Keresés

Részletes keresés

se anyuka se nagymami Creative Commons License 2023.01.17 -1 1 145

Csak fiataloknak...:-)

a srac szlovak vagy cseh

Michal Kadlec:

"Hi, I'm using natural stones as well as synthetic ones. The natural are Rozsutec 6 - 8000 gritt, natural marble more than 8000 gritt, than some taidea synthetic stones 2000/5000 grit. Usually sharpen knives to the 30 degree angle. Only better knives can be sharpened to this point of sharpness."

Az en keseim 8-18 fokosak, 30 fokos nincs...

https://www.youtube.com/watch?v=qMrGpP850Fw

Előzmény: Bölcs Árnyék (142)
se anyuka se nagymami Creative Commons License 2023.01.17 -1 0 144

Oh, bocs

lemaradt, hogy vak sotetben....

Előzmény: se anyuka se nagymami (143)
se anyuka se nagymami Creative Commons License 2023.01.17 -1 0 143

Nalunk a profik tisztelik egymast,

ezt ejszaka siri-csendben "csinalom"

hallgatom a kes-nyelvet (Takeda)

( a srac papirt szeletel, nekem nem sikerult, 

mert mas kes kell...)

https://www.youtube.com/watch?v=ljnrRvltGkI

Előzmény: Bölcs Árnyék (142)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.01.17 -1 0 142

felhoztam a súlyesztőből e többre érdemes topicot

 

 

https://videa.hu/videok/tudomany-technika/ot-ujjas-kestrukk-robottal-alien-bishop-kes-sCJycw1oedXXPBDL     0.45 perces

Öt ujjas késtrükk robottal -> hát épen nem dobálja a kést, de akkor is brrr ...

 

 

 

81+ éven felülieknek nem ajánlott 

autodidakta diplomás Creative Commons License 2010.11.08 0 0 141

no nézd csak, igazadm lett 

http://index.hu/tech/hardver/2010/11/07/agyal_a_robot/

 

 

Előzmény: Törölt nick (-)
gacsat Creative Commons License 2008.11.02 0 0 140
1.nem
2. igen/nem
3.nem.
Előzmény: Törölt nick (-)
flugi Creative Commons License 2008.01.13 0 0 139
kaptam egy meghívást, és elolvastam a topik elejét odáig, hogy endi2 nem hajlandó válaszolni a kérdésre. Ezzel világossá vált, hogy a topik a híres 42-es sztori allegóriája akar lenni.

Ha már leírták, akkor bocs. SPOILER, bár ki ne olvasta volna a Galaxis útikalauzt.

Szóval az origi stopposoknak-sztori szerint a főfőszámítógép az élet értelmének (meg világmindenség meg minden, ugye) a 42-t adja meg, és az értetlenkedésre azt válaszolja, hogy jön majd egy sokkal erősebb számítógép, aminek ő nem méltó a cipőjét sem pucolni (erőteljes bibliai utalás egy scifiben, nekem nagyon tetszett), és ez a számítógép végül az emberiséget hordozó Föld bolygó, vagyis valószínűleg az emberi értelem.

A topik nem hagyományos fórumként kíván működni, hanem endi2 kinyilatkoztatása arról, hogy nincs az embernél okosabb gép, mert az már ember, és leírja ennek három (számomra érthetetlenül találomszerű) ismérvét. Attól most eltekintve, hogy nyilvánvalóan nem a jövőt jósolja endi2, hiszen technológiai nonszensz a topiknyitó, és ezzel foglalkozását nézve tisztában is van, ez a szokásos endi2 féle erkölcsi topiksorozatba jól illik, és élvezhető párhuzam. Csak az kérdéses, hogy a fórumtopik-e a megfelelő forma erre.
vpe5 Creative Commons License 2007.10.19 0 0 136
A lehúzó véleményekről egy közmondás jut eszembe:

