Keresés

Részletes keresés

midnight coder Creative Commons License 2022.07.02 0 0 30

Igazából a háztartási szemétben sokszorta nagyobb koncentrációban vannak meg az értékes nyersanyagok mint bármilyen ércben. A jövő aranybányája a mai szeméttelep.

Előzmény: ...slr... (26)
midnight coder Creative Commons License 2022.07.02 0 0 29

Kinek a pap, kinek a papsajt. Egyrészt egy maszek villanyszerelő azért pesten jobban keres mint egy áltag irodista, a nem átlagnak meg elég sokat kell tanulnia mire a székébe ül, ráadásul utána is folyamatosan, ez pedig nem mindenkinek vonzó program. Plusz szembekerül időnként egy-két olyan problémával aminek a megoldása kicsit problémásabb mint bekötni egy konnektort.

Előzmény: Laikus No1 (28)
Laikus No1 Creative Commons License 2022.07.02 0 0 28

"Látod, az irodista feleségének is csak az a jó, ha az irodista otthon van."

 

:)) a pék meg süsse máshol péksüteményét el? :P

 

"A villanyszerelő pedig bedugja a csavarhúzóját a konnektorba, az a dolga."

 

ehhez nem kell elhagyja otthonát és még a feleség is örül. :P saját konnektorban nincs meglepetés.

 

"Fél óra alatt végez el annyi munkát amit anno fél nap alatt sem tudott volna."

 

érdekes, mégsem kapni szerelőt és otthon meg nem elérhető. :O

 

"sajnálni sem kell őket"

 

nem sajnálom, csak látom ahogy felkészíti leszármazottját. - "fiam" piszkos és veszélyes ez a meló, otthon sem vagy, az asszony is hiányol. törekedj az irodába, azt otthon is végezheted.

:O

 

Előzmény: midnight coder (23)
Laikus No1 Creative Commons License 2022.07.02 0 0 27

"Melléírsz."

 

na igen, v. mellé látsz. :P a megfigyelési pozíció lényeges, már Einstein is megmondta. ezért aztán lényeges a konszolidációra törekvés. :O

 

"Ha irodistapista nem ingázik a búza akkor is nő."

 

oh, de lesz e búza növés, ha mindenki irodistának törekszik? na jó, mondjuk az orvos képes otthon műteni, de a segédek hogyan segédkeznek otthonukból? :O

 

Előzmény: Maketheworldabetterplace (20)
...slr... Creative Commons License 2022.07.02 0 0 26

Az emberiség elképesztő mennyiségű szemetet termelt már eddig is, és ennek egy része még nincs szétszórva a világ tengereiben, óceánjaiban. A szeméttelepek feldolgozása, semlegesítése során elméletileg energia és tiszta anyagok nyerhetők, csak el kell készíteni ennek az eszközrendszerét. Tudom, hogy drága és meló van vele, és kismillió kérdést meg kell még válaszolni, de el kellene kezdeni. Mutiba egy link: https://energydigital.com/smart-energy/plasma-gasification-turns-waste-energy

midnight coder Creative Commons License 2022.07.02 0 0 25

Ha csak több köbméter lenne... Amúgy a BKV valóban zöldebb mint ha autóval járnál, csak ez sem teljesen fekete-fehér. Mert hogy autóval A pontból jutsz el B pontba, míg BKV-val néha meg kell kerülnöd a fél várost, pláne ha egyik-másik vonal kiesik valami miatt. A másik dolog ami miatt a BKV sokszor nem alternatíva az a kiszámíthatatlanság. Pár átszállás eléggé meg tudja dobni a menetidőt, pláne ha olyan járatok is képben vannak amik ritkábban közlekednek.

Előzmény: XNC (24)
XNC Creative Commons License 2022.07.02 0 0 24

Vannak akik a tömegközlekedést tartják zöldnek.

 

Hát én nem igazán neveznék zöldnek 1 olyan vállalatot,

amelyik naponta több köbméter üzemanyagot eléget.

midnight coder Creative Commons License 2022.07.02 0 0 23

Látod, az irodista feleségének is csak az a jó, ha az irodista otthon van. A villanyszerelő pedig bedugja a csavarhúzóját a konnektorba, az a dolga.

