Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.11.05 0 0 35
Eccerűnek természetesen igaza van, ezzel együtt a Schiff-topicban az imént töröltünk egy hozzászólást: szerkesztőségünk meglehetősen elkötelezett a tekintetben, hogy a Fidelio fórumai színvonalas és a ZENÉRŐL szóló beszélgetések, ne pedig alpári személyeskedések helyszíne legyen.
[fidelio] eccerű Creative Commons License 2004.11.04 0 0 34
T. Hurgusz! Ha törölnek egy hozzászólást, akkor az összes többi erre reagáló hsz. is értelmetlenné válik. Úgyhogy a helyzet ennél bonyolultabb!
[fidelio] hector Creative Commons License 2004.11.04 0 0 33
Bocsánat! Tévedtem,minden adat helyes!
[fidelio] hector Creative Commons License 2004.11.04 0 0 32
T.Fidelio! Mozart K.425-ös miséje nem C-dúr,hanem c moll!!! Az Évfordulók rovatban olvastam!
[fidelio] törölt Creative Commons License 2004.11.04 0 0 31
Hurgusz, ne haragudj, de én azért szeretném, ha picit részletesebben kifejtenéd, mi a véleményed arról, amit lentebb írtam. Én vettem az időt és fáradságot, mert hittem abban, hogy nem lesz hiába, és hogy az eltérő véleményű emberek is tudnak kultúráltan társalogni, csak meg kell találni a módját -- ne söpörd félre ezt ilyen nagyvonalúan!
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.04 0 0 30
Megjelent az első cikk az új "NézőTér" rovatban - reméljük, hogy minél többen kedvet kaptok majd az íráshoz! A hónap "olvasó-íróját" pedig ígéretünkhöz híven honoráljuk - ahogy azt már itt is olvashattátok!
[fidelio] hurgusz Creative Commons License 2004.11.04 0 0 29
Tisztelt Fidelio! Úgy látszik nem voltam eléggé pontos az imént a Schiff András fórumon. Teljesen egyetértek azzal, hogy leállították a Schiff fórumot egy időre, én azzal nem értettem egyet, hogy CSAK ENNYI a figyelmeztetés az Önök részéről a túlságosan nagy kilengésű nyilatkozatokkal kapcsolatban. Ha nem megy a személyek letiltása, vagy túl erősnek gondolják ezt a megoldást, akkor egyszerűen törötljék ki az alpári, gyűlöletkeltő hozzászólásokat. Remélem legalább Önöknek nem kell elmagyaráznom, hogy mi a gyülöletbeszéd. Egy barátságosabb, zeneibb Fidelio reményében, üdvözlettel: Hurgusz:)
[fidelio] hurgusz Creative Commons License 2004.11.04 0 0 28
Kedves K, itt most nem Önnel kívánok vitatkozni, az alábbi megjegyzéséből nyíltan kiderül számomra, hogy ön mit gondol erről.
[fidelio] törölt Creative Commons License 2004.11.04 0 0 27
Hurgusz, megértem a szándékodat, és bárcsak ilyen egyszerű volna! De ennek megitélése SZUBJEKTÍV. Kérdezem: KI FOGJA ELDÖNTENI?? Míg az egyik fél azért prüszköl (bizonyos esetekben nyilván joggal), hogy egyesek pusztán származás alapján ítélnek meg másokat, addig a másik oldal őszintén és talán ROSSZ SZÁNDÉK NÉLKÜL (persze nyilván van ebben is kivétel) hisz az igazában! A klasszikus kijelentés, miszerint "ez és ez kiváltságokat élvez, mert ilyen és ilyen származású", hogyan bírálható el, hogy gyűlöletbeszéd, vagy szabad vélemény? (Hogy igaz vagy téves - tökmindegy.) Ki fogja eldönteni? SENKI. Mert mindig mindkét oldal meg lesz győződve a maga igazáról, és egyikünk sem jelentheti ki magáról, hogy a többiek felett áll, és jogosult pálcát törni. Minden kérdéses kijelentéssel nem lehet perre menni, hogy egy független bíró döntse el, felcsavarva egészen a Legfelsőbbig. A STÍLUS, nos, az már egészen más kérdés! Emiatt, ha jól tudom, már zártak ki embereket innen. Szerintem töröltessünk hozzászólásokat (és "visszaesők" esetében regisztrációt is), ha a hozzászólás STÍLUSA sokakat zavar, de sohasem a benne tükröződő vélemény miatt. Tehát ha valamelyik hozzászólás stílusa sérti a közízlést, akkor ITT jelezzük azt - de konkrétan (topic, dátum, időpont), és ne csak általános ideológiai szónoklatokkal! (Ti-is, Arctalan, Hurgusz...) Az egyetlen dolog amit tehetünk, hogy a nyilvánvaló és megszüntethetetlen éleménykülönbségek ellenére megőrizzük a méltóságunkat, és úriemberek módján tudomásul vesszük, hogy nem mindenki gondolkodik egyformán -- és a véleménykülönbségünk ne csapjon át gyűlölködő stílusba. Mert bármilyen véleményt le lehet (és le is szabad) írni rendes stílusban. Ez ugye nem olyan nagy kérés, mindnyájunktól. Ebben mindkét oldalnak egyformán részt kell vállalnia. UFF. Beszéltem. Megjegyzés? Észrevétel?
