Keresés

Részletes keresés

anyika55 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 88

Akárhogy is, nekem Te segítettél egyedül,és kizárólagosan, és nem az indások!

 

Írtam a hibabejelentőbe, ai indafosba, de a segítőkész usereken kívül, senki a füle botját nem mozgatta.

 

Vártam volna egy indás segítő válaszát, de sehol semmi, ezért gondoltam, hogy ide is írok, hátha valaki megszán.

 

Igenis Te voltál az egyetlen, aki eligazított, bennem ez maradt meg, úgyhogy te leszel az én Ápolóm! :-)

 

Én ezért nagyon hálás vagyok.

Előzmény: Ügyeletes Ápoló (87)
Ügyeletes Ápoló Creative Commons License 2012.06.26 0 0 87

Tulajdonképpen ennek is, mint mindennek, megvan a pozitív oldala. A vasárnap estét áldoztátok erre, de még mindig jobb, mintha karácsony szentestéjére kaptuk  volna ajándékba az Indától  :)

 

De be kell vallanom valamit: hazardíroztam, miközben ilyen részletesen magyaráztam el, mert utána nekem magamnak is és még 1-2 kollégámnak is voltak problémáink az indásodással. Részletekkel nem zavarnálak meg, de ahhoz képest hogy konyítok hozzá, legalábbis ezerszer jobban mint a betegápoláshoz, mégse ment simán. És most nem nyalok nekik, hanem tényként közlöm: az indások segítettek.

Előzmény: anyika55 (86)
anyika55 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 86

Kedves Ápoló!

 

Köszönöm szépen a sok segítséget, vasárnap este végre megoldottuk a problémát, csak eddig nem szóltam, nehogy elkiabáljam, szuperül működik minden!

 

Remélem így is marad!

 

Előzmény: Ügyeletes Ápoló (82)
anyika55 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 85

Jajj mamám! :-)))

 

Ha tudnám mi az a hash lista, én totál mazsola vagyok az ilyesmihez: :.)

Ne is próbáld elmagyarázni, mert úgysem érteném. :-)

 

A neten semmiféle bankos tranzakciót nem végzek, kizárólag a bankban, mert alapvetően bizalmatlan vagyok, és tudom, hogy a neten minden fellelhető.

 

Igazából a netet csak saját szórakozásomnak tekintem, semmi egyébnek.

 

 

Előzmény: Patreides (84)
Patreides Creative Commons License 2012.06.21 0 0 84

Én évek óta használtam a kilenc karakter hosszú kedvenc jelszavamat, amiben a betű mellett szám is volt, de éppen most cseréltem le pánikszerűen. :)

Pár napja rábukkantam ugyanis a jelszavamra az interneten egy hosszú hash-listában.

Daaaaaing!

Nagy koppanás volt. :)

(Szerencsére bankoláshoz más jelszavam van, de fórumokba, ilyesmire ezt használtam. Eddig.)

Mondjuk céges rendszergazdák azt is tudják, hogh az sem jó, ha túl sűrűn cseréltetik a jelszavakat a munkatársakkal (a felhasználókkal), mert ennek az lesz a vége, hogy előbb-utóbb felírják a jelszót egy kis cetlire, és ráragasztják a monitorra. :)

 

* * *

 

Meg az is eszembe jutott (olvasgatva za itteni hozzászólásokat), hogy milyen jó, hogy annak idején, amikor itt automatikusan felajánlották az indapass-t, meg a nick bekötését, én azonnal szépen végigcsináltam a dolgot, és azóta sincs semmi próblémám, eddig sem volt, most sincs.

És fura módon nem érzem, hogy a Big Brother figyelne, vagy hogy nem vagyok szabad.

Bár nyilván így is számon tarthatják, miről álmodoztam... :)

Előzmény: anyika55 (83)
anyika55 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 83

Te bizonyára jobban értesz hozzá, mint én, de 2005-óta vagyok jelen az indexen, és azóta nincs más jelszavam, mint az, amivel most is belépek.

