Keresés

Részletes keresés

DanTonA Creative Commons License 2016.08.26 0 0 10

Sziasztok!

Régóta keresek egy fórumot, ahol hasonló korú babákkal vannak anyukák. Hogy lehet, hogy mindegyik elhalt? :) Mostanra 14-20 hónaposok a babáink. (Az enyém 15, egy iszonyatosan cukipofa ördögfióka.)

Itt vagytok? Hogy vagytok?

Dani Anya

mamóca33 Creative Commons License 2015.08.26 0 0 9

Sziasztok,

 

találtam egy tök jó játékot a babanet oldalán, ha esetleg érdekel valakit... Kb. 5 perc alatt végeztem vele és egész jó dolgok vannak a nyeremények között :) 

http://www.babanet.hu/best-of-babatermekek

Csibe211 Creative Commons License 2015.04.26 0 0 8

Sziasztok! Rég nem jártam itt, de úgy látom, nem maradtam le semmiről :( Nálam már csak két hét van a szülésig hátra! És kezdek parázni :) De nagyon próbálom leküzdeni. Bízom az orvosban, a babában, próbálok magamban is, a férjem is ott lesz. Kórházi csomag összerakva, nagymamák beizzítva :)

 

Nem is volt olyan rossz otthon tenni a semmit, mint gondoltam. Abszolút volt mit csinálnom. Megcsináltam a babaszobát, egy csomó marhaságot kidobtam a lakásból, jártam végre tornázni, jógázni, igyekeztem mindenkivel találkozni, akit szeretek, így hamar elment az idő.

 

Sajnos nagyon vizesedik a bokám, kiselefántnak nézek ki. Csak az edzőcipő jön rám. Tényleg szerencse, hogy nem kell már dolgoznom, a munkahelyemen mindig csininek kellett lenni. Nem is értem, hogy bírnak sokan gyakorlatilag végig dolgozni. Sőt, ha már itt tartunk, hogy bírnak szülés után pár hónappal már visszamenni? Félholt leszek a kialvatlanságtól, szoptatok majd, ráadásul egy szál csini ruha sem fog rám jönni, aztán vehetnék egy komplett új ruhatárat :) Így talán ezt legalább megúszom.

 

Csecsemőst végül nem fogadtam, bár pont mostanság akadtam egy olyan fórumra, ami olvastán kezdek újra elgondolkozni rajta. De majd igyekszem magam mellett tartani a babát, ahogy csak lehet, és akkor csak nem lesz gond.

 

Ti hogy vagytok?

pacsuli Creative Commons License 2015.03.07 0 0 7

Na képzeld, a Mona Lisa  csoportot valóban elvitte Bálint prof, de kismama relaxáció ettől még van a kórházban! Nem tudom, ezt miért nem mondták neked, de nézd meg a honlapon! Jól el van dugva, valahol a menopausa csoportok alatt van... Nagyon ajánlom, szuper jó volt.

 

ezt a fogadott csecsemős dolgot én is hallottam már... szerintem olvass utána más fórumokon, ahol kórházaknak van tematikus topikja. Biztos tudnak erről közelebbi infot, hogy most komolyan szükség van-e ilyesmire.

 

A szőrös  csík a hasadon el fog múlni, ne aggódj :)))) A kifehéredett megnyúlás-ráncok már nem annyira. A szétnyílt hasizom pedig lutri, állítólag bárkinek előjöhet :((( De most ilyen ruganyos gyógytornász-tapasszal ragasztgatom össze, csodásan nézek ki vele :))) Még jó, hogy nem járok mostanában strandon :))

 

Hát, régebben tényleg nagyon nagy élet volt itt, még az első gyerekkel amikor terhes voltam nyolc éve, akkor az ömlesztett topikok, a szülés és a felkészülés a szülésre címűek pörögtek rettenetesen, és akkortájt jöttek divatba az évszakonként, aztán félévenként nyitott időszakos topikok, de mostanra ezek is teljesen kihaltak. Szerintem mindenki a facebookon akar csoportokba írogatni, azért lehet. Speciel én maradnék itt, dehát tényleg kiment a divatból a fórumozás, úgy látszik :((

 

Élvezd ki a szabit, amíg lehet, pihenj rá a babás létre! :))) Milyen terveid vannak?