[fidelio] hurgusz Creative Commons License 2004.11.04 0 0 26
Kedves Szerkesztőség, Fidelio! Javaslatom, hogy a gyűlöletbeszédet mégiscsak korlátozni kellene, hiszen ez nem tartozik a zene témakörébe(és véleményem szerint a szólásszabadságéba sem). Akik többszöri alkalommal nagyon durván megsértik ezt, azokat ki is kellene tiltani. Ez általában működni is szokott pl. külföldi fórumokon. Ha ők maradnak, lehet, hogy a jóérzésű emberek fognak elmenni, hiszen ilyenekkkel nem lehet vitatkozni. Üdvözlettel: reménykedő hurgusz
[fidelio] eccerű Creative Commons License 2004.11.03 0 0 25
Kedves IK! (11.02. 18.40) Eszembe nem jutott volna ezt állítani.
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.03 0 0 24
Kedves TLC, a gondolat már a mi fejünkben is megfordult, azonban anyagi és embei erőforrásaink véges volta miatt az angol nyelvű tartalmakra még egy kicsit várni kell... Kedves soen, köszönjük az elismerő szavakat. Szegedre is küldünk többszáz példányt a Fidelióból, amelynek jó része az ottani főiskolára kerül. Két eset lehetséges: vagy valami probléma volt az ottani terjesztésünkkel (ami elképzelhető), vagy egyszerűen néhány nap alatt elfogyott. Jelenleg 20 ezer példányt nyomunk az újságból, ennek kb. egyharmada kerül vidékre. De tudom, csak a Zeneakadémián néha napok alatt elfogy egy "megyényi" Fidelio... ígérem, ha megtehetjük, tovább emeljük a példányszámot.
[fidelio] soen Creative Commons License 2004.11.03 0 0 23
Előszöris szeretnék köszönetet mondani, hogy végre van egy, a világra nyitott zenei fórum, ahol mindenki kedve és érdeklődési köre szerint tud tallózni. Lenne azonban egy kérésem is. A pesti ZFK-n ráleltem a Fidelio írott változatára, de Szegeden, ahová járok, nem. Az ottani karon nincs "túlbiztosítva" a hallgatók azonnali és ingyenes számítógéphez-jutása, így az írott változat biztos nagyobb tömegeket vonzana. Lehetséges lenne, hogy hozzánk is eljussatok? Tiszteletteljes üdvözlettel: soen
[fidelio] TLC Creative Commons License 2004.11.03 0 0 22
Szivesen ajánlanám ezt a címet magyarul nem beszélő ismerőseimnek is, de angol nyelvű információt nem találtam. Szerintem hasznos lenne ha a programokra angol nyelven is lehetne keresni és legalább a koncert alapismérveit ott megadni.
[fidelio] Zsölény Creative Commons License 2004.11.03 0 0 21
Egyetérte Fidelio mesterrel: miért kell MINDENT összepiszkítani, mérgezni a kutakat, férgeket nevelni az élet kenyerében?
[fidelio] ivan kozlovsky Creative Commons License 2004.11.02 0 0 20
Igazat adok,remélem máskor is alkalmazzátok majd ezt.De ki kellett fejtenem,hogy nem szeretem,ha..na mindegy!Jó éjt!
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.02 0 0 19
Kedves Mindannyian, kérlek olvassátok el a Schiff-topicban írtakat. A probléma fontosságát elismerve arra kérlek benneteket, hogy az általános "ki-hol-mikor-miért/miért nem-zsidózott/nem zsidózott" jellegű kérdéseket ne ebben a topicban vitassátok meg. Köszönöm.
