Keresés

Részletes keresés

manyesz1 Creative Commons License 2018.07.01 0 0 15

Az elmúlt 10 évről, és a jelenlegi helyzetről valaki mesélne?

csipee89 Creative Commons License 2011.01.05 0 0 14

Kedves Fórumozók!

Az alábbi linken elérhető kérdőív kitöltésével hozzájárulnátok egy főiskolai szakdolgozat megírásához!
Tisztelettel megkérném azokat, akik már vettek részt all inclusive nyaraláson, töltsék ki ezt a rövid kérdőívet!

A link:    http://kerdoivem.hu/kerdoiv/388798790/

Köszönettel:
Sz. Anett

cxy Creative Commons License 2009.08.17 0 0 13
Még szerencse,hogy nem kell mindenhová mindenkinek egy helyre menni.
Előzmény: V.Mónika (12)
V.Mónika Creative Commons License 2009.08.16 0 0 12

Igazad van, ízlések és pofonok. Nem idegesítem magamat, meg mást se...

Meghagyom a Balatont a "balcsi-fanoknak". Hmmm bár ami a nyaralásra szánt összeget illeti, voltunk nem egyszer már szép helyen ennyiből. És nem eldugott horvát tengerparton (és itt lesütött szemmel jegyezném meg, hogy még azt szebbnek találom). 
Jó éjszakát.

Előzmény: SzaboCsabaBence (11)
SzaboCsabaBence Creative Commons License 2009.08.16 0 0 11
Tegyél már különbséget a "kristálytiszta" és az "áttetsző/átlátszó" szavak általános értelmezés szerinti jelentései között :). Virág pedig inkább a Balatonon szokott lenni, mint akármelyik tengerparti üdülőhelyen. Igaz, a pálmafával győztél :), bár egy normális fűzfa azért hasznosabb lehet, mert az legalább árnyékot is ad, míg a pálma nem sokat.

Egyébként ennyiért sehova nem jutsz el all inclusive szállodába, max. valami eldugott, semmi horvátországi helyre, kocsival.
De ízlések és pofonok :)
Előzmény: V.Mónika (10)
V.Mónika Creative Commons License 2009.08.16 0 0 10

Sziasztok,

 

Valaki segítsen nekem megérteni, mi a túrónak mennek emberek a "balcsira" szocreál környezetbe horror összegekért (kivéve persze megértem akinek üdülési csekkje van...), - megnéztem szép árai vannak ennek a szállónak is - amikor ugyanannyi pénzből tengerpartra (utazással együtt) eljuthatna, kristálytiszta vízbe, virágok és pálmafák közé, nem pedig egy olyan víz mellé, ahová, ha bemegy térdig, már nem látja a lábfejét????

Hazafiak vagyunk? 

cxy Creative Commons License 2009.08.16 0 0 9
Sziasztok!
Lent voltunk,tetszett,tiszta, rendes ,pontos ,kedves,úgy van ahogy eddig olvastátok. Az van kiírva hogy "I.Kategória" minden hova de:
ha valaki szereti a sört nyári forróságban az vigyen magával ,mert amit adnak az élvezhetetlen!!!!Valami világos barna szénvasas vízszerű izé.A palackozott testvérétől is még messze van.Ezért az árért már lehetne egy komolyabb márkát is adni (szerintem bőven belefér) és nem kéne babrálni azt a sörcsapot állandóan .Mert hát minek...vagy mégis?
Hideg meleg ételek,sütik szenzációsak.A part gondozott a a Balaton strand része itt hínármentesítve ! A gyerekeknek külön "Animátorok" adják a foglalkozást.Szóval tényleg minden rendben van csak azt a sört tudnám elfeledni.
gbuk Creative Commons License 2008.07.21 0 0 8

Helló!

 

Tegnap jöttünk haza a Marinából. Akkor jöjjön egy kis élménybeszámoló:

 

Alapvetően mondhatjuk, hogy jól éreztük magunkat a szállodában. Mi babával voltunk, ami miatt eléggé korlátozott a napirendünk, pont emiatt választottuk ezt a helyet.