Előzmény: Csibe211 (6)
Csibe211 Creative Commons License 2015.03.01 0 0 6

Szia! :) Jó, hogy írtál, már kezdtem azt hinni, hogy végig ketten fogunk itt beszélgetni Pacsulival :) Érdekes, mert egyébként aki nekem ajánlotta, hogy erre az oldalra jöjjek fórumozni, azt mondta, hogy itt mekkora élet van.

 

Voltam már a kórházban, és sajnos az a Monalisa csoport, amit Pacsuli ajánlott, megszűnt már :( Illetve elvitték magánba, és havi egyszer van már csak csoportos óra, pénzért. Kár, mert pont valami hasonlóra lenne szükségem! Nitta, neked lesz fogadott szülésznőd? Én eredetileg nem akartam, de egyre többen javasolják, hogy fogadjak, sőt, csecsemőst is! A szülészetről én is sok jót hallottam egyébként, de a csecsemőosztályról éppen ellenkezőleg. És ezért javsolták ismerősök, hogy fogadjak csecsemőst is. De ennyi pénz a világon nincsen!

 

Köszi szépen a válaszokat, ami az őssejtet illeti. A Krio nekem is szimpatikusnak tűnik! :) A gátmetszésre pedig próbálok nem gondolni. Az orvostól a múltkor persze elfelejtettem megkérdezni :(

 

Pacsuli, a hasizom dolog nagyon rosszul hangzik! Ez mitől fordulhat elő? Nekem elég renyhe a hasam egyébként is. Nem sok hasizmom van magyarul. De egyelőre szerencsére még csíkok sincsenek rajta. Viszont lett barna csíkom a köldöktől lefelé, szőrrel! Ugye ez elmúlik? Nagyon ronda :(

 

És  holnaptól vár a nagy szabadság! :) Már ameddig tart. A cégnél elszámoltam mindennel, átadtam a feladatokat, és táppénzre megyek :) Mivel pályakezdő korom óta kidolgozom a belem, biztos szokatlan lesz most hirtelen a nagy semmittevés! De vannak terveim! :)

Előzmény: Nitta0212 (5)
Nitta0212 Creative Commons License 2015.02.27 0 0 5

Szia! Mi áprilisra várjuk az első babánkat (szintén kislány) és én is a Szent Imre kórházban fogok szülni.  Sajnos az influenza járvány miatt még nem tudtuk megnézni a kórházat, te már voltál bent? Jókat hallottam róla, de örülnék a személyes véleménynek.

 

Mi a Krio Intézetet választottuk őssejt levételre és én meg vagyok velük eddig elégedve. Interneten kinéztük a csomagot és ott meg is tudtuk kötni a szerződést, nem kellett bemennem sehova. A kérdéseimet az ügyfélszolgálat mindig meg tudta válaszolni. Nekünk postán kiküldtek egy csomagot, azt kell magammal vinni a kórházba. Azt kell odaadni az orvosomnak és a szülés után felhívni a rajta lévő telefonszámot. Az intézet munkatársai jönnek a dobozért és nem kell utána sehova se.

