Keresés

Részletes keresés

CSerfa Creative Commons License 2000.02.20 0 0 56
:))
Előzmény: cafon (53)
Geyza Creative Commons License 2000.02.18 0 0 55
Kdves TevTanító!

Most véletlenségből teljesen igazat tanítasz!
Vigyázz!

Előzmény: TevTanito (3)
udvari Creative Commons License 2000.02.18 0 0 54
Kedves Cserfa !

Szavadon is lehet téged fogni ?

vagy Udvari a kivétel ami erősíti a szabályt :)

Korintusi 2. 11:1 Vajha elszenvednétek tôlem egy kevés Balgatagságot! Sôt szenvedjetek el engem is.

Efézusiakhoz 4:2 Teljes Alázatossággal és Szelídséggel, Hosszútűréssel, elszenvedvén Egymást szeretetben,

Kolosséiakhoz 3:13 Elszenvedvén Egymást és Megbocsátván kölcsönösen Egymásnak, ha valakinek valaki ellen panasza volna; miképen a Krisztus is Megbocsátott néktek, akképen ti is;

János levele 2 1:3 Kegyelem, irgalom, békesség legyen veletek az Atya Istentôl, és az ůr Jézus Krisztustól az Atyának Fiától Igazsággal és szeretettel.

Szia

Előzmény: CSerfa (52)
cafon Creative Commons License 2000.02.18 0 0 53
Megbeszéltük. :))
Előzmény: CSerfa (52)
CSerfa Creative Commons License 2000.02.17 0 0 52
Nézd, kedves cafon!

Látom, nézetkülönbségeink megmaradnak.
Nem gondolom, hogy vitáznunk kéne ezeken, keressük inkább a jót, és viseljük el egymás eltérő meggyőződését.

Oké?

CSerfa

Előzmény: cafon (51)
cafon Creative Commons License 2000.02.17 0 0 51
Szia!

Én a szentséget erkölcsi értelemben használtam, Pál pedig kategóriaként. Egyébként a Jnlevélből vett idézet egy az egyben az új emberről szó, az újjászületett szellemünkről.
Ne feledjük: az erkölcs sem cél ilyen módon, (ezzel nem az erkölcs ellen beszélek) hanem eszköz, amennyiben Isten jelenlétébe való jutás feltétele.
Te testvérem sajnos törvénykezővé lettél és szerintem ne mondd tisztátalannak azt, amit Isten megtisztított. A kegyelmet kellene az elkövetkező időben tanulmányoznod. Másfelől nem értem, hogyan tudod olvasni a Bibliát, hiszen szerzői soxszor tettek olyat, ami alapján te már rég elkárhoztattad volna őket, ugyanakkor a Szellem mégis őket használta. Sőt az Igében van szellemidézés, okkult emberek mondatai stb. Jót tenne neked Péter látomása: öljed és egyed :))
A HGY csak szerinted és csak az általad félreértelmezett igehelyek alapján szekularizálódott, amúgy nem. Sajnálatos, hogy Jézus közösséget tud velünk vállalni, te meg nem. Lehet, hogy téved az Úr? Vagy urambocsá te?
Én a gyülekezetem hibáit nem arra használom, hogy kiteregessem, hanem egyrészt folyamatában látom az eseményeket, másrészt pedig befedezem a rútságát, mint Sém és Jáfet apukájukat. Te se légy Khám! Amúgy megint olyannal jössz, ami nem felel meg a valóságnak, legalábbis nem ilyen mértékben. Marx csinálta otthon egy fotelben a kommunizmust és több százmillió ember itta meg a levét. Te is kezdesz hozzá hasonlítani. Nem vagy benne, de a gép elöl kritizálod. Csináld jobban, mutasd meg, hogy te tudod hogyan kell! Vagy maradj csöndbe! Így lenne tisztességes.

Mutass nekem olyan Igét ahol arról van szó, hogy te szolgálsz a szolgálati ajándék felé. Ha Sándor elfogadna ilyen beszólásokat tudod mi lennea HGY-ben? Anarchia. Nem is létezne már.
Amit a gyerekkorról írsz szerintem alapjaiban téves nemhogy a felépítmény, de ezt szíved joga így gondolni. (ezt csak így zárójelben jegyzem meg mint teológus: az eredeti görög szövegben az szerepel, hogy a szolgálati ajándék vezet át a Krisztus teljességével ékeskedő KORSZAKba. Az pedig az ezeréves. Már Hofi is megmondta, hogy egyedül nem megy :)))
A HGYban nagyon sok szolgálati ajándék van még.
Szerény véleményem szerint a te kezedben pillanatnyilag semmilyen pálmaág nincs, inkább tollseprű. :))

Hi!

Előzmény: CSerfa (50)
CSerfa Creative Commons License 2000.02.17 0 0 50
Kedves cafon!

Válaszod egyik lényege, hogy szerinted a szentség cél, nem állapot. Jól látod, ebben különbözünk. Én ugyanis azt találtam, hogy „1 Ján. 5.18 Tudjuk, hogy valaki Istentől született, nem vétkezik: * hanem a ki Istentől született, megőrzi magát, és a gonosz nem illeti őt.” azaz az ilyenem nem kell démonűzés, szent, tökéletes, na nem úgy mint az Isten, hanem úgy, mint Jób, vagy úgy, mint Pál írja: Fil. 3.14-15 „De egyet cselekszem, azokat, a melyek hátam megett vannak, elfelejtvén, azoknak pedig, a melyek előttem vannak, nékik dőlvén, czélegyenest igyekszem az Istennek a Krisztus Jézusban onnét felülről való elhívása jutalmára. Valakik annakokáért tökéletesek vagyunk, ilyen értelemben legyünk: és ha valamiben másképen értetek, az Isten azt is ki fogja jelenteni néktek”
Azaz szerintem és a biblia szerint a szentség nem cél, hanem igenis állapot, ugyanúgy, ahogy magunk megtisztítása is nem életünk végén, hanem reménységünk létezésének jeleként hívő életünk alatt kell, hogy történjen, stb.
Hadd ne idézzek sokat, de meglehetősen alá tudom támasztani ebbéli álláspontomat.
Talán a legegyszerűbb érv, hogy bizony szenteknek nevezte Pál a tanítványokat. Mert szentek, a világtól elválasztottak, akik nem a világért, ha a világban is tevékenykednek. Tehát nincs igazad, ha akkor szentek voltak a tanítványok, ma is azok. És tartoznak is szentül élni. És erre minden lehetőséget megkaptunk Istentől, csak vennünk kell hozzá az erőt. Énmellettem szól, vagy inkább én szólok a Kolossé levél szerint, stb.
Tehát én úgy gondolom, alapfeltétel a szentség, a tökéletességre igyekvés, a vétkezők intése, feddése, ha kell elhatárolódás, közösség megszakítása, a gyülekezeti életben a világtól való elfordulás „Annakokáért ha feltámadtatok a Krisztussal, az odafelvalókat keressétek, a hol a Krisztus van, az Istennek jobbján ülvén,
Az odafelvalókkal törődjetek, nem a földiekkel. „ stb.
Mivel ezek az igék erősen szóltak hozzám, és a Hit Gyüliben ezeket alig látni, sőt egyenesen ötvöződtök sok dologban a világgal (siker, anyaiak, politika), nem maradhattam.

