Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2018.11.10 0 1 36

Az a lényeg, hogy próbáljátok megbeszélni. Ha tudod hogy te is hibáztál, akkor nem támadjál és vádaskodjál. 

Előzmény: árnyékliliom (35)
árnyékliliom Creative Commons License 2018.11.10 -1 0 35

Hankiss Elemérnél és a csimpájnzoknál azt hiszem elvesztettem a fonalat... 😅

Törölt nick Creative Commons License 2018.11.10 0 0 34

(:-))

Előzmény: forgione1 (28)
tisztelég Creative Commons License 2018.11.10 0 1 33

Ha esetleg nem feltétlenül úgy nézed a dolgot, hogy ki a hibás, ki a vétkes, ki indította el a lavinát, akkor lehet, h könnyebb.

 

Egy házasság, pláne a család, egy bonyolult rendszer. Hogy valaki miért tesz úgy, ahogy, és ezt mi váltotta ki nála - ez szinte végtelen okok láncolatát adja vissza a gyerekkorig, kapcsolatokig, szocializáció, élmények, kötődési képesség, stb. mind benne van.

 

Ami megtörtént, azon nem lehet változtatni, de eggyel tapasztaltabbak vagytok, és a jövőben ez adhat lehetőséget arra, hogy elkerüljétek a hasonló bajokat.

Így fórumon lehetetlen tutti tippet adni, de sztem mindenképp érdemes elmennetek egy párterápiára. Persze ehhez kell a Te és a párod részéről a szándék.

 

Kb. annyit kell felismerni, mint ha pl. rossz az autóm, hogy én nem látom át, hogy mi baja, de elviszem szerelőhöz :)

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2018.11.10 0 1 32

A jelen állapotról van szó, nem a 70-80-100 évvel ezelőttiről.

Előzmény: berkut14 (31)
berkut14 Creative Commons License 2018.11.10 0 0 31

te szed valamit ?

 

100 éve a magyarok is szültek. 

 

ne tessék hülyeséget írni !

Előzmény: forgione1 (28)
lxt Creative Commons License 2018.11.09 0 1 30

Kevés, kevésbé jelentőségteljes (nemtől független) cselekedete létezik az embernek, mint hogy kikkel és hányszor létesít szexuális kapcsolatot; amivel csak az pénzért vásárolható árucikkek és szolgáltatások, mint közkeletű, általános* hiedelmünk szerint, az életünk tartalommal történő feltöltése vetekszik.

Osztályfüggetlen a probléma.:-)

 

* A csimpánzokkal pld. 99,4%-os (egyes vélemények szerint, csak 95%-os) egyezőséget mutat az emberi genom. Na most, lényegében ugyanaz a hierarchikus rendszer, ugyanazon indíttatások (tulajdonságok) révén kialakulva, csak a kommunikációs és (ennek folyományaként) a technológiai fejlettségünk révén szembeötlő a különbség.

 

Pld. Hankiss Elemér sem ve(he)tte a bátorságot, mint ahogyan más kutatók se jelenthetik ki a nyilvánvaló igazságot: megfigyelve/felismerve ezen emlősök viselkedésének motivációit, döntően/meghatározóan ösztönös, azaz, az értelmi képességeiktől független döntések határozzák meg létüket, cselekedeteiket – még ha az emberi faj néhány egyede képes is (volna) kontrollálni azt.

 

Röviden: hagyd rá, nem tehet róla. Haza megy, lefürdik, melléd sompolyog, tele hazudja a hálószobát, majd az egész napos hajtásra (a család-és önfenntartás fáradságaira, heroikus küzdelmére) hivatkozva, beveri a szunyát – de még mielőtt elaludna, megállapítja magában: csak ő az élet császára! Te meg ráhagyod a szerencsétlenre - vagy fordítva. Ettől megy tönkre egy házasság - ami pont nem erről szól?:-)

Törölt nick Creative Commons License 2018.11.09 0 1 29

"Felfogták? Ezért nem akarnak gyereket a mai egoista "szinglik" ?

