Keresés

Részletes keresés

SimonTower Creative Commons License 2015.03.10 0 0 15
SimonTower Creative Commons License 2015.03.09 0 0 14

A napokban csatlakozik az elfogadóhelyekhez a BitBill.

SimonTower Creative Commons License 2015.03.01 0 0 13

Nem enged képet bevágni, előnézet nem mködött, úgyhogy linkelem: kép

SimonTower Creative Commons License 2015.03.01 0 0 12

Óhh és egy technikai tény: A blokkok közötti idő BETON stabilan 40mp. Teljesen egyedi, nem másból forkolt szarral dolgoztunk.

Azt hiszem látszik mikortól használjuk a mostani tárcánkat.

 

Átlagos blokktalálati idő:

SimonTower Creative Commons License 2015.03.01 0 0 11

Köszönöm kérdésed. Az altpénzek 90%-a puszta spekuláción alapszik, első adandó alkalommal eladják,amit lehet, majd érdektlenségbe fullad. Gyakorlatilag 1 hónapon belül elhalnak és kutya nem foglalkozik velük. Kb 10-20 pénz lehet, aminek van csapata és fejleszti is, akik hosszú távon gondolkoznak. Az első hullámos altpénzek közül(~2 évesek)kik is élnek még?Feathercoin, Worldcoin(mondjuk ő félig halott), Digitalcoin.

 

A háromból egyedül a DGC az, amelyik meg tud újulni folyamatosan. Az új, felduzzasztott csapat hisz benne, hogy 1-2 éven belül a top20-ba kerülhet azon a listán valódi kis gazdaságot kialakítva maga körül. Keményen dolgozunk most már hónapok óta és befejeztük a romeltakarítás nagy részét, az először elkezdett projektek mostanság készülnek el(lásd: noobie.io) Részemről annyira hiszek benne, hogy ellenszolgáltatásként bármikor elfogadnék DGC-t.

Előzmény: Kukipapa (r) (10)
Kukipapa (r) Creative Commons License 2015.03.01 0 0 10

Hmmmm...

 

Nekem ez alapján úgy tűnik, a DGC is csak egy a kb. 500-ból.

 

Miért is kéne ebbe bármit fektetni, leszámítva persze a spekulációt?

Előzmény: SimonTower (8)
SimonTower Creative Commons License 2015.02.28 0 0 9

Hetek belül elkészül egy új online tárca, mely az IRC csatornába is integrálva lesz. 

SimonTower Creative Commons License 2015.02.24 0 0 8

Újabb jó hír mára. A betarigs.com mától elfogadja a DGC-t bányászgépek bérléséért.

SimonTower Creative Commons License 2015.02.23 0 0 7

Direkt használhatóságára annyit, hogy a bányászat nem minden, sőt. ATM-ből már Budapesten is vásárolhatsz és adhatsz el BTC-t és váltókon keresztül percek alatt juthatsz bármilyen kriptovalutához. Volt esetem, amikor gyorsan kellett számtech alkatrész, de a kinézett darabot Magyarországon rendelésre lehetett volna hozni több hét alatt. A német caseking.de oldalról rendeltem meg a terméket(legnagyobb német számtech bolt) és direktben BTC-vel fizettem náluk, 3 nap múlva itt volt a csomag.

Amíg nincs szükségem a BTC-re, addig én DGC-ben tárolok mindent, mert amilyen stabil és alacsony az árfolyama már jó ideje, bukni nem igen lehet rajta. Vicces, de stabilabb az árfolyama, mint a BTC-nek.

Előzmény: II. Tahó Süsü (5)
SimonTower Creative Commons License 2015.02.23 0 0 6

A BTC-t több,mint 80k helyen fogadják már el világszerte, a törvényhozás a legtöbb országban pozitívan áll a témához. Az altpénzek jó kiegészítői lehetnek a gyorsabb tranzakciók miatt.

Mindazonáltal megértem az aggódásod, de ez olyan, mint bármelyik vállalkozás, azzal a nagy előnnyel, hogy megválaszthatod, mekkora rizikót akarsz vállalni. Minnél hamarabb szállsz be, annál inkább nem látszik a kimenetel, így nő a kockázat. Ha már teljesen elfogadottá vált, akkor nyerni már nem igen lehet az árfolyamon, kockázat nélküli. Viszont nem csak árfolyamon való nyerészkedés létezik bányászat, vagy devizakereskedelem által, ugyanúgy, ahogy a forintodat sem arra használod jó esetben.

