Keresés

Részletes keresés

wheeleror19 Creative Commons License 2018.05.20 0 0 26

Nyílászárók szervizelését vállalom

Fa és műanyag nyílászárók szervizelését, ingyenes javítását vállaljuk, állagmegóvás céljából, kiszállási költség nélkül, valamint szigetelését, hő, hang, por és eső víz ellen, garanciával.

Törölt nick Creative Commons License 2018.04.04 0 0 25

meglett közben, hátha mást is érint: amit én találtam, ott a 2cm-es levegővel töltött Ug=2.9

 

 

Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2018.04.03 0 0 24

Hol lehetne megnézni régebbi duplaüvegű ablaküvegek u értékét? a 20mm-es 20 évvel ezelőtti salgótarjáni üveg érdekelne leginkább, hogy érdemes e cserélni mondjuk egy gázzal töltöttre. A házon kb 30m2 üvegfelület van, elég nagy így. Az a tervem, hogy csak magát az üveget és a szigetelőgumikat cserélném a fa nyílászárókban egy újrafestés után. Próbálkozott már valaki ilyesmivel?

 

 

gibsongityo Creative Commons License 2018.04.02 0 0 23

Sziasztok

 

Érdeklődnék hogy lehetséges e hagyományos ,2 üvegrétegű fa ablakot ,tok csere nélkül feljavítani 3 rétegre?

 

Tudtok ilyen szakit aki ilyennel foglalkozik?

(gondolom nehéz lehet hogy vékony a tok,meg a zsanér is gyenge nyíló ablaknál)

 

köszi

Normali Creative Commons License 2016.11.11 0 0 22

Sziasztok

 

A fa betétes ablakom szeretném szépen réseit lezárni. Azt szeretném kérdezni, hogy alul maga az ablak fa betét keretje és ahol a fal találkozik, ott kicsit kihullot már a fal, azt purhabban befujhatom? vagy csak akril tömítőt használjak? Ahogy elnézem eléggé benyul a keret alá is az üreg.

_panni_ Creative Commons License 2016.08.18 0 0 21

Elnézést, hogy megzavarom a beszélgetést, már nyitottam a témámnak egy új topicot is ("Utólagos ablakszigetelés- átvertek?"), de gondoltam, ide is ideírom a történetem, mert végülis kapcsolódik, szóval:

 

Egy félelmem kapcsán írok ide. Történetesen, hogy édesanyámat azt hiszem, bepalizták... Mi pécsiek vagyunk, úgyhogy Kedves Pécsiek, ha valakinek volt mostanában hasonló tapasztalata, vagy szüleit, nagyszüleit kereste meg egy utólagos ablakfelújítással foglalkozó pesti cég (nevét nem írom ide) üzletkötője (huszonéves, rámenős, kreol bőrű, vékony fiatalember, akinek különös ismertetőjegye, hogy egyszer eltört a karja - ezt mondta is anyukám kérdésére, mert furcsán áll a bal könyöke), és előleg gyanánt készpénzben, azonnal kifizettetett akár nagyobb összeget is utólagos ablakszigetelésre (anyukámnak 56 ezrébe fájt...), akkor jelentkezzen! Azt mondta, hogy Pestről jött, de igazából miskolci, és nagyon pörgős az élete ezzel a sok üzletkötéssel, meg még emellett DJ-skedik is. Amikor elment, gyalogosan távozott a helyszínről, ami nekem önmagában már elég furcsa volt, hiszen nem parkolási övezetben lakik anyám, az utcában, sőt a ház előtt is meg lehet állni kocsival.

 