"Senki sem rúg döglött kutyába"

nemde ?? :-)
vpe5 Creative Commons License 2007.10.03 0 0 135
pedig hankp az iskolapélda  szvsz
Előzmény: Nogan (134)
Nogan Creative Commons License 2007.09.13 0 0 134
Ennyi oktondiságot rég olvastam egy helyen. hankp és vpe5, javasolt irodalom: Carl Sagan: Korok és démonok (rendkívül tanulságos)
vpe5 Creative Commons License 2007.08.29 0 0 133
"Minden rendetlenség, még meg nem értett rend, a részleges rossz, általános jót jelent, s bármit mondjon is a gőgös értelem, minden jó ahogy van, ez alaptételem." (Alex Pope)
hankp Creative Commons License 2007.08.29 0 0 132
Üdv!
Igen ez így van,nincs akkora súlya,de a fizetésem 2× akkora lehet ha így dolgozom. :)

Látom kezded megérteni miről beszélek. Nem erőltetem rá senkire a felfogásom,csak szimplán a környezetem egy része kezdi magától felvenni.Látják hogy jól és sikeresen alkalmazható,ezért saját érdekükből rászoknak ők is.

Megérzésről túllépve beszélhetnénk arról hogy milyen hatása van egy "pozitív" csoportnak. Felhúzza az embert és minden gördülékenyebben működik,félszavakból megérti az ember a másikat,tudja mi a dolga.Gyakorlatilag verbális komunikáció alig van,idegen hallgató csak makogást hall. Elég szemébe nézni a csoporttársal és tudja az ember hogy mit csináljon. Nagyon hatékony csoport tud lenni az ilyen emberekből álló közeg.
ZR Creative Commons License 2007.08.29 0 0 131

Érdekesebbnek találnám, ha tűzszerészként alkalmaznád a két terület összeboronálását...egy hibás alaplap nem jelent komoly kockázati tényezőt ha rosszat súg a megérzés...:-)

 

 

Előzmény: hankp (130)
hankp Creative Commons License 2007.08.28 0 0 130
Üdv ZR!
Azt kell mondanom,hogy hatékonyabban lehet javítani megérzésekkel.
Adott egy komplex hiba(pl egy notebook alaplap),nem ad ki hibakódot és totálisan néma a gép.Lehet követni egy rutint,amivel végignézi az ember mi lehet a hibás alkatrész,csak ez sokáig tart.Teljesítménybéres munkával nem érdemes órákat tölteni egy készülékkel ez világos,és ilyenkor jön a megérzés hogy lekurtítsuk a munkaórákat.
Így dolgoztam és dolgozok mai napig.Természetesen kell hozzá szakmai felkészültség,de segítségbe vettem az "ezotériát" is. Nem véletlenül mondom hogy össze lehet boronálni a logikát és az ezotériát. Egy jó szakember sejti a hibát,töredék idő alatt javít vagy old meg problémákat.Nem vallja be,vagy nem is tudja,de ilyenkor a megérzései irányítják. Most pozitív példát hoztam fel,természetesen van rossz tipp is.
Nem 100%-os a tippmódszer,ráfoghatod a szerencsére is,stb. Jó szakembernél sokszor előfordul és kihasználja.Rossz "szakember" csak vaktába lövöldöz.
Hankp
ZR Creative Commons License 2007.08.28 0 0 129

Lehet ilyen következtetést levonni, ha kizárod a rengeteg ellenpéldát, mint pl. a remek megérzéseikre hagyatkozó brókerek milliárdos befektetési alapot tesznek tönkre, Steve Jobs mellényúlásai, etc...:-)

 

A racionalitás nem fog minden kérdésre válaszolni, viszont el kell fogadni, hogy nem is feladata, jár a maga útján, nem keresztezheti az ezotériáét, ezért hiába a logikai érvelés, esetleírások, etc. nem fogod tudni bizonyítani, mert személyes és mindig is az marad. A "jó megérzés" ismérveit nem fogod tudni elénk tárni, mert logikailag nem lehetséges.

