Keresés

Részletes keresés

hAnd Creative Commons License 2011.05.10 0 0 18

Tényleg :) Nem baj, de aki  olvassa, okulhat belőle

 

Előzmény: Infomaker (17)
Infomaker Creative Commons License 2011.05.10 0 0 17

lelkesen válaszolgattok egymásnak, de nem veszitek észre, hogy a válaszok között évek teltek el..

hAnd Creative Commons License 2011.05.09 0 0 16
Esetleg nézd meg a neten a Penetron Admixot. Nekünk ebből van a pince szerkezeti padlólemeze, a szélén szintén penetronos talpkoszorúval a zsalukő fal alatt. Kívülről 2 réteg modifikált bitumenes szigetelést tettünk.
Előzmény: Briella65 (12)
mu4eva Creative Commons License 2011.05.09 0 0 15

Amennyire én tudom, Izonilt nem lehet földalatti helyiségeknél külsőleg alkalmazni, bár én egyáltalán nem értek hozzá csak egy ismerősünknek nemrégiben voltak hasonló problémái.

 

Az ő 13.ker.-i pincéjét egyébként ezek (http://pinceszigeteles.com/) vízszigetelték és egyenlőre teljesen jól működik (ennek kb. 8 hónapja).

Előzmény: Briella65 (12)
zsuli83 Creative Commons License 2008.06.15 0 0 13

Kedves pincések!

Abban sajna nem tudok segíteni, hogy mivel szigeteljetek, de ha a pince a beázás miatt  a kis ablakokon keresztül nem tud kiszáradni, arra tudok megoldást: elektromos pramentesítővel kell a légnedvességet kivonni.

100m2-es lakásban kb 2 hétig megy egy ilyen gép, kisebb pincében sztem 1-2 hét is elég.

A gépek kapacitását az határozza meg, hogy hány liter/nap a teljesítménye, vagyis mennyi vizet tud kiszedni. (így a 20 cm-es mini készülékek, melyek 10 ezer Ft alatt vannak, azért nem valami hatékonyak, mert 0,6 liter/nap)

 

20 liter/nap kapacitású Páramentesítő bérlés:

www.paramentesito.fw.hu

Julia

Briella65 Creative Commons License 2007.05.29 0 0 12
Kedves Segíteni vágyók!

Most kezdtük az építkezést. A pince alapja már le van betonozva. Nemsokára kezdődik a zsalutégla falazás. A talaj agyagos. Mi Izonilos vízszigetelésre gondoltunk kívülről. Az ezelőtti verzió a bitumenes lemez+ Dörken szigetelés volt. Azonban az eső miatt erre a megoldásra váltanánk át. Van valakinek pozitív tapasztalata az Izonilról? Tuti megoldás a víz ellen?
Köszi a segítséget! Üdv.:Gabi
Floyd 1980 Creative Commons License 2007.05.29 0 0 11

Udv mindenkinek!

Ha epitek egy 5m mely borospincet egy  145m magassagu domboldalba, befolyhat a talajviz? A domb 10 m-t ejt 80 meteren, es a talaj agyag.

 

ingatlanangyal Creative Commons License 2005.07.11 0 0 10
Kérdések:
1. sik-e a telek vagy lejtős. Mennyire?
2. Hol ázik be, az egész vagy egy folt.
3. Milyen csövek stb. van a falon keresztbe
4. teljesen új az egész vagy részben csatlakozik vmi. máshoz. (a régi-új határ mindig kritikus

ingatlanangyal
HHajnal Creative Commons License 2005.07.11 0 0 8

Kedves Zsolt!

Erre a problémára a megoldás az IZONIL vízzáró és légáteresztő vakolat, mely Magyarországon egyedülálló és teljes megoldást biztosít az ilyen és ehhez hasonló problémákra!

Bővebb információt a 06-1/433-2193 tel.számon kaphat!

 

Előzmény: Törölt nick (-)
jbalog Creative Commons License 2005.04.19 0 0 7

 

 

Nehéz ennyi információ alapján bármilyen véleményt is mondani. Az sem egyértelmű, hogy nedvesedés van a falon, vagy víz is van a pincébe. De leglényegesebb kérdés az, hogy csak meghatározott helyen ázik, illetve nedvesedik a fal, vagy teljes felületén. Ha vastaglemez szigetelést készítettek, nagyon trehány munkának kell ahhoz lenni, hogy beázzon, ez igen ritkán fordul elő. Beázások jellemzően a szigetelésen átvezetett víz vagy csatorna vezetékek mellett szoktak leginkább előfordulni, ha van ilyen, először azt kellene megvizsgálni. Szigetelést javítani csak a külső oldalról, a szigetelésvédő fal gondos megbontásával lehet.

Előzmény: Törölt nick (-)
TAMASCS Creative Commons License 2004.05.07 0 0 6
A munkahelyemen hasonló problémával küzdenek, mi egy olyan céggel kerültünk kapcsolatba, akik az elektromos elvű készülékeket forgalmazzák.
A megoldás attól függ, hogy pontosan hol és mitől nedvesedik a pincéd. Az elektromos elvű berendezések csak akkor működőképesek, ha nem nyomásos víz okozza a problémát. Tehát nagy kérdés, milyen magasan van a talajvized. Ha a fal csak a talajnedvességet szívja fel, az elektromos használható. A szárításra a forgalmazó garanciát is vállal, tehát ha 3 éven belül nem szárad ki a pincéd, akkor 3 év után a teljes vételárat visszafizetik. A készülékre 20 év garanciát vállalnak. A készülék ára attól függ, mekkora alapterületű a védett épület, 100 nm alapterületre a készülék ára kb. 1 milla áfával. Meggondolandó. Előny, hogy bontás nélkül megúszod.
Más módszert nem ismerek, maximum a pince helyett sima sávalap, de ez nem megoldható.
Mivel nálunk -1,5m-en van a talajvíz nem mertem pincét csináltatni. Hiába csinálják meg lelkiismeretesen, elég egy hiba, és ott kíméletlenül bejön a víz. de az hogy nekem nincs pincém, gondolom nem vigasztal.

Tamascs

Előzmény: Törölt nick (5)
babydevil Creative Commons License 2004.04.28 0 0 2
Keresd meg a kivitelezöt és javittasd meg vele.
Valami garanciát csak kellett, hogy vállajon a munkájára.
Előzmény: Törölt nick (1)
moonshadow Creative Commons License 2004.04.28 0 0 0
A szigetelés az készülhet talajpára, talajnedvesség, talajvíz ellen is.

Egy talajpára elleni szigetelés nem fogja meg a talajvizet, stb.

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.27 0 0 topiknyitó
a helyzet a következô: tavaly építettünk a házhoz egy részt, alá pincét. a pince úgy lett megépítve, hogy van egy alap, körben a szigetelésvédô fal, aztán kátránymicsodás szigetelés, meg ki is van kenve valami feketével. utána jött asszem kavicságy (de már nem tudom biztosan) és alapozás, falazás, tehát még egy teknô.
a héz felôl is így.
elvileg erre azt mondta a kivitelezô - akkivel más miatt már összevesztünk - hogy örök darab, soha be nem ázik.
namost. nálunk ölég magasan van a talajvíz. és most megyek le a pincébe és alul a talapzatnál körbe több helyen beázik, a fal vizes és a beton aljzaton is látni a víznyomot. ölég rendesen.

mit lehet tenni - a kötélen kívül? hogy lehet ezt megúszni? mi ilyenkor a megfejtés? HELP!!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!