Amit a Szellem gyümölcseiről írsz, ahhoz a külső szemlélőknek is köze van, mert ezek a gyümölcsök láthatóak, és ezeket tisztességes emberek elismerik. Van nálatok gyümölcs, nem tagadom, de szerintem kevés, kevés pl. a hosszútűrés, a jóság, a mértékletesség és a szelídség. Nem bántásul írom, hidd el nekem. Inkább gondolj utána, és meglátod. Vesd össze a HGy állapotát az apostoli rendelésekkel! Mert nem megvallani, hanem cselekedni kell ezeket.

Abban igazad van, nálatok hirdetik, el is várják a szentséget, de csak kevés téren (pl. szexualitás). És te is tudod, sokan vannak nálatok csalók, meg ügyeskedők (vállalkozók, stb.), meg a világtól éppen nem elválasztottak, hanem összefonódottak. De nem kívánom magamat ismételgetni. És tudom, sokan hivatkoznak köztetek, miközben politizálnak, meg érdekek ügyében tusakodnak, hogy nektek törekedni kell a város jólétén, holott ezt Jeremiás azoknak írta, akik a városba fogságra küldettek Istentől, mintha saját fogságotokat készítenétek :-)

Ami miatt intesz, hogy feledném a szolgálati ajándékokat, hát az ajándékok, és különösen a szolgálat nem az embereken való uralkodásra vannak, és én vagy hét évig elismertem ilyen ajándék vezetését. De kapcsolatunk megszakadt, mert nem teljesült az Ige, hogy egymás felé szolgálnánk. Mert nekem is lenne mivel. És másban meg teljesült, mert az ilyen ajándékok a szentek tökéletesbedésére vannak, nem állandó hierarchiára. Azaz felnövekedvén nem az emberi szervezetbe, hanem Krisztusba épülünk, nem emberi tanítások (Sándor nem is tanító), hanem Istentől, a bennünk levő kenettől tanítva, és Istentől nem emberen, hanem Szellemen át vezetve. Mikor is a kezdeti alá és fölérendelés megszűnik, és kiki rendelt helyére kerül Krisztusban, itt a földön pedig nem kisgyermekként vezetve, hanem érett férfiként (én még nem vagyok az)Istentől és nem embertől függve él. És ne haragudj, de az az én lelki ismeretem terhe, meg az Úré, hogy meddig járjak ember szerint, és mikor a saját vezetésem szerint.
Eleget ostorozott engem Udvari, de én csakugyan azt hiszem, hogy én jobban tudom életemben mi az Úr elvárása, mint a Hit Gyülekezete, vagy Németh Sándor. Ráadásul rajta kívül nemigen láttam ott szolgálati ajándékot, mi elég rossz statisztika 40000 emberre nézve. Ezt nem cikiből írom, hanem sokáig figyeltem, de csak vezetőket láttam, még a szolgálat is inkább megélhetés, meg uralkodás (most nem a melósokról, gyermekszolgálatokról, stb. írok, hanem a szolgálati ajándékok hiányáról)

Azt jól írod, hogy igeinek gondolom magam. Ez azért alakult így, mert, ha megértettem az Ige egy részét, és megítéltem vele magamat, és megláttam, hogy kevés vagyok egy dologban az Ige szerint, hát Pál apostolhoz (no, nem az ő szintjén) azon voltam, hogy azt az igét betöltsem. És az így meglátott vétkeimből igyekeztem megtérni. Hát akkor miért nem mondhatom, hogy igei lennék? Pál is cselekedeteit állította bizonyságul, a Mester is, én tehát mit teszek rosszul? Ha megmutatod, igyekszem abból is megtérni, azaz bírálj csak bátran, de szeretettel, és én ezáltal épülök, mintha vajjal kenegetnél. De, ha nem tudsz ilyet, a pálmát miért akarod tőlem elvenni?

Most megyek dolgomra. és gondolom, egyelőre eleget írtam.

CSerfa

Előzmény: cafon (45)
CSerfa Creative Commons License 2000.02.17 0 0 49
Köszönöm, hogy válaszoltál, Laci!

CSerfa

Előzmény: Laci (44)
life Creative Commons License 2000.02.17 0 0 48
Kedves TT!
Eléggé sokadlagos kérdés,hogy Te Krisztus teste részének tekinted-e a HGy-t vagy sem.
Előzmény: TevTanito (3)
bubis Creative Commons License 2000.02.17 0 0 47
#OFF

hatalomátvételre készülő pénz- és hataloméhes, pszeudokeresztény szektás
((C) Kövér (Pszicho) László)

Ez alat! Mostmar vegre tudom, ki vagyok, es hova megyek! :)

Udv.
Andras

#ON

Előzmény: pszeudokeresztény szektás (5)
cafon Creative Commons License 2000.02.17 0 0 46
Szia!

