Keresés

Részletes keresés

Dumás Sanyi Creative Commons License 2012.05.23 0 0 58

Sajnálattal tettem tapasztalati kosárkámba tétlenséged nyomot hagyó hiánygörbületét arcomról. Így múlnak el a világ dicső dolgairól való megfeleléskényszernek ellenálló, újat, jót, lelkest hozó tavaszi kikeletpompomok az emberiség miskulancia-perdektíváló tagjai közül.

Előzmény: Csengő Zoltán (43)
Dumás Sanyi Creative Commons License 2010.08.08 0 0 57

Poszttramatikai megdöbbenéssel lárom, hogy virtuális kaplangunkban elslamposodott a lémpák olvasásra tanításának hobbiszintű faragványozási szabadidős piszlicsárézása.Gyászbeszédként egy klasszikust interpretalizmusoznék, bizonyítvány, hogy a technokazista ellen miféle ármányt vetett be csendes háborúnkban:

 

Előzmény: Töhötömke (56)
Töhötömke Creative Commons License 2010.07.06 0 0 56
nekem papám készített lámpát, ledeset, még szemellenzőt is csinált rá mamámnak mert varrásnál használja és zavarná ha a szemébe világítana:)
Dumás Sanyi Creative Commons License 2010.07.02 0 0 55
Az EU döntéshozatali testületeiben végzett lobbitevékenységünk sikertelensége miatt, mely talán eleve annak köszönhető, hogy visszafogottságunk miatt nem hallatjuk hangunkat vuvuzelai magasságban, most az összes jóváhagyott, zsűrizett és támogatott, klubokban, egyesületekben megépítésre javasolt olvasólámpáinkat át kell faragnunk az energiatakarékosnak kinevezett, ám gyártásában és formavilágában erősen lélekromboló fénycsőisztikus égőtestekre.

Egy ősi hobbi, mondhatnók, egy fárollemászástól alapvető szabadidős tevékenység haláltáncát éljük most át, koporsófedelének kopogásait hallhatjuk a sorok közt olvasva, ha van szemünk hozzá, kedves barátaim!
Dumás Sanyi Creative Commons License 2010.05.26 0 0 54
Nagyon sajnálatosan veszem tudomásul, hogy elsikkadt ezen nagyszerű kezdeményezéses topik, melyben nem sikerült közösségkovácsoló erővel olvasólámpákat készítenünk, egymás megelégedettségére.
Dumás Sanyi Creative Commons License 2009.08.01 0 0 53
Sokat segítene, ha fényképezőgéped a kérdéses tárgyra irányítanád exponálási céllal és megvalósulással, majd a tényfékezőképet behelyeznéd topikunkba, vizuális iránytűként, segíteni akarásunk támogatására.
Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.31 0 0 52

sziasztok!

 

van egy régi lámpám, fénycsöves. lehet-e ezekben foglalatot és égőt is cserélni, vagy akkor vegyek másikat? Évekig szolgált, nem dobhatom ki csak mert elaludt...

Dumás Sanyi Creative Commons License 2009.06.27 0 0 51
Sajnos a bukósisak termékismertetőjének specifikáció mellékletében – az esetleges pereket megelőzve – már kitérnek arra, hogy utólagos alkatrész-beépítés esetén gyártmányuk eredeti használati céljára alkalmatlanná válik és de pláne az lesz vele az önbecsapási tendencia, hogy bár azt hiszed, hogy, de mégsem viselsz semmiféle védőeszközt dacára viselésének tényére.
Tehát kénytelen vagyok ezen projektet szakértelmiségi jogosultságom (diploma plandusimmus) és a szükséges gyártókapacitás megszerzéséig elhalasztani.
Előzmény: Dumás Sanyi (50)
Dumás Sanyi Creative Commons License 2009.02.04 0 0 50
Érdekes, meglepő, ám igen praktikus olvasólámpa fabrikálását kellene elkezdenem barátnak is látott rászoruló használatára. Talán valamelyikőtök már kivitelezett ilyet, így mentesíteni tud a tervezés agygöngyölítő feladatától egy, a topikba elhelyezett gyártási tervvel, melyet természetesen illő módon megköszönnék és a kivitelezés során valamint a gratulációkat fogadva is felhívnám elismerőim figyelmét segítőm nagybecsére.
Tehát a megvalósítandó, mondhatni céltárgy:

