Keresés

Részletes keresés

(Válts nicknevet!) Creative Commons License 2015.02.03 -1 1 8

Csúnya sérülést tud okozni! Főleg 14 év távlatában!!! :-)))

Előzmény: harm2 (7)
harm2 Creative Commons License 2001.04.27 0 0 7

Volt egyszer valaki, akit megtámadott egy aranyos, szelid kutyulimutyuli. Puff. Rá is ment a kutya szeme. (Később el is altatták a kutyát.) Pedig nem 3-5 centirol ment a loves, hanem kb. fél méterről kapta a dög a pofájába a harapás elleni petíciót.

IMHO a szem sokkal sérülékenyebb, mint egy papírlap. Az is lehet, hogy 100 lövésből 99-nél semmi baja nem lett volna a dögnek, de ettől az egytől lett. Ha kutyának lehet, embernek is lehet.

gvass1 Creative Commons License 2001.04.27 0 0 6
"IMHO 50 centiről a szeme megsérülhet, akár meg is vakulhat, "

Ezzel erosen vitatkoznek. 8 es 9 mm-es ontolto gaz-riaszto pisztolyokkal lottunk vekony papirbol levo lolapra, 10-20-30 centirol, es semmi nyom nem volt a lapon, meg csak porkolodes sem. Kb. 3-5 centirol kellett ahhoz loni, hogy porkolodes, kisebb hasadasok legyenek a vekony papiron, lukat pedig csak akkor szakitott, ha ranyomtuk a csovet a papirra.
Tehat a serules veszelye hihetetlenul kicsi.

Előzmény: harm2 (5)
harm2 Creative Commons License 2001.04.27 0 0 5

Sziasztok!

IMHO 50 centiről a szeme megsérülhet, akár meg is vakulhat, de -megint csak IMHO- meg is érdemli az ilyen. Még1x nem megy lopni, az tuti. :-)

"Mi történik egyrészt vele, másrészt velem? Bíróság, egyebek"

Bíróság, egyebek. Ha feljelent. Ha nem marad tartós baja, akkor lehet, hogy elhúzza a csíkot; ha marad (szemsérülés, látáskárosodás), akkor valszeg feljelent. És az a szép az egészben, hogy téged tutira elmeszelnek, jó magyar szopás szerint. :-( Hacsak nem vagy hülye. :-)

"Persze az ellenbizonyitas erdekes, ha a pasinal talanak barmilyen fegyvert, amin mondjuk az ujjlenyomata is rajta van."

No itt jön be, hogy nem vagy hülye. :-) Ugyanis ha már pofán lőtted, nyomj a kezébe egy konyhakést. Nem fog az már akkor semmit sem csinálni vele, ne félj. (Esetleg egy tompahegyűt az étkészletből, azzal egyébként sem megy semmire.) Osztán a bíróságon azt kell vallanod, hogy betört, udvariasan felszólítottad a távozásra, ő pedig belökött téged a konyhába, majd felvett egy kést az asztalról és támadólag lépett fel. Te ekkor lőttél, mert életveszélyben voltál. Élet elleni támadást hárítottál el súlyos testi sértéssel (feltételezzük ugye, hogy a szeme a lövéstől megroggyant). Legrosszabb esetben is súlyos testi sértésre irányuló támadást hárítottál el súlyos testi sértéssel, vagyis a védekezésed mindenképpen arányban állt a támadással. A kést pedig nem szabad elmosogatni egy jóideig!! :-) Ezzel szemben ha betör hozzád valaki, és vonakodik verbális felhívásodnak eleget téve elhagyni a lakásodat, akkor veszettül megb@sznak, ha pofánlövöd fél méterről, és megsérül. Ha nem sérül meg, akkor ugyan kevésbé, de akkor is megb@sznak. Ugyanis a Tisztelt Betörő Úr (mert ugye ő az úr, te meg becsületes állampolgár fordulj fel) csak az anyagi javaidat veszélyeztette illetéktelen jelenlétével, amivel szemben te nem folyamodhatsz testi sértéshez. Ha nem hajlandó távozni szíves felkérésed hallatán, akkor sem lőheted pofán. Ha azt mondja neked, hogy "kuss vagy pofán váglak", akkor sem. Ha véletlenül tettleg is elcsattan egy pofonocska a Tisztelt Betörő Úr részéről, akkor is az csak könnyű testi sértésnek minősül (8 napon belül gyógyuló), amit te csak könnyű testi sértéssel vagy jogosult elhárítani. Ha a gázpinyód nem okoz maradandó sérülést, akkor az könnyű testi sértés, vagyis frankó. Ha okoz (szemsérülés, akár megvakul), az súlyos testi sértés, vagyis a Tisztelt Betörő Úr könnyű testi sértés kategóriába eső icipici pofonocskáját te súlyos testi sértéssel toroltad meg, vagyis a védekezés nem állt arányban a támadással. Ezért mondom neked, hogy feltétlenül fogass meg vele egy kést!! Lehet az a legtompább, legéletlenebb kés is az étkészletből, ami még a rántott sajtot is alig vágja, de kés legyen.