Igazigaz, de számomora egy év masszív kampány után nem ad okot a csodálkozásra, hogy kevesebben ajánlották fel. Ez logikus volt.

Figyelj! Senki nem vitatja a megmaradás arányát. Nem rossz, de ez törvényszrű, gondolj a magvető 1/4-es sikerére. Én a létszámot azzal kapcsolatban tartom érdemlegesnek megemlíteni, hogy 6-ból lett 6 ezer, aztán 40 ezer. 20 év alatt. Erre normális világi azt mondja, hogy sikersztori, irigy vallásos pedig azt, hogy nem az Isten akarata.

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (31)
cafon Creative Commons License 2000.02.17 0 0 45
Szia Cserfa!

Az, hogy a cselekedeteket látva az emberek dicsérik Istent, nem az egyetlen aspektusa a földi létezésnek. Gondolom ebben egyet értünk.

Amit a Tévtanítóék számmon kérnek a HGY-n azt még Jézus sem kéri számon, ugyanis az én olvasatomban a menyasszony jelenleg szeplős és ragyás. Majd a nagy találkozás előtt lesz olyan, amilyennek te már most szeretnéd látni. De Jézus sokkal irgalmasabb nálad. Ez a munka fejlődik a maga minden hibájával együtt és a mi feladatunk a kitartás és a tökéletesedés. Másrészt ha egy külső szemlélő Júdás híradása alapján értékelte volna Jézus szolgálatát, akkor soha nem találkozott volna a Mesterrel. Aki olvassa értse meg!

"Szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség" megvannak és növexenek, de hogy nem volnának ahhoz elvakultnak kell lenni, hogy valaki ilyet állítson. Te tudod a legjobban, hisz jártál hozzánk. Ez tehát egy szubjektív vélemény, melyre azt tudom mondani, hogy nem igaz. Próbáld megérteni, hogy nem vagyunk tökéletesek, ahogyan te sem. Törexünk, de még nem értük el. A végét ne az elején kérd számon. Az erőről meg a harcról csak annyit, hogy ezzel az erővel minden egyházban találunk olyan gyakorlatot, amely ugyan nem meghatározó, de a médiában hírértéke van. Mittomén tudtad, hogy a katolikusok a mai napig nem vonták vissza a tridenti átkokat?

A prófétálósdi nem világos.

"nekem semmit nem kell szégyenkeznem az Úrban, már, ha cselekedeteimet, vagy erőmet, vagy igazságomat tekintjük."
Íme egy igazán Izraelita, akiben semmi hamisság nincsen. :)

Az, hogy a szentség helyett a testet hizlalnánk szintén hazugság, szubjektív és elfogúlt. Szerintem nagy hangsúly van a szentségen, de más egy tömeget rávenni arra, hogy ne éljen bűnben és más a gyerekeidet. A SZENTSÉG CÉL ÉS NEM ÁLLAPOT. TUDTAD? Vagy te már szent vagy?

Ez a létszámmal ez kész téboly. Forgasd az ApCselt meg fogsz lepődni. Látszik, hogy Magyarországon vagyunk. K-Európán kívül SENKIT nem tudnál meggyőzni a kisgyülekezetek üdvös hatásáról, mert tőlünk NYabbra ill. a zsidó kultúrában az áldás és a mennyiség összefügg. Itt a posztkomcsikba lehetett azt beleverni, hogy a mennyiség nem fontos csak a minőség. Isten nem piti csak ti teszitek azzá. István megkövezése utáni üldözés azért volt, hogy az apostolok végre máshová is elvigyék az örömhírt...

Ne feledjük: attól, hogy állításainkat Igével magyarázzuk még nem lesz igazunk. A Sátán is az Igét idézte Jézusnak, úgyhogy ezzel nekem ne gyere, mert még gyanúsabbá válsz. :))
Te tök igeinek gondolod magad de teljesen figyelmen kívül hagysz egy alapigazságot a szolgálati ajándékokkal kapcsolatban. Ettől pedig öntörvényüvé válsz, amikor a tekintélyekről kezdesz magyarázkodni.

"Ne érezzétek hát magatokat hamis biztonságban, rosszul tanítják ezt a Hit Gyülekezetében."
Mondja a csalódott partizán tragikus gyümölcsökkel az életében. A HGY ebből a szempontból is teljesen igei.

Az, hogy emberek elmennek a HGYból nem bizonyítja a HGY kudarcát. Nem mindenkié a HIT. :))

Üdvözlettel!

Előzmény: CSerfa (30)
Laci Creative Commons License 2000.02.17 0 0 44
Bocs, olyan brutál hosszú hozzászólásokat írsz, hogy nincs időm elolvasni őket.

Én nem emlékszem olyanra, hogy a Sándor azt tanította volna valaha is, hogy az ellenségeinket átkozzuk meg (mondjuk ez még nem jelenti azt, hogy tuti nem tette. Mondjuk én a magam részéről nem gondolnám).

Előzmény: CSerfa (41)
udvari Creative Commons License 2000.02.17 0 0 43
Kedves Cserfa !

Igen egy ideje csak a magadét hajtod sajnos.

CSERFA TE DICSEKEDSZ MEGK KÉRKEDSZ MÉG ITT IS

írod :

---------hát az én családom több, mint egymillió forintot vitt a Hit Gyülihez.
---------

BÁR NE ADTÁL VOLNA EGY FILLÉRT SE:

ha itt meg felróvod a másik topicban meg sírsz hogy egyfizetés stb .........

Máté evangéliu 6:2 Azért mikor Alamizsnát osztogatsz, ne kürtöltess magad elôtt, a hogy a Képmutatók tesznek a Zsinagógákban és az Utczákon, hogy az emberektôl Dícséretet nyerjenek. Bizony mondom néktek: elvették jutalmukat.

Te még azt is elvitatod hogy a HGY rágalmazzák persze te is a FŐ VÁDLÓK EGYIKE VAGY

Tessék még neked egy kis szemmosó Ige.

