Keresés

Részletes keresés

Andras1948 Creative Commons License 2019.04.21 0 0 9

Szerződést kötöttem a Central Home ingatlan irodával. Küldtem alaprajzokat, fényképeket, mindent ami kértek.

Eltelt két hét és nincsen fent az ingatlanunk az oldalukon.

Írtam nekik, nem ajánlom ezt az irodát.

coburg1 Creative Commons License 2014.02.05 0 0 8

"Ez esetben sem köteles a tulaj eladni: csupán megfizeni a megbizási dijat, lévén, hogy erre adott megbizást."

 

Ennek csupán az igazságtartalmával van egy kisebb probléma. A tulajdonos sohasem ad megbízást. A közvetítők hivogatják, hogy "segíthetnek-e".

Előzmény: Ellenörző Kód (4)
Peter Altenberg Creative Commons License 2013.11.29 0 0 7

Most látom, van olyan ingatlanos cég, amelyik a vevőtől is szerződéses pénzt számol fel? Hogy is van ez?

lordoklordja Creative Commons License 2013.11.28 0 0 6

Közeli ismerős személyes tapasztalata alapján, lakáseladók és vásárlók óvakodjanak a Central Home - Bróker Immo Kft. lelkes ingatlanügynökeitől.

 

Peter Altenberg Creative Commons License 2013.11.26 0 0 5

Itt a tél. Új tapasztalatok, új esetek?

Ellenörző Kód Creative Commons License 2013.08.14 0 0 4

Egészen bizonyos, hogy léteznek tisztességtelen cégek is.

 

DE!

 

Jártam ugy, amikor saját kis irodát vezettem, hogy egy idösebb pár adott megbizász egy XI. ker.-i ingatlan értékesítésére. Jó magas áron áron, a piac által elfogadottnál is magasabban - mer hát a TAkácsék az elsőn ennyiért, meg annyiért adták el, és sokkal rosszabb volt, bezzeg a mienk!

 

Hirdetés: költség, ügyfeleknek mutatni: költség. Foglalkozni vele: kültség.

 

Jutalék csak sikeres teljesítés esetébe van: mert ez egy ilyen üzlet.

 

Kb 6 havi kinlódás után ( akik megnézték, mind elmentek, megállapitva, hogy ennyi pénzért nagyobb kategóriát is kapnak ): tsoda történt.

 

Egy fiatal pár rokoni közelság okán jelezte, hogy megvenné a kecót.

Akár irányáron is.

 

A derék megbízók , amikor jeleztük feléjük a vételi szándékot, összenéztek: hát nem jó itt nekünk, papa? Most költözzünk el, különben is annyi vacakolás van a csomagolással...igaz mama?

Á, inkább el sem adjuk!

 

Nekünk pedig toll a fülünkbe, de tényleg, milyen aranyosak vagyunk.....

 

- beégtünk a vevőknél is, mondanom sem kell.....

 

No, erre való az a kitétel, amit a legtöbb nagy hálozat ilyenkor rögzít:

 

"amennyiben a vevő megadná a megjelölt limitárat/vételárat, ugy a cég jogosult a jutalékra" - lévén, hogy teljesítette a szerződés rá eső részét. Természetesen ez nem bemondásra megy: irásos szándéknyilatkozat és ajánlati biztosíték mellett.

 

Ez esetben sem köteles a tulaj eladni: csupán megfizeni a megbizási dijat, lévén, hogy erre adott megbizást.

 

Mert természetesen addig tetszik a sztori, amig a közvetító téleny, fagyban, esőben ingyen idegenvezti az érdeklödőket - csak ha fizetni kell a szolgáltatásért, amit megrendelt, az nem annyira.

 

Bizony, az érem van ilyen oldala is.

kicsimag Creative Commons License 2013.08.14 0 0 3

Én is hallottam már "városi legendákat",  valamelyik igazságában biztos is vagyok.

A szerződést mindenképp el kell olvasni előtte, mert néha valóban meredek dolgokat írnak benne.

Néhány cég maximálisan kihasználja az ember járatlanságát, jóhiszeműségét.

Mivel a  legtöbb ember nem jogász végzettségű, ezért nyilvánvalóan nem mindenki tudja a kötbér/bánatpénz foglaló stb. jogi természetét. Sajnos ennek részletes ismertetésére nem kerül sor, vagy pedig nagy vonalakban mondanak valamit úgy állítva be a dolgot, mintha semmi jelentősége nem lenne.

