Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.16 0 0 51

Hát ha apukának, meg anyukának is plussz ujja van, akkor nagyobb az esély, hogy a születendő gyerkőcnek is az legyen...

 

De ha a táltos hittel a vérfertőzés párosodik, annál rosszabb nincsen.

Előzmény: blitzkrieg (50)
blitzkrieg Creative Commons License 2007.02.27 0 0 50
Az Arpadhaziakkal kapcsolatban: lehetseges, hogy a verfertozessel hozhato kapcsolatba a plusz ujak viszonylagos gyakorisaga.
Előzmény: xispix (10)
Saraldu Creative Commons License 2007.02.27 0 0 49
Bocs de hogy érted az utolsó mondatodat?...:S
Én csak segítséget akartam kérni hátha valaki tudja ennek az okát. Még régebben 13X műtötték hogy valahogy áljon az ujja és egyre jobban fáj neki mostanában. Égető érzés azt mondja...de tuti hogy nem a műtétektől van mert nem olyan, nem úgy fáj, hanem másképpen mint szokott, és helyezkedik a plusz csontja az ujjában de miért?
xispix Creative Commons License 2007.02.26 0 0 48
Úgy érted mintha egy szálka belement volna?
Mert én itt nem azokra kérdeztem.
Előzmény: Saraldu (46)
vizipokocska Creative Commons License 2007.02.22 0 0 47
szerintem ez kitaláció! ismertem embert, akinek öt helyett 6 ujja volt, szoval osszesen 12. ma is valami hidegrázás van benne ha rágondolok! es ismertem az embert! egyáltalán nem volt sámán! bocs! tényleg nem!
Saraldu Creative Commons License 2007.02.21 0 0 46
Sziasztok! A barátomnak fölös csont van az ujjában és mostanában eléggé fáj neki. Szerinte érdekes érzés inkább égető. Segíteni szeretnék rajta hogy egy kicsit elmúljon a fájdalma, de azt mondja hogy a maszírozás is fáj neki a forróviz meg nem segít. Azt szeretném kérni hogy ha van tanácsotok akkor írjátok meg hogyan lehetne enyhíteni ezt, ha lehet.
xispix Creative Commons License 2006.06.12 0 0 45
Még nem hallotam róla.
Előzmény: Mira Noorf (44)
Mira Noorf Creative Commons License 2006.05.10 0 0 44
Sziasztok!
Lenne egy exkluzív kérdésem.
Utána tudnátok nekem nézni a Mácsi nevezetű sámánnőnek?
Igazából nagyon fontos lenne és nem találtam sehol semmit ezzel kapcsolatban, így gondoltam hozzátok fordulok segítségért. Nagyon megköszönném, ha tudnátok rá szánni egy pár percet.
Köszi!
Yoda77 Creative Commons License 2005.08.25 0 0 43

"A megérzéseid kapcsolódnak esetleg vezsélyhelyzethez, vagy bármi máshoz amit különösnek tartasz?"

 

Ha az álmokra gondolsz a veszélyhelyzet nem jellemző (hál' istennek nem is nagyon szoktam veszélyben forgoni). Régebben akkoriban jöttek, amikor új szerelem volt a láthatáron. Manapság szerencsére már megállapodtam, azóta az álmok nem kapcsolódnak különös dolgokhoz, inkább csak szimplán hétköznapi helyzetekhez. Az ébren átélt megérzések (pl. éppen akkor telefonálok, amikor valami történik vagy éppen történt) szeretett emberekhez kapcsolódnak.

 

"Volt -e hosszabb betegséged, esetleg ájulós vagy?"

 

Gyerekkoromban hosszú évekig voltam asztmás, de ez kamaszkoromban gyakorlatilag végleg elmúlt. Életemben egyszer ájultam csak el, valószínűleg alig néhány másodpercre.

 

"A csontkinövésről anyukádék mit mondtak? Ez igy volt, vagy levágtak valamit onnan?"

 

Semmit nem vágtak le, így születtem. Sőt, nem tudom korábban írtam-e de a szokásos gyerek- és kamaszkori balhék ellenére soha még csonttörésem sem volt.

