Keresés

Részletes keresés

logie Creative Commons License 2000.04.26 0 0 18
no mukszik a dolog, foleg icenak meg haverjainak koszonhetoen (sot csak nekik koszonhetoen ;). lenyeg hogy megy.. amibe biztos vagyok hogy 380038-on at nem jutottam volna el idaig soha, de helpdesk@matavnet.hu-n sem..
logie
Előzmény: Qqberci (17)
Qqberci Creative Commons License 2000.04.24 0 0 17
Bejottel a csobe, pajtas! Vegre egy Matav-os (vagy csak MatavNet-es? akkor targytalan a tobbi:

Hogy lehet megtudni a szorolapokon hirdetett Quante es ELMEG ISDN alkozpontok pontos szolgaltatasait es muszaki parametereit? Ne mondd a MatavPontot, meg a Petofi Sandor utcai bemutatotermet sem, mert ezen mar tul vagyok...

Előzmény: icecube (16)
icecube Creative Commons License 2000.04.24 0 0 16
ja pedig a hostmaster lenne a jo megoldás, de ezt itt most nem taglalnám

az aldomain ügyet nemtudom pontosan, hülyeséget irni meg nem akarok, de kérjél le faxon vagy egy matávpontból egy előfizetői szerződést, azon meg tudod jelölni hogy pontosan mire is van szükséged.
ha végképp nemmegy akkor mailelj nekem

ice

Előzmény: sz (12)
logie Creative Commons License 2000.04.24 0 0 15
a csoportos emailnek az a lenyege hogy minden @valami.hu-s levelet megkapsz, az hogy igy hirdetik, az eleg erdekes dolog ;)
Ez csak akkor all, ha van egy szervered (ahogy nalunk is) es kiosztja a leveleket a megfelelo usernek, de ehhez a matavnetnek mar _semmi_ koze
Előzmény: sz (14)
sz Creative Commons License 2000.04.24 0 0 14
azt nem is mondtam, hogy egy évre előre kipengettük a cuccos árát és néhány dolog miatt fel akartam bontani a szerződést, de azt mondták, hogy nem fizetik vissza a pénz egy kis töredékét sem. mindegy.

más:
imho eléggé megtévesztő, hogy a csoportos email-t úgy hirdetik, mintha végtelen sok, külön-külön jelszóval védhető postafiókot kapnál... a frászt. minden levelet megkapunk, aminek @valami.hu (sőt, @akarmi.akarmi2.akarmi3.valami.hu) a vége.

hm, érdekes

Előzmény: logie (13)
logie Creative Commons License 2000.04.24 0 0 13
nem azer mondom de nehez lesz szerintme. NAGYON nehez. pedig ezert fizeted a havidijat a domainert..
a hostmaster@matavnet.hu valami matavnetes /dev/nullnak tunik igy kivulallokent.. valamit nem tudnak/akarnak megvalaszolni, irjon a hostmasternek es ezzel le van tudva ;)

logie

Előzmény: sz (12)
sz Creative Commons License 2000.04.24 0 0 12
végre egy matávnetes, aki talán válaszolni is tud...

kértünk 1 domaint, tárhelyet, csoportos mailt. minden műxik rendesen, de megkérdeztem telefonon, hogy milyen módon kérhetünk egy aldomaint (www.mail.valami.hu). azt válaszolta a srác, hogy ezt hosszú lenne elmondani (nem rosszindulatú volt, csak ő a technikai részre gondolt), inkább írjak egy levelet az infora. írtam, azt válaszolták, hogy próbálkozzak a zöld számon. ismét azt a tanácsot kaptam, hogy írjak levelet, de a hostmaster@matavnet.hu címre. persze nem válaszoltak.

szóval:
Akarok egy aldomaint. Mi kell hozzá (papír, ilyen-olyan szám)? A megrendeléstől számított hány órán (napon, héten, hónapon...) belül fog élni?

