajának amíg az beszállva le nem verte a fém fogast úgy h. az szétvágta a bőrt a fejemen, és az öltöző leginkább egy disznóvágás színterére emlékeztetett én jobban örültem volna, ha az a pszichopata két pofont kap inkább én meg nem kerülök kórházba.

Egyébként egyre kezelhetetlenebbek a gyerekek és van olyan akivel csak így lehet szót érteni. Nem állítom h. a szóban forgó kissrác ilyen, lehet h. ő tényleg ártatlan volt.

Grimaszov Creative Commons License 2005.03.10 0 0 20

Sziasztok, én amikor beirattam a gyerekemet az iskolába rögtön közöltem a tanárral, hogy ha csak egy ujjal is bántani meri a gyereket akkor a büntetőjogi felelősségrevonást nem kerülheti el. Tudatosítottam továbbá azt is hogy a kezem sokáig elér. és esetleg ebből problémái származhatnak ami esetleg a testi épségére is negatív hatást gyakorolhat. Arról persze ne is beszéljünk hogy az állásába is kerülhet a dolog.

 

a módszer bevált, a gyerek biztonságban van

rendes gyerek Creative Commons License 2002.12.09 0 0 19
Nálunk a tornatanár Trabiját vitték fel az iskolaemeletre az öltözői folyosó elé.
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.05 0 0 18
[Csak úgy eszembe jutott egy szakállas diákcsíny, amivel tanítványai körében nem éppen népszerű tanárbájukat viccelték meg a srácok: megvárták, míg beesteledik, majd körbeállták annak egy játszótér mellett parkírozó autóját és felrakták a pingpongasztalra. No tanú, no tettes, no bűncselekmény, nothing...]
Előzmény: Törölt nick (14)
rendes gyerek Creative Commons License 2002.12.02 0 0 17
Debrecenben is volt verés.
Előzmény: lfz1 (7)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.28 0 0 15
...a fene az ékezeteimet!
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.28 0 0 14
Én bizony alaposan kitolnék vele, de aljas és sunyi módon, akár évek múlva, hogy ne tudjon a gyerekemen bosszút állni. A gyermek meg csak annyit tanulna egy esetleges er?szakból, hogy igazságtalan sérelmében mellette állok, és igenis sokszor - itt a Sötét Balkánon - ez az elintézési mód. (ugyebár mindenki vérmérséklete és jelleme szerint :-)))
Feleségem pedagógus, és t?le tudom, hogy az igazgatók (és tanarak) meglehet?sen tartanak a M?vel?dési Osztálytól. Ha ott van szövetséges, akkor sok mindent lehet tenni, és nagyon nagy balhét lehet csinálni, de ehhez tények, tanúk és bizonyítékok kellenek. Meg RTL Klub, meg újság.. meg polgári per..stb. Ha nem jön össze a dolog, akor lehet más iskolát keresni :-(
Én biztos, hogy inkább a személyes bosszút választanám, de ezt másoknak nem ajánlgatnám. A többségnek legjobb, ha t?r.
Előzmény: Hettie (13)
Hettie Creative Commons License 2002.11.21 0 0 13
de igen, viszont lehetséges, hogy legközelebb gondolkodik, mielőtt felemeli a kezét.
másrészt mit fog tanulni a gyerek? hogy ha valaki bánt, nem tehetsz mást, mint tűröd vagy elmenekülsz.

Fel lehet jelenteni. Fel lehet hivni az RTL klub hiradojat, vagy a blikket. Van mas is...

Ha apuka eltorne igazgatobacsi kezet, abbol a gyerek meg azt tanulja meg, hogy a testi sertes a megoldas.