Ha jól számolok, akkor ennek hét éve, de még soha nem volt semmi problémám ezzel.

 

Be is diliznék, ha több nikkem lenne, és mindegyikhez más jelszavam, akkor aztán tényleg ápolt lennék. :-)))

 

Persze fel is írhatnám, ha más megoldás nem lesz, akkor kénytelen leszek ezt a megoldást választani.

 

Ps. csak azt nem értem, hogy ami eddig jól működött,  miért kell megváltoztatni és bonyolultabbá tenni a rendszert.

 

 

Előzmény: Ügyeletes Ápoló (82)
Ügyeletes Ápoló Creative Commons License 2012.06.21 0 0 82

anyika55

Még annyit, hogy a jelszóhoz azért nem kéne annyira nagyon ragaszkodni, biztonsági szempontból úgyis célszerű néha váltani.

 

Én például (most titok következik) különféle betegségek neveit használom jelszónak. Világos, hogy a jelszavaim erősek, mert hosszúak, és tetszés szerint válthatok, mert sajnos rengeteg betegség létezik. :)

Azonkívül szerves molekulák összegképletét is szoktam, de senki se remélje, hogy simán alkohollal bejut hozzám!

Előzmény: anyika55 (80)
Ügyeletes Ápoló Creative Commons License 2012.06.21 0 0 81

Nem csodálom, hogy parázol, mert valóban vannak időszakok amikor valami okból elakadnak a regisztrációk, máskor pedig semmi baj nincs.

Kérdésedre: igen. Mindezek tulképpen el vannak magyarázva a főoldalon, külön-külön az egyes lehetséges szituációkban.

Ha tehát NEMINDÁS nikkel vagyunk bejelentkezve a FÓRUMON, és a passon NEM vagyunk bent: ekkor  ha indázódni készülünk, és arra a gombra klikkelünk, úgyis bevisz minket arra az indapass regoldalra, amit már leírtam.Onnantól az történik, hogy kézenfogva vezetnek, de végül is ugyanúgy regelsz először egy indapasst, és ahhoz köttetik a nikk.

 

He már indás nikkel vagyunk belépve a fórumon , akkor is valójában automatice ba vagyunk lépve a passba is. És viszont: ha passba léptünk be, és egy másik ablakban csak a fórum elérési útját írjuk be (forum.index.hu) máris belépve találjuk magunkat. Mertugyebár ezt a kukik csinálják. tehát itt a kérdés okafogyottá válik.

 

Mellesleg: ha két teljesen más böngészőt használunk (nem csak más "fület" és nem is csak egy másik "instanciáját" ugyanannak a böngészőnek, akkor két külön passal is bent lehetünk. Komolyabb trolloknak hasznos :( Lényeg tehát, hogy más "térben" legyenek a kukik.

 

Szerintem, ha valaki biztosra akar menni,regeljen egy pass-t ami nem annyira fontos, és azon elzongorázni az egészet. Ettől legalább boldogok lesznek az indások, hogy milyen népszerű a rendszet, esetleg elérhető, hogy úgy meghajtsuk a szervereket, hogy kinyiffannak ebben a melegben.

 

Tehát gyakorolhatunk előtte, annyiben jobb ez az első randinál, amire hiába is gyakorolunk, de mindkettő úgyis úgy lesz, ahogy.

Előzmény: Kilroy (79)
anyika55 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 80

Először is nagyon szépen köszünöm a válaszodat, ami tényleg szenzációsra sikeredett. -)))

 

Már az elolvasásba is beleizzadtam, marad nekem a helpdeskem, pedig bizisten én akartam végigcsinálni.

 

Nem fog menni, már előre látom, be így, hogy lépésről-lépésre elmagyaráztad, gondolom neki könnyebben fog menni.

 

Mégegyszer hálásan köszönöm, azt pedig különösen, hogy megnevettettél!