előre is köszi.

confS

Előzmény: icecube (5)
logie Creative Commons License 2000.04.24 0 0 11
ugynezki uton a segitseg ice-nak koszonhetoen.. mindenestre helpdesken keresztul eleg kinos lett volna, sot lehet hogy lehetetlen :)
Előzmény: icecube (5)
Curtis Creative Commons License 2000.04.24 0 0 10
Sziasztok

A A MatávPont-tal kapcsolatban nekem is van egy bénító :) históriám:
Vidéken lakom (már jól kezdődik...). 1999 októberében beballagtam a MatávBoom-ba, hogy netezni szeretnék. Erre kitöltöttek egy olyan űrlapot, amely még abból az időből származott, amikor még a Matáv volt a NET szolgáltató!!!(1998!!!)(ŐK töltötték ki).
Ezt el is faxolták Pécsre!!! Hazaértem s egy óra múlva jött NEKEM a telefon Pécsről, hogy "elnézést, de ez egy '98-as lap, ilyen már nem létezik(...)" Köpni-nyelni nem tudtam. Mivel a modem már megvolt, felajánlották, hogy lefaxolják a jó lapot. Oké. Visszaküldtem
kb. du.4-kor és este 10-re már élt a kapcsolat. 3 napra rá jött a telefon a MatávBont-ból, hogy menjek vissza, rossz a papír. Felvilágosítottam őket, hogy nem volt szükség a segítségükre. Pécsett persze teljesen hülyének néztek...Hát ennyi :)

cszolee Creative Commons License 2000.04.24 0 0 9
Jaja, betelefonálsz az infóra, és küldünk egy megrendelőlapot faxon.

Ennyi.

Mellesleg ha minden igaz, a netquick mellé kaptál megrendelőlapot is.

Nnna, ahogy azt egy régebbi hozzászólásban írták: "lehet, hogy érti, de nincs joga hozzá".

Sajnos ez pontosan így van.

peace
zolee
matávnet

icecube Creative Commons License 2000.04.24 0 0 8
rayn

simán átmódosíthatta volna otthon csomagra,
ha ilyet mond a matávpontos hogy nem lehet, akkor hivassátok fel vele a zöld számot, vagy kapásból kezdjétek azzal hogy azon modosítotok.

ice

Előzmény: rayn (6)
rayn Creative Commons License 2000.04.24 0 0 7
Nem lehet normálisan módosítani a szerződéseket.
Meg egy budipapírt (még jó, hogy üreset) adnak, hogy arra írd a kívánságod (pl:előfiz. szerződést).
rayn Creative Commons License 2000.04.24 0 0 6
Egyik haverom nemrég vett Dialcom modemet, volt hozzá 2x20 óra net. Még nem járt le, bemegy a Matavpontba (vagy hová), hogy előfizessen az otthon csomagra. Erre szerencsétlennek nem jött össze, mert nem lehet lemondani, módosítani... vagy nem is tudom, mit blablázott a csaj neki. Ráadásul előre nyomtatott szerződéslapjuk sincs!!! Orrodalá nyomnak egy üres A4-es lapot oszt írjál valamit...
A másik aljas idiótaság, hogy írásban kell lemondani a szolgáltatást - ez persze minden(?) Internetszolgáltatónál így van. Aljas üzletpolitika. Inkább megcsinálom egy nagy cégnek a netet, és beállítok egy gépet, hogy itthonról netezhessek. :)))
icecube Creative Commons License 2000.04.24 0 0 5
logie

küldjél emailben némi adatot magadról (pl. userid, vagy a szerződésen lévő szám)+ ird le a problemadat.
jó lenne ha elküldenéd azt a mailt is amit a hostmasternek irtal.