[fidelio] ivan kozlovsky Creative Commons License 2004.11.02 0 0 18
No comment-mielőtt ismét megkapom,hogy én "zsidózok"
[fidelio] eccerű Creative Commons License 2004.11.02 0 0 17
Kedves IK! Schiffel kapcsolatban nem egyszerűen az merült fel, hogy ő zsidó, hanem az, hogy azért fut a szekere, mert zsidó. Ez szerintem tökéletesen kimeríti a zsidózás fogalmát.
[fidelio] ivan kozlovsky Creative Commons License 2004.11.02 0 0 16
Ez azért kicsit más.A "zsidó-szag" feltételező megléte már antiszemita,s egyben bántó is
[fidelio] ti-is Creative Commons License 2004.11.02 0 0 15
Kedves "Fidelio"! Köszönöm. Kedves "ivan"! Futottam egy kört, mielőtt válaszoltam volna. Először arra gondoltam, idézgetek innen-onnan, előhozom Bibót, vagy valaki mást. Végül úgy döntöttem, a következő kis történetet mesélném el: Van a szomszédságunkban egy rendkívül szimpatikus nagymama. Fiatalos, sportos, szóval egy kiegyensúlyozott kedves jelenség. Van néhány unokája, akikkel kiválóan foglalkozik. Első látásra... Mert a múltkor, mikor arra mentem, a következőt hallottam a bokor mögött játszadozó 3-4 éves unoka szájából: -Zsidószagú repülő.... Tulajdonképpen még csak indulatot se lehetett kivenni a gyermek szavaiból. A lehető legártatlanabb, (hogy is volt?) "legnormálisabb" kifejezés volt, amit csak hamvas szájacskából hallani lehet. Nekem mégis borzalmasabb volt, mintha egy vérgőzős politikus böfögte volna bele a világba. "Önmagában" ez a repülő se bántó...
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.02 0 0 14
Kedves Mindannyian, a fórum néhány hozzászólása minket is zavar, ám reméljük, hogy ezek elszigetelt jelenségek maradnak. Tényleg nem örülünk a skinhead-es viccnek, a Furtwängler topicot átfutva ugyanakkor nem találtam semmi bántót (lehet, hogy csak felületes voltam), a Schiff topicnak ellenben már kevésbé örültem...:( Képtelenség szemmel tartani valamennyi témát, így ezúton is kérek mindenkit, hogy ha valamely hozzászólással problémája van, konkrétan (topic, nick, időpont) jelölje meg, mire gondol! Kedves Arctalan: a kritikák a jobb hasábból nem véletlenül tűntek el - de mivel valóban nem Ön az egyetlen aki hiányolta őket, hamarosan visszakerülnek a helyükre.
[fidelio] ivan kozlovsky Creative Commons License 2004.11.02 0 0 13
Én nem emléxem rasszista viccekre,vagy ez csak példa volt?Mellesleg én is többször kértem Fideliot,hogy pl.Chopin,vagy más elfajult elmék ostoba hozzászólásait korrigálja...s még csak válasz sem jött. A "zsidózással" nincs baj,ha az nem "csak" előítéletből jön,hanem normálisan,nem bántóan fogalmaz.Hiszen aki zsidó,az zsidó.Önmagában ez a tény nem bántó
[fidelio] Arctalan Creative Commons License 2004.11.02 0 0 12
Ja, és egy kevésbé húsbavágó téma: hová tüntek a kritikák a jobb hasábból? Hiányoznak, és szerintem nemcsak nekem.
[fidelio] Arctalan Creative Commons License 2004.11.02 0 0 11
Tisztelt Szerkeszöség! Ha megfogalmazhatom rövidebben ti-is hozzászólását: nem lenne szabad hagyni, hogy a fidelio.hu-n nyíltan zsidózhassanak a hozzászólók (Schiff András topic, Furtwängler topic). Biztosan nehéz odafigyelni erre, és világos, hogy nem a fidelio.hu nézöpontját tükrözi a fórum, de vannak határok.
