Keresés

Részletes keresés

Zoltanuss Creative Commons License 2014.02.21 0 0 18

 T. Topiktársak !

 Mi a véleményetek a kapilláris víz kúszásról. Adva van egy t. ház. A pincéje nedves, de előfordulhat hogy kb. 2.5 m -rel feljebb is felszivárog a víz ?

 

 

 A másik. Egy  szintén t. háznál   van az ejtőcsőben egy  lukadás szerűség. Előfordulhat hogy 2 - 2,5 m -rel magasabban is nedves a fal ? 

 Itt belül végig csempézett a fal a nedvesedés kívül jelentkezik. 

 Nos extrém körülmények között meddig tud a víz felfelé kúszni ?

 Extrém körülményeken a fal leszigetelését értem  8(csempe ill. olajfesték )

Égető1 Creative Commons License 2014.01.13 0 0 17

    "  Mi a velemenyetek errol?     "

 

 

 

Az hogy te vagy a hibás !!

Előzmény: vascso2 (16)
vascso2 Creative Commons License 2014.01.13 0 0 16

Hello!

 

 

 

Szeretnek toletek tanacsot, velemenyt kerni a kovetkezo ugyben.

 

Husz eve lakom abban a korfolyosos haz masodik emeleti ,30 nm-es kis lakasaban,amirol most beszelni fogok.

 

A minap uj lako koltozott az alattam levo lakasba  es felujitasi munkakba kezdett. Karacsony elott egy nappal szolt nekem,hogy menjek gyorsan,mert beaznak. Lementem, a konyha mennyezeten, a furdoszoba hataran harom ,tizcentis sarga folt volt egymastol nem messze. Az also szomszed kifogasolta,hogy ez most utott at a javitason,amit festes elott szokas elvegezni. Micsinaljunk,micsinaljunk?... Megemlitettem neki ,hogy az elozo szomszed,egy idos holgy szinten szolt nekem ot  eve,hogy kis sarga foltok vannak a mennyezeten,asziszem pont ugyanott,de aztan tobbet nem szolt,nem lett belole nagyobb ugy. Nem tudom,mennyivel utana halt meg. Lehet,hogy mar azert nem szolt. A lakas utana par  evig uresen allt. Annyiban maradtunk,hogy varjunk egy hetet,mi tortenik a foltokkal, atut-e majd a festesen is.

 

Januar 10-en ujra lehivott a szomszed,immar bekoltoztek,hogy nezzem meg a mennyezetet,mert most mar sokkal nagyobb a folt. Valoban, fel-egy meteres koron belul tobb kisebb szintelen folt volt. Allitolag meg zomancfestekkel is lemazoltak ott egy kisebb korben ,hogy meggatoljak a beazast,az nem engedi at a vizet. Allitolag mar vizcsepp is landolt a szomszed fejen a mennyezetrol.Erdekes,hogy decemberben  sargak voltak a foltok,ezek meg szintelenek,mintha olajfoltok lennenek. Szerintem az lehet a baj,mondom a szomszednak,hogy nehany ruhat kezzel szoktam kimosni es epp erre a teruletre azokat kiteregetem,hadd csepegjenek a foldre le,kozepen meg ugyis lefolyik.Leginkabb a furdoszoba szelenel csepegtetek,a konyha hatarhoz kozel.

Az ott levo resen szivarog le a viz,lehet,a ket helyiseg hataran? Mert a konyha alatt mar nincs vizzaro reteg,ugye.

Igertem,hogy akkor ezt tobbet nem csinalom.Vagy lavort teszek ala.Tegyunk probat egy hetig,nezzuk meg,hogy mi lesz! Ebben maradtunk.

 

Namarmost a kerdesem az,hogy lehet az,hogy sargas foltokbol szintelen lettek? Nem lehet,hogy a zomancfestek miatt keletkeztek a foltok,ami nem szivja be a parat es a leeso vizcsepp a fejre is ebbol szarmaztathato? Sokat foznek,nagy a para. Erre ok azt mondjak, nincs para,naponta egyszer /!/

mindig szelloztetnek.

 

En nem szivesen tornem fel a furdoszobaban a kovet emiatt most. Es ujracsempezesek.

A csavar az az egeszben,hogy nincs bent wecem,es kertem oket a felujitas elott,hogy ha mar ugyis lakas- rombolas van naluk,teljes felujitas, megengednek-e hogy a strangot felvezettessem  minden kapcsolodo koltseget allva, a  lakasomig,es nem engedtek,isten tudja,miert. Ezutan egy hettel jelentkeztek eloszor a foltok...:) Ha a wecet bevezettetem,akkor teljes furdoszoba es csofelujitas is lett volna nalam. De ok ezt nem akartak...