Előzmény: xispix (42)
xispix Creative Commons License 2005.07.12 0 0 42
Vagy 1 hónapig valamiért nem tudtam olvasni az oldalt. Köszönöm a beszámolódat ilyenekre gondoltam. Nekem is voltak előre meglátásaim, de gyerekkorból. Már állt. isk. koromban elmúlt. Jó hogy neked még ma is van ilyen ha érdekel érdemes lenne gyakorolnod. Meg lehet benned a tehetség erre. A megérzéseid kapcsolódnak esetleg vezsélyhelyzethez, vagy bármi máshoz amit különösnek tartasz? Volt -e hosszabb betegséged, esetleg ájulós vagy? A csontkinövésről anyukádék mit mondtak? Ez igy volt, vagy levágtak valamit onnan?
Előzmény: Yoda77 (41)
Yoda77 Creative Commons License 2005.06.24 0 0 41

A topic eredeti felhívására reagálva a következőt tudom felmutatni:
1.) Mindkét talpam felső részén van némi funkció nélküli csontkinövés. Zsenge ifjúkoromban meglepetéssel tapasztaltam, hogy másnak ilyen nincs.
2.) A legrövidebb lábujjam sorrendben kívülről második (mindkét láb).
3.) A gerinccsigolyáim száma stimmel, de hárommal kevesebb nőtt össze.
4.) Cserébe a farokcsontom valamivel hosszabb a szokásosnál, ami bizonyos esetekben (pl. ha felüléseket csinálok) kifejezetten érezhető és kellemetlen. De úgy tudom, ez igen gyakori (vhol olvastam 30 centis farokcsontú illetőről is, aki ezért volt kénytelen otthagyni a brit lovasságot vmikor nagyon régen)

Nos ezek azért nem olyan nyilvánvaló dolgok, mint mondjuk egy hatodik ujj (bár állítólag ükapai szinten ilyen is volt a családban viszont őt még a nagyszüleim sem ismerték és fotó sincs róla, szóval akár legenda is lehet), úgyhogy nem tudom megütik-e ezek a dolgok az érdekesség szintjét. Én ezeknek az elváltozásoknak az eredetét szimplán arra vezetem vissza, hogy születésem környékén egy olyan lakótelepen laktunk, aminek a talajáról a '90-es évek elején kiderült, hogy egy "humánus" állami vállalat tevékenysége miatt a terület szennyeződött, később a telep talaját három méter mélységig (!) kicserélték. Ezek szerint a környezet igen termékeny "táptalaja" volt a mutációknak, úgyhogy örülhetek, hogy ennyivel megúsztam és valódi torzulások nélkül születtem, sőt egyáltalán megszülettem. Persze az ok lehet a genetika is (ld. ükapa talán igaz sztorija).

Ami a különös érzéki tapasztalásokat illeti a következőkről tudok beszámolni:

1.) Álmomban néha látom a jövőt. Ezek villanásnyi jelenetek gyakran olyan helyekről, olyan személyekkel akikkel csak az álom után néhány héttel fogok találkozni. Ez viszonylag gyakran fordul elő velem (évente 2-3-szor) bár egyre ritkábban, ahogy öregszem (most valamivel 30 alatt vagyok). Fontos, hogy ezeket magam nem tudom előidézni, sőt egy álomról csak később, megvalósulásakor derül számomra ki, hogy ez egy tényleges "jós" álom volt. (Ez egyébként felveti számomra annak a kérdését, hogy nem álmodok-e meg előre olyan történéseket, amik aztán az események láncolatának eltérő alakulása miatt nem következnek be. Szerintem ez egy érdekes kérdés és érinti determinációt is). Még valamit ezekről az álmokról: ezek körülbelül olyanok, mint egy film egymást követő kb. 100 kockája, vagyis a "jóslatoknak" nincs semmi haszna abból a szempontból, hogy hogyan kéne vagy nem kéne csinálni a dolgokat, csupán annyit jeleznek, hogy valahol "előre tudtam", hogy mi fog történni.
2.) Egyszer történt velem olyan, hogy álmomban olyan helyen repültem, ahol addig nem jártam, de ahova később eljutottam. Nagyon különös, amikor egy elméletileg tök ismeretlen helyen, egy külföldi országban tudod, hogy mi jön az utcasarok után... De ilyen sajnos csak 1x volt.
3.) Időnként kicsapok lámpákat ha ideges vagyok. Szerintem azonban ezt mindenki csinálja, csak legfeljebb nem veszi észre... Elég stresszes munkám van, és az irodában ahol dolgozom havonta átlag a lámpák 25%-át kell kicserélni. Nemcsak felettem, a többiek felett is... Projektzárás előtt többet, pangáskor kevesebbet...
4.) Nem vagyok benne biztos, hogy nem vesznek minket körül hagyományos módon nem vagy alig érzékelhető jelenségek (ha úgy tetszik lények), akiknek a jelenlétét néha ugyan érezni vélem, de ez ügyben még magamat sem győztem meg (ld még: paranoiás-e vagyok vagy tényleg van itt még valaki).