 

:-)

 

 

Előzmény: Ügyeletes Ápoló (77)
Kilroy Creative Commons License 2012.06.21 0 0 79

És mi van akkor, ha be vagyok lépve a fórumba, de az indába NEM? Simán beköthetem az adott nicket (mondjuk a belépés után megjelenő lehetőségekkel) egy meglévő inda alá vagy regelhetek egy újat és az alá? Minek utána nyilván a már meglévő vagy frissen regelt indával léphetek be a fórumon. Elnézést, ha álnaívnak tűnnék, de "csak" parás vagyok :-)

Előzmény: Ügyeletes Ápoló (77)
Spanci Creative Commons License 2012.06.21 0 0 78

Csúúúúcs, mint mindig:oDDDD

Előzmény: Ügyeletes Ápoló (77)
Ügyeletes Ápoló Creative Commons License 2012.06.21 0 0 77

anyika55

 Elsőnek leszögelem, hogy nem vagyok indapass alkalmazott, sőt szakértő sem, ezért nem vállalhatok 100% garanciát a tanácsaimra, de ezt ápoltjaim eddig is tudták. De hogy megelőzzük a fenyegető határidőt, ami ebben a melegben külön probléma, lássuk a lényeget.  Mivel a kontextusból ítélve még nem vagy indás, a kérdéseidre nagy valószínűséggel megnyugtató válasz van. Majdnem olyan egyszerű mint Spanci írja, de pár dologra figyelj. Csináld a következőket.

 

a) lépj ki az indexfórumból.

b) írd be:  indapass.hu. jobb-fönt nagy gomb: "regisztrálok", klikk.

c) kér egy működő mélcímet. Esetedben van ilyen, írd be gondosan amit erre szánsz.

d) kér egy jelszót. Ide írod azt a jelszót (gondolom ezt értetted belépőkód alatt). Ezt még egyszer be kell írni az alatta levő mezőbe, hogy tuti egyeznek-e.

e) grafikus karaktereket látzs, ezeket gondosan ki kell silabizálni és beírni.

 

Itt álljunk meg: ha nem vagy egész biztos mit látsz, inkább dobd el ezt a munkamenetet, és kezdd elölről. Ez csak afféle ápolói óvatosság, de tapasztaltam már olyet, hogy ekkor mehet tévútra az egész dolog,

 

f) klikk: "Mehet"

 

ha minden rendben van, amihez nagy adag szerencsét kívánok, szüükséged van rá, akkor ad egy üzenetet, hogy hamarosan kész a passod, és erről mélt küld.

 

g) tehát megnézed a megadott postafiókodat és remélhetőleg ott lesz a levél. Ebben figyelmeztet, hogy 24 órán belül aktiválnod kell a passodat. Egyszerűen klikkelsz arra a hosszú linkre. Ekkor megint feljön az indapass belépőoldala, kitöltve az azonosítóddal (ami a PASSOS mélcímed és beírandó a jelszó (amit szintén te adtál meg.

 

h) Beenged a Passba. A neheze megvan. De figyelem: MÉG NINCS bekötve semmilyen indexfórumos nikk. Itt még meg is állhatsz és vehetsz egy langyos zuhanyt. Ez eddig még egy külön, sokoldalú szolgáltatás, ennek csak egy része az index fórum.

 

i) Nikk bekötése: a fórum főoldalán elmagyarázzák. Egyik eljárás az indapass kezelőoldaláról. Ott majd látod, hogy mit kell csinálni. Lehet egészen új nikket regelni, vagy meglevőt bekötni.

Másik lehetőség, hogy MIALATT az indapassban még BE VAGY LÉPVE, egy másik ablakban beírod: forum.index.hu

Ekkor bejön a fórum ismerős főoldala, de érzékeli, hogy te be vagy lépve a passba, figyelmeztet erre, és fölajánlja, hogy akarod-e összekötni valamilyen nikkel. Beleegyezel, és a fölnyíló ablakba beírod a nikket (pl anyika55) és azt a jelszót amit a PASSNAK megadtál (esetedben te azt akartad, hogy ugyanaz legyen a most megszokottal).