Amit te írsz az kb 1%-ban tudatosul, a többit nem érdekli a bolygó sorsa hosszútávon."

Más a véleményem. Egy rakat helyen marhára és értelmetlenül pusztítják a bolygót, gondolj az orrszavúak leölésére csak azért, hogy afrodiziákum legyen a szarvukból (ja, hogy ez éép megint az alacsony IQ-jú helykene van? Nahát!), közben Európában ismét kezdenek megjelenni már a városok közelében is vadállatok, pl. hetekig üldöznek medvét Mo-n, van hiúz is pár darab, stb.

De nagyon elkanyarodtunk a topicindítótól.    

Előzmény: Törölt nick (22)
forgione1 Creative Commons License 2018.11.09 0 1 28

Fura módon ott nagy s szaporodási ráta, ahol alacsony az IQ,

 

 

Maximálisan igazad van!

Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.09 0 1 27

 "és ennek megfelelően alakult ki a hormonok és a gének hatására a viselkedésmódja"

 

A környezeti hatások alakították ki megfelelő viselkedésformákat, amik aztán a génekben vannak kódolva, és a hormonok hatásán keresztül is határozzák meg viselkedésformáinkat. 

Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.09 0 1 26

"Sötét vagy, mint holdfény nélküli éjszaka egy erdő mélyén... Meg is érdemled amiben vagy."

 

Ezt azért írtam a topicnyitónak, mert bőven lenne lehetősége a problémának és a részéről történő megoldásának utánaolvasni (a web rettenetesen nagy előnye, 20 éve ez sokkal-sokkal nehezebb lett volna), de mégis csak a férje hibáin rugózik, a saját hibáit nem látja meg, mindig a másik a hibás - pont mint az emberek 99%-a...  

Előzmény: Creativus (24)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.09 0 1 25

Az ember alaptermészetét akarod megváltoztatni... Mivel a gének mindenre hatással vannak, a géntechnológia fejlődése a szuperember megalkotását rövid időn belül lehetővé fogja tenni, ez azonban beláthatatlan következményekkel járhat. Jól, csak nem túl hosszan ír erről a lehetőségről S. Lem Visszatérés c. könyvében, illetve az Éden is a genetikai átalakítás rossz következményeit fejtegeti. Putyin bácsi is nyilatkozott ebben a kérdésben:

 

https://ujvilagtudat.blogspot.com/2017/10/rosszabb-mint-nuklearis-bombak-putyin.html   

 

Visszatérve, az emberek gondolkodásmódjának normál módon történő átalakításához rengeteg idő, és tudatos oktatás (lenne) szükséges, erre viszont a gyors technológia és ebből következő társadalmi változások* miatt egyszerűen nincs idő, a döntéshozók részéről pedig akarat sem 

 

A hivatalos tudomány szerint a Homo Sapiens Sapiens kb. 200 000 éve jelent meg, az első társadalmi formákat 50 000 évesre teszik az első igazolt civilizációk 10-12 000 évesek. A homo erectus 1,2-1,8 millió éve jelent meg. Ezen hosszú idő az ember szinte változatlanul, közel állati módon élt, és ennek megfelelően alakult ki a hormonok és a gének hatására a viselkedésmódja, amit persze tudatosan részben változtat, de az elmúlt 5 000 év egyre gyorsuló technológia fejlődését (főleg az elmúlt 20 évet) még nem tudta az ember evolúciója lekövetni. Kicsit módosíthatunk rajta tanulással és tudatos viselkedéssel, de sokszor a kialakult ösztöneink, hormonjaink játéka vezérel minket. Ez fokozottan igaz a topicnyitásban leírt helyzetre. A fajfejlődésünk során kialakult, a túléléshez szükséges ösztönös viselkedésformák (kollektív tudat vagy genetikai emlékezet néven is használatos) egy része mára haszontalanná, sőt károssá vált, de még az evolúciónak nem volt ideje ezeket átalakítani.

 

Ja, amúgy meg már teszek arra, ki mit gondol rólam.    