 

Pusztán megérzéssel nem fogsz semmit nagy hatékonysággal megjavítani, ez a tevékenység sokkal hatékonyabb racionális eszközökkel, struktúrában...ezért felesleges az Endi-féle robotba lelket verni, hiszen ilyet az emberekben sem fogsz tudni kimutatni, sem tapasztalati, sem logikai úton...

Előzmény: hankp (127)
hankp Creative Commons License 2007.08.28 0 0 128
Röviden.

Negatív,sikertelen példákat azért nem írtam le,mert nem ezzel akartam nyomatékosítani a mondanivalómat.Ha akarod leírhatok több száz esetet is,mivel ezalatt a megélt negyed évszázad alatt többségében rossz saccolás volt. Jóval kevesebb a pozitív élmény mivel 4-5 éve kezdtem csak erre figyelni.

Racionális világ általam kitalált fogalom.Definícióm a következő: azt az életfelfogást ahol erősen dominál a pénz(akár ez a célja),nem fogadja el hogy az anyagi világon kívül is van élet,tárgyközpontú,tipikusan a maga köré gyűjtött dolgokkal méri mennyire sikeres,stb,és tetéződik azzal hogy a mai kúltúránk fogyasztáscentrikus,szereti a sablonos,lehetőleg előre kitalált érzelmeket,gondolkodást,életet.

Borzasztó volt látni az "agymosott" évfolyamtársaimat. Fogalmuk nem volt mit kezdjenek az életükkel,csak sodródtak,vagy szépen elkallódtak.

Hankp
hankp Creative Commons License 2007.08.28 0 0 127
Üdv mindenkinek!
Nem is vártam mást csak cáfolatot...
Történetem azért kiemelkedő a többi közül,mert más volt a sejtés is.Aznap mikor felkeltem már nyugtalanságot éreztem,más volt mint egy múló negatív érzés. Ismerem magamat annyira hogy tudjam mikor fals az érzés és mikor nem,ezért tudtam azt is hogy komoly baj is történhet. Hozzáteszem meg is történt volna ha nem elég jók a reflexei a havernak.Nem voltam bekötve és a hátsó ülés közepén ültem.Frontálisan ütközve egy macskakő,beton földfalnak ütközve 70km/h-val min kierpülök a szélvédőn és széttörtem volna a koponyámat szilánkosra.Azért volt ennyire erős a megérzés,mert halállal is végződhetett volna. Nehéz elmagyarázni olyan embernek egy megérzést aki nem érti miről beszélek. Írtátok hogy kiszűröm a pozitív példákat,tudok rengeteg esetet is mondani hogy nem jött be a saccométer. Sajátságos mintái vannak a "jó megérzésnek". Mivel minden egyén másként él,gondolkodik,cselekszik ezért az én mintámat tudom csak elmondani,hogy honnan tudom mikor jó egy megérzés.