 

Amúgy egyébként ma már a szerelő sem az ami 30 éve volt. Jön a légkondi szerelő és semmi perc alatt felteszi a cuccot. Elektromos csavarhúzó, elektromos ütvefúró ami úgy viszi a panelt is mint a kés a vajat, ipari porszívó. Fél óra alatt végez el annyi munkát amit anno fél nap alatt sem tudott volna. És keres is vele annyit, két nap alatt mint amit egy pedagógus egy hónap alatt sem, szóval nagyon sajnálni sem kell őket. Amúgy pedig mindenki előtt nyitva az út hogy irodista legyen.

Előzmény: Laikus No1 (19)
midnight coder Creative Commons License 2022.07.02 0 0 22

Na ja. Csak ezek a dolgok ritkán romlanak el, így viszonylag kevés ember kell hogy kimenjen. Volt anno egy projektem ami arról szólt, hogy van sok ezer gép amihez eddig kijárt a polgár, leellenõrizte az állapotát, beolvasta egy kézi gépbe és aztán a telephelyen felszinkronizálták az adatokat a központi gépbe. Az új verzióban a gépek saját maguk küldik el az állapotukat GSM modemen keresztül a központba, így a polgárnak csak akkor kell kimennie a géphez, ha valami baj van vele. Ami viszont ritkán fordul elő, ergo sokkal kevesebb polgárnak kell autózni emiatt gépről gépre. Egy régi ipari üzemben dolgozott ezer munkás akinek az volt a dolga, hogy meghúzza a csavart a futószalagon elé került munkadarabon. Ma ugyanott egy rakás ipari robot csinálja ugyanezt, plusz van 10 karbantartó.

Előzmény: nscatto1 (18)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2022.07.01 0 0 21

Nincs ilyen.

Nukleáris energia atomfisszióból, fúzióból. Hőenergia oxidálásból. Mecha elektromos energia levegő mozgási energiájából, víz helyzeti energiájából, stb.

Előzmény: Laikus No1 (13)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2022.07.01 0 0 20

4 óra alvás, sok utazás, fertőzésveszélyes emberek. Bioflabor, határvédelem, egyéb. Éjszakás szolgálatokban kint is kevés a napfény.

 

Melléírsz. Ingázás az emberek oda-vissza utazása. Ha irodistapista nem ingázik a búza akkor is nő. Vagy az ingázók többsége kombájnvezető? Ha az ingàzók többsége jómunkásember lenne akkor lenne valós az állításod. Papírtologárkodni és kávézva látszatdolgozni kb.bárhol képesek.

Előzmény: Laikus No1 (14)
Laikus No1 Creative Commons License 2022.07.01 0 0 19

"neked mint gázszerelőnek mennyire jó az, ha napi két órát állsz a dugóban csak azért, hogy az irodistáknak is szar legyen?"

 

már bots, de az irodista feleségnek mennyire jó, ha a férj a kucsaft dugóját nem otthonról hárítja? ha elmegy a férj, mit csináljon a feleség? talán hívjon egy villanyszerelőt, aki áram alatt vezetéket húz a csőbe?

 

"kis hazánkban fontos szempont, hogy dögöljön meg a más tehene is, kérdés csak az hogy ennyire?"

 

hol van ez, ha a vizes a kuncsaftnál hárítja a dugót, a villanyszerelő pedig vezetékel? mindenhol lesz borjú, csak a hálózat nevét köll tisztázni.- :P

 

"Amúgy a kettővel ezelőtti projektem pont olyanról szólt, hogy eddig kézzel kellett kimenni sok-sok géphez ellenőrizni az állapotát, de mostantól GSM modemen keresztül a gépek maguktól küldik el."

 

ok, ha ez megy egyéb "cső"hálózatokban is, akkor még az eredet is tisztázható. :O :))

 

Előzmény: midnight coder (16)
nscatto1 Creative Commons License 2022.07.01 0 1 18

Nem azért állsz a dugóban, hogy az irodistának is szar legyen, hanem azért, mert az irodista nem hajlandó 3-8 megállónyi távolságot tömegközlekedéssel megtenni, mert neki van autója, amiben végre kiélheti magát, mert nincs ott a főnöke, a felesége, a jobban kereső projektvezetője, stb.

 

 

Projekt - varázsszó... 

 

Mi történik a projekttel, ha az önbejelentő modem-traktor-vibrátor elromlik? Vagy a jeltovábbító elromlik? Kimennek "kézzel" és megnézik. 