 

Szállás:

hát igen, nem egy mai darab a szálloda, a 80-as években szerintem ugyanilyen körülmények között nyaraltunk. Engem mondjuk ez annyira nem zavart, mivel nem a bútorokban akartam gyönyörködni.

A szoba egy kicsit lehetne nagyobb, két "ifjúsági" méretű ágy egymás mellé tolva már nem sok szabad helyet biztosított.

Pókok voltak, első nap hármat kellett levadászni, aztán még egyet a héten.

Tisztaság OK, bár a használt pelust nem igazán tudtuk hová tenni...

 

Kaja:

Reggeli OK, minden nap ugyanaz, de sok mindenből lehet válogatni. Talán csak a zöldséges meleg reggeli változott. Volt sok saláta, sült kolbász, virsli, rántotta, tojás, tejbegríz, hidegtál, felvágott, sajt, zöldség, italok, sokat ki is hagytam. Ezzel a részével elégedettek voltunk

 

Ebéd és vacsora: minden nap két-három leves, egy halétel, egy zöldségétel, egy szárnyas, egy marha és/vagy sertés, meg talán plusz egy valami, kb. három köret. Eléggé kiszámítható volt ez a része. Előfordult, hogy az előző napi vacsora visszaköszönt másnap ebédre, kicsit elkeverve valamivel, de két-három alkalomnál többször nem volt ilyen. Tészta csak kétszer volt, ez kinek jó, kinek nem. Saláták voltak rendesen, minden nap volt két "különleges" hidegtál az alap salátákon kívül. Ja, (asszem) a kakukkfüvet nagyon szeretik: a hal és a zöldség szinte mindig ezzel van fűszerezve. Noha volt néha gond mondjuk a húsokkal (rágós), alapjában véve jó volt, talán tényleg a kiszámíthatóság az egyetlen hátránya

 

Pálma terasz (kinti büfé): korrekt, jó választék a strandra. Mirelit húsok, hal, hagymakarika, sült krumpli, sült csirke (szárny, comb), fagyi, hot-dog, palacsinta, lángos (hanyagolható...).

 

Drink-bár: Pár jó pezsgőkoktél, KV, stb, rendben volt.

 

Italhoz egész nap juthatsz, semmi gond nincsen vele.

 

A személyzet fiatalokból (diákok?) áll a vendéglátó-egységekben (kb. 30-40, közülük csak kb. 2 volt idétlen, a többi szorgalmas, ügyes)

 

Strand: jó a gyereklagúna, óriási a terület, rengeteg napozóágy matraccal, napos és árnyékos rész, szerintem pont jó telítettség. Bérelhető játékok és vízi eszközök.

 

Ami nem jött be...

De ez nem a szálloda hibája, legalább is nem közvetlenül: a németek/osztrákok/hollandok hada. Nyilván külön topikot megérne, hogy leírjuk, melyik nép hogyan érzi jól magát, de azért ez már kicsit sok volt. A hét első felében nyugodtan állíthatom, hogy 10 családból 9 külföldi volt a maga ordibálásával, gyerekek neveletlenségével. Természetesen nappal nem is volt gond, de az éjszakai nyugalmat bizony megzavarták. Ablakot nyitni meg ugye kell... Lent meg ordibálnak, sikítoznak a gyerekek 10-11 órakor (2-14 éves gyerekek), vagy éppen a szomszéd szobában csapkodnak. Mondjuk úgy, hogy este pihenni egy kisgyerekes családnak nem igazán lehetett.

