Keresés

Részletes keresés

Csigabiga2 Creative Commons License 2011.07.24 0 0 5

Igen, ez egy új problémát vet fel.

 

ÁSZF (April)

12.8. A Szolgáltatás megszûnése
A Biztosító szolgáltatása azonnali hatállyal megszûnik:
• Amikor a Biztosított újra jövedelemmel járó munkaviszonyba áll.
• A Kedvezményezett jelen Általános Biztosítási Feltételek szerint más biztosítási
kockázat kapcsán kártérítésben részesül.
• A két következô esemény közül a korábban bekövetkezô idôpontban:
– Azon a napon, amikor a törvény szerint járó álláskeresési járadék, ill. álláskeresési
segély folyósítása megszűnik a munkaszerződést szabályzó
munkatörvény szerint.
– A Maximális Szolgáltatási Időszak végén.

 

Na de ez is csak a biztosítók javára változik. Szerintem nem lesz meg a jogharmonizáció. Főleg, hogy más tekintetben is csak a nemfizetés a cél, nulla kockázattal. Abban a pontban pedig, hogy minden olyan körülmént be kell jelenteni feléjük ami az ő kockázatukat negatívan érinti, na ebben talán még az is benne foglaltatik, ha a főnökömmel megromlik a kapcsolatom...

Előzmény: renegade (4)
renegade Creative Commons License 2011.07.24 0 0 4

Itt valami nem stimmel. Szeptember 1-jétől kezdve mindössze 3 hónapra jár majd az álláskeresési járadék. A biztosító szerint az önrészesedési időszak 60 nap, utána a biztosító kiegészíti az álláskeresési járulékot. Ebből következően szeptember 1-jétől mindössze 1 hónapig kapja a biztosított a kiegészítést. Hát...

Előzmény: bogel (2)
Csigabiga2 Creative Commons License 2011.07.23 0 0 3

Amit pirossal jelöltél. Kicsit bonyolultan fogalmaztam.

Előzmény: bogel (2)
bogel Creative Commons License 2011.07.23 0 0 2

"Konkréten az April érdekelne, hogy van-e valaki aki már kapott tőlük pénzt a biztosítási esemény bekövetkezte után?"

 

A Munkanélküliség Biztosítás lényege:

 

Ha munkáltatói rendes felmondás útján (közös megegyezés esetén nem szolgáltat a biztosító) Ön elveszíti állását, regisztrált álláskeresőként álláskeresési járadékban részesül és rendelkezik Munkanélküliség Biztosítással, akkor a biztosító havonta kiegészíti Önnek az álláskeresési járadékát azzal az 50 és 250 ezer forint közötti összeggel, melyet Ön szerződéskötéskor választott.

Fontos tudni, hogy a biztosítás várakozási időt is tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy ha Ön a várakozási idő alatt veszíti el állását, akkor a Biztosító nem szolgáltat. A várakozási idő 180 nap.

A biztosítási szolgáltatás legfeljebb kilenc egymást követő hónapon keresztül térít (beleértve az önrészesedési időszakot, mely munkanélküliség esetén 60 nap, keresőképtelenség esetén 30 nap), viszont ha például 4 hónap havi térítés után Ön újra elhelyezkedik, a biztosító a szolgáltatást felfüggeszti. Amennyiben a próbaidő után nem tartják meg a munkavállalót, ill. 12 hónapon belül újra elveszíti az állását rendes felmondás útján, azonnal újraindul a kártérítés és akár a hátralévő 3 hónapig tarthat, ha azalatt az idő alatt a biztosított nem talált más munkát.

 

http://www.april.hu/biztositasok/munkanelkuliseg-biztositas/

 

Milyen biztosítási esemény után?

Előzmény: Csigabiga2 (-)
Csigabiga2 Creative Commons License 2011.07.23 0 0 1

Az apróbetűnél nem szerepel a betegség bejelentése. Sőt, amikor kötöttem, akkor levélben megkérdeztem, hogy mi van abban az esetben, amikor az egészségi állapot akkor romlik, miután már biztosított lettem náluk. Erre természetesen az volt a válasz, hogy mivel a szerződés él, ezért természetesen újra kötik akkor is velem. De ezt az előzők tükrében nem tartom elképzelhetőnek.

 

 

Előzmény: mert mindig a hoki (0)
mert mindig a hoki Creative Commons License 2011.07.23 0 0 0

Bontsd fel az életbiztosításodat is náluk és kösd meg másutt, ahol jobban elolvasod az apróbetűs részt is.

Előzmény: Csigabiga2 (-)
Csigabiga2 Creative Commons License 2011.07.23 0 0 topiknyitó

Az előbb elveszett amit beírtam. :(.

Szóval azt szeretném megtudni, hogy milyen tapasztalatotok van a munkanélküli biztosításokkal kapcsolatban. Konkréten az April érdekelne, hogy van-e valaki aki már kapott tőlük pénzt a biztosítási esemény bekövetkezte után?

 

Sajnos a biztosításomat a cég megszüntette, olyan indokkal amelyek nincsenek benne az ÁSZF-ben. Konkrétan amikor kötöttem, akkor minden kitételnek megfeleltem, ami a szerződés létrejöttéhez szükséges. Aztán időközben gyereket szültem, majd amikor a gyed ideje alatti jövedelem csökkenésemet akartam bejelenteni, akkor írásban közölték velem, hogy visszamenőlegesen megszüntetik a biztosításomat. Több dologra is hivatkoztak, először, hogy a gyed nem bérjövedelem, de ezt tudtam cáfolni az OEP jövedelemigazolásával, ahol is mint más bérjövedelem szerepel. Aztán jöttek azzal, hogy én nem jelentettem be a terhességem tényét nekik, holott minden olyan változásról tájékoztatnom kell őket, mely hatással van az ő kockázatukra. Akkor ezt igen diszkriminatívnak és eu-s jogokba ütközőnek tartottam és tartom, utána ettől is elálltak. Utána azzal érveltek, hogy ők az évfordulókor indokolás nélkül is elállhatnak a szerződéstől. Na ez már mindennek a teteje.

Van egy életbiztosításom is náluk, melyet ugyancsak évente kell újítani. Ugyanazokat a pontokat tartalmazza az ÁSZF. mint a munkanélküliségi bizt. esetében. Tehát nekem kötelességem bejelenteni az esetleges időközben diagnosztizált betegségeimet, ők pedig bármikor ennek tudatában elállhatnak a szerződésemtől, én meg ottmaradok betegen pénz nélkül. Igaz a rokkantság és halál esetén fizet, nos lenne elég idejük elállni amíg egy betegség odáig fajul.

 

Szóval van aki hasonló cipőben jár mint én?

 

Esetleg tud valaki egy normális biztosítót ajánlani akik úgy ahogy tisztességesek és legalább a törvényt és az ÁSZF betartják?

 

Köszönettel: Szilvi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!