Keresés

Részletes keresés

Fergabor Creative Commons License 2012.04.13 0 0 3

Akinek elege van abból, hogy a Népszabadságot, Nők Lapját, és még néhány napilapot immár közel hónapja nem kézbesítik, jelentkezzen itt. Javaslom, indítsunk pert csalásért, hiszen a pénzt beszedték, de azért semmi ellenértéket nem kapunk, vagy csak erősen csökkent ellenértéket (reggeli napilap délután 4-kor semmit nem ér).

A kiadó ugyan ígéri, hogy majd kárpótolnak, de erről csak annyit mond, hogy "ennek módjáról később adunk tájékoztatást".

Szerintem a kárpótlás az lesz, hogy adnak egy kupont olyan termék megvásárlásához, amit nem is akarok majd megvenni (pl. Népszabadság DVD, wellnes kedvezmény). A kárpótlás egyetle számomra elfogadható módja, hogy amennyi kiesés volt, annyival meghosszabbítják az előfizetést; azaz jelenleg 1 hónappal.

 

 

oldcool Creative Commons License 2012.03.26 0 0 2

Így indul az ország szétrohadása. Most a kifizetett újságodat nem kapod meg, holnap valami mást, szintén fontosat. A lényeg, hogy a hatalomnak módja van kiibaszni veled, és naponta meg is teszi. Fel kell vonulni a medialognál és szétrúgni a seggüket.

Előzmény: Ariane_40 (-)
Kis Istvánné Creative Commons License 2012.02.03 0 0 1

Kedves Fórumozók, Olvasók, Böngészők!

Régóta gondolkodom, hogy leírom a véleményemet  a Medialog Zrt-ről.
A cég alapítása óta dolgozom újságkézbesítőként, jelenleg a Medialog egyik alvállalkozójánál. A vállalat vezetője, Kő Tóth Győző ma nagyon büszke, hogy talpra állította a céget, mára már nem veszteséges, sőt nyereséget termel. Hogy lett hirtelen nyereséges ez a vállalkozás? Az egyik hivatalos válasz, hogy az alvállalkozói rendszer bevezetése sokkal hatékonyabbá, költségtakarékosabbá tette a céget. Erről szeretnék egy kicsit bővebben írni. Amíg a Medialog-nál dolgoztam alkalmazottként, bejelentett munkaviszonyom volt, annyit kaptam kézhez, amennyivel bejelentettek, valamint azoknak a dolgozóknak, akik eszközt használtak (motorkerékpár) fizették a törvényben előírt, APEH által meghatározott üzemanyagköltséget és kilométerpénzt. A Medialog-nál töltött munkaviszonyom ideje alatt minden legálisan történt.  
Azonban a cég veszteséges volt. Nem kell mindenkinek közgazdásznak lenni, elég, ha csak a józan paraszti eszét használja:  Adott egy munkavállaló (újság kézbesítő) és egy munkáltató (Medialog). Ha közéjük beiktatunk egy harmadik személyt (alvállalkozó) akkor nyereségesebb lesz a rendszer a Medialog számára? Teccenek érteni? Fel tudja ezt fogni bárki józanésszel, miért nyereséges egy újabb közvetítő – haszonlefölöző tag bevétele? Hát elmondom miért lett hírtelen nyereséges az üzletág. Mert azt a pénzt, amit a dolgozók után adók és járulékok formájában befizettek, ma nem fizeti senki.  Az alvállalkozó szinte mindenkit feketén dolgoztat, esetleg, nagy könyörgések hatására bejelenti minimálbéren. Magyarul, kapsz egy darabszámtól függő összeget és dolgozz! (Ez természetesen kevesebb vagy jó esetben azonos, mint amennyit a Medialog kifizetett legálisan.) Miért tud ez működni, miért nem szól senki az APEH-nek, miért nem megyünk munkaügyi bíróságra? Jogos a kérdés, ezt is megválaszolom: Bizony az újságkézbesítők nagy része nem tanult ember, sok közöttük az alkoholista, a diák, a nyugdíjas, a másodállásként munkát végző.  Egyszóval olyan emberekről van szó, akik erre a kis pénzre rászorulnak, vagy pedig bármennyire is keveset kapnak, nagyon jól jön nekik ez a kis fekete kiegészítő jövedelem. Én miért írtam le mégis ezt? Az ok nem más, mint a felháborodás magas szintje részemről. Mikor a cég honlapját olvasva azt látom, hogy Kő Tóth Győző Úr büszkén újságolja, hogy már nyereséges a cég. Hát gratulálok, szépen átjátszotta dolgozóit a fekete gazdaságba, büszke lehet rá. Szívesen megveregetném a vállát sokunk nevében.
Ha valaki, esetleg bővebb információt szeretne, nem titok az email címem sem: elegvoltmedialog@indamail.hu

Ariane_40 Creative Commons License 2010.04.14 0 0 topiknyitó

Csodálkoztam, hogy nincs még ezzel foglalkozó topik, pedig esélyes, hogy nem én vagyok az egyedüli panaszos.

 

Kritikán aluli a hírlapkézbesítés! Annak idején direkt a kiadónál fizettük elő a napilapot (évekkel ezelőtt), hátha az megbízhatóbb, mint a Posta. Aztán jött az átszervezés, és tökmind1, hol fizeti elő az ember, a Medialog alkalmazottjai, vagy sejtésem szerint inkább alvállalkozói kézbesítenek. Vagy nem.

 

Egy hónapban legalább 3-4x vagy nem hozza ki, jobb esetben másnap meghozza az aznapival. Időnként másik fajta újságot dob be, kampányidőszakban ez különösen pikáns. :-)  Ha reklamálok, a kiadó persze megküldi, de mit ér másnap egy előző napi újság...? Nem véletlenül szeretném reggel elolvasni!  Óriási postaládánk van (kertes ház), ennek ellenére rendszeresen éppen csak beletűzi a nyílásba, így aztán már kisebb eső esetén is szétázik az egész újság. :-(

 

Az már csak hab a tortán, hogy hajnali 3-4 között üveghangra feltornázott kisrobogóval ébreszti az egész utca lakóit. :-(

 

Mivel a kiadóval vagyok szerződésben, a Medialog szóba se áll velem. Hol reklamáljak? Szegény kiadós nőci már a hangomról megismer. :-)) De ő is csak továbbítja a panaszt - és nem történik semmi. :-(

 

Másnál rendben megy a hírlapkézbesítés?

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!