Keresés

Részletes keresés

benjoe70 Creative Commons License 2013.07.01 0 0 12

most már igen

Előzmény: pajaci (11)
pajaci Creative Commons License 2013.07.01 0 0 11

Nem publikus az e-mail címed.

Előzmény: benjoe70 (8)
benjoe70 Creative Commons License 2013.07.01 0 0 10

Igen, de nem 8 milliót...

robertókárlosz Creative Commons License 2013.07.01 0 0 9

ha az Államkincstár kérte, akkor talán a szocpolról lehet szó. vettetek igénybe szocpolt a lakásvásárláskor?

Előzmény: benjoe70 (8)
benjoe70 Creative Commons License 2013.07.01 0 0 8

Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólását. Sajnos ma éppen köztisztviselők napja van, így sem a NAV-ot, sem pedig a Családi pótlékosokat nem tudom elérni. A topiknyitás óta annyival tudok többet, hogy az én (fél)fizetésemet már elutalták, azt már buktam, ahogyan az ehavi családi pótlékot is... Most éppen azon vagyok, hogy holnap kiderítsem, hogy miről van szó. De sanszos hogy az, amiről írtam. Közben beszéltem egy jó ügyvéddel is, ő is próbál utánajárni a dolgoknak. Ja, és még annyi, hogy a Magyar Államkincstár kérte, hogy a NAV zárolja a számlámat a nyolc millió miatt. Ugyanaz az Államkincstár, aki gondolom már el is utalta a három gyerekem után a családi pótlékot, hogy aztán átrakja a másik zsebébe... Nem értem én ezt. Most lépek, mert valahonnan össze kell guberálnom a hiányzó pénzt a megélhetéshez. Ha valakinek ötlete van, szívesen várom itt is és e-mailben is. És előre is köszönök mindent! Ja! És egy Miatyánkot azért dobjatok értünk! ;-)

mert mindig a hoki Creative Commons License 2013.07.01 0 0 7

A kérdés az, hogy személy szerint kinek a tartozása miatt "lövik" szét éppen a bankszámlátokat. Ha a feleséged nem érintett, azaz rajta személy szerint nem követelnek, akkor nyisson egy másik bankszámlát ami csak az ő nevéne van, te nem is rendelkezel fölötte, nem vehetsz róla fel pénzt, nem írod alá a nyitáskor, és arra kérjed a fizetésedet utalni.

Előzmény: benjoe70 (-)
robertókárlosz Creative Commons License 2013.07.01 0 0 6

ha az inkasszós számlára megy, akkor igen. azt is elveszik.

Előzmény: Vajk (3)
robertókárlosz Creative Commons License 2013.07.01 0 0 5

ezt írtam én is.

"és csak utólag hosszas procedúra után adják csak vissza ha egyszer levonták."

nem vehetik el, de elveszik, és utána sok idő mire visszaadják, ami viszont egy olyan helyzetben mint amilyenben a topiknyitó van, igencsak gázos. főleg, hogy az utánajárás pénzbe is kerül. utazgatni, jönni menni.

szóval, csp-t csakis postán ilyen helyzetben, mert hiába adják vissza utólag, az több mint egy hónap is lehet mire visszakapod, addig meg egy forint nélkül lenni igencsak nagy probléma.

Előzmény: Vajk (2)
Lédiell Creative Commons License 2013.07.01 0 0 4

Szia!

 

Szerintem először mindenképpen ki kellene derítened, mi ez a NAV-követelés, után pedig, ha jogos a követelés, szívhez szóló levélben részletfizetést kellene kérned. 

Előzmény: benjoe70 (-)
Vajk Creative Commons License 2013.07.01 0 0 3

Ja, a nejed fizetését sem nyúlhatják le, kivéve ha kezes volt.

Előzmény: Vajk (2)
Vajk Creative Commons License 2013.07.01 0 0 2

A csp-ot nem vehetik el semmiféle johcímen! Sem a végrehajtó, sema felszámoló, senki.

Ha mégis leemelik a számládról a több beérkező pénzzel egyetemben, azt visszakapod, persze utána kell járnod.

Előzmény: robertókárlosz (0)
robertókárlosz Creative Commons License 2013.07.01 0 0 1

bár, mondjuk elseje van. elvileg ma megy ki a csp, vagy holnap. lehet, hogy el is veszik :S ne legyen igazam :(

Előzmény: robertókárlosz (0)
robertókárlosz Creative Commons License 2013.07.01 0 0 0

van elég bajod, tudom. nem vagyok se jogász, se semmi ilyesmi, a rövidke hozzászólásodból nem tudok levonni messzemenő következtetéseket sem. DE! egy dolgot tudok mondani.

a családi pótlékot azonnal kérje a Feleséged postai úton! írjon az államkincstárnak, vagy menjen be személyesen ha tud. mert ha tényleg inkasszó van a számlán akkor nem nézik honnan jön a pénz, azonnal elveszik mindet ami rámegy, és csak utólag hosszas procedúra után adják csak vissza ha egyszer levonták. ti meg totálisan pénz nélkül maradtok abban a hónapban.

Előzmény: benjoe70 (-)
benjoe70 Creative Commons License 2013.07.01 0 0 topiknyitó

Üdv!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémámban: Kb. két és fél évvel ezelőtt indult be a pénzügyi osszeomlásunk, ami oda vezetett, hogy elvesztettük a házunkat, kocsinkat, gyakorlatilag mindenünket. Jelenleg albérletben lakom a családommal. Persze a végrehajtások elindultak, a fizetésem felét viszik a sok hitel miatt. Ezzel nem is lenne gond, megtanultunk így élni, hálás vagyok azért is, hogy ennyi is maradt. Még egy kicsit örülök is, hogy legalább van fizetésem, és a levonások által az adósságomat törleszthetem. Ma viszont azt láttam a folyószámlámon a neten, hogy hirtelen mínusz 8 millió forint követelés van rajta a NAV által. Gondolom, az oda érkező fele fizetésemet is viszik holnapután, amikor ráérkezik a pénz, ahogyan a feleségem oda érkező pénzét is... Adótartozásom nincs, adók formájában történő levonással van ugyan egy diákhitelem, de azt a fizetésemből vonják, mindig kapom is róla a papírt, hogy hol tartunk. Jó a fizetésem, jó a fele is, és ez látszik is a levonásokon. Könyvelőm segítségével arra tudtunk még gondolni, hogy amikor korábban a házat vettük, akkor azt állami kezességvállalással vettük. Gondolom a bank az államtól, mint kezestől elkérte a tartozásomat, az állam pedig most rajtam akarja behajtani. De ha így van, akkor mi van a házzal? Mi van azzal, hogy a fele fizetésem már végrehajtás alatt van? Mi van a bankszámlára érkező feleségem fizetésével és a családi pótlékkal? Mindent vihetnek, én pedig megkezdhetem a hosszú sétákat a híd alatt? Mégis mi lehet ez és hogyan maradhatok talpon? Kérem, hogy csak olyan szóljon hozzá, aki ért hozzá és tud is segíteni, mert így is van elég bajom... köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!