Keresés

Részletes keresés

fecskefészek Creative Commons License 2016.07.09 0 0 72

Perelnek, mert Nagy Sándort melegnek ábrázolják

A Colin Farrell főszereplésével készült hollywoodi szuperprodukciót egy görög ügyvédekből álló csoport támadja, amiért homoszexuálisnak ábrázolják a nagy ókori hadvezért. Tovább »

forrás: Index.hu

Előzmény: Qedrák (-)
picimanó23 Creative Commons License 2008.10.31 0 0 70
Michael Wood forrása alapján Nagy Sándornak három gyermeke lehetett.

1. Barsziné-től egy
2. Roxané-től kettő

Nos mi az igazság? Kettő vagy három gyereke lehetett?
Nem találok ezenkívül semmilyen más forrást, ami alátámasztaná, hogy nem 2, hanem 3 gyermeke lehetett.
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.06 0 0 68

A buzisag, leszbisag az o gorogoknel es mas pogany nepeknel olyan divattfele volt. Nem csoda, ha templomaikban him es no prostitualtak is "szolgaltak".

Babilonban az volt a szokas, hogy a nok legalabb 1-szer eletukben prostitualniuk kellett egy pogany templomban.

Aki egy templomi prostitualtal enyelgett az jol megszedhette magat, mindenfele fertelmes nemi bajjal mint a nemes "oseinknek" tartott szkitak jartak, amikor lerohantak kisazsiat meg colesiriat es parosodni adtak magukat a templomi kurvakhoz. Otthon kellett vona maradni es megelegedni amive van, a kedves feleseggel, nem pedig "ajandekba" hozni neki egy ket nemibajt. Igy jarnak az esz nelkuli kanok.

Előzmény: Galgadio (67)
Galgadio Creative Commons License 2008.08.06 0 0 67
Az hát. Meg még köcsög is:-)
Előzmény: Joranne_Sutt (66)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.08.05 0 0 66
buzi vót e
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.01 0 0 65

Hali,

 

Ha esetleg ismertek a nepek kronologiajaval foglalkozo forumot vagy topikot linkeljetek be.

A kronologiaval kapcsolatban talaltam egy erdekes konyvet, ez a kulombozo nepek kronologiajat es naptari rendszeret vetette ossze. Erdekes modon miutan visszamentem, hogy megvasaroljam, elfogyott. Ha van hasolo dolog a neten, jol jonne.

Koszi minden segitseget

One

lyesmith Creative Commons License 2008.07.23 0 0 64
Hephaestion (f)- nincsen korabeli forrás
Előzmény: lyesmith (63)
lyesmith Creative Commons License 2008.07.23 0 0 63

Hephaestion (f)- korabeli forrás arról hogy szeretők lettek volna. valszeg csak együtt nőttek fel, harcoltak és nagyon jó barátok voltak.

 

Campaspe (n) - Állítólag N Sándor első szeretője. Larissa városából. Apelles lefestette az ie 4. században és N.S.  nek megtetszett a kép.... A sztori legkorábban id Pliniusznál jelenik meg.

 

Barsine (n) - A perzsa Artabazus lánya. Memnon felesége. Memnon halála után Valszeg volt szexuális kapcsolata N. S.-el és állítólag született tőle egy fia. Ugyanakkor N.S. sohasem ismerte el és csak viszonylag későn lehet hallani róla. Szóval valószínűleg az anyja csak azért állította ezt, hogy támogassa a fia örökösödési törekvéseit.

 

 

Roxana (n) - politikai és szerelmi házasság is egyben. Egykorú források szerint Roxana rendkívüli szépség volt és a 28 éves N.S. tényleg beleszeretett. N.S. halála után 6 hónappal  fiút szült.

 

Bagoas (enuch) - Darius majd N.S. szeretője volt. Plutarchus Dicaerusz, Curtius  is megemlíti. Egy vacsora alkalmával nyilvánosan csókolóztak.

 

Nem kétséges hogy ezeken kívül még számtalan alacsony rangú alkalmi szeretője volt NS-nek. De nem kerültek be a "hírekbe" és N.S.-ről sem terjedt el hogy különösebben érdekelnék a nők. Az viszont igen hogy rendszeresen hullarészegre itta magát a "barátaival". 

 

 

 

Ami Fülöpöt illeti volt 7 felesége, legalább 4 szertője akiről tudunk. 14-18 évesen Pelopidas fiúszeretője (Eromenos) volt.

 

Olyan híresztelések is voltak hogy Azért halt meg mert az egyik férfi szeretőjét (Pausanias ) lecserélte egy másikra.

 

Előzmény: IDOHIDEPITO (59)
Motun Creative Commons License 2008.07.23 0 0 62
Egy kis érdekesség, (forrás VOX magazin, CINEMA magazin) mikor bemutatták a "Nagy Sándor a hódító című filmet 19 görög ügyvéd pert fontolgatott a rendező és a forgkönyvíró ellen.