Előzmény: Creativus (24)
Creativus Creative Commons License 2018.11.09 0 1 24

"Sötét vagy, mint holdfény nélküli éjszaka egy erdő mélyén... Meg is érdemled amiben vagy."

 

Ez a mai fejlett nyugati társadalmainknak a leges-legsúlyosabb problémája, vagy mondhatnánk: halálos kórja!

 

De nem a hozzászólás tartalmi lényegéről van szó! Hanem arról, hogy mások ugyanilyen töltetű megnyilvánulásai miatt képtelenek vagyunk úgy megfogalmazni a mondanivalónkat, hogy azzal másukat mi is ugyanúgy megsértsünk! Forr bennünk a megsértettségünk miatt az indulat. Semminek érezzük magunkat. Ezt mindenképpen kompenzálnunk kell. S ez - a mai gyakorlat szerint - nem megy másként, mint saját magunkat felemelve, és ettől értékesnek érezve másokat a szavainkkal porba tiprunk.

 

Valóban - tudatlanságból ugyan - de az emberek többsége, aki ezt a módszert alkalmazza "sötét mint a holdfény nélküli éjszaka az erdő mélyén", de nem az a megoldás, hogy ezt kéjes örömmel a szemére vetjük. A sötétség a tudatlanságból ered. Nem vesszük észre a sötétben, hogy másoknak ezzel milyen nagy kárt okozunk, és terjesztjük ezt a fajta reagálást. Ezzel pedig a társadalombéli együttélést bomlasztjuk.

 

"engedjük be a migránsokat, és legyünk velük toleránsak!" hallatszik fülsüketítő üvöltéssel a szólam (kell is üvölteni, mert nem szívesen halljuk). Nem inkább egymással kellene toleránsnak lennünk? Hogy lehetünk velük idegenekkel szemben toleránsak ha már azt is elfelejtettük, hogy egymással szemben hogyan is kell viselkednünk.

 

S van válasz! Igen, fényt kell gyújtani a sötétben. Felvilágosításra van szükség! Arra, hogy felismerjük: az ilyen cselekedeteinkkel terrorizáljuk egymást. S a terrorunk hamarosan visszahat ránk másoktól. Csapdában vagyunk, egy háborút folytatunk önmagunk ellen, miközben azt hisszük, hogy a saját békénket, békességünket állítjuk helyre. Ösztönös öngyilkos akció ez, mert tudat alatt érezzük: ebben a társadalmi környezetben nem jó, nem érdemes élni. S ahelyett, hogy az általunk is élhetetlenné támogatott környezetet próbálnánk megváltoztatni, vakságunkban magunkat gyilkoljuk.

 

Ha felismerjük, hogy mások is ugyanezzel küzdenek, ha felismerjük, hogy értékességünk nem azon múlik, hogy mit mondanak mások rólunk, nem azon, hogy mennyit lájkolnak rólunk, hanem eredendően, magunktól is értékesek vagyunk, akkor már az sem lesz nehéz, hogy elhiggyük: mások is értékesebbek annál, mint ami néhány apróságból megnyilvánul róluk. S nincs jogunk a porba tiporni őket. S aki járatos a témában, az jól tudja: ez nem más, mint az 5. parancs, ami egyébként eredetileg nem is parancs (a többi sem), hanem egy jövőre való jóslat egy népnek arról, hogy miként fognak cselekedni, ha hittel elfogadják azt, ami a parancsok bevezetőjében áll. "Nem fogsz ölni!" szól a jóslat, melyet még a magyarban is értelmezhetünk tévesen úgy, hogy ezt megtiltják nekünk.

 

Én személy szerint értékesnek tartom azt is, akinek a hozzászólására válaszoltam, de azokat is, akiket ő igyekszik magánál értéktelenebb tudni, csak azért, hogy az őt ért, s önértékelését sértő vádak alól - pillanatnyi tüneti gyógyírként - felmentse magát. De az ő értéke sem az én megítélésemtől, se a másokétól nem függ. Emberek vagyunk, nem áruk, akiről mások a piacon nyilatkoznak. De akkor miből is tudhatjuk ezt meg? Egy helyes önismeretből, amely a jelenlegi társadalom 99%-ából hiányzik, és amit egy burkolt, és kompenzált önvád helyettesít, s amelyet még önmagunk előtt is titkolunk.