Röviden így látom:
Hosszú évek után tanultam meg mi a tudatos énem vágyai,gondolatai és mi az ami nem ebből fakad.Lényeges különbség a kettő között,hogy a jó megérzés intuitív,nem köthető semmihez.Mondhatnám hogy bevillan,sokan első gondolatnak hívják és ha az ember nem ismeri magát elég jól, egy kósza gondolat marad csupán. Kicsit olyan erre vadászni,mint a nagy tömegben megérteni egyesek beszélgetését a nagy zajban. Attól más hogy az aktuálisan élt cselekménnyel vagy gondolattal valamiképpen összefügg.Nem mindig konkrét dologról van szó,lényegében egy tömör érzés.Lehet jó és rossz érzés is,ez azon múlik miről van szó. Pl esetleges baleset-->rossz érzés, munkalehetőség,sikeres terv/vizsga/találkozás---> jó érzés. Ezek az apró intuitív érzések gyak. iránytűk, segítenek választani vagy megoldani egy problémát amit nem látunk át az összetettsége miatt. Furcsa egy funkciója az emberi agynak,szerintem ez az őseinktől maradt ránk,mikor élet-halál múlt egy rossz ill. jó döntésen(jó vadászmező,milyen irányba vándoroljunk,stb),de nem tudták átlátni a rendszert és nem volt minta se hogyan reagáljanak.
Ezek után jönnek a "konkrét tudom hogy így lesz" prekogníciós esetek. Erre csak egy példám van,de ezt nem árulom el,mert személyes.
Példaként mondanám hogy nem kivételes adottság amit írok. Kell hozzá egyfajta tudati átalakulás,kicsit le kell vetkőzni a belénk vert életfelfogást,de erre mindenki képes. Pl barátnőm gyak. kinevetett mikor erről beszéltem neki.Neveltetéséből fakadóan az egészt humbukk-kuruzslásnak nézte.Pár év elteltével azonban megtanulta a velem töltött idő miatt az apró trüköket,egyszerűen jól használta a kis iránytűit. Nők nagy része eleve érzékenyebb is,más mintákkal és felfogással gondolkodnak. Nála csak a lelki stabilitás nincs mindig meg,ezért nem tudja mindig jól használni a képességét. Ebből azt a tanulságot vontam le,hogy ha egy végletekig elutasító embernél is működött,akkor bárkinél működhet.
Hozzáteszem hogy eleve tagadó álláspontal nem fog menni,kell egy minimális nyitottság,nem is kell tudatosnak lennie. Elég arra gondolni hogy a brókerek nagy része az elemzéseken kívül a megérzéseikre is hagyatkoznak.Valakiben nagyon jól fejlett érzék van,tudja mit csináljon,ilyenek a trendeket megalkotó személyek(Steve Jobs ,vagy a feltalálók pl: Google alapítói
Nem kell ehez vallásos áhítattal csüngeni egy szobor/kő elött. Számomra így is visszataszító a túlbuzgó és gyakran képmutató vallásosság. Ezért nem értek egyet azzal hogy miért ne lehetne egyesítve élni és használni a logikát és az ezoterikus nézeteket. Nem egyenletekről van szó,csak a saját magunkról. Megtehetjük hogy csak a racionális logika ad mindenre választ(vagy eleve nem is tud), vulkáni azért nem akarok lenni :) Viszont élő példaként tudom hogy kicsit összemosva is élhető az élet és egész jól.
Mára ennyit...

Hankp


vpe5 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 126
amikor nem történik semmi az azért van mert a lelkiállapottal kapcsolatban nem teljesül valamilyen feltétel, ez az amit nem tudunk , hogy mi az pontosan aminek teljesülnie kell,, csak sejtések vannak , pl a pozitív hozzáállás , meg a nyugodt lelkiállapot,,, ezeket nehéz szavakba önteni ezért nehéz egy kivülállónak, (aki nem tapasztalt ilyesmit) megértenie
Előzmény: ZR (124)
ZR Creative Commons License 2007.08.27 0 0 125
Ha egy olyan koponyát is földre vittek még életében és rászámoltak, mint a logikailag-matematikailag kiválóan felkészült Descartes, akkor nem csoda, hogy napjaink gyengén-semennyire sem felkészült ezoterikusait laikusok is képesek cáfolni...ezért nem érdemes rájuk támaszkodni...
Előzmény: ZR (124)
ZR Creative Commons License 2007.08.27 0 0 124

Talán megemlíthetnél néhány olyan esetet is, amikor rossz érzésed volt, mégsem történt semmi...ja, hogy olyanról nem maradt emléked, mert nincs benne semmi szabályszerűtlen, semmi rendkívüli, ezért emlékképed sincs róla...Lelkiállapottól függetlenül statisztikailag nem igazolható összefüggés...ez van...

Másrészt a racionális világnézet (?) számára ez ugyanolyan értelmetlen kérdés, mint hogy melyik szín több: a kék vagy a zöld. Ezért nem is omolhat össze...az okoz összeomlást, ha a két területet valaki egyben szeretné kezelni...filozófiai példával élve, ilyen volt Descartes rendszere a mechanisztikus világkép és a hit összevasalását illetően, míg kortársa, Blaise Pascal elutasította az ilyen jellegű megközelítést. Descartest már életében megcáfolták, és maga is elismerte rendszere gyengeségét. Pascal nézeteivel ezt nem tudták megtenni...hogy mégis Descartes a közismert, az a jobb "sajtójának" köszönhető. De Pascal módszere a célravezetőbb...