Ugyanez volt a helyzet a Trója után. Ott Akhilleusz megformálását kifogásolták, miszerint Akhilleusz nem egy sehonnai hordavezér volt hanem királyfi s egy istennő fia
s csak a sarkán sebezhető.
Előzmény: lyesmith (58)
Motun Creative Commons License 2008.07.23 0 0 61
A "Discovery Chanel" Legendás harcosok címü műsorából....
Előzmény: IDOHIDEPITO (60)
IDOHIDEPITO Creative Commons License 2008.07.22 0 0 60
Forrás?
Előzmény: Motun (57)
IDOHIDEPITO Creative Commons License 2008.07.22 0 0 59
Egyesek azt állítják, hogy még a rozsdás vasszöget is.)
Előzmény: lyesmith (58)
lyesmith Creative Commons License 2008.07.22 0 0 58

Nagy Sándor nem volt híres a nemi életéről. Ellenben az apja mindent megdugott ami mozgott. Több fiú szeretője volt és még több nője.

 

Lehet hogy NS is biszex volt de lehet hogy csupán olyan közeli barátai vaoltak akikkel a kapcsolatát a történetírók félreértették.

 

A szexuális letét különösebben nem méltaták a történetírók.

Előzmény: Motun (57)
Motun Creative Commons License 2008.07.22 0 0 57
A spártai katonai kiképzés mint tudott nagyon kemény és lemondásokkal járó folyamat volt. A fiatalokat ha bekerültek a kiképző barakkokba nem nagyon (sőt egyáltalán nem) jártak haza. Igaz ugyan hogy a fiatal hoplitáknak a kiképzés mellett a másik legfontosabb kötelességük a család alapítás és a gyermek nemzés volt.
Attól a pillanattól ha ez teljesült (tehát lett egy egészséges fiú utód) már nem jártak haza. Ettől kezdve (de még ezt megelőzően is) a feleség gondja volt a családi gazdaság háztartás vitele.
A harcosok (hopliták) innen kezdve csak egymásra számítottak. Elmondásuk szerint egy férfibarát jobban fedezi a hátadat a harcban mint bármely asszony házastárs.
Államilag is szorgalmazták a "férfibarátságot. Nyíltan vállalták a "férfibarátaikat".

Ezzel szemben a janicsároknak nem voltak nyíltan "férfibarátaik". A szultánok üldözték és kivégezték a "férfibarát" janicsárokat párjukkal egyetemben.
bomtom Creative Commons License 2006.11.21 0 0 56
"Akkor ez természetes volt."
A klasszikus Athénben igen. De az ógörög történelem több mint 1200 éves (ha csak a mükéneiektől számítjuk). Ami egy adott évszázadban elfogadott volt, az még nem biztos, hogy 200 évvel korábban, vagy később is az volt.
Lehet, hogy Nagy Sándor biszex volt, de valami kortárs forrás jó lenne erre. Plutharkoszból számomra nem derül ki egyértelműen.
Előzmény: savanna (40)
blitzkrieg Creative Commons License 2006.11.17 0 0 55

A romaiaknál az volt a szokás hogy az apa amikor a fiának átadta a vagyonát akkor a fiut megdugta. Nem állitom hogy ez mindig igy volt de a olvastam ilyesmit.

Vagyis abban a korszakban gyakori volt az ilyesmi (biszex homokos stb.),ez  egyáltalán nem a mai kor betegsége. Szoval elkepzelhető hogy férfival is csinálta.

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.06 0 0 54
Ott például a "kopasz" janicsároknak kellett kielégitenie az "öreg" janicsárok eme igényét .

Sőt ebben a korban például a hajdúkatonák köreiben volt némi melegedés.
Előzmény: Galgadio (53)
Galgadio Creative Commons License 2006.09.06 0 0 53

"A spártai katonáknál pl. elég sűrűn előfordult az egymásrautaltság évei alatt,amíg katonákká váltak és hazaköltözhettek az állami kiképzőközpontokból,ahol fiatalon kerültek. Persze otthon is rendes családokat alapítottak,de a szeretethiány és egymásrautaltság,nőnélküliség előhozhatja az emberből ezt a hiánytevékenységet."

 

Dettú ugyanez volt a szitu az oszmán-török janicsárok körében is.