Szóval, én itt csalást szimatolok, mert sok minden bűzlik, így utólag persze, mondhatják, hogy miért nem volt figyelmesebb anyukám (ráadásul jó anyám eszes asszony, nehéz átvágni, csak szegénynek a fűtésmegtakarítás lebegett a szeme előtt, hogy kellene kezdeni valamit az elavult nyílászárókkal, mert ott szökik a meleg), szóval, a történet: megjelent egy üzletkötő édesanyám házánál, aki sajnos, beengedte, igaz, csak a kerti székre ültette le, mert valahogy nem akart idegent a házba is beengedni (egyedül él egy elég nagy családi házban, a ház régebbi, a nyílászárók is régiek, bár festéssel fel lettek újítva, a zárak is meg lettek csinálva, de azért van egy kis léghuzat télen). Ez az üzletkötő nagyon rámenős volt, hablatyolt valami eu-s pályázatról, hogy azért ilyen olcsón vállalja a cég az utólagos szigetelést, mert nyertek egy eu támogatást, és most kell megkötni, mert lejár a határidő. Igazából meg sem nézte az ablakokat, anyukám bemondása alapján írta meg, helyesebben töltötte ki az előre nyomtatott "szerződést", ami szerintem egy sajtcédula, mivel egy félíves kis papírlap, és számomra irreálisan magasnak tűnik az ár ("eredeti" árként 350.000,-Ft-ot jelöl meg, az "EU-val" támogatott árra pedig 140 ezret, ez a végösszeg, melyet anyukámnak ki kellene fizetni, úgy, hogy beszámítja az előleget, egy részét pedig csekken kellene majd befizetnie, ez 28.000,-Ft - de annak határideje nincs feltüntetve a "szerződésen"!,), és majd a többit akkor, ha elvégezték a munkát, azt majd készpénzben. Az ár 6 db ablak és egy bejárati ajtó felújítását jelentené. Szóval, én csalást sejtek az ügyben, és igazából azt javasoltam anyukámnak, hogy el kellene állni ettől a szerződéstől, míg komolyabb bukta nem történik, a 140 egy nagyon brutál ár, akármilyen technológia is ez, hiszen le sem tudjuk ellenőrizni, hogy pontosan azt végezték-e el, ha majd esetleg tényleg jönnek elvégezni a munkát (határidő: szeptember (!!!) - egy normális szerződésben konkrét dátumok vannak, nem csak egy hónap odavetve...), egyáltalán, ez a svéd technológia mit takar, mit kellene az ablakokkal csinálni...? Bár szóban magyarázott valamit a fiú, hogy ez milyen eljárás, a papíron "Eu-Strip" van megnevezve, valami svéd eljárás, ilyen bemarásos valami, hogy az ablakszárnyakba lesz beépítve a tömítő-, tehát a szigetelőanyag, de erre semmilyen részletezés nincs a szerződésben, sem hogy mennyi az anyagköltség, munkadíj stb. Így a szerződés lemondásánál bele tudnánk szerintem kapaszkodni abba, hogy ez a szerződés semmis, mivel sem az alaki, sem a tartalmi feltételei nincsenek meg egy normális szerződésnek.

Most anyukám el fog menni a fogyasztóvédelemhez, első körben ezt tanácsoltam neki, aztán majd meglátjuk...

 

De kérek minden pécsit, ahogy már írtam is, ha bármi ilyen tapasztalata volt vagy nekik, vagy hozzátartozóiknak, jelentkezzenek itt! Nagy a gyanúm, hogy csalókkal van dolgunk...

lengy Creative Commons License 2016.08.15 0 0 20

Üdvözlök mindenkit .

A véleményetekre lenne szükségem : Fakro ptp-v-u3 tetőtéri ablakot ajánlottak ,érdemes-e beépíteni .

Köszönöm !

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.05 0 0 19

Ez valami "szinező" szigszalagszerűség akar lenni? A fehér műanyagtokot szeretnéd mondjuk bugyirózsaszínűre átöntapadózni?

Előzmény: silusius (18)
silusius Creative Commons License 2015.06.13 0 0 18

Üdv beépített nyílászárókhoz keresek utólag beépíthető (tokra ragasztható) kül és beltéri un. RAL szalagot. Van olyan gyártó aki ilyet forgalmaz? A kávák ki vannak vakolva (csak durva vakolattal) az ablak és a káva közötti rész pedig PU habbal kitöltve.

sositimi Creative Commons License 2013.10.06 0 0 17

Sziasztok!

mi is elég sok dolgot csinálunk meg itthon magunknak, de szerintünk az ablakszigetlést szakemeberre kell bízni.

Ajánlanám az ablakszigeteles.hrh.hu oldalt.

Előzmény: renesains (16)
renesains Creative Commons License 2013.06.06 0 0 16

Sziasztok,

 

Rég volt hsz, de hátha.