bukósisak-/fej/-térképlámpa
anjelica Creative Commons License 2008.12.11 0 0 49
Hülye vagy....:-(
Előzmény: Dumás Sanyi (46)
Dumás Sanyi Creative Commons License 2008.12.05 0 0 48
Dumás Sanyi Creative Commons License 2008.11.05 0 0 47
Elszomorító, hogy még Csengő Zoltán fabriktársamnak sincs érkezése idefele. Ez a gazdasági világválság a kreatív hobbysták szabadidejét is megnyekkenti, a sok-sok globálmunkáltató általi kizsákmányoltatással. És ha már mi sem készítünk egyedit, akkor tényleg csak a kínai lom csoportosodhat a boltok polcain.
Dumás Sanyi Creative Commons License 2008.10.27 0 0 46
Kedves phantomII!

Biztos elrontottad, úgy érzem ezt nem ide akartad írni. Az jutott eszembe, talán valamelyik szárnyad ragasztása elengedett, és efölött érzett elkeseredésedben véletlen ügyetlenkedéssel egy másik barkácsközösség társalkodószalonjába szánt fohászodat sikerült szándéktalansággal hozzánk elhelyezned. Ugye így törtrént, kedves phantomII!? Mert néha mi is hasonló kérelmekkel állunk elő, amikor egy rossz kapcsolóelhelyezés miatt érintésvédelmi hiányossággal valósítunk meg egy műtárgyat, ami szándékunkkal ellentétessen sajnos mégsenem leszen használati funkciós eszköz. Mert ki az a felelőtlen pária, aki egy kedvtelésből szórakozott hobbymanufaktúrában életre és vagyonra veszélyes eszközöket szerelget össze, mások életének elvételéért? Félre ne értsd, nem tömeggyilkosoznám le az ilyesfajta aberráltakat, bár bizonyára megérdemelnék a mocsodék felelőtlenkedői, de hát azért már ne haragudjon a világ, mégsem kéne így mentálisan viselkedni. Bár ahogy nézem, konstruálmányaidban elektromosságnak nincs helye, így te sokkal jobb helyzetben vagy, mint az olvasólámpabarkácsolók kicsiny, de elszánt közössége.
Előzmény: phantomII (45)
phantomII Creative Commons License 2008.10.20 0 0 45
Uram segíts...
Dumás Sanyi Creative Commons License 2008.10.07 0 0 44
Köszönöm szépen meghívásod! Remélem soraim egészségben találnak, mert én most egy kicsit náthás vagyok, ezért azt kell írnom neked, arany topiktársam, hogy a közeli pár napban képtelen leszek meglátogatni téged, álljon bár barkácsotthonná kinevezett faházad az ország bármely arra érdemes pontján!
De remélem és bízom benne, sőt nagyon esedezem a dologért, hogy már ebben a hónapban alkalmam lehessen elcsodálkozni szellemed nagyságának olvasólámpafabrikáló lecsengésein!

Képzeljétek, most egy energiatakarékos fénytöbbező lámpabúraanyaggal kísérletezgetünk. Teljesen természetes anyag és a dolgok jelenlegi állása szerint nem is oly sokára hatalmas gyártelepeket építenek az előállítására. Illetve lefejtésére. De ez már szinte szolgálati titok.
Előzmény: Csengő Zoltán (43)
Csengő Zoltán Creative Commons License 2008.10.06 0 0 43

Kedves Sándor!