 

Pár további pozitívum:

közel a sétány olcsó árak Füreden volt szerencsénk az ablakból nézni a Kék Szalag rajtját és a parton nézni a befutót úszómedence rossz idő esetén jó panoráma retro-feeling soha nem vagy éhes-szojas :) állatvilág (kivéve pókok) tényleg all-inclusive megáll a városnéző vonat a szálloda előtt :)))

 

Pár talán negatívum, vagy legalább is kényelmetlenség:

idétlen karkötő használata talán egy kicsit vizezett üdítők (strandon volt inkább érezhető) szűkös helyiségek Panoráma terasz - drink bár (csak szigorúan retrósoknak!!! Nagyon komoly! Nem akarom lelőni a poénokat, de valami hihetetlen!!! Ja és pont ez fizetős!

Összegezve:

Sokkal jobban éreztük volna magunkat, ha hozzánk hasonló fiatal, kisgyermekes, magyar, vagy legalábbis hozzánk hasonló mentalitású családokkal tölthettük volna ezt az egy hetet. A hét második felében ők is megjöttek, így volt nagy homokozó-party. Persze mindenki más társakat képzel el ide és nem válogathatjuk meg a vendégeket. Bulizós magyar tiniknek sem örültünk volna. Fiatal (gyerek nélküli) párok nem nagyon voltak, nem is biztos, hogy ajánlanám, mert azért a strandon kívül nem sok romantika van itt :), nem erről szól.

Nem titok, nekünk 7 éjszaka 220eFt volt, kíváncsi lennék, ennyi pénzből mit lehet kihozni máshol. A másik Danubius szálloda Füreden félpanzióval kerül kb. ugyanennyibe. A másik Danubius all-inclusive szálloda, ami eléggé határok közé szorítja az all-inclusive fogalmát, drágább is, Balcsi sincsen.  A fent említett összegen kívül pedig nem kellett kajára költeni, csak ha a szállodán kívül jött rád a fagyizhatnék.

Egy hét elég volt itt, valószínűleg, ha egy év múlva visszamennénk, akkor semmi változást nem találnánk semmiben. De lehet, hogy 10 év múlva sem. Ez valakinek bejön, valakinek nem.

 

 

MadEyeMoody Creative Commons License 2008.07.20 0 0 7

Helló!

 

Hogy döntöttetek végül? Mente(te)k? Ha már voltatok, akkor milyen volt?

 

Mi augusztus közepén megyünk, és mivel (a másik fórum és a tisztelt hozzászóló úriember miatt) a hotelhez fordultam kérdéseimmel, a hölgy, akivel beszéltem, meghívott egy hotellátogatásra, ahol meg tudok nézni szobákat is.

 

Tegnap voltunk. Tényleg nem luxus. De tiszta, és nekem igazából túl sok elvárásom nincs, legyen kényelmes az ágy, és tiszta a szoba. Úgysem ott töltöm az időt, hanem kinn a Balcsinál, a strandon (ami tényleg hatalmas, nem zsúfolt, pedig most is 90%-on volt a telítettség), vagy a városban, Tihanyban satöbbi.

 

Nem luxus, de jó a hangulata, és egy ilyen szocreál épülethez képest tényleg kultúrált a hely.

 

Zabálás? A hölgy, aki körbevezetett, maga is mondta, hogy a Té vendég még éjszakára is felvisz kaját. (Reggel 7 és este 11 között kajálhat, amennyit akar és még visz fel kaját. Ki érti ezt??) Aztán csodálkozik, hogyha hangyát talál a szobájában. :))))

 

Egy pókkal mi is találkoztunk. Nem rontaná el 5 nap nyaralását, pláne, hogy a személyzet segítőkész volt és a tele szállodában segítettek, másik szobát kaptak. Oké, nyilván kicsit érdekes, hogy bemennek, bejutnak, de hogyne jutnának be, ha kinyitják az ablakot (egy negatívum: nincs légkondi)? Mondjuk, persze ez attól is függ, hogy mennyire félek a pókoktól.

