Keresés

Részletes keresés

Belohin Creative Commons License 2012.10.25 0 0 10

Érdekelne, milyen alapon követelnek a szolgáltatató cégek üresen álló ház után alapdíjakat, illetve hogy kényük-kedvük szerint állapíthatják-e meg ennek az összegét. Gyakorlatilag a semmiért kell súlyos pénzeket fizetni.

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.15 0 0 9

Az állatok nem eszik meg a papirt, fémdobozt .Erre ott van a szelektiv hulladék gyűjtők ,ami ugye ingyenesek . Fém ,papir , üveg , müanyag .Az étel maradékot megeszik a kutyák ,macskák .Nővényi hullagékot lehet komposztálni .Egyes csomagoló anyagokat ellehet égetni a kazánba ,amiből hő lesz .

Előzmény: Modestinvs (7)
TZiky Creative Commons License 2008.03.14 0 0 8
Ez valóban így van. Viszont egyik családtagom ellevelezett az akkori omudsmannal is, hogy neki nincs szüksége a heti 200 literes kapacitásra és ezért arányosan kevesebbet is fizetne, de nem járt eredménnyel. Azóta valahogy nem érzi szükségét annak, hogy a komposztálható dolgokból valóban komposzt legyen, mert belefér a nagyobb űrtartalomba.

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: Modestinvs (7)
Modestinvs Creative Commons License 2008.03.14 0 0 7

Éltem egy ideig rurális környezetben, és ha jól emlékszem, a nájlont, pévécét, ilyesmit nem szívesen eszik meg az állatok. Talán még a papírt, fémet se.

Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.14 0 0 6
Valahol értem is ,de más a helyzett városi lakotelepi környezetben ,és más egy falun .Kertes családi házban ,ahol vannak állatok is ,nem termelödik heti 120 liter hulladék .
Előzmény: Modestinvs (5)
Modestinvs Creative Commons License 2008.03.13 0 0 5
Igen. A közszolgáltatások egy része ilyen. Közegészségügyi, környezetvédelmi okokból.
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.13 0 0 4

Itt nálunk a szemét szállitás a közeli város végzi ( 20 km ) .És kötelezöen meg kell kötni a szerzödést minden ingatlanra .Kb ez 2000 Ft havonta .

Létezik még ilyen ,hogy kötelező megvásárolni egy szerződést ??!!

e1975 Creative Commons License 2006.08.03 0 0 3
...
Tam7 Creative Commons License 2001.05.30 0 0 2
Ebben igazad van, viszont ha valakinek a cége a matávval áll szerződéses viszonyban, akkor annak hiába mondod, hogy ott a többi cég, 1-2 napi kihagyás miatt nem fog más céggel leszerződni. Itt az ügyfélhez való hozzáállásról van szó.
Előzmény: Tribill (1)
Tribill Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1
Tévedsz: a Matáv nem élvez (sohasem élvezett) monopolhelyzetet a nagysebességű kommunkációs vonalak tekintetében. Budapesten kb. féltucat cég kínál hasonló szolgáltatást, pl. euroweb, gts, novacom, pantel, stb. Vidéken is általában 2-3 cég van városonként, s a többieknek sem tilos beszállni. Tehát a matáv nincs monopolhelyzetben, kár ezt a téveszmédet terjesztened.
Ha pedig a Matávnak felróható okból nem állt helyre az összeköttetés, kérhettek kötbért.

A Matáv csak az un. közcélú távnbeszélő hálózatok területén van monopolhelyzetben az ország teröületéánek 75%-án. Ebbe, mint írtam, nem tartozik bele az adatátvitel.
De ha figyelnéd a többi távközlési cég adatvonalas reklámjait az újságokban, magadtól is rájöhettél volna. :-(

Előzmény: foldimogyoro (-)
foldimogyoro Creative Commons License 2001.05.28 0 0 topiknyitó
ma eddig 3 monopolcéget utálok (pedig még csak reggel 9 óra van).

Indult azzal, hogy mentem volna zuhanyozni reggel fél nyolckor, és nincs melegviz. Oké, ki volt irva, hogy reggel 8-tól 16-ig nem lesz, de fél nyolc az 8 óra előtt van. Igy ma a FŐTÁV Rt. jóvoltából nem tudtam zuhanyozni.

Aztán jöttem BKV-val. Várok a villamosra, nagy nehezen jön egy, púpratömve. Benézek, hátha jön mögötte a másik (villamosok szokása, hogy párban járnak), de ma reggel ez nem jött be. Felszállok a lépcsőre, ajtó minden nyitás csukásnál meglök, végig kénytelen voltam a lépcsőn utazni a tömeg miatt. Aztán metró, itt szerencsére nem volt tömeg, csak a szokásosnál is jobban rángatott a szerelvény.

Munkahely, kollégám mondja, hogy a matáv által pénteken elrontott nagysebességű kommunikációs vonalunkhoz azóta sem nyúlt a tisztelt monopolszolgáltató matáv, igy eltelt több mint két nap vonal nélkül. Kiváncsi vagyok, hogy ma megcsinálják-e. Még jó, hogy 24 órás szolgáltatást igértek.

Az idegesít, hogy nem számonkérhetőek ezek a szolgáltatók. Azt csinálnak amit akarnak, és ki vagy szolgáltatva nekik. :-(((

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!