Ezek után a fórumba lépéskor már mindig a pass azonosítóval (ami az a mélcím amit megadtál) és a jelszó lesz szükséges. De a fórumos hozzászólásaidban NEM az indapass azonosító jelenik meg, hanem az a NIKK, amit éppen használsz.

 

Ha minden jól megy, akkor most már tényleg kész vagy. Ha eddig nem zuhanyoztál most már muszáj lesz, én nyitnék egy sört és aznap már semmit se csinálnék.

Előzmény: anyika55 (74)
Spanci Creative Commons License 2012.06.21 0 0 76

Minden marad. Csináld meg az indát, nem lesz semmi probléma.

Előzmény: anyika55 (74)
anyika55 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 75

Ennyire nehéz kérdést tettem fel?

 

Nem akarom elhinni, hogy egy három hete felvetett problémára nincs válasz.

 

Miért?

Előzmény: anyika55 (74)
anyika55 Creative Commons License 2012.06.19 0 0 74

Nekem is lenne kérdésem, megköszönném, ha egy hozzáértő megválaszolná!

 

E hó nyolcadikán tettem fel, és a kedves userek vélaszoltak is, de szeretném, ha egy indás végre megnyugtatna.

No meg közel a határidő is.

 

Íme a kérdés, egy kuka usertől.

 

 

Szevasztok indások!

 

A következő kérdésekre szeretnék választ kapni.

 

1/ Maradhat-e a régi emilcímem, ha belépek az indapassba?

    Amit mellesleg 2005-óta használok, és nem szeretném megváltoztatni.

 

2/Marad-e a régi, indexes belépőkódom, amit szintén 2005-óta használok?

 

Nem szeretném, ha változtatni kéne, mert már régen belevésődtek az agyamba, és egy magamfajta kuka usernak nagyon nagy könnyebbséget jelentene, mint egy újat megjegyezni.

 

A választ előre is köszönöm!

Spanci Creative Commons License 2012.06.19 0 0 73

Nagyon szépen köszönöm.

Spanci Creative Commons License 2012.06.14 0 0 72

Mindjárt írok, és nagyon hálás vagyok, hogy válaszoltál ide:o)))))

Előzmény: Ügyeletes Ápoló (70)
kapusvilmos Creative Commons License 2012.06.14 0 0 71

Jaj de jó, végre egy ügyeletes!

 

Ugyanaz a problémám, mint Spancinak: új indát mégújabb névvel össze tudtam kötni, de a régit nem tudom az újakkal.

 

Igazi kedvenc neveimhez addig hozzá sem merek nyúlni, míg ez nem rendeződik.

 

(Írtam a Hibabejelentőbe, és küldtem levelet is.)

Előzmény: Ügyeletes Ápoló (70)
Ügyeletes Ápoló Creative Commons License 2012.06.14 0 0 70

Spanci

Légy szíves, írj nekem a megadott címemre. Csak azért, hogy én ne kavarjak bele az általam esetleg csak rosszul tudott email-címeddel.

Előzmény: Spanci (69)
Spanci Creative Commons License 2012.06.08 0 0 69

Tudna válaszolni valaki vagy segíteni az alábbi két hozzászólásomra, esetleg megmondani, hogy hova írjak, ahol foglalkoznak az ügyemmel?

Előzmény: Spanci (67)
Columbu_s Creative Commons License 2012.06.07 0 0 68

Ellenállást!!!!

 

Igy van!

Se javitani nem lehet egy kommentet, se avatart ,se aranyköpést nem lehet  a komment

alá fűzni 

de a legrosszabb hogy lájkolni sem lehet

Menjünk minden szem.adatunkkal  fészbukra

Előzmény: Első Polgár (-)
Spanci Creative Commons License 2012.06.06 0 0 67

Ja és miután az új indásméllel beléptem, még kilépni sem tudtam nicknév nélkül, ezért csináltam a Spanci!!!-at - amivel ugye 60 percig hozzá sem tudtam szólni, hogy kérdezzek. Így viszont már ki tudtam lépni és újra be a hagyományos módon ezzel a mostanival.