 

Azt gondolom, hogy ezért a pénzért teljesen jó szolgáltatást kapsz. Ha kiszámolod, hogy ha például ti kivennétek a gyerekkel meg a férjeddel egy apartmant, két ember pihenne: a gyerek meg a férjed. Te meg gályáznál. Na én meg erre azt mondanám, menjetek el messzire. Rá kell szánni a pénzt: a gyerek az animátorokkal szórakozik, ti meg a férjeddel romantikáztok a strandon, miközben bármikor bemehettek enni egy palacsintát, egy lángost, vagy csak inni egy kólát, vagy üdítőt, vagy fagyit (ami Carte D'or)...

 

Szerintem ki kellene számolni, mi mennyi. És hogy mit kaptok ennyi pénzért!

 

Ha étteremben étkeztek minden nap (hiszen pihenni mentek, nem azért, hogy te gályázz: otthon is nagyszerűen tudsz mosni-főzni-takarítani, nemde???), az kb 5000+ forint (mi tegnap étteremben ettünk, ketten 3600 forint volt, és nem ettünk extrát, csak gyümölcslevest meg túrós csuszát, és ittunk egy-egy limonádét), esztek fagyit, 1000+ forint, és akkor nem ettél semmit, nem ittál egy üdítőt, össze kell pakolni a strandra, értéket meg mindent, szaladgálhatsz a reggeli ügyében (az is minimum 1000, és akkor máris fejenként, vacsi nélkül 3500-nál tartunk!!)

Akkor még nem vettél a gyerek(ek)nek semmit.

 

A vacsira számíthatod a következő ezrest fejenként. (És akkor nagyon moderált árat mondtam.) Persze igen: megvehetitek a vacsinakvalót, amit aztán valószínűleg te melózol össze... és igen, mindezt jóval olcsóbban megúszhatjátok, csak akkor téged zsigerel ki kis családod, nyaralás címen. (Kivéve, ha te ezt élvezed. :D)

 

Úgyhogy szerény véleményem szerint megéri, de visszajelentkezem majd augusztus 17-e után hogy jelezzem, mennyire jó vagy nem jó, mennyire voltam megelégedve, vagy nem. :)))

 

Gyerekzsivaj?? Bocs, minden strandon van. Ja és a szállodába nem hallatszik fel, ami elképesztő. Felmentünk, és tök csendesek a szobák.

 

Összefoglalva: mi mást akarsz egy hátsófél-meresztős, fürdős nyaralástól, mint: tiszta szobát, strandot, jó ellátást? Persze ha luxust akarsz, öt csillagon, mehetsz Törökországba is Magic Life All Inclusive-ba... fejenként főidényben 200 ezerért plusz járulékos költségek (durván még 40-50 e per fő)...

 

Üdv: MadEyeMoody :))))

Előzmény: gbuk (5)
gini72 Creative Commons License 2008.05.01 0 0 6

Sziasztok!

Mi tavaly voltunk ott a 9.emeleten volt a szobánk a folyosó végén és este mikor mentünk föl a szobábánkba a falon és a szobaajtón is hemzsegtek a jól megtermett balatoni pókok.A férjem az első sokk után ment a recepcióra újjabb szobát kérni.A 2.emeleten a folyosó közepén volt az új szoba itt már csak 1-2 pókkal.Ezzel a pókos inditással az egész 5napos nyaralás el volt rontva.A fürdöszoba egy lerobbant panelfürdöszobához hasonlított,az ágyon az ágyneműhuzatba bújtatott takaró,szóval nagyon zimmer feri filingje volt az egésznek.Ennek ellenére én idén is mennék,de csak a Lido szárnyba,az apartmanba.Ez kicsit drágább mint a főépület,de kéthelységes szoba van családoknak.Összeségébe a kaja tényleg finom volt és a gyerek is imádott ott lenni.