Vannak még apróságok (megérzések stb.) de ezek szerintem szintén általános dolgok csak ki jobban odafigyel ki nem, kinek több jön be kinek kevesebb. Én a két dolgot (testi elváltozások és para jellegű élmények) nem kapcsolom össze, de nem is tagadom, hogy lehet kapcsolat. Nem hiszek semmilyen konkrét vallásban, vagy akár ezen jelenségek természetfölötti voltában. Én leginkább úgy gondolom, hogy a világ egy zárt rendszert alkot, ezért nincsenek természetes vagy természetfeletti jelenségek, csupán keveset tudunk a rendszer működéséről vagy elemeiről és valószínűleg sohasem fogjuk teljes mértékben ismerni.  éppen ezért én nem is utasítok el semmilyen vallási jellegű vagy tudományos magyarázatot, maximum nem sajátítom el. A radikális materialistáknak azonban lenne egy üzenetem: ha valaki mindent elutasít, amit a tudomány 2005. évi állása szeint nem tud megmagyarázni ---- az nem a vallás egy sajátos formája?

berci555 Creative Commons License 2005.05.30 0 0 40

Most már tényleg megértettem a kérdésed (kissé lassan bár, de legalább megvan)...

Az okot a genetikában kell keresni. Az adott csont fejlődéséért felelős gén/gének hibája okozza rendellenességét, legyen az hiány, többlet, deformáció stb.

Előzmény: xispix (39)
xispix Creative Commons License 2005.05.30 0 0 39
Akkor ezek szerint a kérdés nyitott marad, hogy milyen módon alakul ki a plusz csont. Pl Ujj.
Előzmény: berci555 (38)
berci555 Creative Commons License 2005.05.29 0 0 38

Azt hiszem értem a kérdésed. Igen, vannak olyan egypetéjű ikrek, akik nem váltak szét. Gyakorlatilag bárhol összenőve maradhatnak (helyesebben nem szétválva), ilyenek a sziámi ikrek. Extrém eset, ha két törzsük van, vagy két fejük, esetleg  valahol az egyik testében a másik. Jól értettem?

 

Az viszont egy érdekes kutatás lenne, ha hasonló fejlődési rendellenességekkel született embereket vizsgálnánk (IQ, Rorsach, PK tesztek).

Előzmény: xispix (37)
xispix Creative Commons License 2005.05.27 0 0 37
A kép lemaradt.
Előzmény: xispix (36)
xispix Creative Commons License 2005.05.27 0 0 36
Nem erre gonoltam, de ez is jó kérdés. Hanem arra, hogy vannak olyan rendelleneségek hogy 2 fej+ törzs, de közös láb, meg hasonlók. Tehát a másik ember csak félig alakult ki, vagy nem vált el a testvérétől. Erre gondoltam, hogy a +1 csont pl 6 uj esetében a tudomány mai állása szerint miért alakul ki? Ugyan azért amiért a sziámi ikrek? Köszönöm az ilusztrációt. Azért érdekes lenne a szülők tudják -e hogy Álmos vezér, István király, de állítólag több magyar királynak is volt 6 ujja. Ja és Adynak is. Mária Terézia rendelte el, hogy a 6 ujat le kell venni, ha van az ujszülötnek. Azelőt nem volt probléma a 6 uj, csak Mária Terézia óta.....
Előzmény: berci555 (35)
berci555 Creative Commons License 2005.05.26 0 0 35

Ne haragudj, nem értem a kérdésed. Arra gondolsz, hogy az egypetéjű ikrekben, amennyiben az egyiknek kifejlődik accesorius csontja, akkor a másikban is szükségszerűen meg kell legyen ugyanaz a csont?