Előzmény: staubach (52)
staubach Creative Commons License 2006.09.05 0 0 52
 Egyet szögezzünk le: A római klasszikus értékekhez nem tartozott hozzá a homo. Ez költőik műveiben is elítélendőleg jelenik meg anno. Az,hogy művelték,ne gondoljátok,hogy nagyobb arányban történt,mint manapság. Esetleg mi csak az úri mulatságok egyik csökevényét látjuk benne,amit sokan általánosítanak a római néppel. Pedíg homokosnak lenni akkor is megvetendő dolog volt a nép szemében. Csak arról kevesebbet lehet olvasni,mert csak a felső réteg életét írták le sokszor. Talán nyilvánosabban csinálták,mint akkoriban sok mást is,de ez inkább az úri rétegre volt jellemző a tivornyáikon és nem az átlagos rómaira. Még mielőtt vitába száll valaki,az Anrássy uton lévő homokos felvonulás szerű buzi fitogtatás akkoriban is ugyan olyan megvetendő dolog volt az átlag rómainak,mint az sokunk szerint ma is. Sőt azt kell mondjam,manapság sokkal elnézőbb a társadalom,mint akkoriban. Az urak,meg mindíg azt csinálták jó dolgukban,amit akartak. Függetlenűl,hogy mikor éltek és hol. Egyébként ha már itt tartunk ha hivatalosan nem is mindíg,de a görögöknél nagyobb elfogadásra lelt ez a dolog. A spártai katonáknál pl. elég sűrűn előfordult az egymásrautaltság évei alatt,amíg katonákká váltak és hazaköltözhettek az állami kiképzőközpontokból,ahol fiatalon kerültek. Persze otthon is rendes családokat alapítottak,de a szeretethiány és egymásrautaltság,nőnélküliség előhozhatja az emberből ezt a hiánytevékenységet.
Előzmény: eMM (48)
eMM Creative Commons License 2006.09.05 0 0 51
Néró volt az.Legalábbis ő bele volt szerelmesedve egy rabszolgafiúba.Rendes mennyegzőt is tartottak,bevérezték alepedőt mintha szűzlány lett volna stb.Dehát Néró akkor már nem volt teljesen 100.
Mindensetre nemez okozt a bukását mertt ezt elfogadottnak tartották a kortársak.
Előzmény: Müller őrvezető (49)
Bigel Creative Commons License 2006.09.05 0 0 50

A görögök és a rómaiak is elfogadták.nem ítélték el,mint napjainkban.Bár én elég gusztustalannak tartom.

 

Curtus Rufus által írt Nagy Sándor életrajzban azt olvastam, hogy Alexandrosznak sok herélt szeretője volt, főleg élete végén(ami ugye nem volt hosszú)

Igaz, Rufus nem volt a kortársa.

Müller őrvezető Creative Commons License 2006.09.05 0 0 49
Hát azért elég gusztustaslan volt amikor egy római császár harminkörüli ,a nevét már nem tudom , szerelmes volt egy 14 éves fiúba.
Előzmény: eMM (48)
eMM Creative Commons License 2006.09.05 0 0 48
A Rómaikanál is az volt.
Előzmény: ftonyo (47)
ftonyo Creative Commons License 2006.09.04 0 0 47
"Nem a thébai "halhatatlanok" alakulatánál?"

**

De, ott.

Bár a görögöknél elég gyakori volt a homokolás, érdemes olvasgatni Németh Györgyöt.. :-)
Előzmény: ZR (46)
ZR Creative Commons License 2006.09.04 0 0 46
Nem a thébai "halhatatlanok" alakulatánál?
Előzmény: eMM (45)
eMM Creative Commons License 2006.09.04 0 0 45
Állítólag spártában is így volt.
Elég gusztustalan de hatékony módszernek bizonyult.
Nekünk az, ez akkor természetes volt.
Előzmény: Törölt nick (44)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.04 0 0 44
Volt a görögöknél egy alakulat , ahol páronként voltak a szerelmes férfiak és egymás előtt bizonyitották bátorságukat. Hogy a sátor homályában mi történt arról már nem írnak a történetírók.
Előzmény: Galgadio (43)
Galgadio Creative Commons License 2006.09.04 0 0 43

"Én ugyan nem vagyok meleg, de ezek nagyszerű dolgok."

 

Szerintem inkább undorító.

A bajtársiasság az oké, de ahhoz még nem kell a bajtársadat kúrogatni is...

Előzmény: hr4nc4 (41)
devilbird Creative Commons License 2006.09.03 0 0 42
igen
hr4nc4 Creative Commons License 2005.01.03 0 0 41

 

  A görögök szerint a két férfi közt létező "szerelem" magasabbrendű volt a férfi-nő kapcsolatnál. A nő feladata a szülés és a gyermeknevelés. A barátság, bajtársiasság, az érzelmek és a szexualitás sajátos egyvelege volt ez egy férfiközpontú, kegyetlen világban, ahol a megbízható férfitárs az életet jelenthette egy csatában, hiszen hajlandó volt akár meghalni is párjáért. Én ugyan nem vagyok meleg, de ezek nagyszerű dolgok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!