Timóteushoz 2. 3:1-
1 Azt pedig tudd meg, hogy az Utolsó napokban nehéz idôk állanak be.
2 Mert lesznek az emberek magukat szeretôk, Pénzsóvárgók, kérkedôk, kévelyek, Káromkodók, szüleik Iránt engedetlenek, Háládatlanok, Tisztátalanok,
3 Szeretet nélkűl Valók, kérlelhetetlenek, Rágalmazók, mértéktelenek, kegyetlenek, a Jónak nem kedvelôi,
4 Ĺrúlók, vakmerôk, felfuvalkodottak, Inkább a gyönyörnek, mint Istennek szeretôi,
5 Kiknél megvan a kegyességnek Látszata, de Megtagadják annak erejét. És ezeket kerüld.
6 Mert ezek közűl Valók azok, a kik betolakodnak a Házakba, és Foglyúl ejtik a bűnökkel megterhelt és sokféle Kívánságoktól űzött Asszonykákat,
7 Kik mindenkor tanulnak, de az Igazság megismerésére soha el nem juthatnak.
8 Miképen pedig Jánnes és Jámbres ellene állottak Mózesnek, akképen ezek is ellene állanak az Igazságnak; megromlott elméjű, a hitre nézve nem becsületes emberek.
9 De többre nem mennek: mert esztelenségök Nyilvánvaló lesz mindenek elôtt, a miképen amazoké is az lett.
10 Te pedig követted az én Tanításomat, Életmódomat, Szándékomat hitemet, Hosszútűrésemet, szeretetemet, türelmemet,
11 Üldöztetésemet, szenvedéseimet, a melyek rajtam estek Antiókhiában, Ikóniumban, Listrában: minémű üldöztetéseket szenvedtem! de mindezekbôl Megszabadított engem az ůr.
12 De mindazok is, a kik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, üldöztetni fognak.
13 A gonosz emberek pedig és az ámítók nevekednek a Rosszaságban, Eltévelyítvén és eltévelyedvén.
14 De te maradj meg azokban, a miket Tanultál és a mik Reád Bízattak, Tudván kitôl tanultad,

Részemről Le rázva a por
tefelőled.

Szia

Előzmény: CSerfa (41)
bubis Creative Commons License 2000.02.17 0 0 42
Kedves bubis, kérlek, ne haragudj, ha még egyszer személyes síkra terelem a szót, de itt Derek Princéről is szó lesz, meg a Hit Gyüliről, és Udvari kollégához intézett beszédem most a vágólapon van, és bizony, itt is van hely, mert eddig még hagyott a topicgazda.

Arany viragszalam! Ez a topik nem az a topik, miert kell ahhoz topikgazdanak szolni, hogy ezt megertsed? Nem csipem ha nyilik egy topik valamilyen celbol, es azt egyesek telinyomjak offtopik vitaikkal. Ez itt a forumon nem etikus, nem hallotal meg ilyesmirol? Az meg elmegy hogyha egy vita kifullad es a hozzaszolasok offtopikka vallnak, de ez itt meg koran sem tortent meg. En speciel valaszokra lennek kivancsi, nem az egyebkent is olvashatatlaul hosszu offtopik hozzaszolasaidra.

Udv.
Andras

Előzmény: CSerfa (37)
CSerfa Creative Commons License 2000.02.17 0 0 41
Kedves Laci!

Én egy ideje ritkán idézek a Bibliából.

De kérlek, nézz utána,

[Róm. 1.28-32] „És a miképen nem méltatták az Istent arra, hogy ismeretökben megtartsák, azonképen oda adták őket az Isten méltatlan gondolkozásra, hogy illetlen dolgokat cselekedjenek;A kik teljesek minden hamissággal, paráznasággal, gonoszsággal, kapzsisággal, rosszasággal; rakvák, írigységgel, gyilkossággal, versengéssel, álnoksággal, rossz erkölcscsel; Súsárlók, rágalmazók, istengyűlölők, dölyfösek, kevélyek, dicsekedők, rosszban mesterkedők, szüleiknek engedetlenek, Balgatagok, összeférhetetlenek, szeretet nélkül valók, engesztelhetetlenek, irgalmatlanok. Kik jóllehet az Isten végzését ismerik, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, méltók a halálra, mégis nemcsak cselekszik azokat, hanem az akképen cselekvőkkel egyet is értenek.

Kedves Laci, amiket kivastagítottam, nézd meg jobban, tudakozódjál, vizsgálgass, nézz körbe, mert lehet, hogy Udvarira illenek.
És akkor problémád lehet, hogy rád is igaz lenne az idézet utolsó mondatrésze, az ilyennel való egyetértés.

Ám még nem válaszoltál, tényleg tudsz-e róla, hogy Németh Sándor mondott-e olyanokat, miket kérdeztem tőled (romlás kívánása, stb.) Mert, ha tudsz erről mondani, hogy hallottad, tartozol mondani, mert nem először kérdem, és ehhez elég sok közöm van, hiszen kiálltam sokszor Németh Sándor mellett, és, ha már te az anyagiakat is vizsgálod, hát az én családom több, mint egymillió forintot vitt a Hit Gyülihez.
Hát kényszerítelek, ha tudsz róla (pontosabban te is hallottál ilyet), adj egyértelmű választ Németh Sándorról e dologban!

CSerfa

Előzmény: Laci (36)
udvari Creative Commons License 2000.02.17 0 0 40
Most mondjam azt erre

HOGY EGYEM A ZÚZÁDAT :))))

Előzmény: ZuzMari (39)
ZuzMari Creative Commons License 2000.02.17 0 0 39
Gyermekeim!

1991 augusztusában az én pártfogoltam azt kívánta nektek, magyaroknak, hogy a Szent Szűz segítse elő a magyarországi katolikusok és protestánsok közeledését.
Én azonban ennél többet szeretnék: a hitesek és exhitesek közeledését is elősegítem. Miért nem figyeltek arra, amit már a montypithonos Brian is megmondott: Van közös ellenség!

Sokszor csókol:
anyátok

udvari Creative Commons License 2000.02.17 0 0 38
A VÁLASZ A MÁSIK TOPICBAN A

VÁDLÓ CSERFA HAZUGSÁGAIRA.