 

A plusz ujjak esetén az operációról a szülők, vagy az egyén dönt, általában tanácsos levetetni, mert nem nézik jó szemmel az emberek, ha valakinek hat ujja van (egy esetről hallottam, hogy megtartotta, de csak azért, mert már középkorúként került olyan környezetbe, hogy megműthessék, ő meg megszokta). Elképzelhető, hogy egy teljesen kifejlett ujj működik, de ennek az esélye 1/sok-sok millió, így a mai világban csak a terhére lenne az embernek (mint bármi, ami más, és nem átlagos...). Általában fejletlen az ujj (nem teljes szerkezet, alulfejlett stb.), így ajánlott levetetni, és az egészet eltávolítják. Ez azt jelenti, hogy a kézközépcsontokat, és ujjperceket veszik ki - ha vannak.

műtét előtt

 

RTG a műtét előtt

 

műtét után

 

RTG műtét után
Előzmény: xispix (34)
xispix Creative Commons License 2005.05.25 0 0 34
Az igazság az, hogy már rég nem a tárgyról beszélünk. Egyébként a tapasztalás menyire korfüggő? Már a gyermek fejlődésésben van egy 7 éves ciklus 0-7 anyához, 7-14 apához 14-21 társakhoz való kötődés, megfelelés. Ha asztrológiai szemmel nézem akkor meg kb 35-40 év fölött az ackendens (na ezt biztos roszul írtam) érvényesül. Vagyis mi gyerekorunktól kezdve fejlődünk egész öregkorunkig. Ezzel együt jár, hogy mindíg más dolgokra leszünk figyelmesek, más dolgok érdekelnek. Nekem valamikor úgyhozta a sors, hogy megismertem a Reikit. Innentől kezdve kis lépésekben egyre jobban beleláttam ezeknek a dolgoknak a rejtelmeibe. Ezzel nem azt mondom, hogy tudom is csinálni, de tudom már mik vannak és pár dolgot meg is tapasztaltam. Pl Sose hittem volna hogy energiát lehet távba küldeni és ez csak humbuk. Amikor képes voltam rá akkor nekem beigazolódott. Esztergom Pécs viszonylatban. Innentől mondhatja nekem valaki hogy ez csak humbuk, én mást tapasztaltam és már ezt hiszem. De jó lenne visszatérni az eredeti témához. Ha rendelkezel orvosi ismeretekkel, akkor kérdezném a + csont kapcsolatban lehet 1 petéjű olyan ikrek születésével akik nem fejlődtek ki? A tenyérben ill. a lábban a plusz ujjnak minden esetben van folytatása? Vagyis ha elkötik az ujat attól még a tenérben ott a plusz csont?
Előzmény: berci555 (33)
berci555 Creative Commons License 2005.05.23 0 0 33

Egyrészt nem hiszem, hogy össze kéne, vagy egyáltalán lehetne hasonlítani a természettudományokat, és a paratudományokat, így sok értelme olyan kijelentéseknek, mint "mutasd meg nekem a neutront", nincs, mert meg lehet; keress rá a neten, és hidd el, meg tudják.  

Másrészt ezzel csak eltérünk a témától.

