Keresés

Részletes keresés

fairytale Creative Commons License 2012.11.01 0 0 47

Megcsonkították, kivágták a jókai téri fákat. Hát mégis betegek voltak? Eddig csak azért nem lehetett ezt megtenni, mert a kerület vezetője nem fideszes volt? Érdekes. És most senki nem tiltakozott. Hogy van ez?

fairytale Creative Commons License 2005.05.16 0 0 46

Opsz, erre elfelejtettem anno válaszolni, most megteszem!

 

Azért egy pillanatra játszunk el a gondolattal, mi történne, ha ezt a sok pénzt a nem környezetpusztító közlekedési módok támogatására fordítanánk. Ha lennének őrzött parkolók a szentendrei HÉV mellett?

 

A Kökinél pl. van ilyen parkoló... A kutya nem használja. Azért, mert akinek kocsija van, az nem fog kiszállni belőle. Még a szomszéd sarokra is autóval megy. Az emberek gondolkodásmódján kell előszőr is változtatni.

 

Megemelik a parkolási díjakat. Mindenki hőzöng. Ahelyett, hogy letenné a kocsiját!

 

Ha Piliscsabáról a vonat nyolc perc híján nem ugyanannyi idő alatt érne be a Nyugatiba, mint száz évvel ezelőtt? Vajon akkor hány autó járna be naponta a városba?

 

Ugyanennyi kocsi... megnyugtatlan. Nagyon kevesen lenének, akik letennék a kocsijukat. Nagyon kevesen.

Minden fejlesztéshez pénz kell. Miből?

 

Ha a tömegközlekedési járművek olyan gyakran járnának, hogy nem lenne megalázó a kedves utasnak reggelente fölverekednie magát a tömött szerelvényre? Nem lehetséges, hogy akkor többen használnák a BKV-t, és több lenne a bevétele is?

 

Akkor sem használnák sokkal többen a bkv-t, mert egyeseknek derogál mások "szagát szívni" Ezt nemrég hallottam két nőtől, akik beszélgettek a villamosmegállóban, mert elromlot a kocsijuk. Persze, járjon több jármű... de akkor mindenki fizessen a jegyért, ne blicceljenek. Menjenek gyorsabban a BKV-járművek... De akkor az autósok hagyják szabadon a buszsávokat. A dugókban, ami a kocsik miatt van a busz sem tud haladni. Szerinted hol kell elkezdeni a változást? Szerintem az emberek fejében! Legelőszőr is otzt. De amig ma Magyarországon az emberek úgy gondolkodnak ahogy, és önzők, it nem lesz változás!

 

És ha lennének elkülönített buszsávok, fűtenék a szerelvényeket, léteznének használható kerékpárutak, és a Városházáról nem dobnák ki az embert felháborodva a biztonságiak, ha a bringájával érkezik?

 

Az utakat nem lehet szélesíteni! Hova gondolod a busszávot? A sok hülye autós azt sem birja megállni, hogy a már meglévőket ne használja, vagy hogy a kereszteződésbe ne hajtson be, hanem várjon két percet, mig előte tiszta az út!

Füteni a szerelvényeket lehetne! Ne blicceljen senki, lesz több pénz!

Kerékpárutakkal egyetértek. De hol, mikor a járdák nagy részén állnak fent a kocsik. Vagy az egysávos utakból vágjanak le? Te bizutonságban éreznéd magad? Továbbra is azt mondom, a közléekedési kultúránk hibádzik hozzá!

 

Prágában meg tudták oldani, hogy ne legyen autópálya a Moldva partján. Prága nem akar világváros lenni, elég neki, ha elbűvölő. A legnépszerűbb Közép-Európában.

 

Prágának az a szerencséje, hogy alapvetően nem változott a középkor óta. Azaz szűk utcái vannak. Nem bombázták, nem lőtték szét, nem dúlták fel évszázadok óta. Nem lehet összehasonlítani Budapesttel. Akkor sem tudták volna elrontani, ha akarják. És a rendszerváltásnál Clintonnak köszönhetően kutrva sok pénzt kaptak rehabilitációra.

Ellenben Béccsel össze lehet hasonlítani Budapestet, és örömmel jelentem, mi nyerünk. Anak ellenére, hogy ott sok a metróvonal, állandó dugók vanak a városban és parkolni sem lehet!