 

Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.09 0 0 23

Ez is benne van, persze. A mai társadalmat én is utálom.

Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.09 0 1 22

"Van ám olyan álláspont is, hogy a világ fejlettebb részén felfogták hogy nem szaporodhatjuk túl a bolygót, mert az a kihalásunkhoz vezet, lásd környezeti károk, környezetszennyezés. "

Felfogták? Ezért nem akarnak gyereket a mai egoista "szinglik" ?

Amit te írsz az kb 1%-ban tudatosul, a többit nem érdekli a bolygó sorsa hosszútávon.

Azért nem akarnak gyereket mert nem akarnak terhet a nyakukba/félnek a felelősségtől, egyszerűbb csak bulizni a végtelenségig, megvenni a legdrágább telefont kocsit stb.  Mennyire utálom ezt a mai társadalmat. 

Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.09 0 1 21

"de ehhez a megfelelő társat megtalálni, kb. mintha tűt keresnél a szénakazalban"

 

Azt is vedd hozzá, lehet megtalálod a megfelelő társat, de évtizedek alatt az emberek óhatatlanul változnak, és ha nem kb. egyirányban változnak, akkor lassan idegenekké válnak egymás számára. A változások jó részét pedig külső körülmények váltják ki, alakítják.   

 

 

Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.09 0 2 20

Monogámia lenne szerintem is a helyes út, de ehhez a megfelelő társat megtalálni, kb. mintha tűt keresnél a szénakazalban. Az ismerőseid közül hány olyan idősebb házaspárt ismersz akik 30-40 év után is jól érzik magukat egymás mellett ?  Én kb. 3-4 ilyen párt ismerek, a többi százban inkább csak valahogy elviselik egymást a felek.  

Előzmény: Creativus (8)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.09 0 1 19

Ez bizony hatalmas társadalmi probléma ahogy Creativus is leírta, csak részben máshogy probléma mint ahogy ő gondolja.

 

Később megpróbálom röviden de érthetően kifejteni az én véleményemet.

Előzmény: árnyékliliom (17)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.09 0 1 18

Az ürítés biológiai szükségszerűség. A szeretkezés viszont lelki igény is, nem csak bele 20 másodperc alatt.

 

És sok férfinak van potenciazavara lelki és egyéb gondok miatt (a kábítózást és a mértéktelen alkoholizmust is benne van - érdekes tény, hogy a FÁK államokbeli, főleg az orosz nők nem feltétlenül azért keresnek külföldi férfit, hogy az otthoni nyomorból szabaduljanak, hanem azért, mert az orosz férfiak döntő hányada impotensközeli állapotban van a sok vodka miatt), és akkor lehet még az ürítés sem megy. Sokrétű gond ez.  

Előzmény: árnyékliliom (16)
árnyékliliom Creative Commons License 2018.11.09 -1 0 17

akkor társadalmi szintű probléma, hogy a feleségek -sőt a szeretők is- 2-3 év után elvesztik szexuális érdeklődésüket a párjuk iránt? Én is ismerek több ilyen nőt aki szinte már menekül a férje elől... nagyon gáz de miért va ez?? Nyilván van egy hormonális része...de a többi? ráunás? kényelem? undor??? mert a férfiak is el tudják ám rendesen hagyni magukat...

Előzmény: Törölt nick (12)
árnyékliliom Creative Commons License 2018.11.09 -1 0 16

de megértettem hidd el! nem vagyok azért annyira sötét...

a férfinak szüksége van a rendszeres szex-re főleg ha még alapból is "bővérűbb" mint az én férjem. 

hidd el sok évünk telt el sok szexxel, nem vagyok prűd sőt többször újítok mint a férjem...ruhák, kiegészítők stb... :) 

hibáztam...voltak komoly testi-lelki gondjaim aminek feldolgozásához nem kértem segítséget, elzárkóztam.

a nőknél pedig a lelki bajok sajnos libidócsökkenéshez, szexszuális érdeklődés átmeneti elvesztéséhez vezetnek. őszintén irigylem a férfiakat, hogy nekik ez a 2 dolog nem kapcsolódik...nem kell lélek az "ürítéshez" 

 

Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.09 0 3 15

A cipész maradjon a kaptafánál, te meg a jegyesoktatásnál... 

