Keresés

Részletes keresés

vjv1 Creative Commons License 2022.01.01 0 0 3

Buék.

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

:)))))))))))))))

stépi Creative Commons License 2015.04.13 0 0 2

Szombaton az Óhegy parkban mindenki a saját szemével táthatta, h milyen az igazi happyrunning!

Közel 150 futó vett részt egy (ingyenes) közösségi futáson, aminek semmi más célja nem volt mint 2 órán keresztül élvezni a futás minden örömét!

Szerintem sikerült, helyettem beszéljenek a képek!

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.843145369092709.1073742224.174042942669625&type=1

 

stépi Creative Commons License 2015.04.04 0 0 1

Ma egyik közkedvelt közösségi oldalunkon megkaptam a legegyszerűbb választ a "hepiruningra" egy nagyon kedves volt edzőmtől (akit nem mellesleg az ország egyik legképzettebb szakemberének tartok), remélem nem bánja ha itt is közzé teszem: "A futás oszt a bal-jobb-bal jobb vagy a jobb-bal-jobb-bal...."

 

Na látjátok, ilyen egyszerű ez, és ne is kételkedjünk ha egy nemzetközileg elismert szaktekintély is ezt írja. :)

És ezzel nem is lehet vitatkozni, csak van egy pár - szó szerint - lépés amit nem árt megtenni ha tényleg "happyrunning"-erek akarunk lenni.

Amennyiben ezeken a lépéseken türelmesen/kitartóan végig megyünk mint a kezdetleges homo sapiens barátunk a felegyenesedéstől az állva vizelés közbeni sörivásig (elnézést a hölgyektől :), akkor nagy valószínűséggel nagy örömünket leljük majd igazi!!! futásban.

 

Kezdjük egy igen fontos dologgal. Tudjuk a biológia órai tanulmányainkból, h nincs két egyforma folttal megáldott zsiráf, ugyan így nincs két egyforma futóalapokkal megáldott ember, tehát sablon edzésterv sem létezik (vagy sajnos mégis). A lényeg az, hogy higgy abban, hogy egyéniség vagy, és így egyéni elbírálás jár Neked - tudod a futás egyéni sportág! ;)

 

Összefoglalva: a futás egyszerű ha mindent tudsz magadról (és a futásról), de odáig hosszú út vezet, amit megkönnyít ha vannak körülötted igazi szakemberek, akik azt is elárulják Neked, h a futás önmagában kevés! :D

procaliber. Creative Commons License 2015.04.04 0 0 0
eddig nulla
stépi Creative Commons License 2015.04.03 0 0 topiknyitó

Valószínűleg nem vagyok vele egyedül aki észreveszi egyre növekvő futótáborok (csapatok,versenyek, komolyan és még komolyabban versenyzők) szaporulatát. Ennek - mint mindennek a világban - legalább két oldala van.

A pozitív, h elkényelmesedő, szellemileg leterhelt világunkban egyre többen látják be, h az állóképességi sportok egyik legegyszerűbben űzhető formája a futás, ami nem csak jó kalóriaégetési lehetőség, hanem igazi kikapcsolódást is tud nyújtani. Igen ám, de a sok (a sok itt relatív, mint minden :) futó km-re éhes embertársunk nagy %-a rövid időn belül szembekerül a nagy mumussal, a sérüléssel.

A "happyrunning" azért jött létre,h lehetőség szerint a mumus előkerülését minimalizáljuk.

Te mit teszel (vagy nem teszel) ennek érdekében?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!