Ja és egy másik alternatíván is gondolkozom szintén all inklusive Hévizen a Danubius Health Spa Resort Aqva és nem 3csillagos mint a Marina hanem 4.az árak viszont nem drágábbak.2008 május31.és augusztus29. között hétköznap 16000/fő/nap és hétvégén 17000/fő/nap és van gyermekkedvezményük nekik is.Szóval az az egy csillag nagyon sokat számít ám.

gbuk Creative Commons License 2008.03.06 0 0 5

Köszi a gyors és kimerítő választ. Tulajdonképpen megnyugtató, amit írtál... Valami ilyesmit keresünk/engedhetünk meg magunknak.

 

Ja, és nem volt sértődés a babás dolog miatt. Baba előtt én is a falra másztam volna a nyaralásomon a kiabálástól, de fordult a kocka (hála égnek)

 

Természetesen még más véleményeket is szívesen olvasunk.

Előzmény: SzaboCsabaBence (4)
SzaboCsabaBence Creative Commons License 2008.03.06 0 0 4
A gyerekes ordítást nem megbántásként szántam, inkább arra szerettem volna utalni, hogy aki nem gyerekkel megy, az inkább nagy ívben kerülje el a helyet. Elnézést :)

Szoba: Abszolút 80-as évek. Vannak a kilencvenes évek közepén felújított szobák (ha külső képet nézel a hotelről, ezek azon a három emeleten vannak, amelyek a többitől eltérő színre lettek festve), de ezekbe is olyan bútort tettek, ami abszolút 80-as évek. El kell ugyanakkor mondani, hogy a szobák nagyon tiszták, a bútorzat nem lelakott, a régi ágyak kifejezetten kényelmesek. Ami nekem kissé zavaró, hogy a lakosztályokon kívül nincs erkély a szobákhoz (ez pedig egy balatoni szállodához "jár" :), és nyáron elég szépen felmelegedhet az épület.

Strand: A strand nagyon nagy, így még teltháznál sem olyan zsúfolt, mint egy átlagos balatoni "közstrand" egy szombati napon. Ingyenes napozóágyból is van elég sok, szerintem még sok vendég esetén sem kell napozóplédre feküdni (bár én ezt jobban szeretem, mint a nyugágyat).

A svédasztalos napközbeni ellátás alatt a főétteremben kínált ebédet értettem. Ez elég jó, csakúgy, mint a reggeli és a vacsora. Kizárólag az italok minősíthetetlenek, de a kaja elég jó volt. Szerencsére olyat nem láttam, ami már 4 csillagos üdülőszállodákban is megszokott, hogy este pulykaszelet, másnap délben meg pulykaraguleves...
[Az általad említett soproni Lővér Szállóval azért nem ér fel teljesen, de ott szerintem Magyarország egyik legjobb szállodai svédasztalos vacsorája van (bár a Lővérben meg a reggeli minősíthetetlen véleményem szerint :). ]
Viszont a svédasztalos éttermi étkezésen kívül minden egyéb étel-ital (ami az all. incl. lényege lenne a panziós elllátáson túl) kívánnivalót hagy(hat) maga után.
A kajára napközben sem kell várni, mert a legtöbb rész (az ital kivételével) önkiszolgáló, max. 3-4 perc türelem kell, de ez is ritkán.

Kimozdulni egyébként tényleg nem nagyon kell, ha nem mozgós-aktív üdülésre vágytok: a szállodán belül gyermekes családként is minden megtalálható.
Előzmény: gbuk (3)
gbuk Creative Commons License 2008.03.05 0 0 3

Köszi a választ, azt hiszem a Te véleményedet olvastuk azon a bizonyos másik fórumon is...

 

Mi különben valószínűleg az ordítós gyerekesekhez fogunk tartozni, bocs...

Feltennék akkor néhány konkrét kérdést:

 

- milyen állapotúak a szobák? Bútorok, berendezések még a 70-es, 80-as évekből vannak?

 

- mennyire zsúfolt a szálloda és a strandja teltháznál? Előfordulhat, hogy gyakorlatilag nincsen szabad hely a strandon?