(pozitívumok a HGy-ről)

Előzmény: CSerfa (37)
CSerfa Creative Commons License 2000.02.17 0 0 37
Kedves bubis, kérlek, ne haragudj, ha még egyszer személyes síkra terelem a szót, de itt Derek Princéről is szó lesz, meg a Hit Gyüliről, és Udvari kollégához intézett beszédem most a vágólapon van, és bizony, itt is van hely, mert eddig még hagyott a topicgazda.

Udvari!

Amt az erdőről írsz, bagoly mondja. Mert én teremfelügyeleten (ahol a tanár dolga nem a tanítás, azaz a diákok feladataikat önállóan végzik) írogatok a Petrikből, de inkább szünetekben, lyukas órán és órák után, de összességében is kevestet. Írásaim jórésze otthonról történt, könnyen ellenőrizhető. És két év alatt 339 hozzászólásom volt (Cserfa-ként ugy emlékszem, még nem voltam Petrikes),. Míg te talán három hónapnál is kevesebb idő alatt (ha jól tudom) 553 hozzászólást tettél, kizárólag munkaadód pénzén, munkaidődben, nem felügyelet alatt. Tudod, ez kicsit ciki :-))
A többi ismétlése a másik topicba nyomott szövegemnek (elnézést, kedves bubis!)

Gondolom, sokan nem olvasták az Akinek biztos tudása van és igazabb topicot, így válaszolok felvetésedre.
Ám ott kiderül, hogy egyszerű kérdésre sem tudsz választ adni (ti. vissza vont-e valaha valamit Isten?), hanem ha tévedsz, és ez bizonyosodik, újra és újra újat kérdesz, és meggyőzni téged nem lehet, mert nem veszed figyelembe az ellenfél érveit, pl. a három igehelyből csak egyet (az olajjal kent igehelyet) Alapvető hibád, hogy nem az igazságot keresed, hanem, hogy győzhess embereken. És tőlem nagyon szenvedhetsz, mert bármiben nézetkülönbség volt köztünk, abban 100 %-san te tévedtél. Azóta is csak gyalázol engem, hazugnak, meg miegymásnak nevezel, meg valami alázatosságomat cikized, holott magam írta, nem lelem kedvem embereknek tett alázatoskodásben.

Mivel neked írok, idézek a Bibliából: [1 Pét. 3.15] „Az Úr Istent pedig szenteljétek meg a ti szívetekben. Mindig készek legyetek megfelelni mindenkinek, a ki számot kér tőletek a bennetek levő reménységről, szelídséggel és félelemmel”

Azaz én erre igyekszem, és meg is felelek, ha valaki számon kéri, milyen reménységem van (jövőm), ill. miket tettem eddig. Ahogy Pál tanítja, példának állítván a szenteket, vagy magát.

Amit meg Derek Princéről írtam, tartom, mert Pál is leírta: Gal. 2.6 „A tekintélyesektől pedig, (bárminők valának régen, azzal nem törődöm; Isten nem nézi az embernek személyét : mert velem a tekintélyesek semmit sem közöltek”.
Azaz törődjön Derek tekintélyével az, akivel Derek közölt valamit (Derektől épült), ha akar, de Pál előírása alapján még ez sem igei. Így hiába kívánjátok rám húzni tekintélytiszteleteteket, nem sikerül, az Ige inkább, mint ember okossága.
Hasonlóképpen szól a HGy-hez és hozzám a másik idézet: Kol. 2.18 „Senki tőletek a pálmát el ne vegye, kedvét találván alázatoskodásban és az angyalok tisztelésében, a melyeket nem látott, olyakat tudakozván, ok nélkül felfuvalkodván az ő testének értelmével.” Azaz nem leszek Derek előtt alázatos, és semmi értékét nem látom sok törekvésének (démonológia, stb.), melyek egyáltalán nem az apostoli alapok, hanem éppen olyanok tudakozódása, miket nem látni. Pál nem ilyet tett, Derek igen. Mert tagadhatatlan, Derek gyümölcse sok imaharcos, meg démonos, meg szellemharcos, stb. Holott elég magas mércét, elég sok dolgot állítottak elénk az apostolok, azokban kéne megállni, és megérteni. Ám Ján. 8.36 „Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek.”, azaz aki démonjai után kutakszik, azt nem szabadította meg a Fiú. Mitől ugyan keresztény lehet, de azért itt épen nem Derek Prince segít.
És Derek cselekedetei is meg vannak, meg tanítása, meg hamis tanítása is, és nem ítélem Dereket, ahogy írtam is, mert az ítélet Istené. De vizsgálni bizony vizsgálom, mert ez Pál rendelése, hiába tiltanál ettől.

A továbbiakban elsősorban Udvarinak (meg az érdeklődöknek, mert nyilvános):
Te adósom vagy, mert nem vontad vissza hazugságaidat, rágalmaidat, szándékos ferdítéseidet, hogy kiragadod szövegkörnyezetéből írásomat, és egészen már értelmet tulajdonítva neki engem gyaláznál. Nem is mersz egy ideje a Akinek biztos tudása van és igazabb topicba visszamenni, mert ott egyetlen egy Fórum-társ nem adott neked igazad, kudarcod teljes. És bizony, hazug és rágalmazó vagy, aki erre, tehát kettőnk konfliktusára kíváncsi, nézzen csak el oda.
Rosszindulatú (és gyerekes) módszeredre példa mostani hozzászólásod, csak, hogy egyet említsek, idézel tőlem: „-----(azért már most sem tart kevésre az Úr)”, holott ez egy mondat kiegészítése: „De reménységem van, hogy jobban-jobban erősödök, és bírni fogom jobban a terhet (azért már most sem tart kevésre az Úr).„ Ami azt jelenti, hogy egyrészt (az apostol útmutatásának engedelmeskedve) számot adok reménységemről, másrészt azt írtam, most sem kevés a teher, amit az Úr megenged, rám terhel. Mindenesetre terheim szerintem többszöröse a tiédnek, ki munkaidőben, munkaadód erőforrásain (pénzén) munka helyett nyomulsz a Neten, remélve, hogy valaki majd csak elismer, mert tudsz idézni egy-két dolgot a Bibliából, ha nem is érted a Szentírást. Gyermekeidről meg feleséged gondoskodik, talán ez is oka annak, hogy acsarkodsz rám, ki el nem hagynám az én gyermekimet, hanem tisztességgel nevelem-gondozom őket, és munkaidőben dolgozom. Könnyű neked, Udvari, de ne haragudj, embernek nagyon híg vagy, könnyű, és szégyellhetnéd magad módszereid miatt, vagy különösképpen azért, hogy engem bizonyságom, cselekedeteim, megvallásom, vagy reménységem miatt rugdosol. Bizony, Udvari, szégyellhetnéd magadat, ha lenne felőled remény…
Másik ilyen visszatérő rágalmad, hogy én emberek előtt alázatosnak tartanám magam, holott írva van: [Kol. 2.23] ’A melyek bölcsességnek látszanak ugyan a magaválasztotta istentiszteletben és alázatoskodásban és a test gyötrésében; de nincs bennök semmi becsülni való, mivelhogy a test hízlalására valók.” (Már csak ezért sem igei sem a nagy létszám, sem Derek előtti alázatoskodás a HGy-ben.)