Előzmény: Kisördög (36)
fairytale Creative Commons License 2005.05.16 0 0 45

Na kedves zöldek, most gyertek a Jókai tér felé..

Olyan mint ha zuhogna a hó. Már két hete nem látok és folyamatosan viszket az orrom.

Én a nyárfákra vagyok allergiás, hiába próbálta meg lentebb bemagyarázni nekem valaki, hogy minden másra is.

Mellesleg pedig éppen egy hete tört le hatalmas darab az egyik nyárfából...

Télen egy másik  kidőlt egy éjszaka, gyökerestűl, mindenestűl... Ugyanis ezek a fák betegek, belülről pusztulnak.

És borzasztó is elviselni őket, mikor elkezdik szélnek ereszteni magjaikat.

 

Éljetek itt.

Kisördög Creative Commons License 2005.05.06 0 0 44
Újabb forduló volt a Jókai téri fák ügyében:
http://www.indymedia.hu/cikk.shtml?x=21888
és
http://www.indymedia.hu/cikk.shtml?x=21861
Nannics Creative Commons License 2004.07.15 0 0 43
Bocs, hogy belekotyogok, de nalunk ezt nem lehet megcsinalni, mert nalunk az epitoipar lobbija ketbilliotrillioszorszazbillioval erosebb, mint barmi mas. Es hat ha az epitoipar epiteni akar, akkor epiteni is fog. Picit setaljal a VI. kerben, utcankent 5-6 epitkezes folyik, sajnos egy foghijtelekbol sem lesz kutyafuttato, jatszoter, mikozben ha jol tudom, a hat kerben a legkisebb az egy fore juto zoldfelulet nagysaga. :(
Előzmény: Kisördög (36)
contraDiction Creative Commons License 2004.06.04 0 0 42
Az utolsó néhány évben ezzel az ürüggyel tarolták le az összes nyárfasort a városban, az allergia viszont érdekes módon még ma is terjed. Lehet, hogy az időjárás is rájátszik, de szerintem tendencia, hogy a városi környezetben vészesen lecsökken a nagyobb fák száma, a mostani parkosítás meg a megmaradt állományt is kritikán alul ritkítja /milyen rendezés az, ahol még hatalmas fáknak is csak a csúcsán hagynak lombot, szánalmas/.
Az egyre terjedő sivárság a korábbi évtizedek intenzívebb fásítását lassan teljesen felemészti, a környezet"védelem" érthetően mélységesen hallgat ebben a körben, a folyamatot tehát nem fogják megállítani.
Passz
Előzmény: fairytale (39)
Kisördög Creative Commons License 2004.06.04 0 0 41
Barátom, biológiai lény vagy, több tízezer éve vagy kondícionálva a nyárfára, a parlagfqre, satöbbire. Nem azok miatt vagy allergiás, hanem a légszennyezés meg az élelmiszeradalékok miatt, amik úgy leterhelik az immunrendszeredet, hogy már ilyen tök természetes dolgokra is kiborul.
Előzmény: fairytale (39)
fairytale Creative Commons License 2004.06.04 0 0 40
Most az alsó kis monológra válaszolva: nem.
Ugyanis, amig az emberek ernyő helyett használják a gépkocsit, ha esik az eső, mig két sarokra is csak autóval tudnak menni, mig öntudatosan bliccelnek a BKV-n csakazért is, amíg kurvára nem figyelnek oda sem a környezetükre, sem egymásra, addig itt nem változik semmi. Ebben az országban mindenkinek a saját maga kényelme a legfontosabb, nem néz mást és semmit nem hajlandó tenni bármi jobbításáért csak követelőzni tud.
És ez sajnos vonatkozik mindenre, az élet minden szeletére.
Lehet itt szidni a városvezetést, a kerületeket, de nem csak velük van a gond.

Egy példa:
A falra tudok mászni, amikor mindenki szidja pl. Demszkyt, mert egy út le van zárva aszfaltozás vagy hasonlók miatt. Ugyanakkor hőzöng mindenki, milyen szarok az utak. Tehát az sem jó, ha csinálják, az sem, ha nem...