 

Régi fa ablakaim eléggé zajosak, azon gondolkodtam hangszigetelném házilag.

Valahol olvastam olyat, hogy üvegestől vásárolt xmm üveget, bele kéne rakatni egy fa keretbe, majd azt felcsavarozni a meglévő tokra egy megfelelő szigetelő csík alátámasztásával.

 

Szerintetek ez működne? Használna valamit?

 

 

ine616 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 15

Itt lehet bérelni is olyan gépet, nem kell megvenni:

http://okoszolgalat.hu/szigeteles-fillerekbol-ablakszigetelo-gep-kolcsonzes/

Előzmény: satya5 (14)
satya5 Creative Commons License 2012.06.10 0 0 14

 

Sziasztok érdeklődnék hol lehet olyan marót venni, és milyen maró a neve amivel a régi gerébtokos ablakokba tudnék hornyokat marni a szigetelő gumi profiloknak?

gabor899 Creative Commons License 2010.10.29 0 0 13
sZIASZTOK!
Nem tud valaki olyan teliszámot ahol bérelni tudnék ilyen horony marót. Megcsinálnám Én egy kicsit olcsóbb lenne!!!
Köszi Gábor
Axióma Creative Commons License 2010.10.26 0 0 12
De, reklam! Forumszabalyzat!
Előzmény: Szegecs63 (11)
Szegecs63 Creative Commons License 2010.10.26 0 0 11
Én az elhasználódott "embrió " profilokat cseréltem le olyan "O" profilú szilikonos tömítésre, aminek az alján halszálka alakú profil van. Ezt könnyen bele tudtam tenni az ablak nútjába. Ahol nem volt nút, oda rendeltem sima "O" profilt és ezt neutrális szilikonnal ragasztottam be. Ezt 2 éve csináltam és állja a sarat. Méret és szín tetszőlegesen választható a termékskálából. Ha nem reklám akkor leírom a cég nevét: Windstripp Kft. keresd így, van weboldaluk valahol.
Előzmény: lolka_bolka (-)
Dózerbike Creative Commons License 2010.10.22 0 0 10
a ragasztós öntapadós megoldás nem lesz tartós.Sokkal jobb a bemarós technológia.Egyrészt mert nincs ragasztó,ami egy idő után elenged,másrészt a rés méretének megfelelő gumit lehet beépíteni.500-600 Ft/fm áron csinálják.
Előzmény: lolka_bolka (9)
lolka_bolka Creative Commons License 2010.09.23 0 0 9
nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat.

ha tudok kölcsönözni maró gépet, akkor valószínűleg megcsinálom úgy.

ha nem, akkor marad a gumicsík.

köszönöm mégegyszer.
mauzi Creative Commons License 2010.09.20 0 0 8
> De az sem normális, hogy télen 57e forintos gázszámlánk van

Szabadonálló házban? Ne viccelj, nem tudom, hány m2, de az kifejezetten nem sok. Ismerősömnek korszerű, új építésű, hőszigetelt társasházi lakásban (3 szobás) van kb. havi 50 ezer...
Nekem régi falusias mészkőházban 50m2 + műhely 5 fokra fűtve fagy ellen volt a téli nagy mínuszokban havi 70-80 ezer körül...
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.20 0 0 7

Ebben az a gond hogy asztalossal kell az üveg helyét megcsináltatni, no meg a thermo ára is 13 000 /nm körül mozog.

No meg nem árt megerősiteni a zsanérokat különösen nagy ablakoknál.

De még igy is megérheti és valoban nagyot lök a hang és fűtésszámlán...(minuszbann:))

Előzmény: Apellator (5)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.20 0 0 6

"Vannak az öntapadós gumiprofilnál komolyabb, tartósabb megoldások, pl. bemart nútba helyezett szilikoncsík. Még nem próbáltam, de a problémásabb helyeken (függőfolyosóra nyíló kétszárnyú bejárati ajtó) lehet, hogy igénybe fogom venni"

 

Ezt gondold át.

Az a gond hogy a kétszárnyu ajto nyilorészének a zárja akár 1 méterre is lehet az ajto tetejétől. Minnél több szigetelőt teszel annál jobban fesziti kifelé az ajtot.