 

Örülök megkeresésednek, remélem mihamarabb személyesen is találkozhatunk, ugyanis ezzel a lendülettel felvetem itt egy remek "lámpakészítő fórumtalálkozó" (ha adhatom ezt a rendkívül szellemes címet az összejövetelünknek) megszervezésének az ötletét. Nálam a hátsó udvarban van egy kis faház, ahol barkácsolni szoktam, oda leülhetnénk és egy málnaszörp mellett elbeszélgethetnénk, ismertethetné ki-ki a maga praktikáit. Remélem levelemre mihamarabb válaszolsz, őszinte tisztelettel:

 

Zoltán

Előzmény: Dumás Sanyi (42)
Dumás Sanyi Creative Commons License 2008.09.25 0 0 42
Nagyon sajnálom, hogy nem jársz felénk. Talán a topik is pörögne egy-két tanácsod után.
Nekem sajnos most sincs időm fabrikálni. Hiszen jön az ősz.
Előzmény: Dumás Sanyi (41)
Dumás Sanyi Creative Commons License 2008.08.27 0 0 41
Csavar!!! Hogy ez eddig nem jutott eszembe... Zseniális vagy, apuskám. Szenvedtem én már dróttal, pillanatragasztóval, forrasztással, de egyik sem volt jó, hiszen a csavar azon sajátságos tulajdonságai, mégpedig hogy egyben távtartónak és távállítónak is alkalmas, sőt magától értetődő, nos mindezen készségek nem villantak be töprengés közben.

Ugye nem sértődsz meg, ha megkérdem, milyen csavart használsz, mekkora teljesítményfüggvényben? És egyáltalán, ez a hihetetlen villanás mikor tudatosult benned? És szabadon utánozhatlak-e, vagy már megkaptad a szabadalmi bejegyzés-kérelem iktatásáról a hivatalos és minket egy életmentő csuklómozdulattól megfosztó sorokat? Nagyon köszönöm, hogy meglátogattad topicunkat, remélem még sokszor olvashatjuk tapasztalt életed s így élettapasztalatod sorait és hasonló módon reménykedem képgalériádban is. Sajnos én is csak itthonról tudok netkommunikálni, mert a munkahelyemen kinevetnének, hogy ilyen helyekre járok.
Előzmény: Csengő Zoltán (35)
Csengő Zoltán Creative Commons License 2008.08.27 0 0 40
Te most szórakozol velem????????????????? Utánamjössz és kifigurázol a hobbim miatt??????????? Te egy elviselhetetlen huligánférfi vagy, akit egyáltalán nem kedvelek.
Előzmény: Törölt nick (38)
DINO Creative Commons License 2008.08.27 0 0 39
:)))))))))) Továbblinkelhetem?
Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.27 0 0 38
Ezt magam barkácsoltam össze, lakkozott bükkből.
Csengő Zoltán Creative Commons License 2008.08.08 0 0 37

Mondjuk ezt nem én csináltam, de ez a legnagyobb kedvencem:

 

lámpinyonMi munka lehet egy ilyenben...

GPF Creative Commons License 2008.07.02 0 0 36

Ejha! Érdekel!

Már azt hittem, teljesen bedöglött ez a topic.

Előzmény: Csengő Zoltán (35)
Csengő Zoltán Creative Commons License 2008.07.02 0 0 35

Sziasztok!

 

Én szoktam készíteni olvasólámpát otthon, ha unatkozok (sajnos gyakori), de azt figyeltem meg, hogy ha nem erősítem megfelelően a vaslemez oldalához, akkor nem biztos, hogy annyira melegszik, mintha jól odacsavarozom. Majd linkelek képeket a gyűjteményemről, de csak holnap, mert most fedeztem fel ezt a topikot és most a melóhelyemről írok. Mindegyiket magam csináltam, annyit elmondok. Na szia.

GPF Creative Commons License 2005.10.18 0 0 34

Köszi az infókat. A Thököly-s bolt még nincs is annyira messze.

A Conrad-ot is megnézem.

Bár ahogy elnézem magam, meg az egyre korábban sötétedő időt, lehet, hogy gyorsabban be kell szereznem egy lámpát.

De érdekel ez a ledes téma, szívesen veszek minden infót.