Előzmény: Kisördög (36)
fairytale Creative Commons License 2004.06.04 0 0 39
Haha... Egyébként ha a Jókai téri fákon múlna, már ott lennék. Mind nyárfa, és olyan a környék, mintha esne a hó, mikor virágzik.
Olyan szarul voltam, alig láttam az allergiától...
Ugyhogy nem olyan egészségesek azok sem!
Előzmény: Kisördög (38)
Kisördög Creative Commons License 2004.05.14 0 0 38
Azt hittem, hogy tüdöszanatóriumba utaltak lakhelyeden szerzett allergia, asztma miatt.
fairytale Creative Commons License 2004.05.13 0 0 37
Nincs internetem, bocs, majd válaszolok, nem megfutamodtam, csak a munkahelyen nem tudok "vitatkozni"!
Előzmény: Kisördög (36)
Kisördög Creative Commons License 2004.05.07 0 0 36
Egy terézvárosi maszopos képviselQ mondta, amennyit ebböl a kerületböl loptak, abból egy másikat lehetett volna már felhúzni.
Nincs okunk ebben kételkedni. Demagógia vagy sem.

Amit a köüzlekedésfejlesztésröl írsz, az ok, de jelenleg az a helyzet, hogy az általad írtakra hivatkozva sehol sem kezdik el. Én meg azt mondom, hogy minden ponton el kell kezdeni, -jelenleg a legaktuálisabb ez a kurva parkoló.
Amikor a BKV-röl van szó, akkor meg azért nem kezdik el, mert minek, ha minden poénzt az autóforgalomra fordítanak, úgyse száll ki senki.
Ebben az ördögi körben megy, évtizedek óta.

ezt a Népszabiba írtam, még a Budai alsó rakpart kiszélesítése kapcsán:
Azért egy pillanatra játszunk el a gondolattal, mi történne, ha ezt a sok pénzt a nem környezetpusztító közlekedési módok támogatására fordítanánk. Ha lennének őrzött parkolók a szentendrei HÉV mellett? Ha Piliscsabáról a vonat nyolc perc híján nem ugyanannyi idő alatt érne be a Nyugatiba, mint száz évvel ezelőtt? Vajon akkor hány autó járna be naponta a városba? Vagy ha rendbe hoznák a 19-es villamos sínjeit, hogy ne kelljen lépésben haladnia? Ha a tömegközlekedési járművek olyan gyakran járnának, hogy nem lenne megalázó a kedves utasnak reggelente fölverekednie magát a tömött szerelvényre? Nem lehetséges, hogy akkor többen használnák a BKV-t, és több lenne a bevétele is? És ha lennének elkülönített buszsávok, fűtenék a szerelvényeket, léteznének használható kerékpárutak, és a Városházáról nem dobnák ki az embert felháborodva a biztonságiak, ha a bringájával érkezik? (Mégis mit képzel, mi lenne, ha mindenki biciklivel járna?! – kiabálták utánam.) Csakhogy az olcsóbb fejlesztési lehetőségekről is szó essék... Ha nem kéne egész Pest megyének minden ügyes-bajos dolgával bejárni a belvárosba?
Vajon akkor szükség volna rakpartbővítésre?
Prágában meg tudták oldani, hogy ne legyen autópálya a Moldva partján. Prága nem akar világváros lenni, elég neki, ha elbűvölő. A legnépszerűbb Közép-Európában. Lyon most bontja vissza több millió euróból a mi rakpartunkhoz hasonló létesítményeit. Rájöttek, hogy egy nagyvárosban a folyópart túl értékes ahhoz, hogy közlekedési célokért feláldozzák. Szöulban ugyanez történik. Bécsben most határozták el, hogy tíz év alatt 25 százalékra (!) csökkentik a városukban üzemelő autók számát.
Ezt nálunk is ki lehetne próbálni…

Előzmény: fairytale (34)
contraDiction Creative Commons License 2004.05.06 0 0 35
Optimizmus
Ha az energiaszektor kiesését komolyabb krízis nélkül megússza a föld, a következő 5 000 000 000 évben még fák millióinak nemzedékváltása mehet végbe az egykori VI helyén.
A rövid :] távú O érdekekért egyre szürkébbé tett néhány évtizedért cserébe a következő évtizezredek glaciálisáig zöldellhet majd újra a TERMÉSZET.
Optimizmus

; >>>> >

fairytale Creative Commons License 2004.05.06 0 0 34
Szimpatikus vagy (zenei izlésed miatt is! :-))) ), de nem értünk egyet! Teljesen nem, pontosabban....