Íme, én megfeleltem neked, és kívánom, bárcsak helyreállna kapcsolatunk, talán van remény. És talán még vitázni is lehetne veled, ha figyelembe vennéd, mit is mond, mi is a célja a másiknak, és nem csak a szóharc lenne célod. Ha leszoknál arról, hogy új jelentést tulajdoníts emberek egyértelmű beszédeinek, vagy csak mondatainak.
Ám addig is megállapítható, hogy vitaképtelen, unfair, tudatlan, gyerekes és hazug ember vagy, és amíg ezekből velem kapcsolatban meg nem térsz, bizony immár általában mindenhol ignorállak téged.

CSerfa

Laci Creative Commons License 2000.02.17 0 0 36
Köszönöm ezt a beszólást!!! Köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm!!!!!

Most értettem meg ezt az igét, amit idéztél. Előtte sajna a vallásosság homályából láttam csak. Nem is gondoltam volna, hogy én is néha belemerülök ebbe a mocsárba.

Szóval köszönöm!!! :)))

De tényleg, most úgy örülök, hogy megértettem :)

Előzmény: udvari (34)
udvari Creative Commons License 2000.02.17 0 0 35
Kedves Cserfa !

Ha má ez a topic címe :(

Köszönöm hohgy megerősíted a jellemrajzodad és megmutatod milyen a valódi képmutatás

Te róvód fel a HGY-nek hogy nincs meg bennük ez meg az azt amit te itt művelsz

az a VÁDLÁS MŰVÉSZETE jól látjuk a gyümölcsöket.

Kösz azt az információt is (képzeld én is informatika meg matematika meg technika tanár a végzetségem igaz már nem tanítok de órán sose a lelki és ún. vallási dolgokról beszéltem a diákjaimnak hanem tanítottam a tudományt)

Hogy Te mennyi mindenre tudsz ki térni a tanangyag tanítása alattpl informatika gyakorlaton.(Sic neki )

Te mikor végzed el a Munkád ha mindig plegykázol és vádolsz :)NA de mindegy nem az én dógom de Te kérkedel ilyesmivel.

A Balga szüzek jutnak eszembe ....

Most látszik milyen szánalmas is vagy valójában.

Szia

Előzmény: CSerfa (32)
udvari Creative Commons License 2000.02.17 0 0 34
Kedves Cserfa !

Téged viszont semmi sem igazol csak az Öntelt magadat dicsérő ömlengésed.

Te írsz ilyeneket hogy...szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség

Nézzél már a sűrű erdődre azt írtsál egy kicsit

Mondjuk keressél egy gyülekezet ahol épülnöd kellene egy kicsit t.i szóló krisztuskövetés nem létezik az Úr is min 2 -ek küldte ki az embereit Te meg csak a magad igazád mondogatot egymagad hogy így van veled Az Isten te ílyen klasz keresztyén vagy azt az élet meg mást hoz de te még ezt is kiforgadod és megmagyarázod.

Ha Krisztus Van Benned az a Minimum hogy a párunknak Igazoljuk azt :

20 Krisztussal együtt Megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus a mely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában Való hitben élem, a ki szeretett engem és Önmagát adta érettem.

De ha még ez sem ment akkor csitt.

A másik topicban kielemeztem az Ön dicsőítésedet így nem ismétlem magam csak ebben az igében:

Figyelmezz erre az Igére

Jelenések köny 3:17-19
17 Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a Nyomorúlt és a Nyavalyás és szegény és vak és Mezítelen:
18 Azt Tanácslom néked, hogy végy tôlem tűzben Megpróbált aranyat, hogy Gazdaggá légy; és fehér Ruhákat, hogy öltözeted legyen, és ne Láttassék ki a te Mezítelenségednek Rútsága; és Szemgyógyító írral kend meg a te szemeidet, hogy Láss.
19 A kiket én szeretek, megfeddem és Megfenyítem: légy Buzgóságos azért, és térj meg.


Szia

Előzmény: CSerfa (30)
bubis Creative Commons License 2000.02.17 0 0 33
Sziasztok!

Javaslom, hogy az offtopic vitatokat mashol intezzetek! Van ra eleg hely.

Udv.
Andras

Előzmény: CSerfa (32)
CSerfa Creative Commons License 2000.02.17 0 0 32
Kedves Endi!

Bizony, olvastam SPENDER NS idézetét, és éppen ezért estem le majdnem a székről :-((
Mert nem tűnik SPENDER hamisnak.

Márcsak ezért kéne erre megfelelni Lacinak, vagy más Hit Gyülisnek.

Mert ha valaki magánvéleményében ilyesmit (azaz romlást) kérélő emberre, hát lefeljebb téved. De, hogy valaki ezt szószékről tegye, és emberek százai (tízezrei) ebben követnék ...