 

Nagyon leegyszerűsítve látod a társadalmi folyamatokat, és szemellenzős is vagy, mert csak a világ azon részeire koncentrálsz, ahol népességfogyás van. 

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Teljes_term%C3%A9kenys%C3%A9gi_ar%C3%A1nysz%C3%A1m#/media/File:Fertility_rate_world_map_2.png

 

Fura módon ott nagy s szaporodási ráta, ahol alacsony az IQ, vesd össze a két térképet:

 

https://en.wikipedia.org/wiki/IQ_and_the_Wealth_of_Nations#/media/File:National_IQ_per_country_-_estimates_by_Lynn_and_Vanhanen_2006.png

 

Nagyon általában véve az értéktelen selejt emberek szaporodnak a legjobban, akiket majd a képzettebbeknek kell eltartani.

 

Van ám olyan álláspont is, hogy a világ fejlettebb részén felfogták hogy nem szaporodhatjuk túl a bolygót, mert az a kihalásunkhoz vezet, lásd környezeti károk, környezetszennyezés. 

Előzmény: Creativus (11)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.09 -2 2 14

Hagyd, úgysem fogja megérteni. Creatívus mondanivalójából (aminek csak kisebb részével értek egyet) is csak azt használja fel, a mi a saját vélt igazát támasztja alá.

Előzmény: forgione1 (10)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.09 -2 1 13

Sötét vagy, mint holdfény nélküli éjszaka egy erdő mélyén... Meg is érdemled amiben vagy.  

Előzmény: árnyékliliom (7)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.09 0 1 12

A hozzászólásodból látszik, hogy nem értetted meg azt, amit írt neked a topictárs. 

 

Nagyon sok férfi van olyan helyzetben, hogy igen is segít a nőnek, a felségének nem is keveset, szex még sincsen, olvass bele pl. ebbe a topicba (ne a legújabb hozzászólásokba):

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9029486

 

de sok egyéb helyen is van erről a rengeteg embert érintő társadalmi gondról szó.

 

"és ez sajnos a mértéktelen pornónézés eredménye! Az internet tele pornóval, szexxel, tele szexpartner oldalakkal és a könnyen megszerezhető szex lehetőségével...csak 2 kattintás 1 telefon és mehetsz is a nőhöz. Aki a katalógusból megtetszik...akinek jobb a segge nagyobb a melle..."

 

Nagyot tévedsz, és jól látszik, hogy a történelemben is járatlan vagy. A prostitúciót hívják a legősibb mesterségnek, és tudtommal az első írott bizonyíték rá a suméroktól származik a Guilgames eposzból, kb. 4200 évvel ezelőttről. de nem történelemórát akarok tartani. Szóval nem a modern technika miatt kerültél abba a helyzetbe amiben vagy, hanem evolúcióbiológiai okokból, amelyeken csak tudatos gondolkodással és tervezéssel, előre tájékozódással (a sok millió hasonlóan elkövetett hibából tanulva, ami pl. a neten is megtalálható) lehetne túllépni, illetve elkerülni. De te tovább követed el a hibákat, és ha nem vigyázol, változtatsz, akkor a legrosszabb is bekövetkezhet. 

(Persze a férjed is követ el hibákat, ez bizonyos, de most nem róla van szó).

 

"de neeem ti arra vagytok képesek, hogy a farkatok az arcunkba dörgölitek és ha nem vevő az asszony mert kb. összeesni készül a kimerültségtől akkor jön a B terv"

 

Látszik biológiából sem vagy felkészült. Lehet hogy megy a párosujjú patások felsorolása, meg a kétszikű növényeké, de hogy az ember testi működéséből nem készültél, az biztos.