 

Egyebkent husz eve is mar elavult volt a furdoszobam,mikor vettem,aztota nem volt felujitva. Lehet,hogy a padlocsempe alatt a vizzaro reteg eloregedett?

Vagy a kozponti padloosszekotot kene egy kampos vegu hosszu drottal kitisztitani? Milyen hosszu drot kell?

A furdokadban,mosogatoban tokeletes a vizlefolyas... Attol meg lehet,hogy a kozponti padloosszekoto utani csoszakasz  tele van hajszallal,miegymassal es ki kene takaritani? Novemberben volt olyan,hogy egyre kellemetlenebb szag volt a padlooosszefolyo kornyeken es egyszercsak a viz mar nem folyt le,hanem jott kifele a padlora, a furdoben a kozponti padloossszekotobol,mikor a kadba engedtem a vizet. Na,akkor egy kisebb gyermekfej meretu hajcsomot vettem ki kezzel kozponti padloosszekoto racsat leveve.Ilyen husz ev allatt most volt eloszor.Apukam szerint meg van abban tobb is,azert kene a kampos drot.Na,de ha a viz tokeletesen elfolyik a kadban,akkor is lehet ilyen gond?! Emiatt lehet a beazas odalent esetleg? 

Ha ejszakara egy liter Domestost a kozponti padloosszekotobe ontok,az jo megoldas? A baratom szerint meg lehet,hogy rosszabb lesz,mert karositja a csovet,es meg jobban beazik a szomszed.

 

Mi a velemenyetek errol?

 

Udvozlettel

 

v.

GuMiSZu Creative Commons License 2009.10.22 0 0 15
Valamit érhet a dolog, reggelig összeszedett 5-6L vizet, és már nincs olyan büdös...

visszatért a remény :)
GuMiSZu Creative Commons License 2009.10.21 0 0 14
Na beüzemelték a párátlanítót, már megevett 1/2 liter vizet 1óra alatt...
hátha jelent valamit
halaloszto Creative Commons License 2009.10.21 0 0 13
semmikepp ne fess amig rendesen ki nem szaradt minden. vizet viszel be vele, plusz a festek gatolja a szaradast.

vajk
Előzmény: GuMiSZu (4)
Axióma Creative Commons License 2009.10.21 0 0 12
Ja azon az aron ne gondolkodj rajta. 1-2 eve 2 het alatt kifizetted volna a 60e-es keszulek arat...
Az a baj, hogy a rairt napi kapacitas az altalaban 30 fokon es 80-90% relativ paratartalmon igaz. Mi 12 ora alatt, 10kWh extra fogyasztasal 10 liter vizet szedtunk ki normal szintre (21-22) futott lakas barmely pontjan. Ha csak a furdoszoba a'zott nagyon, akkor egyszerubb a helyzeted (nalunk epitkezes utani telen volt leginkabb, illetve hetvegi tobb adag mosasakor hasznalatban, utobbi kulon jo volt hogy meleg levegovel fujta is).
Előzmény: GuMiSZu (11)
GuMiSZu Creative Commons License 2009.10.21 0 0 11
találtam páramentesítőt, 1000Ft/nap áron első nap próbanappal (ha nem jó akkor ingyen volt) elvileg 27L a kapacitása, de ha 6-7-10L -t összeszed akkor is jó vagyok már sztem....
fürdőszobába olyan meleget tudok csinálni amit akarok (padlófűtés+radiátor+törcsiszárító) > 30fokot simán :) úgy hogy máshol 21-22 fok van

klimánk nincs nem volt rá eddig szükség :)

köszönöm mindenkinek a segítséget és a tanácsokat....
Előzmény: Axióma (10)
Axióma Creative Commons License 2009.10.21 0 0 10
Ha tudsz szerezni valahol egy klimat, azzal is tudsz paratlanitani (mindket fele belul legyen a szobaban, pl. ablakklima, a kondenzviz-gyujto ala egy nagy vodor, vagy atmenetileg feleslegesse valt mobilklima valakitol kolcsonbe). A celgep-berlest iszonyat dragan lattam... es a hivatalosan leirt vizkivonasi teljesitmenye is fura volt a mi klimas tapasztalatunkhoz kepest (a mienk mondjuk kulteri-belteri felszerelve egy keretre). Ja es szamolj mind a ket esetben az emelkedo aramszamlara.
Előzmény: GuMiSZu (9)
GuMiSZu Creative Commons License 2009.10.21 0 0 9
Köszönöm!
akkor szigetelés nuku + elektromos páramentesítő + illóolaj + türelem

Émile Creative Commons License 2009.10.21 0 0 8

 

 

 

 

 akkor segítek a dolgon, vagy csak ártok?

