Keresés

Részletes keresés

JensonButton03 Creative Commons License 2021.10.12 0 0 7

Szerkezetkész ház kivitelezés, cégeknek és magánszemélyeknek egyaránt! 

memorix Creative Commons License 2007.12.23 0 0 6
Most azt firtatod miért ennyi ha tisztességesen kifizetné a közterheket? A válasz nagyon egyszerű, mert nálunk minden munkabér erősen meg van terhelve állami befizetésekkel. Egy számlán kapásból 20 % az áfa utánna jön a költség+haszon kb 5%+munkabérek. A munkabéreken átlagosan 75-85% a terhelés mivel a munkaadó és a munkaválaló is fizet...133 Ft -ból  33 FT -t a munkadó fizet be a 100 Ft -ból 54 Ft befizet a munkavállaló és a többi maradna meg bérnek ...úgyhogy ne csodálkoz időnként az árakon...ha azt veszed, hogy havi 180eFt nettót keresesnek keresnek a segédmunkások úgy, hogy nem minden hónapban van munka az építőiparban akkor már nem is találnád olyan soknak a dolgot...számolgas...
Előzmény: Törölt nick (1)
kentaura Creative Commons License 2007.12.23 0 0 5

Van egy társasház ahol már több mint egy éve csúszik az átadás, mert a fővállalkozó továbbadta egy alvállalkozónak a bonyolítást, aki nem fizette ki az alvállalkozóit és ezért mindenki levonult az építkezésről és azóta is csak olyan megy oda, akinek máshol nem adnak munkát. Olyan húzásokról tudok, hogy pl egy vakoló cégnek 12 milliót nem fizettek, ki, egy esztrichesnek 24 milliót, egy érdi festőnek 10 milliót (ez az érdi festő tavasszal éhségsztrájkolt is e miatt) egy kőműves csapatnak 2 milliót nem fizettek ki és ez csak az a pár alvállalkozó akiről én tudok, ezeken felül még volt nagyon sok, aki szintén nem lett kifizetve. A legcsúnyább a dologban, hogy a fővállalkozó is tudta, hogy a bonyolítója nem fizeti ki az alvállalkozókat, mégsem tett semmit, és amikor odamentünk tárgyalni és kértük a bonyolítót, hogy adjon bankgaranciát, azt mondta, hogy ilyet ő nem tud, de összehív egy hármas találkozót a fővállalkozóval. Leültünk hármasban, mire a fővállalkozó azt mondja:

-Mi mindent kifizettünk eddig a bonyolítónak, miért kell maguknak bankgarancia?

-Hát azért szeretnénk, mert az anyagbeszállítónk ugyan az, mint annak az alvállalkozójuknak, akinek x milliót nem fizettek már ki és nem szeretnénk bukni.

-Akkor faktorálják meg a számlát

-De amelyik faktorcég bankgarancia nélkül hajlandó faktorálni, az le is vonja a számlánkról a kifizetett összeget, ha az önök bonyolítója nem fizet (mellékesen utánanéztünk, hogy a bonyolító már rajta volt a bankok nem hivatalos BAR listáján, mert ugye céges BAR lista hivatalosan nem létezik)

-Hogyan képzelik, hogy önökkel közvetlen kössünk szerződésr? Akkor minden alvállalkozó velünk akarna szerződni!

-Mi csak egy engedményező nyilatkozatot szeretnénk önöktől.

 

No a vége az lett, hogy a fővállalkozó nem ment bele a dologba, mi meg nem mentünk oda dolgozni. Egy ilyen szemét, köcsög társasággal még nem találkoztam. Pontosan tudta a fővállalkozó, hogy cégek tucatjait, emberek százait teszi tönkre a bonyolítója, mégis nyugodtan nézte és szerintem vissza is kapott a ki nem fizetett pénzekből.

 

Természetesen neveket és helyszíneket nem fogok leírni, azt nem lehet megtenni a Magyar jogrendszer szerint, mert a dolgozó emberek tönkretételét jobban tolerálja az alkotmányunk.

tbando Creative Commons License 2007.12.23 0 0 4

Na ne beszélj! A 7-8 milliós ajánlatot nem kell elfogadni, de ha elfogadtad, illik kifizetni. És itt jön a lényeg: Egy normális társadalomban okosabb is, mert különben megnézheted magad.

 

De a legigazibb lényeg az, hogy egy normális piacgazdaságban, a simlis fővállalkozók már rég kiszelektálódtak volna. Na annak persze előfeltétele, hogy ne a Kóka-félék és a Gyurcsány-félék mondják meg, hogy mikor mi a piacgazdaság.  

Előzmény: Törölt nick (1)
weress Creative Commons License 2007.12.23 0 0 3
Egy biztos, nem egy olyan vállakozót ismerek az építőiparban, aki keményen átbasztak. Az egyik legbecsületesebb ezek közül most épp infarktus után lábadozik. Pedig nála lelkiismeretesebbet, keveset ismertem, noha volt épp eléggel dolgom.
Vzr_Hunter Creative Commons License 2007.12.23 0 0 2

Tisztelt "kajakterv"!

 

Gondolhatod, nem véletlen nyitottam ezt a topicot, úgyhogy hadd mondjak ellent Neked! Habár Te ismered az egész ország építési morálját biztos, hogy így meg tudod ítélni... Szerinted jogosan be lehet valakit csapni? Hát cimborám nagyon félreértelmezed a tisztesség fogalmát. "Pozsony mellett" meg mások az anyagárak, mások a munkabérek és az azt terhelő közterhek is. (Ennél már csak az lenne jobb, ha azt mondanád, hogy a szlovák egy becsületes nép, a magyar meg tolvajok gyülekezete) Egyébként pár tanács: 1.Csináltasd meg a "Pozsony mellett"-i kivitelezővel ezt a melót is, még a távolsággal együtt is olcsóbb lesz. 2.Keress meg olyan kivitelezőt, aki valóban pályázik a munkára és nem bejáratott "ismerős" cég. 3.Kivitelezőtől kell kérni ajánlatot, nem olyantól aki tovább passzolja a munkát, csak a hasznot teszi el. 4.Kérj tételes árajánlatot.

 

Mit szólnál hozzá, ha a megegyezett fizetésed helyett csak a 2/3-t kapnád meg, mert valami okos ember úgy érezné a cégednél, hogy úgyis sokat keresel, úgyhogy téged jogosan be lehet csapni. Kívánom Neked az érzést...

(majd nem írogatsz ilyen hülyeségeket...)

 

Üdv

 

Előzmény: Törölt nick (1)
Vajk Creative Commons License 2007.12.23 0 0 0
talán majd az áthárított áfával 0 felé konvergál az ilyen esetek száma
Vzr_Hunter Creative Commons License 2007.12.23 0 0 topiknyitó
Nagyon rossz ma Magyarországon az építőipari morál. (Tisztelet a kivételeknek) Mindenki kivitelez, szakemberektől, szakértőktől kezdve lefelé a kóklerekig, illegális feketemunkásokig. Ebben a topicban a TISZTESSÉGESEN ELVÉGZETT MUNKA ELLENÉRE BECSAPOTT KIVITELEZŐKNEK, ALVÁLLALKOZÓKNAK adnék helyt. Mert nagyon rossz ma Magyarországon a fizetési morál is. (Tisztelet a kivételeknek)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!