Tehát itt a lényeg, hogy valamikor a Spanci hozzárendelődhetett - állításotok szerint egy, vagy valami miatt egy indásmélhez - amire egyáltalán nem emlékszem, és ezek szerint akkor másikhoz már nem lehet? És ha soha nem jövök rá, hogy mi az általam nem ismert indásmél, akkor mehetek a levesbe örökre?

Előzmény: Spanci (66)
Spanci Creative Commons License 2012.06.06 0 0 66

Kedves IndaModi!

 

A helyzetem azóta sem megoldott, bár a régi módon be tudok jelentkezni, viszont nem szeretném az utolsó pillanatra halasztani az indához kapcsolódást.

Azt írták nekem, hogy a Spanci nickem egy másik indához van kapcsolva, de egy kollega majd kezeli a problémámat. Sajnos fogalmam sincs melyikhez, nem emlékszem rá, hogy ilyet csináltam volna. Egyszer, 1-2 éve a fiam, aki csak látogatóban volt itt valamit bénázott, lehet hogy így lett valami indázás, de nekem lövésem nincs az egészről, tehát nem tudom milyen indához van kötve a Spanci.

Csináltam egy új indás emailt, ami működik is, Spanci!!! nicken vadiúj nicket hozzá is tudtam kötni, de a régi és igen szeretett Spancimat - ezt itt ni:o) - már nem tudom hozzákötni az új indásmélhez, mert azt mondja, hogy elírtam vagy a nevemet (hmm, 11 éve tudom a nevem), vagy a jelszavam. Na mondom kérek új jelszót, kaptam, azt írtam be, megint ugyanez a szöveg:

 

http://forum.index.hu/User/PassportToNickFailed?nick=Spanci

 

Most akkor mi lesz? Mert ötletem sincs. Legaláb valaki mondja meg, hogy mit csinálok rosszul, vagy hogyan lehet rajtam segíteni:o((((((((((((

Előzmény: Törölt nick (64)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.01 0 0 65

konkretan mire gondolsz? 

Előzmény: Ghanima (61)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.01 0 0 64

rovidesen megkapod a valaszt a supporttol ahova irtal es a regi nicked is fogod tudni hasznalni meg ma. 

Előzmény: Spanci! (62)
Patreides Creative Commons License 2012.06.01 0 0 63

Konkrétan mi a gond az Indapass-al? Én évek óta használom, mondjuk belépek a Fórumon, és így már bent vagyok az Indavideo-n is, meg a Blog.hu-n is. Kényelmes...

Most kiderül, hogy ez valójában valamiért rossz nekem, csak buta fejjel nem vettem észre?

Jaj!

Előzmény: Ghanima (61)
Spanci! Creative Commons License 2012.05.31 0 0 62

Én addig ügyeskedtem, mert azt csináltam amit mondanak, hogy konkrétan elvesztettem a régi nickemet, egy 0 hozzászólásos van, olyan mint a régi csak ! jellel. És akármit csinálnék a régire belenget. Már írtam valahova, ahová utasítottak, basznak válaszolni, hogy hová lett a sima Spanci meg az összes kedvenc topikom. Ez egy nagy fosság:o(

Előzmény: Ghanima (61)
Ghanima Creative Commons License 2012.05.31 0 0 61

És íme, bejött... itt a vége. Volt szép és volt csúnya a kb. 15 év alatt, de jelentős részben a miénk volt. Immár nem az.

Minden jót, kedves független fórum- és topiktársak!

Előzmény: locsemege (6)
ivódzsima Creative Commons License 2011.02.04 0 0 60

Igazad vagyon. Ámen.   :-)

Előzmény: lujo2 (24)
locsemege Creative Commons License 2007.04.06 0 0 59
"hivatalos" indafos topik

:))
Előzmény: e_dora (58)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!