"1-kevesebb pénzt kell lopni, akkor jut tízmilliós játszótérre is.
2-oda kell figyelni, , karban kell tartani, egy tér romlása havi pár tízezerbQl megállítható. "

Az első egy cseppet demagógra sikeresett.
A kettesről meg annyit, hogy ehhez sajnos egy önkormányzat nagyon kevés. Ehhez nekünk, itt (és mindenhol) lakóknak kéne megváltoznunk, ez viszont egyelőre oolyan kívánságnak tűnik, minthogy mindig legyen nyár.

"úgy megemelni a beznizárakat, az autófentartási díjakat, hogy legalább a társadalomra hárított, valós költségeket fedezze, és abból a kurva sok pénzbQl gatyába rázni a városi közösségi közlekedést. És akkor nem lesz szükség ennyi autóra. "
Szerinted ez ma Magyarországon megvalósítható!? Kitörne a parasztlázadás! (Nekem nincs autóm!!!!)

Ördögi kör: a közlekedés fejlesztéséhez út fejlesztés is kell. Ha lezárnak egy utat, mert javítják, mindenki kurvaanyázik és Demszky csuklik. A sok autótól dugók vannak, igy az autósok azt mondják, nem ülnek buszra, mert lassú és kényelmetlen és sok az ember. A buszokon, villamosokon sok a bliccelő, az ő pénzük is hiányzik a BKV fejlesztésére. Kéne a 4-es metró de nagyon, abból viszont politikai kérdést csinált Ő. Szóval, szerinted hol kellene elkezdeni? Szerintem ez már rég nem városvezetési kérdés.

Előzmény: Kisördög (33)
Kisördög Creative Commons License 2004.05.06 0 0 33
Jajistenem.
1-kevesebb pénzt kell lopni, akkor jut tízmilliós játszótérre is.
2-oda kell figyelni, , karban kell tartani, egy tér romlása havi pár tízezerbQl megállítható.

"A hova költözzünk a sok autó miatt?" tipusú kérdés messze túlmutat a Jókai téren, ez kétségtelen.
Az aradi utcai parkolóházban olcsóbb a parkolás, mint a téren, s ott még vigyázznak is rá.
Tudomásom szerint eddig kétszer volt telt házuk.
Tudod mit mondok?
Azt kéne hirdetni, az önkormányzatnak kedvezményeket adni a benszülötteknek a helyi parkolóházakban, és hogy ha ez is kevés, akkor úgy megemelni a beznizárakat, az autófentartási díjakat, hogy legalább a társadalomra hárított, valós költségeket fedezze, és abból a kurva sok pénzbQl gatyába rázni a városi közösségi közlekedést. És akkor nem lesz szükség ennyi autóra.
Hogy nem beszélek teljes faszságokat, jól mutatja, hogy bécsben most határozták el, hogy tíz év alatt 25%-ra (nem elírás!!!!) csökkentik a városi autóforgalmat.
Ez nem lehetetlen, csak el kell kezdeni.
S az biztos, hogy nem úgy kell, hogy ha egy városban (Terézváros) az ajánlott 20 négyzetméter helyett 0,9 az fQre jutó zöldterület, akkor egy már így is túlszennyezett téren kivágunk minden fát.
És azt mondjuk, hogy ha befüvesítettük, akkor majd még jobb lesz.

Előzmény: fairytale (32)
fairytale Creative Commons License 2004.05.06 0 0 32
Jó, akor kérdezem:

Hogyan lehetne rendbe tenni a Jókai teret, mit kellene csinálni a sok autóval, ami parkolni akar...

Azt pedig kétlem, hogy az ott lakók lapátot fognának, hogy virágot és fát ültessenek. Egy játszótér pedig rohadt drága... Erre a VI. kerületnek nincs pénze. Játszótér viszont kell, mert az ott lakó kiskölkök még a sulijuk udvarán sem nagyon tudnak játszani, mert az ő sulijuknak udvara sincs. A legközelebbi játszótér azssem a Klautzár téren és a piacnál van, de bevallom, nem tudom, milyen állapotban.