 

A témaindító is belefutott ebbe a zsákutcába, kérdései is érvei elolvadtak a tisztán racionális "csapások" alatt, és ez veled is meg fog történni, mert nem fogod tudni egyben kezelni a kettőt...

Előzmény: hankp (123)
hankp Creative Commons License 2007.08.27 0 0 123
Üdv mindenkinek!
Mivel elveszet az egész HSz-em 2 dolgot írok le.

Elsőnek egy rövid történet:
Történtek napján rossz érzésem volt,tudtam hogy nagy baj fog történni.Nem tudtam mi és mikor,de azt igen hogy lesz valami. Azon az estén elindultunk egy komoly éjszakai szórakozóhelyre,útközben a rendkívül nyugodt barát gyorsulgatni kezdett az autójával.Meglepődtem hogy ezt csinálja,mert nyugis a srác. Aznap már sokadszorra mondtam neki,hogy valami baj lesz,de elég racionális emberként gyorsan túltette magát rajta.Mikor elértünk az ominózus helyszinre,utolsó pár másodpercel az ütközés elött félrekapta a kormány és szépen tönkretette a gyalogos korlát+futóművet. Főnyomó csövet cseréltek ki és nem temették be a közel 2m mély és egy autót is elnyelni képes gödröt.Tetézték a bajt azzal,hogy nem volt kikorlátozva a gödör és a sötétben csak egy kátyúnak látszott.Gyakorlatilag ezt a hatalmas munkagödröt kerültük ki,majdnem beleszágulottunk a lyukba,ami ha bekövetkezik rondán össze törjük magunkat.Haver csak rámnézett és azt mondta hogy ez a "nagy baj ami történni fog"? Bólogattam és megállapítottam hogy nagy mákunk volt,mert a gödörbe beleugratva 70-nel...
Ezek után kezdtem hinni a megérzéseimnek. Nem fikció és tanmese amit írtam,min 2 ember igazolhatja a valós történetet(3-an ültünk az autóban)+ a gyalogosok és az autó javításának számlája.

Igazat kell adnom vpe5 fórumtársnak mert az elveszett hsz-emben is azt fejtegettem hogy nagyon erősen befolyásoló tényező az ember lelki állapota. Halmozottan előjönnek a különös véletlenek,szerencsék,telefonok, ismerősök ha "pozitív életvitele" az embernek.Depresszióba hajló,magát sajnálató,folyton negatív embernek gyak 0 az ilyen élménye,mert nincs is.
Ezért nehéz keretek közé tisztán tudományos vizsgálatok kereszttüzébe rakni az alanyunkat/tesztet,mert nem reprodukálható 100%-ban pontosan az ember mentális állapota miatt a kísérlet.Én se tudok ilyen jó megérzést produkálni minden nap,mint ahogy írtam. Hullámzó a teljesítmény ezért nekem se sikerül minden 100%-ban,de elég jó aránnyal dolgozom :)
Parapszichológiával foglalkozók elég szépen leírták az említett effektusokat,nehéz elfogadni de létező dologról van szó.
Sokaknak a racionális logikus világképük omlik ilyenkor össze,nem is lepődök meg ha ennyire hevesen támadják az embert érte. Nálam a logika és az ezotéria békésen elférnek egymással.Mikor mire van szükségem,és azt használom.
Tisztán homogén hozzáállás zsákutca,el kell bizony fogadni hogy az emberi "alkotó képzelet" működik,de vele párhuzamosan a "logikus világ" is összhangban van vele.