Előzmény: Törölt nick (12)
Hettie Creative Commons License 2002.11.21 0 0 11
Attol meg igazgato es tanar marad, vagy nem?
Előzmény: Törölt nick (10)
Broe Creative Commons License 2002.11.21 0 0 9
De ha MINDENKI fellép együttes erővel? Az összes srácot csak nem rúghatja ki???
Nincs ott valami gyermekvédelmi hivatal vagy ilyesmi? És ha szülőin beszélnétek a tanárral?
Valamit csak lehet tenni. Valamit muszáj tenni!
Előzmény: lfz1 (7)
Hettie Creative Commons License 2002.11.21 0 0 8
Nagyon sajnalom.
Előzmény: lfz1 (7)
lfz1 Creative Commons License 2002.11.21 0 0 7
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat.
Az elmúlt napokban kutakodtam egy kicsit és a tudomásomra jutott valami.
Az elmúlt két évben több gyerek el kellett
hogy hagyja az iskolát, mert a szüleik eljárást kezdeményeztek a tanár ellen./ az ütlegelésen kívül kedvenc megszólító mondata az "idióta neveletlen barmok" / Kb. 1 évig tartó procedúra után érdemben semmi változás nem történt, a tanár még mindig tanít és igazgató is.
A fiam osztálytársainak szüleivel beszélgetve kiderült, senki nem támogatja a közös fellépést
a fenti okok miatt /merthogy széllel szemben...../
Való Világ 2002 Magyarország.....Hajdú megye....
Hajdúszoboszló

Hettie Creative Commons License 2002.11.16 0 0 5
es hogy hogy veditek meg a fiadat ettol.
Előzmény: Hettie (4)
Hettie Creative Commons License 2002.11.16 0 0 4
Dontsd el, hogy a tanar megbuntetese a fontos, vagy a fiad lelke, vagy mindketto, es talajatok ki a felesegeddel, hogy hogyan lehet elintezni az ugyet ugy, hogy a gyermek a legkevesbe seruljon.

Ha nyugodt tudsz maradni, akkor a fiad konnyen tulteszi magat az incidensen, es kevesebb ideig lesz lelkibeteg. Ha azt latja, hogy a szulei ketsegbeesetten rohangalnak a lakasban, nem fog neki segiteni.

Feljelentes eseten gondolkozz el azon, hogy a fiadra milyen hatasa lesz, mit szolnak az osztalytarsai, milyen kigyot bekat fog rakiabalni a tesitanar esa tobbi es a tobbi.

Előzmény: Hettie (3)
Hettie Creative Commons License 2002.11.16 0 0 3
Probaljatok meg megnyugodni, es ugy kidolgozni a strategiat. Ha pesti vagy, akkor jo esellyel zokkenomentes az iskolavaltas ha feljelented a tanart. Ja, es kerdezz meg egy ugyvedet is az eselyeidrol es a taktikarol. Hideg fejjel.
Előzmény: lfz1 (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.16 0 0 2
Szerintem is. (Csak azért akarom megerősíteni Alice-t, mert én is pedagógus vagyok.) Mondhat nekem bárki bármit, ez itten még Balkán a javából... :-((
Előzmény: AliceCsodaországban (1)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.11.14 0 0 1
Jelentsd fel, és utána sürgősen keress a gyereknek egy másik iskolát. Ez a nagy büdös magyar realitás sajnos.
Előzmény: lfz1 (-)
wga Creative Commons License 2002.11.14 0 0 0
Jelentsd fel. 0 esélye van.
lfz1 Creative Commons License 2002.11.14 0 0 topiknyitó
Hali!
Aki tud, legalább tanáccsal segítsen..
Tegnapelőtt az ötödikes fiamat a testnevelő tanára
órán az osztály szeme láttára kétszer megütötte.
A kiváltó ok a gyerek elmondása szerint:
a magasugró helyen leterített birkózószőnyeget támasztotta a lábával, hogya leérkező ugróval a szőnyeg ne csússzon el. A tanár szerint "túl közel állt a szőnyeg széléhez"....
De ezt az ütések után magyarázta el a fiamnak.
A fiam szerint ez nem először fordul elő az osztályban, csak ő most került sorra.
A gyerek azóta lelkibeteg,én az idegtől nem látok.
Mit tanácsoltok, hogyan rendezzem el ezt a dolgot?
Vágjam pofán, jelentsem fel, vagy mik egyáltalán
ilyen esetben a lehetőségek?/ha pofán vágom, ugyanolyan gazember vagyok én is...../
Mit tanácsoltok?
Üdv
Lajos

Ui.a tanár mellesleg az iskola igazgatója is egyben.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!