Előzmény: Csibe211 (-)
pacsuli Creative Commons License 2015.02.12 0 0 4

Köldökzsinórvért most nem vetetjük le, mert nem fér bele a keretbe, de a másik két gyereknél levetettük. A cégek között árfekvésben minimlis különbség volt, inkább az alapján választottunk, hogy melyik járt a legkisebb macerával. Volt, amelyiknek elég volt az anyától a szülés után a szülőszobán levett vért beküldeni, de volt, amelyik azt akarta, hogy szülés előtt és után is zarándokoljak el a saját rendelőjükbe levetetni a vért. ezek azért számítanak. Hogy melyik mennyire megbízható, az pedig soha ne derüljön ki a gyakorlatban :)

 

A gátmetszésről nem tudok mit mondani, hallottam én is, hogy az Imre nagyon nem természetesség-párti, mióta SOTÉs vezetést kapott a szülészet. Viszotn úgyis az számít, az orvosod milyen, és biztos nem ok nélkül választottad, jó lesz! :)

A gátmetszést meg nem is veszed észre, a varrás inkább a kellemetlen, de el szokták érzésteleníteni.

 

Ja és az Imrében még pár éve volt egy Mona Lisa cosport névre hallgató amolyan relaxációs szülésfelkészítő-kapcsolatépítő heti szeánsz, arra jártam, szuper jó volt! Még a korábbi fő-természetességpárti szülészfőorvos alapította, de hogy a csoporttal mi lett mostanra, azt nem tudom. Érdemes utánanézni, mert nagyon hasznos.

 

Nálam meg az a gond, hogy a köldököm felett a hasam kissé szétnyílt az előző terhesség végén, és már most jól szét van újra feszülve. Eléggé félek, hogy szétválik a hasizmo, de mindenki csak a vállát vonogatja, ha a megelőzésről kérdezem. Hátha jár erre valaki, akinek van tippje... :)

Előzmény: Csibe211 (1)
aliz222 Creative Commons License 2015.02.06 0 0 3

Sziasztok, mi is babát várunk!

 

Találtam egy nagyon jó boltot, ahol sok mindent akciós áron meg lehet rendelni akár netről is, úgy hogy ebben a rohanó világban nem kell kimozdulni sehova!:)

 

Nekem legalábbis nagy segítség, mivel elég elfoglaltak vagyunk.....babaszoba tervezése, stb....:)

 

http://bebibolt.hu/index.php

 

 

 

Csibe211 Creative Commons License 2015.02.03 0 0 1

Első gyerek :)) Nagyon izgulunk, gondolhatod! De járok mindenféle szülésfelkészítőre, jógára, tornára, és bízom magunkban!!!! Meg az orvosomban is.

Amitől félek egy kicsit, az a gátmetszés. Úgy hallottam, sajnos a kórházban az új vezetés alatt ez újra kötelező első gyereknél :(((

 

Harmadik gyerekkel már biztos teljesen rutinos leszel :) Te még dolgozol? Én jövő hónaptól tervezek táppénzre menni, és kihasználni a hátralévő időt a pihenésre, berendezkedésre, sőt, a férjemmel még el is utaznánk valamerre. Egy ideig utána nem tehetjük :)

Ti levetetitek a köldökzsinórvért? Van tapasztalatod valamelyik céggel?

Előzmény: pacsuli (0)
pacsuli Creative Commons License 2015.01.31 0 0 0

Igen!! :) Szia, már hónapok óta lesem, hogy hogyhogy nem nyílik meg a korosztályos topik, pedig már bőven benne vagyunk a címadó idősávban, már születnek a babák! Szóval igen, én is ebben a félévben szülök, június elején, harmadik fiú :)) Neked hányadik?Nálunk sokszor olyan felhördülés fogadta a hírt, hogy újabb fiú, mintha valami szörnyűséget közöltem volna, nem is esett túl jól, de azért szerencsére a normálisabbja nem így reagált.

További szép babavárást! :) És remélem, mások is csatlakoznak a topikhoz!

Előzmény: Csibe211 (-)
Csibe211 Creative Commons License 2015.01.30 0 0 topiknyitó

Sziasztok! Bár már kicsit lekéstem a nyitással, de azért ebben az új topikban szívesen beszélgetnék olyan anyukákkal, akik szintén az elkövetkező fél évben szülik meg gyermeküket!

Én májusra várom a kislányomat, és a budapesti Szent Imrében fogok szülni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!