Nem, nem odanéz az ablakom. Viszont az utca, ahova néz, valszeg a vigalmi negyed (ja nem, azok a prostik), szóval azon részhez tartozik, ahova mégtöbb étteremet, kiskocsmát stb-t terveznek. Most előttünk pöfognek az autók, ordítozva keresnek parkolót, mindig nagy a veszekedés. A Jókai térieknek jobb lesz, nekünk nem változik a helyzetünk.

Előzmény: Kisördög (30)
Kisördög Creative Commons License 2004.05.06 0 0 31
azt abból a rossz lelkiismeretü már-már erQsebb, mint a szadeszosság...
Előzmény: fairytale (29)
Kisördög Creative Commons License 2004.05.06 0 0 30
Ezt a hozzászólást én is írhattam volna.
A házakon keresztül vezetett szellözövel nincs különösebb bajom. Kevésbé volna rossz, mint a tér közepén, négy méter magas kürtö (tényleg, oda néz az ablakod? akkor kezdheted szokni a ventillátorzajt, huszonnégy órán keresztül).
De nem vagyok hajlandó beleegyezésemmel legitimálni politikai vezetésünk azon húzásait, hogy kedves Márton, ha levághatom a bal kezedet, csak csukló alatt, akkor nem vágom le a jobb karodat, vállból.
Mert ez kb az.
Előzmény: fairytale (27)
fairytale Creative Commons License 2004.05.06 0 0 29
a polgári körös orbánc bérencre én is ugranék...! :-))) Megértelek...
Előzmény: Kisördög (25)
fairytale Creative Commons License 2004.05.06 0 0 28
Megnézted, hogy én is? :-))) Azért vigyorogsz? :-))
Előzmény: Kisördög (26)
fairytale Creative Commons License 2004.05.06 0 0 27
Elfogadhatóbb, de nagyon nem puhultam!:-)))

Tudod, mi a bajom? Mindenki beszél arról, hogy legyen jobb, legyen szebb... De mikor arról van szó, hogy valaki tegyen valamit, vagy időlegesen egy jobbért legyen egy pici kénylemetlenség, azt már senki nem vállalja be. A közösségért egy pici áldozatot sem hoz senki, viszont mindenki kapni akar.
Nemegyszer hülyének néznek engem, csak mert ingyen! vagy plusz melóban! valamit megcsinálok.
Ez pont ilyen.
Az ott lakók szebb teret akarnak, kevesebb autót, rendezettebb területet. Ezért viszont tenni is kell.
Mindent élből elutasít mindenki, csak mert érintett lesz valahogy.

Egyébként a szellőző felvezetése szerinted mit károsítana a lakóházakon? Olyan lenne mint egy kémény, ha jól tudom, a lakók semmit nem éreznének belőle!

"csak a tér egyik vállalkozója fenyegeti telefonon azt a lakót, aki a legaktívabb. "
Azt viszont azonnal le kellene csukni!
Kurvára nem európai módon gondolkodunk itt mi még. Sem az egyik, sem a másik oldal.

Előzmény: Kisördög (24)
Kisördög Creative Commons License 2004.05.06 0 0 26
egyébként rossz lelkiismeretü SZDSZ-szavazó vagyok
:-)
Előzmény: fairytale (23)
Kisördög Creative Commons License 2004.05.06 0 0 25
Nagyon-nagyon öreg: még Buddha, Mózes idejében történtekröl is van tudomásom, véleményem.
Bocs, ha úgy tünt, hogy rád vagyok ideges, mérges.
Csak tudod, voltam én már polgári körös, liberális féreg, fasiszta, KISZ-es, orbán-bérenc, és ezért az ingerküszöböm meglehetösen zilált.
Előzmény: fairytale (22)
Kisördög Creative Commons License 2004.05.06 0 0 24
A www.vedegylet.hu-n a kiadványok rovatban vannak a JövQ Nemzedékek jelentései, itt már az elsQ, a 2001-es, tavasziban is szó van a Jókai térrQl. S azóta mindegyikben, a negyedikben is. Fellebeztünk, szakértettünk, meghallgatásokra jártunk, jópofiztunk, újabb és újjabb levelekben kértünk, majd követeltünk tájékoztatást, szóval nem az volt, hogy kihívtuk a sajtót és fára másztunk.
Egyébként a tér összes háza elutasította magát a tervet, s egész konkrétan azt, hogy rajta keresztül vezessék föl a tetöre a szellözöt. A lakók nagy része aláírását is adta hozzá.
Azt, hogy támogatja, senki sem adta írásban. csak a tér egyik vállalkozója fenyegeti telefonon azt a lakót, aki a legaktívabb.

