Keresés

Részletes keresés

[fidelio] vörösbegy Creative Commons License 2014.09.26 0 0 topiknyitó

Nem új a felfedezés, hogy a rajztevékenység jól hat a gyerekre pszichésen, de nem lehet elégszer elismételni. Mindenfajta művészeti tevékenység jól hat és nemcsak a gyerekre, hanem a bölcsőtől a sírig mindenkire. Valójában minden televíziós szolgáltató esetén államilag kötelező kellene tenni, hogy az előfizethető csatornák között szerepeljen zenei, mindenekelőtt komolyzenei, olyan jelentős a szorongás- és feszültségoldó hatása. Megfelelő pedagógiával növelve a zene, mindenekelőtt a komolyzene szerepét az életünkben, az jelentős hatást képes gyakorolni a társadalom közérzetére.

A gyerekrajzokat, mindenekelőtt a családrajzot, jó ideje használják a szakemberek diagnosztikus céllal is,  mert sokszor olyasmiket is elárul a gyerek helyzetéről, érzelmi állapotairól, amiket a gyerek, szülő próbál takargatni, bár gyakran a gyerek viselkedésére, kedélyére döntő hatást gyakorolnak.

http://tanitoikincseim.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1190607

Valójában egy szülőnek is sokat elárulhatnak gyermeke családrajzai, és a bölcs szülő elgondolkodhat azon, ha problémákat talál a rajzon, és jól teszi, ha szembenéz ezekkel. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!