 

Ha valaki valamit nem lát kristálytisztán érdemesebb inkább valakivel előtte átnézetni, vagy a neten utánanézni. ( 20 perc ráfordítást bőven megér)

 

 

Előzmény: fczink (-)
Pharaoh85 Creative Commons License 2013.08.14 0 0 2

Ilyen kitetel nalunk is volt, mondtuk hogy iyg nem irjuk ala, mivel ragaszkodtak hozza ,otthagytuk oket.

Csak el kell olvasni hogy mit tolnak az orrunk ala. 

Olyan esetekben mikor teljesen mindegy kinek adjuk el a hazat, csak minnel gyorsabban ,ez a kitetel nem sokat zavar.

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.14 0 0 1

Ez van az árverésnél is, hogy hogy nem rénézésre hajléktalan alakok licitálnak, aztán kénytelen vagy föléjük licitálni, nehogy elvesszen a házad.

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.14 0 0 0

S0S

fczink Creative Commons License 2013.08.14 0 0 topiknyitó

Sajnos ebben az országban nagyon sok bűnöző tevékenykedik, mint látszólag rendes vállalkozó, szolgáltató. Ahol az ún. deviza hitelesekkel meg lehet csinálni mindenféle gazságot, ott mások is kedvet kapnak különféle bűncselekmények elkövetésére, a büntetés megúszásának reményében.

 

Nem azt akarom mondani, hogy minden ingatlanos cég csirkefogó az országban, sőt a nagy többség nem az. De doksik és többes tapasztalat alapján határozottan állítom a következőket, figyelmeztetésül az ingatlanát eladni vagy kiadni szándékozó tulajoknak:

 

Nagyon vigyázzanak miket írogatnak le ezek a cégek a "megbízási szerződés" nevű irományaikban, a hosszas apróbetűs részekben.

 

A tapasztalat (egy csak egy emberé) az, hogy a kis ingatlanos cégek 99,99 %-ban korrekt, becsületes emberekből áll, de az ún "nagyok" ,  (nyilván itt nevet nem lehet írni, de nyugodtan tessék csak gondolni a legnagyobbra, meg a többi nagyra, úgy van az az) gyakorlatilag közvetítés helyett elsősorban a gyanútlan delikvens megkopasztására szakosodtak, ha az nem figyel, és csak mellékesen a közvetítésre.

 

S akkor most a konkrétum.

 

Az apróbetűs részben, jól elbújtatva szokott lenni ezeknél olyan kitétel, hogy:

 

" .... amennyiben a megbízó visszautasítja a megbízott által kiközvetített bérlőt/vevőt aki egyébként a megbízási szerződésben rögzített paramétereknek megfelel, akkor a megbízott jogosult megbízótól kötbért/bánatpénzt követelni, melynek összege .... "  és itt legalább 3-4 % eladási árnak vagy 1 havi bérleti díjnak megfelelő összeg szerepel.

 

Ha szerepel ilyen vagy hasonló a szerződésben, teljes alappal gyanakodhatunk arra, hogy az "ingatlanos" csak a kedvező pillanatot várja hogy kiközvetítés helyett a gyanútlan és naiv ügyfelét megkopassza.

 

Konkrétan tudjuk, hogy a már megcélzott "legnagyobb iroda" ezzel a trükkel már több tulajt beperelt, a legnagyobb összeg 700 eFt. Jó lesz tehát vigyázni, tisztelt ingatlan tulajok, mit írtok alá.... !

 

Azt már csak mint evidenciát írom hogy dehogy vagytok kötelesek elfogadni az ilyen kitételeket, ez úgy pofátlanság ahogy van. Azzal köttök szerződést, akivel úgy látjátok érdemes rá.

 

S akkor elmondom végül azt is, mi a bűnözők részletes módszere.

Vannak a strómanok, akik rendelkezésre állnak. Miután a naiv tulaj aláírta ezt a szemét szerződést, egy idő múlva,  a közvetítő jelzi hogy hoz egy megfelelő vevőt/bérlőt  (nem így mondja, de ezzel a paramétereknek megfelelést bizonyítja őszerinte) . Majd jön a stróman úr, de abban nem lesz köszönet, mert olyan unszimpatikusan, ellenszenvesen viselkedik, hogy a tulaj élből elutasítja, megkönnyebbül mikor távozik. A közvetítő rögzíti, hogy az úr nem felelt meg. Azt hiszi a tulaj, minden rendben, ennyi volt. Pedig dehogy, most jön a feketeleves, pár nap múlva a felszólítás, hogy a fent idézett kitétel alapján fizessen azonnal többszázezer forintot.....

 

Tisztelt ingatlan tulajok, észnél lenni, apróbetűs részt végig olvasni, ha kell jogvégzett embert hívni, mert ha nem.....

 

És ez csak egy a sok gazság közül.

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!