S bár én pötyögök itt neked, az óbudai, de helyi lakosunk is van böven.

Puhítottam rajtad valamit?
Elfogadhatóbb lett valamivel az álláspontom?

Előzmény: fairytale (19)
fairytale Creative Commons License 2004.05.06 0 0 23
Ne kiabálj!

Momentán nekem pedig azért jutott eszembe, mert egy pár mondatodból ilyen következtetést is le lehetett vonni!

Előzmény: Kisördög (21)
fairytale Creative Commons License 2004.05.06 0 0 22
Üldözési mánia...zsarolási technika! Ne röhögtess! Egyébként hány éves vagy, hogy igy "emlékszel" a sztálini pőolitikára? Ami teszem hozzá hülyeség!
A válasz tök egyszerű: mert nem lenne rá az önkormányzatnak pénze!

Mellesleg két ilyen "balhét" már átéltem:

Az egyik az Örsnél az Árkád építése. Mindenki szidta a Demszky mamáját, hogy egy újabb áruház épül. Csak nem méltóztatott senki a hátamögé nézni a dolgoknak.
Az Ikeánál szintén.
Mindkét esteben rendezett és normális parkot is kaptunk.

Előzmény: Kisördög (20)
Kisördög Creative Commons License 2004.05.06 0 0 21
EGÉSZEN BIZTOS, HOGY NEM PÁRTPOLITIKA VAN A HÁTTÉRBEN.
Ezt persze vagy elhiszed, vagy nem.
Meggyözödni egyféle képpen tudsz róla, ha veszed a fáradtságot, és végignézed a honlapunkat, (és a Jövö Nemzedékek jelnetéseit), akkor kiderül, hogy szinte kimérve 50-50% azon ügyek száma, ahol jobboldali és ahol baloldali vezetöséggel akaszkodtunk össze, de ez nagyon pöcsölös munka volna, elismerem.
EGYÉBKÉNT MEG KURVÁRA ELEGEM VAN ABBÓL, HOGY MINDENKI EZZEL JÖN. HOGY KI FIZET MEG MINKET EZÉRT. MIKÖZBEN KILÓG A NADRÁGBÓL A SEGGÜNK.
Miért olyan hihetetlen, hogy emberek hátsó, politikai zsándéktól mentesen tesznek valamit?
Eh.
Előzmény: fairytale (18)
Kisördög Creative Commons License 2004.05.06 0 0 20
"Most is fenntartom az állításom: annál a térnél már bármilyen megoldás jobb lenne!!!! "
Az a baj ezzel, hogy akkor bejött nálad a zsarolási, kiéheztetési taktikájuk. ez a sztálini politika: végy el mindent az emberektQl, adj vissza egy keveset, és boldogok lesznek. Miért nem lehet azt elvárni, hogy úgy hozzák rendbe a teret, hogy közben nem teszik tönkre? Miért kell elfogadni azt, hogy vagy hagynak valamit szándékosan tönkremenni, vagy a sajtát érdekük szerint alakítják? ErrQl szól ez az egész demokrácia-szerüség?
Előzmény: fairytale (17)
fairytale Creative Commons License 2004.05.06 0 0 19
Ja, és még egy kérdés: beszéltetek ti valakivel az önkormányzattól, hogy megismerjétek a terveket, az ügy hátterét stb?
Előzmény: Kisördög (14)
fairytale Creative Commons License 2004.05.06 0 0 18
Csak egy kérdés, és ha nem, elnézést kérek érte...
De biztos nem politika van tüntetésetek hátterében? Ha nem Demszky a főpolgi és nem MSZP-s a polgármester, akkor is kimentetek volna a térre?
Előzmény: Kisördög (14)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!