 

A férfiaknál a spermatogenezis folyamatos (vagyis állandóan termelődnek a hímivarsejtek, és az azokat hordozó váladék), ezt pedig nem ürül ki, akkor nem szívódik fel a férfi testében, hanem felgyűlik, és mindenféle problémákat okoz. Először csak csak kényelmetlen érzés, majd akár fizikai fájdalom is lehetséges az ágyékban, majd egyéb tünetek, szélsőséges (bár ez sajnos nem is annyira ritka) esetben a prosztatagyulladás majd -rák:

 

http://semmelweis.hu/urologia/2014/09/05/idult-prosztata-gyulladas/

 

És van természetes ellenszer, illetve megoldás: 

 

https://ripost.hu/cikk-eszmeletlen-mit-muvel-a-ferfival-havi-21-orgazmus

http://blikkruzs.blikk.hu/szerelem-es-szex/szex/elkepeszto-de-valojaban-ennyi-orgazmus-kell-havonta-egy-ferfinek-ahhoz-hogy-ez/n3863e3

 

Igen, ürülnie KELL, ezért nagyon sok férfi önkielégít a nagymértékben "leterhelt" felsége, partnere mellett, sok pedig szeretőt kezd tartani több hónap/év elutasítás után, vagy kurvázni kezd. A többség viszont úgy tűnik inkább "jó fiú" lesz, és szenved...

 

https://www.swissclinic.hu/prosztatarak-a-csendes-gyilkos/    

 

Persze azt itt leírtakat a nők legtöbbje egy legyintéssel (ahogy sok más komoly dolgot is), elintézi avval, hogy: ááá, nem is úgy van, nekünk különben is sokkal nehezebb az életünk... 

 

Szóval tőlem pl. nem várd hogy elkezdjelek itt sajnálni, én ezen végigmentem, voltam a prosztatarák előszobájában is, szóval saját tapasztalatból írok. Vegyél végre erőt magadon, és próbálj meg a férjed kedvére tenni, de ha nem megy, nem akarod, akkor nem nyekeregjél majd amiatt, hogy otthagy (amivel a férjed aztán lehet újra hasonló helyzetbe jut, nagy rá az esély, sok szerető "kihordási ideje" 2-3 év, utána ők is olyanok kezdenek olyanok lenni mint az unott feleségek, jajj, nem veszem a számba, holott kezdetben magától, kérés nélkül csinálta), te viszont alapból jobban ráfaragsz a gyerekek miatt. Meg a gyerekek is.

 

Még egy statisztikai adat: 35-40 éves korig a nők kezdeményezik inkább a válást, utána a férfiak...      

 

 

    

Előzmény: árnyékliliom (6)
Creativus Creative Commons License 2018.11.09 -2 0 11

Olyan körben mozgok, ahol a házasulandóknak kötelezően oktatást kell adni, s ezt csinálom több mint 10 éve.

A haldokló világon élvezkedő, ám végletekig megtévesztett, s ezért őszintén sajnálatraméltó ügyfeleinek cinikus tanácsaira pedig nem érdemes szót vesztegetni. Mint említettem, ők - ha időben észbe nem kapnak, hogy értékes emberként kiálljanak majd az új nézetek mellett - húsz év múlva majd verhetik a falba a fejüket.

 

Mi is lesz 20 év múlva? Sokan úgy gondolják, hogy a népességfogyás nem nagy ügy. Kevesebb emberrel is elvagyunk valahogy. Nem igaz! Nem a kevesebb ember a gond, hanem önmagában a fogyás ténye. Ez átrendezi a népesség koreloszlását. Arányaiban sokkal több idős, magát ellátni nehezen képes ember lesz a kevés munkaképes mellett. Ezt hívják elöregedett társadalomnak. Ördögi körbe kerülünk. Mire megöregszünk, nem lesz elég ember arra, hogy szolgáltatásokkal lássanak el minket. Nem lesz elég munkaképes, aki biztosítja nekünk az anyagi forrásokat. Se TB nem folyik be elég, se biztosítási díjak beszedése sem lesz annyi, amit az időseknek visszafizetni kell. A banki megtakarítások is elértéktelenednek, a kevés embertől felvett hitel visszafizetések miatt. És mindez az egész fejlett nyugati világban. Nincs menekülési útvonal. A fiatalok minden energiájukat a nyakukon élősködő idősekre pazarolják, így nem születik továbbra sem elég gyerek, azaz a népesség egyre rohamosabban tovább fogy.

