Keresés

Részletes keresés

Flower2000 Creative Commons License 2018.12.03 0 0 6

igen. Busz bevisz a központba. Onnan villamos egesz Benidormig elvisz. Vonat meg Elchebe.

Előzmény: Torlonia (2)
N75 Creative Commons License 2018.12.03 0 0 5

köszi szépen,

most Valenciába megyünk szilveszterre, ott a Firefly volt a legjobb, kiderül milyen és lehet, h akkor ott helyben le is foglallom a nyári Alicantet :)

 

Előzmény: rot weisses Partybus (3)
rot weisses Partybus Creative Commons License 2018.12.03 -1 0 4

Persze!

Csak járj utána, hogy melyik transzfer hogyan visz a városba. Bent aztán már van egy csomó villamos, meg busz, azokkal mindenhová el lehet jutni. Pl. a városi strandot és San Juan-t azt hiszem egy villamosvonal köti össze, ami a belváros közepéröl indul.

Megmondom az igazat, ezt annyira nem tudom, mert Alicante-ban mi mindig autót bérelünk. De nem lenne lehetetlen tömegközlekedéssel sem, csak én 2 gyerekkel + cuccal túl kényelmes vagyok ehhez. (+ októberben, amikor mi oda járunk, olyan olcsón dobják utánam a bérautót, hogy a tömegközlekedés 4 jeggyel sem olcsóbb.)

Előzmény: Torlonia (2)
rot weisses Partybus Creative Commons License 2018.12.03 -1 0 3

Én mindig a légitársaság által ajánlott kölcsönzök közül választom a legolcsóbbat. Ekkor ugyanis ha a járat késik, vagy épp törlik sztrájk vagy bármi miatt, a légitársaság állja a kártérítést meg az esetleges plusz költségekt is az elmaradt/átfoglalt bérautó miatt.

 

Mi Alicante-ban eddig a Goldcar vagy a Firefly-tól béreltünk autót. A Goldcar autói leharcoltabbak, de ott az átadás-átvétel gyorsabban megy.

A Firefly-nál az autók jobbak, azonban ott a tankolási szabályokat kell nagyon átnézni, és az szerint tankolni a végén az autót. Meg ott az átvételnél jelentösen többet kell värni.

 

Mi ha utazunk, rendszeresen bérelünk autót, mindenfelé. Én minden alkalommal alaposan lefényképezek a mobilommal minden autót az átvételnél, minden egyes elemet. Ez után nincs vita, hogy valamilyen sérülés rajta volt-e az átvételkor, vagy nem. Tapasztalataim szerint nem is ezzel szoktak trükközni, hanem a biztosításokkal és a tankolási szabályokkal.

Előzmény: N75 (1)
Torlonia Creative Commons License 2018.11.30 0 0 2

Üdv. Autó(bérlés) nélkül érdemes odamenni?

N75 Creative Commons License 2018.11.30 0 0 1

köszi az infót, sajna én is ezt látom bárhol is nézem. A terhelés nekem max azért nem esik jól, mert hallottam már történeteket, h hogy játszanak, h mégiscsak lehúzzanak.

Neked van preferált kölcsönződ?

üdv

 

Előzmény: rot weisses Partybus (0)
rot weisses Partybus Creative Commons License 2018.11.30 -1 0 0

Pedig - szerintem - nem fogod megúszni csak akkor, ha veszel ott egy extra biztosítást. Akkor nem kell letenni a deposit-ot.

 

Mi rendszeresen töltünk ott októberben 1-1 hetet, és minden alkalommal szoktunk autót bérelni. Ennek viszonylag egyszerü okai vannak:

- a reptér viszonylag messze van a belvárostól, pláne San Juan-tól (az a jobbik strand)

- a reptérröl 5€/fö volt a minibuszos tranzit idén a belvárosba, és újra 5€/fö vissza. Mi 4-en vagyunk, ez kapásból 40€

- a Ryanair-el szoktunk repülni, és a Ryanair-töl szoktam az autót is bérelni, így az egy hétre kaptam idén (október elsö hetében) egy 4 ajtós Ford Fiesta-t 32€ + üzemanyagköltségért.

 

Én nem szoktam kifizetni a plusz biztosítást. Minden évben olyan autókat kapunk, amik müszakilag rendben vannak, max 2 évesek, és kevesebb, mint 50k km-t futottak, azonban sosincs egy sérülésmentes elem sem rajtuk. Az ideinek még a teteje is horpadt volt, olyan volt, mintha jégvert lett volna. Nos ezeken az autókon ember legyen a talpán, aki megtalál egy esetleges új karcot.

Mellesleg a forgalom nem vészes, nem vezetnek nagyon gyorsan, és abszolút nem vadul. Pl. a forgalom Budapesten sokkal durvább, és sokkal több a közveszélyes elem. Aki Pesten tud gond nélkül vezetni, az Alicante-ban is.

 

Javaslat: vigyél egy hitelkártyát magaddal, amin van 1000€ hitelkeret. Azt add oda, és arra terhelnek rá. Mivel a pénzt ténylegesen nem veszik le, ezért igazából nincs pénzforgalom rajta, így neked nem kerül semmibe. A kölcsönzönek pedig megfelel így.

N75 Creative Commons License 2018.11.29 0 0 topiknyitó

sziasztok,

 

jövő nyáron megyünk Alicantéba és most kezdtem már el nézni az autó kölcsönzést, de ez az új módi, h közel 1000 eur-t blokkolnak a számlán már ott is nagyon dívik.

Tud vki jó tanácsot adni, h van-e még helyi kis kölcsönző ahol nincs avagy kicsi a deposit? (és persze nem horror drága a kocsibérlés)

előre is köszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!