Ja, ráadásul a hálószobai ágy fölötti lámpa is iszonyú forró, azzal is kellene valamit csinálni.

Előzmény: halaloszto (33)
halaloszto Creative Commons License 2005.10.18 0 0 33
hi!

Egyreszt ezt olvastam egy levlistan:

Amugy lehet kapni boltban 230-as LED alapu lampat.
Marmint izzokat vagy mi.
Az a kis bolt budapesten a Thokoly Dozsa sarkan a buszmegalloban.
Az egy wattos "nagyfeju" ezervalamennyi forint volt.
Volt egy csomo tipus.
Majd legkozelebb jobban megnezem oket.

masreszt voltam ma a Conradban, es volt egy csomo ledes izzo.

4200 korul volt a 90 lumennek hivott, 5000 a 240 lumennek hivott. votl 12V es 220V is, asszem 1 es 1.6W felvett teljesitmennyel. Az egyikben 18 a masikban 20 led volt, de nem emlekszem melyik melyik, a telefonnal keszitett kepek pedig ertekelhetetlenek.

Egyreszt az 1W azt jelenti, hogy tuti nem fog sokat futeni, masreszt ha turheto ledek vannak benne, akkor a 20 led 5000 ft-ert 250 per darab, az nem rossz, tekintve hogy kapsz foglalatot, 220V -rol jarato megoldast, mindent. (mondjuk ez a megoldas akar nagyon bena is lehet, de ha ok kaptak ra engedelyt, legalabb nem veszelyes)

vajk

GPF Creative Commons License 2005.10.10 0 0 32

OFF

Látom megvolt a B200! Gratulálok, egyszer szeretném én is. Jövőre talán egy B2*100-at bevállalunk!

ON

 

Köszi az infókat, érdeklődöm a beszerzőhelyeken.

Előzmény: halaloszto (31)
halaloszto Creative Commons License 2005.10.07 0 0 31
hi!


ilyen ledek vannak a lampaban (a 30 ledes). eleg kek fenye van, max kell venni egy par pirosat vagy narancssargat melle. egy par sargat adok en is ha kell.

szerintem az elkepzelesedben hutesi problema nincs, a tiz led osszezsufolva is max langyos. annyit tervezz bele, hogy a ledek egyenkent trimmelhetoek legyenek, hogy jo szorasi kepet allithats be.

lattalak a bringas topicokban is. akar egyszer talalkozhatnank is. ha mast nem egy este feled bringazok?

vajk
Előzmény: GPF (30)
GPF Creative Commons License 2005.10.07 0 0 30

Ja, a LED színe: lp = 0,30; ld=0,31

 

De ezt nem tudom, mit jelent. (Az a gyanúm, hogy hidegfehér.)

 

Típusa: UN5-W24

Előzmény: GPF (29)
GPF Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29

Egyik nap eljutok oda, hogy hagyom az egészet a fenébe, túl bonyolult, másnap meg megint kedvem van hozzá.

 

Szóval:

 

A HOLUX-ban volt vezérlő elektronika 2000 pénz körül.

A Percept-nél a 24 CD-s fehér led 132 Ft. (Igaz, hogy 100-as kiszerelésben, de azt mondtad, rendesek)

10 ilyen led szerintem elég egy olvasólámpához. (Vagy nem?) Ezek még a kísérletezés árkategóriájába beleférnek.

 

Arra gondoltam, hogy lenne egy szögletes o keresztmetszetű fa rúd. Ennek az aljában 6-os lyukakba beletenném a ledeket, esetleg kicsit kilógnának. A lyukban mennének a drótok a talphoz, ott lenne az elektronika és a hálózati csatlakozás.

De itt nincs hűtés. Mi a hiba ezzel az elképzeléssel?

 

A vezérlőelektronika (azt hiszem) olyan, hogy bemegy 230V váltó és kijön 3.5V egyen stabilan. Erre simán rá lehet párhuzamosan kötni a ledeket?

Előzmény: halaloszto (28)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!