 

Ha ma tudnánk tenni ellene, akkor a vészes időszak talán egy évtized lenne, de így a helyzet eszkalálódik, megállíthatatlanná válik. Már ma is hiány van az egészségügyekben. Nem véletlenül szipkázzák el a magasan képzett orvosainkat máshol, ahol ugyanez a hiány a baj. S már ma panaszkodnak a nők arra, hogy beteg, idős rokonaikra kell szánniuk egyre több időt. Ez csak tovább súlyosbodik, és kezelhetetlenné válik. A mai naiv megtévesztettek ott lesznek öregen egyedüli magányban, pénz, orvosi ellátás nélkül és csak undorító cinizmussal lehet reménykedni abban, hogy rövid életűek lesznek. Csak akinek családja van, és sikerül gyermekeit megóvni a sérülésektől (pl. válás), az lehet nyugodt, hogy lesz aki gondoskodik akkor majd róla.

 

Ilyen egyszerűen zajlik le - ha észbe nem kapunk - a társadalmak széthullása, s a civilizáció hanyatlása, majd elporladása, amit J. D. Unwin az egyes civilizációk történelmében kegyetlen megismétlődésekként tapasztalt, ha a szigorú monogámiát a nép nem értvén és megunván lazított az erkölcsökön. Sajnos most jött el az ideje, hogy megértsük, mit is jelent igazándiból a 6. parancs.

 

Előzmény: árnyékliliom (9)
forgione1 Creative Commons License 2018.11.08 -4 2 10

Ön nagyon jól átlatja

 

Aki itt magázódik meg is érdemli, hogy semmibe nézzék :-) Az ilyen ember teljesen megbízhatatlan, rosszabb jelenség mint egy ígérgető drogos vagy alkoholista. 

 

Különben meg örülhetsz, hogy fizetőshöz járt és nem munkahelyi vagy egyéb szövevény alakult, amiben érzelmek is lehetnek.

 

Ezzel az otthoni elszámoltatással pedig csak tüzet öntesz a tűzre. Ébressz benne bűntudatod és összecsomagol.

Más fiókjába, telefonjába stb. pedig akkor sem bámulunk bele ha nyitva marad előtted.

 

A 2. hozzászólás kissé alpári, de kilehet belőle szűrni a lényeget. És itt nem csak arról van szó, hogy fáj fejed és vérzik itt-ott hanem egyébként is unalmas vagy az ágyban. 

 

Tehát gyógyulásodban sem bízott gyermekeid apja, hogy onnantól majd jó lenne a szex. 

 

Nem leülni kell beszélgetni,mint valami inkvizíció, ahol eleve elvan döntve a bűnössége,  hanem lefeküdni némi ital után hancurkodni és közben kikérdezni, hogy hogyan szeretné. Így talán elmondja, ahogy felszabadultak gátlásai alól.

Előzmény: árnyékliliom (9)
árnyékliliom Creative Commons License 2018.11.08 -2 0 9

Köszönöm Creativus a tanácsot! Ön nagyon jól átlatja a helyzetet úgy látom globálisan is. Igen ezt érzem-látom én is, hogy nagy baj felé haladunk illetve több hasonló "tisztánlátó" ismerősöm van. Szinte pont ugyenezeket mondta/ tanácsolta nekem egy lelkész barátom. Netalántán Ön is az? 

Előzmény: Creativus (8)
Creativus Creative Commons License 2018.11.08 -2 1 8

Még azt kell megértened (lehet, hogy már sejted), hogy ez olyan mint pl. a dohányzás, vagy a drog. Leszokni nem lehet róla, csak abbahagyni, és úgy leélni egy egész életet.