 

  Bizony ártasz !  a nedves részen felül is pakold el a meglévő szigetelő anyagot , legyen a felület szabad ,majd teljes száradás után be lehet újra fedni. Viszont jó a régi anyag is, a padlás megfelelő részén kiszárad !

 Már évszázadok óta megoldott a szálas anyagok szárítása ( szalma,  széna )  forgatni kell !!!

Előzmény: GuMiSZu (7)
GuMiSZu Creative Commons License 2009.10.21 0 0 7
Ezt a szagot nem lehet megszokni :(
olyan igazi büdös van... az illóolajat kiprószáljuk

bérlek egy párátlanítót, hátha segít...


tudom lassan fogunk száradni, még egy kérdés, ha a födémre felülről pakolok üveg/kőzetgyapotot (páraáteresztő) akkor segítek a dolgon, vagy csak ártok?
Olyan szigetelés, amit úgyis kidobnék, mert régen ez volt a födémen és a macsekok szétszedték (még fel tudtak menni a pallásra), tehát ha picit bepárásodik az nem gond, vagy ne rakjam rá > jobban szellőzik felülről is, és a tetőablakokat is pici bukóra rakom > a tetőtér is kiszellőzzön?

Émile Creative Commons License 2009.10.21 0 0 6

 

 

  " a múlt héten nagyon durván beáztunk"

 

 

 múlt héten nagyon durván beáztunk,múlt héten nagyon durván beáztunk, Ennyi idő semmi !  Kell legalább 3 hónap a stabilizációhoz. A szagot meg lehet szokni.

Előzmény: GuMiSZu (-)
Émile Creative Commons License 2009.10.21 0 0 5

  " (horcsikfödém) iszonyatosan leáztunk."

 

  Még szerencse, hogy ilyen födémed van.

 Ez egy  régi faszerkezetünél sokkal nagyobb baj lenne.

 Türelem , többet fűteni és mint mondtad intenzíven szellőztettni és nyomtalanul elmúlik.

GuMiSZu Creative Commons License 2009.10.21 0 0 4
Köszönöm, asszem bérelek egy párátlanítót, 1-2 hétre
illóolaj is megpróba

ha esetleg festek egy gyorsat, előtte lekapargatom a dzsuvát az segíthet?

meszet nem tok, mert utána nem mésszel szeretnék festeni
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.21 0 0 3
Plusz párologtass baktériumölő hatású illóolajokat (teafa, levendula, stb.)
Előzmény: miszter07 (2)
miszter07 Creative Commons License 2009.10.21 0 0 2

Próbálj meg egy párátlanítót.

GuMiSZu Creative Commons License 2009.10.20 0 0 1

köszi, de a födémet / plafont nem tudom... of korz már nem áll bent a víz, kérem, aki hasonlóan konstruktív hozzászólásokat akar tenni azt máshol, ez sajnos nem ilyen vicces...
Előzmény: bindera (0)
bindera Creative Commons License 2009.10.20 0 0 0
felm0sni
GuMiSZu Creative Commons License 2009.10.20 0 0 topiknyitó
Hi,

Sajnos a múlt héten nagyon durván beáztunk, tetőcsere/felújítás alatt van a házunk. A gond az, hogy a födém is átázott(vasgerendás beton) de nem folyt be, ill egy helyen (horcsikfödém) iszonyatosan leáztunk. (a plusz az, hogy a régi kéménybe is bement a víz :( ) Most már van tetőnk ill már a cserép is fent van.
A fürdőszoba, ahol a legnagyobb leázás volt nagyon dohos lett, konkrétan büdös van benne. Próbálom, klóros penészőlővel/ fertőtlenítővel a penészedést megelőzni, de a szaggal nem tudok mit tenni. Sajna az időjárás ahogy látom nem kedvez > nem lesz meleg nem fogunk tudni rendesen száradni.

Tud valaki ötletet mondani, hogy mit tegyünk? Régen nem volt dohszag+penész, de most félek nagyon...
amit teszünk fűtünk 1000-el plusz szellőztetünk...

De a szag már megvan ....

help....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!