Örülök, hogy egyetértünk abban, sajos, tényleg kevesen maradnak meg a "megtérők"-ből.
És az igazán megtértekből is.
Számot vetettem magamban, kicsit elgondolkodtam, utánaszámoltam, és bizony, jóval többen vannak olyan személyes ismerőseim, Ismeretségi körömben bizony többen vannak, akik elmentek, mint akik maradtak.

És a másik elgondolkodtató jel (legalábbis Budapest két iskolájában), hogy azok a diákok jelentős része, akik évekig jártak a gyülibe, teljesen elfordulnak, nem csak a gyülitől, hanem Jézustól is. Ilyet is többet ismerek, míg csak hallottam olyan diákról, aki felnőtt, Hit Gyülis volt, és hívő maradt felnőtt korára. Igaz, négy évig tanítottam a Szépvölgyi úton levő Erősáramú Szakközépben (topicgazdánk is járt oda egy ideig) '90-től '94-ig, és csak második éve a Petrikben, de a Szépvölgyiben ez az arány 67 % a hitben maradtak javára, de azóta erősen kérdezgetett, és tele volt fenntartással akkor még hívő volt tanítványom.
A Petrikben egy Hit Gyülisről tudok, aki a múlt héten ment el, hogy jobb jegyeket szerezzen másik (ezek szerint gyengébb) iskolában, ő elég világi életet élt, barátságai, érdeklődése, stb. miatt. De a diákok több Hit Gyülis fiatalt ismernek, és egyáltalán nem jó a Hit Gyülis fiatalok bizonysága. És én pl. informatika gyakorlaton jó sokat tudok ilyesmiről beszélgetni, és a minta is elég nagy (én hét különböző csoportot tanítokhat osztályból).
Szóval Budapesten egyáltalán nem tűnik szentnek, tisztának, gyümölcsözőnek, követnivalónak a Hit Gyüli hitélete, legalábbis a fiatalok szerint a Petrik és régebben a Bláthy iskola diákjai között.

Családomban pl. 100 % a kimaradottak aránya.

Én ezt a fluktuációs mérleget tudtam megvonni Cafon testvérünk tagadása nyomán.

CSerfa

Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.16 0 0 31
Kedves Cserfa!
Spender azt a topicot emlegette, aminek az első hozzászólásában Nemo NS-től idézett egy hosszabb prédikációt. Ebben a préd.-ban volt szó arról, hogy imádkozzunk romlást, akkor lesz erős az imánk. Sőt, ha valaki ezt nem teszi, annak erőtlen, gyenge az imádkozása. Legalábbis ezt olvassák ki sokan abból a NS prédikációból. És sajnos tényleg valami ilyesmiről szól... A topic címe: Ima a HGY-ben az ellenség romlásáért (vagy valami ilyesmi).

Kedves cafon!
A 1%-os dologgal vigyázz, mert pont a legutóbbinál jó sokkal kevesebbet kaptatok, mint az azelőtti évben. Ez pedig nem épp a növekedést mutatja. (Mindenesetre én nektek adom...)
Ez a növekedés dolog pedig tényleg veszélyes, ebben Cserfának nagyon is igaza van. Én már régen voltam a HGY-ben, de azt tudom, hogy elismerten probléma volt az, hogy a sok megtérőből vajon hányan maradnak is meg? Azaz nem csak egy olyan hirtelen felbuzdulás, érzelmi alapon álló megtérés volt-e az a sok? Bizony voltak szomorú és látványos példák erre.

CSerfa Creative Commons License 2000.02.16 0 0 30
Kedves cafon!

Szerintem ismered a Bibliát. Ezért nem kényszeríts, hogy idézetekkel jöjjek, de nagyon is dolga az embereknek, a világnak, hogy lássák Krisztus tanítványainak cselekedeteit. Nagyon is igei elvárás, hogy a jó cselekedeteket látva dicsőítsék Istent, a Mester is így cselekedett, mi is tartozunk így élni.

Azt természetesen én sem várom el, hogy ezáltal meggyőzettessenek az emberek. Sem azt, hogy titeket ne üldözzenek. Sőt, az üldözést éppen az Úr ígérte tanítványainak, igaz, azoknak, akik mindent elhagynak érte.
Ám a HGy-t nem krisztusi volta miatt üldözik TévTanítóék, hanem számon kérnek rajtuk egy csomó krisztusi tulajdonságot. És nem lenne szerintem szavuk, ha nálatok szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség lenne. Mert az ilyenek ellen nincs törvény (lásd alább). Helyette van nálatok erő, meg harc, meg rontás (ha igaz, mit Lacitól kérdeztem, hogy NS ezt hirdette), meg különbek lettetek embereknél, meg ti vagytok gyakorlatilag a legjobbak, meg tele vagytok olyan prófétálással, min botránkoznak (mert azért el kell ismerni, Pál egészen más prófétálásról írt), stb.

Igazad van, tényleg csalódott vagyok. Csalódtam. A Hit Gyülekezetében, és csalódtam, ha nem felel meg valaki, Németh Sándorban. Ha arra céloznál, keresztény mivoltomban csalódtam, abban nagyot tévedsz. Lásd, én leírtam bizonyságom egy részét pár sorban kérdésedre a pozitívumos topicban, nekem semmit nem kell szégyenkeznem az Úrban, már, ha cselekedeteimet, vagy erőmet, vagy igazságomat tekintjük.
Hogy Isten Szelleme merre, kikre száll, ez nem igazán érv, éppen Udvari kollégámmal való vitában merüt fel, hogy a Szellem a Dávidot üldöző Saulra, sőt, annak katonáira is szállt, prófétáltak is rendesen, ráadásul meztelenül. De ettől sem Saul, sem katonái nem lettek szentek, sem próféták, sem istenfélők, egyszerű gyilkosságra törekvők. Ám ne gondold, hogy csak nálatok Isten Szelleme, betölt Ő sok-sok embert rajtatok kívül is, van jócskán természetfeletti rajtatok kívül is, sőt! De az ezzel való kérkedés nem használ, nem igei, ilyet ne várj tőlem. Mindenesetre titeket ilyesmi egyáltalán nem igazol. Nem igazol titeket a nagy létszám sem, nem véletlenül írtam, hogy szentség helyett a testet hizlaljátok, mennyiségi fejlődés a minőségi helyett. És bizony, erre sem találni semmilyen bibliai rendelést, míg a szentségre annál inkább. Kérlek, ha becsülöd valamennyire személyemet, nekem legalább semmit ne bizonygass nagy létszámotokkal, semmi az, az Úr sem ilyesmit épített, hanem kevés tanítványának tökéletesbedésén fáradozott. Olyan ez, hogy akármekkora polyvaépület lehet, csak kevés jut át a tűzön, jobb a tűzben próbált kevés arany az óriási, sok ezerszer több polyvánál.