 

Külön az altpénzekre vetítve ez annyiban módosítja a dolgot, hogy itt még nagyobb az esély a bukásra de még többet nyerhetsz. A biztonságos altpénzek(nem hagyják ott a fejlesztők holnap, nem hibázik a blokklánc) közül nem sok van, azokat érdemes nézegetni. Ezek közül a legkisebb a DGC, így potenciálisan a legnagyobb a nyereség.

Én teljesen nyugodt szívvel tartom benne a pénzem már több,mint egy éve és próbálok emlékezni a pizzás srác esetére;)

Előzmény: II. Tahó Süsü (5)
II. Tahó Süsü Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5

Egy nagyobb hiányosságot érzek, amiért nem akarok nagyon belevágni nagy összeggel kriptopénzbe:

- nincsen általános elfogadottsága, éppen ezért az értéke éppen olyan hullámzó, mint bármi másnak. És mire elfogadottá válhatna, már mindenki kibányászta a 99%-át, ezért nincs érdekében a többieknek beleugrani. Ez még egy olyan hiányosság, amit fel kellene oldani.

Előzmény: SimonTower (-)
SimonTower Creative Commons License 2015.02.23 0 0 4

Jut eszembe. A nehézség magasan ragadása is rengeteg problémát csinál sok pénznél, ezt 51%-os támadással ki lehet használni. Ezt multi-algoritmussal orvosolja a DGC. Tehát, ha baj lenne és feltolnák a difit SHA alatt(mondjuk 1 milliárda), majd kivonnák a gépeket, akkor elvileg támadható lenne és a fork jöhetne létre. Azonban a Scrypt és X11 algoritmusok ugyanarra a blokkláncra dolgoznak külön diff állítással és garantálva van a blokktalálat a többi algorimuson akkor is, ha az SHA nem talál SEMMIT. Gyakorlatilag alacsony hashrate-nél is betonbiztossá teszi a blokkláncot.

SimonTower Creative Commons License 2015.02.23 0 0 3

Ez teljesen jogos. Sajnos nem látom át a technikai részleteket a forráskódban. Azonban az tény, több,mint 50 támadás érte már a hálózatot, egyetlen egy sem volt sikeres. 2013-ban nagyon menő volt minden pénzt megtámadni, csak aztán rájöttek, hogy ha szereznek is valamit, az értéktelen lesz. Akkoriban a támadások jó része olyasmi volt,hogy a litecoin módosított blokkláncát töltötték be az többi scrypt pénz alá és több node-ról próbálták elfogadtatni a hálóval, többségében sikeresen. Később 51%-os attackok is voltak, amit az akkoriban még igen trükkösnek számító re-target algoritmus állított meg.(minden blokk utáni diff állítás az alapja). Mára ezek alapkövetelmények lettek. A V3-nál a blokklánc tárolásában van valami trükk, erről itt olvashatsz: https://forum.digitalcoin.co/threads/1632-Blockchain-Data-Storage

 

Ha megtudok még valamit, írom.:)

_Fefe__ Creative Commons License 2015.02.23 0 0 2

Ok, jogos, ne térítsük el a topikot. Mitől biztonságosabb a DGC a versenytársainál? (ha ezt állítjuk, akkor egy gyors összehasonlítás erejéig mégiscsak ide kell hozni a többit is)

Előzmény: SimonTower (1)
SimonTower Creative Commons License 2015.02.23 0 0 1

Szerintem pedig beszéljünk a Digitalcoin-ról. Mivel a legtöbb pénz sajnos semmiről nem szól, csak a gyors pénzkeresésről, a stabil hátterű több éves coin-okat senki nem veszi észre. Ezek között pedig egyértelműen a legbiztonságosabb a DGC, amit még a mai napig fejlesztünk.

Előzmény: _Fefe__ (0)
_Fefe__ Creative Commons License 2015.02.23 0 0 0

Valóban érdemes figyelni a cryptocurrency-k fejlődését, de szerintem most messze a legperspektivikusabb ilyen projekt az Ethereum. Sokkal többet tud, mint szimpla pénz (gyakorlatilag bármit, egy decentralizált, blockchain-en futó virtual machine-ről van szó). Ha a független külső audit nem talál komoly hibát az implementációban, akkor márc. közepén indul az "éles" verzió.

