The COVID-19 epidemic has complicated developments in many countries such as the US, India, Brazil and has spread on a large scale, with some cases of cocoa being infected in many countries, especially in Europe. Worrying disease developments have re-emerged in some parts of the world. paper io 2
Épp a garázsban tárolt JG-ot eszegetem. Még eléggé élvezhető a héja még nem ráncos, de már zsíros tapintású. Állaga kb fél úton lehet még nem kimondottan kásás van nedvesség tartalma. Érdekes hogy az íze a tárolás előrehaladtával egyre jobban fordul át a Golden felé.
Ez 21 lépcső mély teljesen a föld alatt, de a hőmérsékletet még nem mértem. De gondolom sok függ a páratartalomtól, meg hát ugye, hogy mikor is szedjük le. Nekem csak ez az 1 fám van, atöbbi, majd ha terem, úgyhogy majd várom a jó tanácsokat.
Én idén a Jonagoldot Okt. közepén szedtem le. Az idei kísérletem, hogy hol áll el jobban. Garázs, féltető alatt, kint a fűtetlen pince épületben, valamint magában a pincében. Eddig a garázsba tároltuk, még márciusban, esetleg áprilisban is volt alma de már elég ráncos-kásás állagú.
A végén inkább a rigók ették. Most én a féltető alól pusztítom, tulajdonképpen a pince vagy a pinceépület érdekel igazán, ugyanis ha a telken elekzdenek teremni a fák akkor azokat ott akarom betárolni.
Ha már "Almaszüret" a topik címe, érdemes lenne itt az almafajták szüretével kapcsolatos tudnivalókat megbeszélni. Például, hogy a különböző télialma fjtáknak mikor van az optimális szüreti ideje. Én úgy tudom, hogy jócskán eltérnek egymástól.
Szeretnénk almaszüretre menni az óvodás csoportjainkkal, Budapetröl, de sajnos a környéken nem találtam semmit. Lehet, hogy nem jó helyen keresgéltem, de eddig nem jött össze a dolog. Ha lehet, ne legyen messze Budapesttöl, (max 60 km), és ha lehet fogadjanak óvodás csoportokat. (sajnos több olyan van, ahol nem fogadják öket).