"A gaz-riaszto fegyver jelenleg _engedelykoteles_ Magyarorszagon"

Ebben Gvass1 kartácsnak maximálisan igaza van. Ugyanaz a procedúra, mint egy éles önvédelmi fegyvernél azzal a pici könnyítéssel, hogy nem kell bizonyítanod, hogy életed fokozott védelmet kíván. Minden másban megegyezik vele.

"(engedely nelkul valo tartasa szabalysertesnek minosul, 100 ezer forintig terjedo penzbirsaggal sujthato)."

Egyfelől a ha a jogos védelem fennáll (kés!!), akkor a pofánlövést megúszod függetlenül attól, hogy legális volt-e a gázpisztolyod vagy sem; ha meg illegális volt, akkor max. egy szabálysértési eljárást varrhatnak a nyakadba.

"Csak a csőben maradt golyóról felejtkezett el, így szájbalőtte magát. Két napig nem érzett ízeket, de egyéb baja nem lett."

1: Nem golyó -mert az ugye nincs-, hanem töltény (mert még csak nem is lőszer). 2: Max. 6 mm Platz patron lehetett, mert egy 9 mm-es gáztöltény ennél nagyobb kárt okoz.

Üdv, Harm

raba Creative Commons License 2001.04.26 -2 0 4
Gázpisztollyal való pofánlövéssel még nics sok tapasztalatom (2-3 szor csináltam ilyet).
De amikor még, mint aktív Munkásőr, 50 centiről fejbelőttem a kulák 4 éves kislányát AK47-essel, az nem semmi látvány volt! Nem ismert volna rá az anya sem, ha nem nézte volna végig az egészet!
Természetesen utána Őt is kivégeztük, mint a haza áruló, imperialista hulladékát!

raba elvtárs

ui.: haj, de szép idők voltak!

pint Creative Commons License 2001.04.25 0 0 3
Én ismerek egy faszit, aki azzal hülyéskedett, hogy a szájába vette a csövet (nem kapta be, csak a nyitott szájába tartotta), és meghúzta a ravaszt, miután persze a tárat kivette. Csak a csőben maradt golyóról felejtkezett el, így szájbalőtte magát. Két napig nem érzett ízeket, de egyéb baja nem lett.
Előzmény: DebilGeza (-)
gvass1 Creative Commons License 2001.04.25 0 0 2
Hi,
A gaz-riaszto fegyver jelenleg _engedelykoteles_ Magyarorszagon (engedely nelkul valo tartasa szabalysertesnek minosul, 100 ezer forintig terjedo penzbirsaggal sujthato).

Engedely nelkul tarthato a legtobb europai orszagban, pl. Ausztria, Szlovakia, Nemetorszag.

A gaz-riaszto fegyver emberelet kioltasara alkalmatlan. Semmi mast nem csinal, mint (urmerettol fuggoen) 1,5-4 meterre kilo egy konnygazfelhot, amitol a tamado igencsak rosszul erzi magat (mar ha az arcara lottunk, mert mashova felesleges).

Fel meterrol ralove valakire semmifele serulest nem fog okozni, estleg a torkolattuztol megperzselodik piciket a ruhaja, haja.

Serulest csak raszoritott csotorkolat mellett lehet okozni, de ha olyan kozel van, akkor mar jobb, ha fejbecsapod vele inkabb.

Előzmény: Csokis (1)
Csokis Creative Commons License 2001.03.02 0 0 1
Mondjuk a tamadassal aranyos vedelem akkor is all, ha a sajat lakasodban vagy. Persze az ellenbizonyitas erdekes, ha a pasinal talanak barmilyen fegyvert, amin mondjuk az ujjlenyomata is rajta van. Egyebkent a pasi jo esellyel megvakul, vagy maradando karosodast szenved, attol fuggoen, milyen jol talalja el a loves. Utana mar csak az a kerdes, hogy legalis volt-e a fegyvered. (Nezz utana az uj fegyver tv-nek.)
ZedIzDead Creative Commons License 2001.03.02 0 0 0
0ké, ahogy parancsolod.

[ZedIzDead]

Előzmény: DebilGeza (-)
DebilGeza Creative Commons License 2001.03.02 0 0 topiknyitó
Mi történik, ha valakit pofánlövünk gázpisztollyal 50 cm-ről, vagy közelebbről? Hozzáteszem, képzeljük el, hogy az illető a saját lakásomban rámtámad, és én erre közvetlen közelről rálövök. Nem árt meg a szemének? Mi történik egyrészt vele, másrészt velem? Bíróság, egyebek. És szabad-e tartani gázpisztolyt? Állítólag szabad, de be kell jelenteni. Ha ezek a feltételek is megvannak, akkor mi történhet a fenti esetben? Köszönöm a hozzászólásokat, akinek 0 gázpisztolya van, az írjon következőnek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!