Előzmény: midnight coder (16)
nscatto1 Creative Commons License 2022.07.01 0 0 17

Nem mindegy, hogy egy nagy kapacitású légkondival lehűtenek 100 irodát, vagy 100 kisebb kapacitású eszközzel 100 szobát/lakást. (Itt az egységnyi hőkibocsátásra gondolok, ami a kisebb teljesítményű rendszerek esetében fajlagosan nagyobb.) Ráadásul az irodaházakban akkor is megy a légkondi, ha a dolgozó otthon dolgozik. 

Otthonról is bemegy a teszkóba, (és/vagy rendel) és a munkahelyéről is bemegy a teszkóba. Otthonról viszont van idő plusz böngészni a gépen, mert munkaidőben van.

Előzmény: midnight coder (7)
midnight coder Creative Commons License 2022.07.01 0 0 16

Mint mondtam nyilván nem lehet mindent HO csinálni. Csak kérdés, hogy neked mint gázszerelőnek mennyire jó az, ha napi két órát állsz a dugóban csak azért, hogy az irodistáknak is szar legyen? Ok, kis hazánkban fontos szempont, hogy dögöljön meg a más tehene is, kérdés csak az hogy ennyire?

 

Amúgy a kettővel ezelőtti projektem pont olyanról szólt, hogy eddig kézzel kellett kimenni sok-sok géphez ellenőrizni az állapotát, de mostantól GSM modemen keresztül a gépek maguktól küldik el. És a világ erre halad: pár határral arrébb már a traktorok is GPS alapján önjáróan szántanak.

Előzmény: Laikus No1 (8)
XNC Creative Commons License 2022.07.01 0 0 15

Hát ez már sci-fi.....

Előzmény: Laikus No1 (13)
Laikus No1 Creative Commons License 2022.07.01 0 0 14

"Kevesebbet ingázó katona ritkábban lesz beteg."

 

csak nem egy a külvilágtól hermetikusan elzárt laborban ül? na persze ebben a labor is ketyeg az idő és szükséges az energia. az otthon, v. a laborban ücsörgő katona kevésbé egészséges, hiszen a természetes fény és levegő alapvető az egészséghez. :O :P

 

"Kevesebb közlekedési baleset jön létre a nemingázás okozataként"

 

na jó, de akkor hogyan lesz liszt és víz a kenyérhez? a búza a földeken nő, amellyet aratás után szállítgatni is kell, meg őrölni. a víz pedig kutakból gyön, amelyeket karban kell tartani. és akkor még a szemét kezelésének kérdése hol van?

 

Előzmény: Maketheworldabetterplace (12)
Laikus No1 Creative Commons License 2022.07.01 0 0 13

a zártrendszerű, önfenntartó elektromos erőmű. :P

 

Előzmény: Maketheworldabetterplace (11)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2022.07.01 0 0 12

Eleve kezdésként leírta, nyilvánvalóan nem lehet mindenki munkavégzését ingázás nélkül megoldani.

De az ingázás a közös energia pazarlása, közös légkör szennyezése.

Kevesebbet ingázó katona ritkábban lesz beteg.

Kevesebb közlekedési baleset jön létre a nemingázás okozataként, kevesebb beteg és orvos szükséges.

Villamosvezető is kevesebb kell, mert a villamosutasok már nem ingáznak.

Az autószerelések egy része házhoz menve is megvalósítható.

A pék süthet később, a vásárló hibája, hogy neki a kemencéből frissen kihúzott egészségrontó péksüteményre van igénye.

Sok kàvézgató papírtologárt kénytelen eltartani kevés alkotó személy, ezért halódik a jelenlegi parazitoid társadalmi működés.

Előzmény: Laikus No1 (8)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2022.07.01 0 0 11

Melyik erőmű nem igényel külső energiát? Az eddigiek csak energiát alakítanak egyik formából a másikba, mindnek szükséges energiabevitel.

Előzmény: Laikus No1 (10)
Laikus No1 Creative Commons License 2022.07.01 0 0 10

"Biztosított-e hozzá a zöld energiatermelés?"

 

létre kell hozni. tudod, a zártrendszerű, önfenntartó, külsőenergiát nem igénylő elektromos erőműveket. nem kell hozzá új építmény, a jelenlegi átalakításával, generátoronként. :O

 

Előzmény: XNC (-)
Laikus No1 Creative Commons License 2022.07.01 0 0 9

"A TV nem megy ha dolgozol. A számítógép meg megy a melóhelyen is."