 

- írtad a svédasztalos napközbeni ellátást, ez milyen? Nem szeretnék egyfolytában kajálni, de azért ugye olyan nem volt, hogy mondjuk várni kellett arra, hogy valami ennivalóhoz juss? Vagy mondjuk tömeges sor áll a kajáért meg ilyesmi?

 

- a kajaválaszték milyen? mi Sopronba jártunk kétszer is Danubius szállodában, ahol nagyon meg voltunk elégedve a büféreggelivel/vacsorával, ezekben azért jó lenne nem csalódni.

 

Meg majd még biztos eszünkbe jut pár kérdés.

Mi igazából egy olyan helyre szeretnénk menni, ahol nem kell kimozdulni a szállodából (persze nem arról van szó, hogy nem megyünk el sétálni, stb.) de alapvetően legyen meg minden egy helyen.

 

Köszi a válaszokat.

SzaboCsabaBence Creative Commons License 2008.03.05 0 0 2
Felesleges, válasszátok inkább a másik füredi szállodájukat, az Annabellát. Ég és föld a kettő, és az Annabella svédasztalos félpanzióval, superior szobában kb. pont annyi, mint a Marina sima szobában all incl. ellátással.

A "zabálj paraszt" program bevezetése előtt a szálloda minden tekintetben kitűnő volt, de már az első all. incl. évad egyik júniusi hétvégéje sem úgy sikerült számomra, mint amire számítottam. A későbbi években - pl. tavaly - nem voltam, de állítólag már mindent alulmúlt az all. incl. felhozatal és az alkalmazott módszerek.

Két példa, amikor mi voltunk az első évben:
Az all incl. bevezetése előtt Drehert csapoltak a strandbárban és az étteremben. Ez jó választás, mert nem drága, de egészen jó sör (legalábbis szerintem). Erre jött az all incl., és a Dreherből vizezett Borsodi-hányadék lett. Arra nem jönnek rá, hogy aki már hajlandó éjszakánként mondjuk 30 ezret kifizetni egy szobáért, az nem fogja eltűrni, hogy Borsodi sörrel vagy tengerészrumból és szódavízből készített "koktéllal" itassák. Ha annyira meg kell fogni a pénzt, akkor legyen 30 ezer helyett 33 ezer a szoba, és kész: inkább megfizetné ezt minden ember a rendes ellátásért.

Délben fociztunk és úsztunk a strandon, így ebédre az ember elég éhes lett. De ilyenkor nincs kedvem beülni az étterembe a svédasztalos ebédre, inkább irány a strandbár. Na mikor a 3. hidegtálas szendviccsel fordultam, akkor - udvariasan ugyan - beszólt a pult mögött álló úr. A lényege az volt, hogy menjünk be enni az étterembe, mert nem fogja ötpercenként újratölteni az általunk felfalt szendvicsespultot.

A másik meg az, ami minden all. incl. helyen tapasztalható: mindenki ordít, zabál (ha kell, ha nem), gyerekek ordítanak: hisz "ingyen" van minden. Az all. incl. részét nem képező tetőbárban természetesen most is kitűnő kiszolgálás van és búzasör...
Előzmény: gbuk (-)
gbuk Creative Commons License 2008.03.05 0 0 1

Szia!

 

Köszi! Esetleg ha van egy kis időd, akkor bővebben is be tudnál számolni a "dolgaikról"?

 

Köszi

Előzmény: Törölt nick (0)
gbuk Creative Commons License 2008.03.05 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

 

Egy-két éve gondolkodunk, hogy elmenjünk-e a balatonfüredi szállodába az all inclusive szolgáltatás keretében, most talán belevágnánk, de igazából nem sok információt találtunk róla, mármint ami a véleményeket illeti.

Egy fórumon találtuk 2 ember véleményét, ami sajnos nem igazán pozitív. Mivel azonban állítólag teltházzal működik a szolgáltatás nyáron, így bízunk benne, hogy más is megosztja a véleményét a szállodával kapcsolatban.

 

 

Előre is köszi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!