 

A tapasztalás szerintetek egyenlő a korral, vagy egyenes arányban áll vele?

grandmaestro Creative Commons License 2005.05.20 0 0 32
hát éppen ugyanarról beszélünk! éppen ezér teccik annyira!
xispix Creative Commons License 2005.05.20 0 0 31
Mutasd meg nekem az neutront! Nem tudod, Akkor nincs is. Vagy csak kitaláltad. Amit mondtál az majdnem ilyen.
Előzmény: grandmaestro (27)
berci555 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 29
Nem, ne hidd. Azért nem válaszoltam még, mert emésztem az általatok mondottakat. Szerintetek a hitet - legyen az Buddha, Isten, vagy bármi - a mai világban meghozhatj a atapastztalás, és a kor, vagy ehez valami más kell?
Előzmény: Törölt nick (28)
grandmaestro Creative Commons License 2005.05.19 0 0 27
ez teccik! kiindulásként-alapként megfogalmazni valami vad dolgot, osztán gyerünk! tényként beállítani hitet, véleményt, világnézetet - és onnan már bárhova el lehet jutni... jó utat.
Előzmény: Törölt nick (26)
xispix Creative Commons License 2005.05.19 0 0 25
Ezért úgy válaszoltam ahogy. Láttam, hogy nagyon materialista alapokon nyugszol és hiábavalónak éreztem a vitát. Vanak dolgok amit nem lehet megmagyarázni. Nekem ne mondja senki, hogy a szeretetet, szerelmet vagy a vallást, hitet meg lehet magyarázni anyagi alapokon. Ekkor jönnek az olyan baromságok, hogy megtalálták a vallásos gént. Vagyis a vallásért felelős gént. Vagy mondhatnék mást Einsteinek nem vette be a feje, hogy kvantumelmélettel megmagyarázható lenne a világmindenség. "Isten nem kockajátékos" Nem tudta össze egyeztetni a kvantum elméletet a saját relativitás elméletével. Pedig a kulcsot felfedezte. E=m*c2 Vagyis a tömeg nem más mint energia. Ezt nem így szokták mondani. Hanem az anyag és az energia egymásba átalakítható. Egy képlet és mást tudok róla mondani. Csak nézőpont kérdése. Én ezeket a dolgokat már nem (régebben én is hasonló voltam mint Te) ezen a szemüvegen nézem. Megtapasztaltam pár hit és egyébb hihetetlen dolognak tünő dolgokat. Tudom, hogy a megtapasztalás fog e dolgokhoz közelebb vinni.
Előzmény: berci555 (21)
berci555 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 24

Nem arra való a fórum, hogy megvitassunk témákat, és megismerjük egymás véleményét, indokait? Köszönöm Zoroastronak, hogy megteszi ezt, és nem értelek, miért "fórumozol", ha nem szereted.

 

A vitához. / :) /

Nem leszólni, lehülyézni akarlak Zoro, csak indokokat szeretnék hallani, mert ez a vita nagyban hasonlít több (bölcs és széleslátókörű) pappal és lelkésszel folytatott beszélgetésemre, amiknek meglepő módon ugyanaz lett a vége: hit kérdése, nincs szükség arra, hogy tudományosan alátámasszák a világ teremtését, Isten létezését stb.

Előzmény: xispix (23)
xispix Creative Commons License 2005.05.19 0 0 23
Nem volt kedvem vitatkozni vele, köszönöm, hogy kisegítettél. Amit mondtál arra egy csomó példa van a magyar mondákban. Kezdve Álmos születésétől, A Pálos rend létrehozásáról, stb. . Talán még Vitéz János ebédlőterme is ide tartozhat.
Előzmény: Törölt nick (22)
berci555 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 21

.....................................................

 

Erre egyszerűen nem lehet mit mondani....

Nevezz földhözragadtnak, vagy materialistának, de inkább hiszek egy matematikailag-fizikailag-biológiailag-orvosilag igazolt ténynek, mint egy spirituális "magyarázatnak", aminek általában a 70%-a átverés.

Előzmény: Törölt nick (20)
berci555 Creative Commons License 2005.05.18 0 0 19

Az álmok a veled történt dolgok tudat alatti feldolgozásának képi megjelenítései, azonban ha valaki nagyon akarja természetesen bármit bele lehet látni, utólag könnyen lehet jövőjósló álomnak nevezni bármit.

Előzmény: Törölt nick (18)
berci555 Creative Commons License 2005.05.18 0 0 17
Ez esetben nem értem, hogy miért érdeklődsz a plusz csontok (mágikus) ereje iránt.
Előzmény: xispix (16)
xispix Creative Commons License 2005.05.18 0 0 16
Ó persze természetesen! :-)
Előzmény: berci555 (15)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!