 

Ehhez azonban - idővel - támogatásra van szüksége az embernek. Sokaknak magától nem megy. Természetesen nem elkényeztetésre, s nem időnként engedésre, hanem megértésre (hogy hiányzik neki), és semmiképpen sem vádaskodásra, s különösen, ha megbocsájtás történt, nem szabad sohasem felhánytorgatni, még a legrosszabb pillanatokban sem!

 

Az oxitocin hatásából kiderül, hogy nagyon fontos a házastársak közötti gyakori szex (amikor lehet), de ezzel sem szabad visszaélni. Sokan konfliktusmegoldásként használják, noha nem megoldja, hanem szőnyeg alá söpri az ellentétet.

 

A szex korlátok nélkül nem működik, a szabadosság több nemzedéken keresztül, nagyon hosszú távon hatva (Unwin szerint ez 3 nemzedék, tehát 60-70 év) megbosszulja magát, és nem azokon, akik szabadosak voltak, hanem az ártatlan unokákon! Akinek az a véleménye, hogy "utánam az özönvíz", az nem lehet egy működő társadalom tagja. Azt ki kell onnan közösíteni, ha nem látja be tévedését. A liberalizmus ilyen emberek millióit (sőt százmillióit) termeli ki, és egyre szembetűnőbb a bukásának eljövetele. Évtizedek múlva csak az tud majd szenvedés mentesen élni egy ilyen bukott körben, aki még ma időben észbe kap. Régebbi korokban tudták ezt, és a társadalom évszázadokon át fennmaradt.  De mivel nem ismerték az okokat, a tudás megmerevedett, s eltorzult, mely kiváltotta a szexforradalmat. Ma azonban sokkal többet tudunk, és van remény a torzulásmentességre (feltéve, hogy nem söpri el a tudást, egy primitívebb, beözönlő idegen kultúra).

 

A nemiséget már ifjúkorban tanítani kellene helyes módon, tehát a szexuális oktatás nem abból áll, hogy milyen fogamzásgátlókat szedhetünk, és hogyan védekezhetünk a nemi betegségek ellen (ez van ugyanis ma), hanem teljesen másból. Megismerni az emberi természetet, azt, hogy mi biztosítja a monogámiánkat, ami által automatikusan tud teljesülni, a stabil, élhető család (mert így NINCS válságban!), feltéve, hogy a párkeresési szokásainkon is alapvetően módosítunk ennek érdekében.

 

Mindenesetre még annyit tanácsolnék - miközben bárki más ezzel ellenkezőket javasolna -, hogy sem egy válás, sem a "kutyaharapást szőrével" nem segít, sőt ront a helyzeten, különösen a társadalom kárára. Ez ugyanúgy egy társadalmi csapda, mint pl. a korrupció, vagy a háború, tehát ugyanúgy nem segít az, hogy úgy küzdök a korrupció ellen, hogy én is kérek hálapénzt, vagy úgy harcolok, a háború ellen, hogy a megszűnése érdekében embereket ölök.

 

 

Előzmény: árnyékliliom (7)
árnyékliliom Creative Commons License 2018.11.08 -2 2 7

igen Creativus nagyon igazad van! Óriási a csábítás a társadalomban és a nő is "árucikk" lett. Ha nem jól működik vagy meghibásodott cseréld le, csald meg, keress a neten kurvát ha szeretőtartáshoz lusta vagy vagy ronda... Konkrétan megcsalásra buzdítanak weboldalak!!! és elhitetik a buta férfiakkal - akik az agyukat a GATYÁJUKBAN hordják, hogy ebben semmi gáz nincs...így volt ez régen is...kereslet-kínálat van...ha nem kapod meg otthon ami JÁR vedd meg pénzen. Fogyasztás van kérem meg önjutalmazás. 

Beszélgettem erről pasikkal... a PORNÓnézés rendkívül veszélyes folyamatokat indít be az agyban és a gatyában egyaránt (legtöbbször ez a kettő 1 helyen van) függőséget okoz. Túlgerjesztik magukat. Innen meg egyenes az út a fizetős szolgáltatókhoz...

Előzmény: Creativus (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!