Hankp
hankp Creative Commons License 2007.08.27 0 0 122
Idegesít ez a fórum motor,kb 10 perce kihajította az egész HSZ-emet.
Leírom újra,mert írtam pár érdekes dolgt.
Hankp
vpe5 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 121
érdekes , mindig örülök az ilyen fölhergelődött embereknek, és örülök hogy itt a fórumon le tudod vezetni a munkahelyen ,esetleg a magánéletben fölgyülemlett feszültséget, erre is jó a fórum,

ezek szerint az ötlet és megfigyelés eredeti, akárcsak 500 éve a "Föld gömbölyű" téma,

általában azokat szokták élesen bírálni és támadni akik a megszokottól egy kicsit eltérően látnak dolgokat és a régi magyarázatokat +próbálják lecserélni kevésbé ellentmondásos elméletekkel,

a tételhúzással kapcsolatban:

Az az ember aki pont nem azt húzta amit megtanult azért húzta mert arra gondolt hogy pl:" jaj csak ne a 15 ös tételt húzzam" , hát persze hogy azt húzza, mert az a lehetőség fog bejönni amire gondolunk függetlenül attól hogy pozitív vagy negatív szemszögből gondolunk rá. erről van egy történetem, elég tanulságos.
Előzmény: RIPityom (119)
vpe5 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 120
érdekesek a tapasztalataid,

én is hasonlókkal találkozom,(én is mérnökös területen vagyok egyenlőre diploma előtt)

Nemtudom megfigyelted e csak akkor műxik ez az "akarom és bejön" dolog ha nyugodt lelkiálllapotban vagy, ha a belső egyensúly/belső béke, nincs meg akkor nem műkxik

kicsit OFF

Látom az elektromos kapcsolásokkal baráti a viszonyod, esetleg nézz be ide:


szélerőmű topic


ha esetleg érdekesnek találod a dolgot , jól jönne néhány tanács ,tapasztalat megosztása , főleg nekem lenne kérdésem vezérléssel, vezérlőáramkörökkel és kapcsolásokkal kapcsolatban
üdv
Előzmény: hankp (117)
RIPityom Creative Commons License 2007.08.27 0 0 119

 

bocsánat, csak lényeget nyelte be a fórum-motor:

 

 

Továbbiakban, h'érdemi beszélgetés zajlódjék, élesen illő szétválasztani az egyéni, szubjektív élmények sorozatát a laboratóriumi körülményektől.

 

Amit világképed szeret(ne),

könnyedén igazolja szelektív, befolyásolt emlékeid;

akár egy hírhedt szoknyapecér, aki csak sikeres hódításaira emlékszik, beégéseit, ilyen-olyan hibaszázalékát pedig könnyedén elfelejti.

 

Uakkor,

a laboratóriumban jól ellenőrzött, dokumentált (lásd még: kisérleti napló!), kontroll csoport, több százas, ezres, reprodukálható és szignifáns eredményekre épülő munkával lehet valaminek a létezését bizonyítani, vagy elvetni.

 

Az tehát,

amit te a saját életedből példák sorának kiragadsz, indiferens.

Nem reprodukálható, nem ismételhető, szinte minden esetben más-és-más, ergo, a te szorongó pszichéd befolyásolt állapotban emlékszik eseményekre, pontatlanul és elfogultan.

 

Nem vonom kétségbe amit mondasz.

Lehetséges, sőt talán igaz is, majd minden esetben.

Még abba is hajlandó lennék belemászni, talán létezik vmiféle 'megérzésed' -

de irány egy laboratórium, kamerák, naplók, 1.000-es mintavétel, előtte, anélkül, h'az eredményeket ismernéd, letesztelt vizsgált darabok, aztán javíts, saccolj... s nézzük, vessük ezt össze mások, a kontrolcsoport eredményeivel.

Végeztek hasonló, részletes kisérletet csillagjeggyekkel - az eredmény lesújtó volt.

 

Szummázva tehát,

amit te személyes élményekként élsz meg, s erősít, vagy gyengít általálad igaznak vélt dolgokat, semmit nem ér (mert a megfigyelő szubjektív), ergo, irány olyan laboratórium, ahol te nem tudsz semmit, de még a kisérletvezető arcát sem láthatod.