Előzmény: SimonTower (-)
SimonTower Creative Commons License 2015.02.22 0 0 topiknyitó

 

 

Bizonyára hallottál már a Bitcoin-ról, a kriptopénzek atyjáról. Az alapötlet kiváló volt, azonban az eredeti elgondolás nem számolt olyan problémákkal, ami a valós, mindennapi használatban jelentkeznek és a széleskörű elterjedésében akadályt jelenthetnének. Ezekre a problémákra próbáltak megoldást találni az "alternative coin"-ok, melyek között a legrégebbiek egyike a Digitalcoin.

 

Története:

A DGC 2013. május 18-án indult az altcoin-ok első hullámában Baritus jóvoltából. Mivel a tranzakciók sokkal gyorsabban végbementek, mint a Bitcoin vagy Litecoin hálózatában és módosított blokklánccal működött, ezáltal immunis volt a legtöbb ismert támadással szemben(pl. 51%), kezdetben igen erős támogatással bírt.

 

Jelentősebb anyagi háttér nélkül azonban hamar középszerűségbe süllyedt a megjelenő milliónyi altpénz között. Egy évnyi fejlesztés és lassú hanyatlás után a fő fejlesztő, Baritus máig tisztázatlan körülmények között elveszítette a befektetését(eladta a DGC-ket, kollégája ellopta tőle), így elhagyta a kialakult közösséget.

 

A pénzt a lelkes kis csapat felkarolta és komoly alapokra szerette volna fektetni. 2014 őszén megalakult a Digitalcoin Alapítvány, melynek tagjai között éppúgy találunk programozókat, mint hálózati szakembereket és marketingeseket. Nekik hála 2014 decemberében kiadták V3 főverziójú tárcájukat. Immáron szélesebb körben, gyakorlatilag bármivel bányászható(SHA256, Scrypt, X11 támogatás). A tárca tartalmaz IRC chat-et, piaci adatokat és block explorer-t. A stabil háttérnek köszönhetően az elmúlt 6 hónapban az árfolyam ingadozása +-20% környékén volt, ami kiemelkedően alacsony a kriptopénzek között. Az elmúlt 2 évben megannyi szolgáltatás vált elérhetővé, így fizethetünk vele például szerverbérlésért vagy termékeket vásárolhatunk webshopban. Az Alapítvány legújabb, saját fejlesztésű piactere 2015 február 9-én nyitotta meg kapuit.

 

Technikai adatok:
Algoritmusok: Scrypt, X11, SHA256
Megerősítések: 6db, 40mp-enként
Bányászott mennyiség: 5DGC/blokk
Teljes pénzmennyiség: 48.166.000 DGC
Forgalomban lévő coin-ok: ~21.000.000 DGC (2015.február)

 

Digitalcoin weboldala: http://digitalcoin.co
Digitalcoin Alapítvány: http://digitalcoin.foundation

 

Tárcák(wallet) elérési helye (Win, Mac, Linux, Android):
http://digitalcoin.co/download.php
https://www.coinwallet.co - online wallet

 

Közösségi oldalak:
https://www.facebook.com/DigitalCoinDGC
https://twitter.com/digitalcoindgc
https://twitter.com/FoundationDGC
https://bitcointalk.org/index.php?topic=785601.0
http://vk.com/digitalcoin_dgc
https://kiwiirc.com/client/irc.freenode.net/#digitalcoin <-- Ha közvetlenül a fejlesztőkkel szeretnél beszélni.
https://forum.digitalcoin.co
https://plus.google.com/communities/110383797828147417859
http://vk.com/digitalcoin_dgc

 

Szolgáltatások:
https://noobie.io
https://cryptocloudhosting.org
https://www.coinpayments.net/store-directory
http://cryfter.com
http://ceuservers.net
http://btcpipeshop.com

 

Pool-ok:
http://dgc.mining.wtf
http://dgc.cryptopools.com
http://us.miningfield.com
http://miner.blue
http://www.xpool.ca

 

Váltók:
https://www.cryptsy.com/markets/view/DGC_BTC
https://bittrex.com/Market/Index?MarketName=BTC-DGC
http://www.btc38.com/trade_en.html?btc38_trade_coin_name=dgc
https://bter.com/trade/dgc_btc
https://www.swisscex.com/market/DGC_BTC

 

Block Explorer:
http://dgc.blockr.io
https://chainz.cryptoid.info/dgc/

 

Egyéb hasznos oldalak:
http://coinmarketcap.com
http://www.coinwarz.com

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!