Sokszor kellett már a zárakat hozzáállittanom a szigeteléshez....

Apellator Creative Commons License 2010.09.20 0 0 5

Thermoüveget be lehet tenni eredeti fakeretekbe is, úgy töredékéből összehozható, mint teljes ablakcserével. Így megmaradhat a régebben használatos dupla ablakszerkezet is, ami konkrét tapasztalataim alapján hangszigetelésben übereli az új szimplákat, és ha az egyikben thermo van és gumiprofilok, akkor hőszigetelésben is (+ régi, polgári háznál esztétika), és nem kell százezreket-milliókat költeni...

Előzmény: Törölt nick (2)
Apellator Creative Commons License 2010.09.20 0 0 4

A gumiprofilok nem rosszak és olcsók, viszont a tartósságuk kérdés (szivacs-csíkkal szerintem nem érdemes foglalkozni, csak a gumival). Mindenesetre egy fűtési szezonon belül ez lazán megtérül, a kintről beszűrődő hangot is tompítja valamennyire, legfeljebb pár év múlva lejön...

 

Arra kell vigyázni, hogy ha nyílt égésterű gázkészüléked van, akkor kapjon levegőt az égéshez. Persze általában vannak más rések is, mint az ablakok rései (pl. régi típusú redőnytok gurtnibevezetésénél), és mintha a gumiprofilok anyaga is porózus lenne, de erre azért oda kell figyelni.

 

Vannak az öntapadós gumiprofilnál komolyabb, tartósabb megoldások, pl. bemart nútba helyezett szilikoncsík. Még nem próbáltam, de a problémásabb helyeken (függőfolyosóra nyíló kétszárnyú bejárati ajtó) lehet, hogy igénybe fogom venni.

 

"De az sem normális, hogy télen 57e forintos gázszámlánk van."

 

Ez mérettől függ. Ha kicsi ház, akkor ez valóban sok, ha nagy villa, akkor nyilván nem. :-)

Előzmény: lolka_bolka (-)
libapék Creative Commons License 2010.09.20 0 0 3
kertesház esetén teljesen reális ez az összeg.
Előzmény: lolka_bolka (-)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.20 0 0 2

Ragasztás előtt alaposan le kell tisztitani a falcot ahová ragasztani akarod, lehetőleg denszeszel. Figyelj arra hogy a résnek megfelelő vastagságu legyen a szigetelő mert ha sokkal vastagabb nem tudod zárni az ablakot.

Hacsak nem fuj be a szél nagyon nagy sporolásra ne számits!

A legtöbb hő inkább az üvegfelületen át távozik. Thermo üveg a megoldás de ez igen drága d0l0g....

tt65 Creative Commons License 2010.09.20 0 0 1
nézz körül, van ezer más topik, amiben erről is szó van ill. lehet kérdezni!
http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=52&la=103575502
lusta245 Creative Commons License 2010.09.20 0 0 0
0 oldalánál vágd le a szigetelést!!
lolka_bolka Creative Commons License 2010.09.20 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Ahol most lakom, az egy kertesház fenn a táborhegyen. Nem házrész, egész ház. Szuper, az ici pici gond az, hogy az egész ház szinte egy nagy ablak.

Értsd ezalatt, hogy az utcafront (rövidebbik oldal), a jobb oldala (hosszabbik oldal), hátul a konyha / fürdő (szintén rövidebbik oldal), végig ablak.

Na most mivel nem a mienk a ház, nem fogunk új nyílászárókat venni, meg állni a csereköltségeket.

De az sem normális, hogy télen 57e forintos gázszámlánk van. Ok, tavaly télen végig otthon voltam, idén már nem, de szeretnénk a lehetőségekhez képest a legjobban lecsökkenteni a fűtési költségeket. Nyilván ehhez kell jó ablak szigetelés.

Gondolom, ha bemegyek egy barkácsboltba, leveszem az első szigetelőtekercset, az nem a legjobb megoldás... Vagy igen?

Nem vagyok kétbalkezes, megcsinálom magam, ha tudom, mire kell odafigyelni.

Ha a témában valaki tudna adni linket, videót, megköszönném.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!