Előzmény: RIPityom (118)
RIPityom Creative Commons License 2007.08.27 0 0 118

 

hankp, rögzítsük:

 

az ember, szorongó pszichével rendelkező élőlény. Szorongásának tárgya legfőképp az ismeretlentől való félelem. (vö.: előember ősünk ezért találta ki magának a tűz, a villámlás, a mennydörgés istenét... h'aztán a vallás evolúciójában megjelenhessen az egyistenhit, hiszen a vallásnak is van 'fejlődése')

 

a szorongás, mint érzés kivállóan oldható fel, ha a tárgyát képező dologról információt nyerünk, ill. olyan gondolatokkal próbáljuk enyhíteni, h'majd 'tanulunk' belőle;

mindkét eset hatékony - kivéve, amikor fantáziánkkal próbáljuk kipótolni az ismeretlent, mert ekkor szubjektív csacskaságokat kreálunk, melyról aztán (persze, naná!) kiderül, fjasság.

 

S ebben az esetben lép be az effekt, melyet nevezzünk:

 

AHOGY EZT MÓRICZKA ELKÉPZELI.

 

 

"...legendásan mákosan húztam tételeket..."

 

naés? minden évfolyamban akad pozitív kivétel. és akad,

akik legendásan szarul. szélső értékek mindig vannak.

akik mindbe rosszul húztak bele, milyen ezoterikus világképet kreáljan?

 

"...tudom mindenféle gondolkodás nélkül hogy végzetes vagy javitható e a hiba..."

 

naés?

én meg felébredek telefonom ébresztőórája előtt, mielőtt csörög.

neked komoly szakmai tudásod van, én meg hallom a kis jellemző zajt, ami megelőzi az ébresztő hangja.

 

 

"Elhívnak egy hiba miatt... Kilépek az ajtón, már egyből rossz..."

 

Már megbocsáss, számomra ez inkább a kontárság :)

Nem javitottad meg, nem lehetséges?

(gondolom, nem voltál kellően alapos)

 

"...leoltani..."

 

Ez vmi olyasmit jelent, mint ahogy apám oltja a gyümölcsfáit?

 

"...mert a logikától és az 'anyagi' világtól ennyire elrugaszkodott téma."

 

Ébresztő,

mindenhol logika és racionalitás van. Ahol pedig nem, ott még tanulunk.

De a szorongásaink ne hamisitsák már meg a világgal való kapcsolatunkat. Mert akkor a növények aminosav sorrendű fehérjéket aggatnak, csak mert AKARNAK.

 

OMG!

 

RiP

hankp Creative Commons License 2007.08.27 0 0 117
Üdv!
Lehet hogy baromság amit ír vp5,de ilyen hangnemben szerintem nem kell leoltani az emberkét. Egészben az a legrosszabb hogy te attól reagálsz ennyire erősen a témára mert a logikától és és az "anyagi" világtól ennyire elrugaszkodott téma. Másként képzeli el a világát, legyen ez az ő szabad akarata mit és hogyan vél.

Munkám kifejezetten mérnöki,egy kapcsolóüzemű tápba nem fér bele az ezotéria,de...
Minden tapasztalatom az életem során azt bizonyítja, hogy igen is van valami értelme. Sokan emlegetik a teremtő képzeletet,jómagam sokszor tudatosan is kihasználam ezt.
Pl: 0 tanulással(órákra se jártam be) levizsgáztam úgy egy tantárgyból hogy meglett 3-om.Csak annyit tettem hogy eldönöttem hogy sikerülni fog!
Legendásan mákosan húztam a tételeket,mert eldöntöttem hogy könnyű és általam jól megtanult tételeket húzom!
1 hónapja húzódó elektromos hibára jöttem rá úgy,hogy előző este eldöntöttem hogy rá fogok jönni mi a baj.
Multis cégnél,tömegtermelésben gyártott készülkékeknél rendszeresen "javítottam" úgy hogy "megkértem rá" hogy átmenjen a hardware-es teszteken(próbapadon bemérték és kiértékelték a készüléket).Más keze alatt soha nem ment át...
Elektromos készülékeket ha építek,vagy javítok és valami hibát csinálok és elnémul a kütyü, tudom mindenféle gondolkodás nélkül hogy végzetes vagy javítható e a hiba. Egészen az egyszerű áramkörtől a PC-s alaplapig. Csak egyszerűen tudom hogy javítható-e vagy nem. 90%-ban bejön a tipp,de lottózni nem tudok,bár a barátnőm rendszeresen igénybe veszi a saccométeremet.
Elhívnak egy hiba miatt hogy csináljam meg, és elöttem minden renben működik.Kilépek az ajtón már egyből rossz...

