Keresés

Részletes keresés

Neanderi Creative Commons License 2019.10.20 0 0 2

Mi van?

[fidelio] Orfeusz Creative Commons License 2005.07.07 0 0 1
a Próba úgy ahogy van szuper, a zene és a koreográfia is. Szerencsére ősszel újra lesz, 4 alkalommal az Erkelben(talán októberben).
[fidelio] gabodick Creative Commons License 2005.07.07 0 0 0
A régi, Erkel-színházbéli premieren ott voltam, frenetikus volt ez abban az idöben! Bocsátassék meg a ma is igaznak vélt véleményem: akkor Presser zenéje az Operaházban (akkor az "Erkel" az Operaházhoz tartozott) volt a vonzó, és nem is igazán a Fodor-koreográfia. (Ha jól emlékszem, akkor ezért a zenéjéért kapott Liszt Ferenc - díjat Presser, elsöként a "könnyüzene" világából.) A sokévi müsoron-tartás szerettette meg a fiatalokkal ezt a balettet, a Fodor koreográfák addíg nem voltak túl népszerüek. Örülök, hogy a Margitszigeten is bemutatták; sajnos nem volt alkalmam megnézni. Egyetértek viszont az elöttem íróval, hogy még nagyon sokáig müsoron kell tartani ezt az értékes elöadást!
[fidelio] arimira Creative Commons License 2005.07.04 0 0 topiknyitó
Slendrián ismertető: Mária vagy Mária Magdolna, nekem nem mindegy. A régi előadásban én Metzger Mártára emlékszem, létezik, hogy ő is táncolta? Keveházi Krisztina gyönyörű a színpadon, de a drámaian megdöbbentő hatás elérését meg sem közelíti. Ifj.Nagy Zoltán nem volt rossz, de elődjének (Keveházi Gábor)energikussága, tehetsége után mindenki kevés lenne. Némelyik fiú talán nem is tudta, hol van, a padlót egyenletesen kell lerakni, nem pedig - ráadásul - teleszórni. Nem csoda, ha szegény táncos elesik benne. Elhamarkodott volt ez a bemutató, gyakorolni kell még. Ha nem sikerül javítani rajta, javaslom a színházbeli előadásra is a hideget. Megfagyás ellen jó a mozgás, legalább a finálé tökéletes lesz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!