[fidelio] ti-is Creative Commons License 2004.11.01 0 0 10
Kedves Fidelio szerk.! Elbizonytalanodtam. Mélységesen átérzem, hogy ha én indítanék egy tisztán ZENEI fórumot, és ott szinte minden topicban előbukkanna a politika, akkor igencsak vörös lenne a fejem. Ha ez egy "normális" országban lenne, akkor ennek valószínűleg hangot is adnék. De hát ez a mi kishazánk olyanná vált az utóbbi időben, mint egy felpiszkált méhkas. (Megnyugtatok mindenkit, hogy ez nem mindenhol van így, azok az országok, ahol régebben űzik a politika parlamentáris formáját többnyire csak választások alkalmával, pár hétig hiszterizálódnak... Reményeim szerint nálunk is eljön majd ez az idő.) Ehhez jön, hogy az emberek fejében nagyon sok mindent kell elrendezni. Ha pl egy zenei fórumon jelenik meg az ostobaság, akkor azt ott helyben kell - legalábbis megpróbálni - helyretenni, vagy csak rávilágítani a hibákra. És hát ha olyasmit tapasztal az ember, hogy a fecskéket egy-egy kövér liba tanítja a gyors szárnycsapásokra, akkor bizony meg kell mondani, hogy az oroszlán felesége a barátnője. Ez az egyetlen oka annak, hogy ő van ott azon a poszton. (Tudom, rébusz, meg homály, de most legyen elég ennyi...:-)) Ha egy tisztán zenei fórumon ilyen-olyan rasszista viccecskék jelenhetnek meg, akkor mán engedtessék meg, hogy valaki ezt szóvá tegye, és rámutasson arra a tényre, hogy nem biztosan az a helyes út, ha fel akarjuk göngyölíteni az országban történt eseményeket. (Már ha valakinek nem éppen ennek az ellenkezője a célja...) És amikor a vita hevében irgalmatlanul aktuális régi dolgok kerülnek elő, akkor KÖTELESSÉGE azoknak, akik az ilyesmit észreveszik, hogy felemeljék a szavukat. Ahogy Nietzsche mondta: "Amennyiben a gondolkodás a sorsod, akkor ezt a sorsot istenként tiszteld, és áldozd fel a legjobbat és a legkedvesebbet az érdekében." Kérdésem: próbáljuk meg a további szélmalom-harcot, vagy hagyjuk-e a fenébe? Üdv ti-is
[fidelio] Shíla Creative Commons License 2004.10.30 0 0 9
Rendben! Rám számíthatnak! :O) Mivel elég suta vagyok a technikához, valószínű, hogy én biztos előállok valami hülyeséggel! Köszönet az info-ért!
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.30 0 0 8
A mail oldal még folyamatban... hamarosan megoldjuk az általunk észrevett problémákat. Utána kérjük az olvasóinkat is, értesítsenek ha hibát találnak.
[fidelio] Shíla Creative Commons License 2004.10.30 0 0 7
A mail oldalt miért kellett???? A címjegyzékemben a nevek krix krax. És a régi Fidelio dizájn sokkal jobb volt! :(
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.30 0 0 6
A városok szerinti kontra napi bontás kérdésben meglehetősen erős érvek szóltak az utóbbi mellett: (1) Nem esik olyan sok koncert egy napra (max. 20-25), hogy ne férne el minden nap legfeljebb egy (azaz esetenként két fél) oldalon - így tehát áttekinthető valamennyi aznapi koncert. Emellett (bár ez mellékes a használhatósághoz képest) kifejezetten hasznosnak tartom, hogy ebben a rendszerben a budapesti olvasó önkéntelenül is szembesül azzal a ténnyel, hogy nemcsak a fővárosban, hanem Pécsett, Debrecenben, stb. is van zenei élet... (2) Miért ne csináljunk kedvet az utazáshoz bárkinek is? :) Magyarország nem akkora, mint az USA: néhány órai autózással, vagy vonatozásal bármely nagyváros elérhető. (3) A programmagazinnak elsősorban lehetőséget kell kínálnia. Nem az a koncertlehetőség elérhetetlen, ergo érdektelen az olvasó számára, ami túl messze van (lásd. fent), hanem az, ami már lezajlott. Ha valaki mondjuk 12-én felüti a Fideliót, most bátran átlapozhatja a 11-éig tartó oldalakat és a következő néhány oldalon áttekintheti a következő napok eseményeit. A régi rendszerben ehhez lapozgatnia kellett a számításba jöhető települések között - nem túl praktikus, hogy Keszthelyt és Zalaegerszeget, Egert és Miskolcot sok-sok oldal válassza el egymástól (4) Az ebből következő - egyik legnyomósabb - érv: a régi rendszerben a főváros közvetlen szomszédságában - Gödöllő, Martonvásár - rendezett események úgyszólván eltűntek: a budapesti olvasó csak kb. fél újsággal odább találhatta meg (vagy inkább nem) a fővárosi koncertélet szerves részének számító helyszínek programjait. (5) A régi rendszerben sem esztétikailag, sem helytakarékosság szempontából nem volt szerencsés, hogy egy-egy dátum annyiszor szerepelt (mindannyiszor teljes sort foglalva), ahány településen aznap koncert volt. Eredmény: a szemet is zavarja, hogy április 25-e után április 8-át lát - ja, az már egy másik város! - és min. 2-3 elvesztegetettt oldal...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!