Racionális és logikus gondolkodással ez piszkosul sok mákot jelent,de én már rég túlléptem a statisztikai határt. Ezek után el kell ismernem hogy részben valós dolgokról van szó,nehéz ezt megemészteni,de ez van...

Hankp

RIPityom Creative Commons License 2007.08.26 0 0 116

 

vépée-5

 

hát elmondom neked, ostobaságod példanélkülien egyedülálló.

sőt, egyenesen elképesztő. vagyis olyan szinten maszatolsz, h'az már kevés híján dicséretet érdemel(ne)...

 

"evolúció.. ,, de ennél bővebben ? , részletesebben ?? MI az ami létrehozta azt a gént ami ezt a fehérjét szintetizálja ,kódolja..."

 

biológiaórán édesvíz baromságokat olvastál, gyerek?

 

a genetikai örökítőanyag változásai,

-mutagén hatások, kromoszóma és génmutáció, spontán és indukált, lásd még: google.hu-

melyek az életképességet pozitív, v. negatív irányba befolyásolják, apránként és lépésenként alakították ki azokat változásokat, melyek segítségével kialakul(t) a jelenleg ismert gyermekláncfű, példának okáért.

 

ergo,

 

"...aminosavsorrendű fehérjét és azt a magra rakom, hogy a szél terjessze. mert azt AKAROM, hogy sok olyan növény legyen mint amilyen én vagyok..."

a legnagyobb fjasság, amit az elmúlt pár évben olvastam.

 

 

 

szóval,

azért jók ezek a spirituális, meg ezoterikus, meg emeletes sík-baromság megközelítések, mert addig sem kell olvasni, meg tanulni, elég kellően érzékenyen ábrándozni, meg fantáziálni és ábrándozni.

véletlen se olvasd el mondjuk a már említett Csányi Vilmostól mondjuk a Humánetológiát. még a végén sírvafakadnál...

 

s végül,

h'csak fakultatíve, ha egy hermetikusan lezárt szobát kívűlről állandó hőmérsékletű folyadékkal tartunk azonos hőmérsékleten s mindig ugyanazzal a dobókockával egy rugós-mini katapultal hajítunk el, de a dobokockatartóba, melybe a kocka passzentosan stimmel*, s mindig uabba az É-D irányba helyezünk, hányszor lesz ugyanaz a dobási eredmény?

 

RiP

 

*robotkar vezérléssel, természetesen

 

 

vpe5 Creative Commons License 2007.07.18 0 0 115
jaja

ha be lenne vezetve akkor több mindent +lehetne magyarázni, sztem
Előzmény: Beginner (114)
Beginner Creative Commons License 2007.07.18 0 0 114
A fizikában ismeretlen az információ fogalma. Próbálták ugyan entrópikusan közelíteni a témához (számítógép hatásfoka), de attól még nincs fizikailag ilyen mennyiség.

Az információt az ember találta ki - embertől elvonatkoztatva fizikai értelme nincs.

A fizikában a legnagyobb problémák mindig az emberi szubjektivitásból eredtek. Az emberek többsége képtelen elvonatkoztatni, hogy egy abszolút fizikában gondolkodjon. Ezt persze megnehezíti, hogy a megismerésünk információ-alapú...
Előzmény: vpe5 (110)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!