 

ezt hogyan gondolod, ha a számítógéped monitora egyben a tv-d is? :P persze a okosteló ma már igencsak képviseli televíziódat is, ami ugye minég a zsebben. ja mondhatod, hogy nincs Ehálózatra kötve, de csak ha nincs épp a töltőn. persze a tv-hez a net hálója nagyon is szükséges, amely ugyen energia és eszköz igényes. :O

anno a lótrágya és a sár volt a legnagyobb probléma, ma meg a kipufogás és az aszfalt. LOL!

 

Előzmény: midnight coder (7)
Laikus No1 Creative Commons License 2022.07.01 0 0 8

"Nylván nem lehet megoldani mindent így, de pesten a melósoknak szerintem alsó hangon is a fele irodista. De legyen csak harmada, ha ezek otthon maradnak máris harmadával csökkent a napi közlekedés. Ami azért a dugókat nézve nem kis fegyvertény lenne."

 

az hát, a pék menjen hajnal 2-3-ra és gyújtsa a kemencét az irodista pedig be se menjen, ráér 11-kor ébredezni, kényelmes reggelihez? nem gondolod hogy ez min. diszkrimináció?

az autód szerelője hogyan csinálja meg az elromlott kocsidat otthon? no és a kerékpárod, amellyel 70km/h száguldasz a járdán, és, v. töltőjének javítóműhelye sincs otthon.

de a távfűtést sem lehet otthonról vezérelni és a villamosvezető sem képes otthonról irányítani villamosát. hogy az E erőművek működtetéséről már ne is beszéljünk, v. a heveny műtéti beavatkozásokról a balesetiben. de talán a betegszállítás sem működhet otthonról és a tűzoltás sem a honvédelemmel együtt.

...

 

Előzmény: midnight coder (4)
midnight coder Creative Commons License 2022.07.01 0 0 7

A TV nem megy ha dolgozol. A számítógép meg megy a melóhelyen is. A légkondi dettó - mit gondolsz, ezekben a remek üvegházakban amilyenek a mai irodák hány fok lenne most légkondicionálás nélkül? És ha a dolgodat nem rendelgeted hanem a tesco-ban veszed, akkor szerinted gyalog jön meg Kínából ?

Előzmény: nscatto1 (6)
nscatto1 Creative Commons License 2022.06.30 0 0 6

Igen, csökken a közlekedés okozta légköri terhelés. Otthon meg menne a légkondi, a tévé, a számítógép, stb. Ha már otthon van, rendelget, azt kiszállítják, ezen rendelések jelentős részét repülővel, hajóval hozzák...

 

Nem lehet mindent biciklivel, talicskával megoldani.

Előzmény: midnight coder (4)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2022.06.30 0 0 5

Ha kevesebb energiát igényel és kevesebb szennyezést okoz elegendő sebességgel átjuttatni az információt minek energiát pazarolni és feleslegesen szennyezni az 50+kg humanoid (és 1000+kg jármű) mozgatásával?

midnight coder Creative Commons License 2022.06.30 0 0 4

Nylván nem lehet megoldani mindent így, de pesten a melósoknak szerintem alsó hangon is a fele irodista. De legyen csak harmada, ha ezek otthon maradnak máris harmadával csökkent a napi közlekedés. Ami azért a dugókat nézve nem kis fegyvertény lenne.

Előzmény: _nyunyuka (3)
_nyunyuka Creative Commons License 2022.06.30 0 0 3

Az energia-ellátást, adatátvitelt se igazán, jó muri home office-ból egy szigetelő- vagy trafócsre 🙂. 

 

Az viszont tény, a tavalyelőtti meg tavalyi lezárás bebizonyította, hogy a 2-3000 fős irodaházakra semmi szükség. 

Előzmény: XNC (2)
XNC Creative Commons License 2022.06.29 0 1 2

Na jó, ez 1 dolog. De pl. áruszállítást nem lehet így megoldani.

Előzmény: midnight coder (1)
midnight coder Creative Commons License 2022.06.29 0 3 1

A legzöldebb közlekedés az, ha nem közlekedsz. Ebben a homeoffice a legjobb: egyrészt totál felesleges a fél városnak felkerekedni hogy utazzon két órát naponta az otthoni számítógép és a munkahelyi számítógép között, másrészt kevesebb üveg-acél-beton szörnyeteget kell felépíteni a zöld terület rovására. És még hatékonyabb is, mert a figyelmed nagy része nem arra megy el, hogy kiszűrd a háttérből a fehér zajt ami a nyitott irodák átka.

Előzmény: XNC (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!