Lásd, te egyik emberről elismered, hogy téged kormányoz, más emberről, rólam meg azt írod, nem hatásköröm, hogy afelől írjak, igei-e, vagy sem a HGy hitgyakorlata. Zavaros, ellentmondásos, honnan veszed ezt? Én az apostoli rendelések, meg az Úr tanítása alapján vizsgálom, nálatok igei-e a dolog. És éppen ez a dolgunk, mindent kell vizsgálni, és éppen az Igével, mert éppen az Igéé az ítélet. Ebből nem tudsz tehát kiütni, hanem legfeljebb elhallgattatni, de az ebben a provokatív topicban nehezen megy. És bizony, alá tudom támasztani minden veletek kapcsolatos fenntartásomat az Igével, azaz bátran mondhatom, amiket mondtam.

Kedves cafon, utalsz, hogy a szellemi ember nem ítéltetik meg senkitől. Lásd, ez a Hit Gyülekezete ellen fordul, azaz éppen te kárhoztatod gyülekezetedet. Hiszen titeket ítélnek, és ezáltal kiderül, hogy nem vagytok szellemiek. Hiába, no, ez van a Bibliában, mint idézted (1 Kor. 2.15) Mert ne gondolg, hogy a vizsgálat lenne tilos (sőt, mindenkinek kész kell lenni megfelelnünk), azaz igeutalásod éppen nem szabadossá, hanem kötelessé tesz minket. Azaz ha szellemiek vagyunk, a Szellem gyümölcseit teremjük, és az ilyenek ellen nincs törvény, tehát ítélet sem, (a Szellem gyümölcseit vastagon szedtem fenntebb). Ne érezzétek hát magatokat hamis biztonságban, rosszul tanítják ezt a Hit Gyülekezetében.

Köszönöm emberséges hangod, kérlek, ne személyed elleni támadásnak vedd írásomat, de ez a topic ilyesmi című, gondolom célja is ilyesmi, és hát mostanában kettőnk viszonyában éppen a Hit Gyüli (egy tagja) kezdte a provokációt, miért is mentem el a Hit Gyülitől, itt is az elmenteket provokálta a topicgazda, hát gondolom, illik kicsit kifejteni, hogy bizony itt bajok vannak, pl. én sem véletlenül mentem el, stb.
Mert, ha az a cél, hogy a HGy-ről minél több topic menjen, a teljes igazsághoz a mi véleményünk is hozzátartozik, pláne a provokatív topicban.
Ezt bizony állnotok kell.

CSerfa

Előzmény: cafon (29)
cafon Creative Commons License 2000.02.16 0 0 29
Tévecc!

Szép is lenne, ha a világ ítélete határozná meg az identitásunkat. 1Kor 2:15 Biza!
Ha az emberek a cselekedeteinket látva nem dicsőitik Istent, akkor mi vagyunk a rosszak?
És mi van, ha eszük ágába sincs Istent dicsőíteni, hanem elsőszámú céljuk, hogy eltapossanak? Akkor önvizsgálatot kellene tartani? Ne má! A gyömölcsökkel Istent dicsőitjük, és ez hatással lehet az emberekre. De elvakultság azt gondolni, hogy ez meg fog győzni mindenkit.

Nem igaz, hogy a HGYben a beszéd megy a cselekedetek helyett. Ez egy csalódott ember álláspontja.

Az, hogy a HGY hitgyakorlata Igei e vagy sem cseppet sem a te hatásköröd, de ha így lenne akkor nem szállna ránk az Isten Szelleme, aki mint tudjuk, az Igét keni fel. Nem toporog a HGY,
mindehhez elég az egyszázalékos felajánlásokat megnézni. Ott aktív keresők szavaznak pl, nem nagymamák. Most nehogy megint a pénzzel gyere, én a támogatotságról beszélek. Az 1 % szavazás. De a helyi gyülekezetek fejlődése vagy az evangélizációs alkalmak látogatottsága alapján szintén ezt mondthatom. Te egy csalódott ember vagy. Nem igaz, hogy nőtt volna a fluktuáció, csak fantáziálsz hátha elhiszik, de nem hiszik. (csak a Spender mega TT háhá)

Üdv!

Előzmény: CSerfa (26)
bubis Creative Commons License 2000.02.16 0 0 28
Szioka!

A Rick Joyner könyvben gonosz szellemek hánytak, a bubis
hozzászólásban pedig így akár úgy is értelmezhetném, hogy a gonosz szellemeket azonosítja az autonóm gyülekezetbe járókkal, de főleg a vezetőkkel.

Hat az szep kis belemagyarazas lenne, es plane elterelo hadmuvelet. Amikor az okadas kepet hasznaltam nem ertetted felre fizikalis ertelmezest adva, szerintem elsore is ertetted, de mar ki is fejtettem, hogy mire gondoltam. Egyebkent meg szerintem az a bolcsesseg nem felulrol jott (aki olvassa, erti), tehet nem tartom elkepzelhetetlennek, hogy ott volt az a demon, sot. Bizonyara egy exhitesnek nem kell sokat magyaraznom, hogy demonok es mas gonosz szellemek egyutt tudnak mukodni az emberrel es viszont.

Mostmar vegre minden vilagos, johetnek a valaszok.

Udv.
Andras

Előzmény: Valentine (23)
Yenoh Creative Commons License 2000.02.16 0 0 27
Csak az a szőlő lenne egy kicsit édesebb.
Előzmény: CSerfa (26)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!