üdv
ice
matavnet

Előzmény: logie (4)
logie Creative Commons License 2000.04.24 0 0 4
Szerintem az legnagyobb gond a matavnet supportnal, hogy nem ertenek hozza.. vagyis lehet hogy erti hogy mirol van szo, de nincs joga hozza hogy megcsinalja.. Aztan vagy eljut az operatorokhoz a problem vagy nem.. ha eljut addig millioegy huje matavos csomagon meg blablan megy at.. pl. ez a hostnev == kedvezmenyes dns elegge meglepo volt.. mikor elofizettem ra kkmeti matavponta webtarhelyet meg csoportos emailt akartak eladni melle..

log~

BélA Creative Commons License 2000.04.24 0 0 3
Hali!

Hat igen... Matav mindig is nagyon okos volt, persze a hozzaertesuk az elofizetok megfejesenel tul nem terjed. Szamlakat meg nagy szeretettel kuldozgetnek, mert az jo nekik. Ezzel nem csak te vagy igy. Nekem mondjuk csak egy 18ezres telefszamla volt a max (de az is igaz, hogy normalisan kb 10ezer szokott lenni)
Az akkomat is szepen elkurtak, ami vegulis nem olyan nagy gond, csak egy kicsit idegesito, hogy en nem azt akartam. OK, ebbol nincs anyagi karom, de akkor is, en nem azt akartam. Es a fo problema, hogy Mataveknal nem nagyon torodnek, hogy az elofizeto mit akar, ok csinaljak ugy, ahogy nekik jobban kezre all...
Azert kivancsi leszek a kovetkezo telefszamlara, hogy most a 4000fts izet hogy fogjak szamlazni :P

Na csa~

ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2000.04.24 0 0 2
Hali,
egy cseppet se lepődj meg, tényleg nem értenek hozzá. Eccer egy cégnél rendbe kellett rakni a hálózatot. Kiderült, hogy van lekötött domain-jük, meg tárhelyet is béreltek több mint egy éve, csak épp nem használták semmire havi 10+ÁFA-ért. Aztán amikor be akartam logolni, kiderült, hogy még semmit sem állítottak be. Üvöltöztem velük a telefonba, meg elküldtem néhány faxot, mire visszautaltak 160 rugót,és elnézést kértek.
1részt piszkáld őket szorgalmasan, másrészt hívd a 80-as számaikat mobilról, hogy nekik is pénzbe kerüljön hamáreccer tetük.

üdv Triznyák

PS Pesten sem érsz semmit a matávponttal, tök hüjjék

sotetkaRMa Creative Commons License 2000.04.24 0 0 1
Udv! :P

Ijjjj.. ezek ENNYIRE nem ertenek hozza? :))) Vagy csak meg akarjak keseriteni a "negybetus eleted"? (idezet, matavnet info munkatarstol.) Ez telleg hihetetlen, most akkor ha jol ertem kiszamlaznak neked valamit amit nem is akartal es meg csak szolni se tucc? Apam.. Infosok nemcsak bunkok tudnak lenni de butak is..
En a helyedbe remelem hogy felfigyel valami matavos erre a topikra.. Volt mar ilyesmire pelda, igen.. :P

Lenyeg ami lenyeg.. szurkolunk neked:P

sotetkaRMa crew

UI. szori emberek, ugrok a matavos temakra:P

masodnikk Creative Commons License 2000.04.23 0 0 0
az az egesz beszelgetesgyar egy szar nulla
logie Creative Commons License 2000.04.23 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

A MATÁVnet ismét okos dolgot művelt..
Körülbelül egy hónapja megrendeltem a MATÁVnettől egy korlátlan előfizut, egy fix ip címet, és egy hostnevet (a fix iphez, kedvezményes dns-nek hívják matávéknál).
A fix ip elkészítéséhez egy hónap kellett (ezt megértem), ez alatt az idő alatt nem élt a dns, ennekellenére kiszámlázták. A számlát természetesen visszaküldtem, hogy nemfizetek olyanért ami nemműködik. Ezek után feltűnően gyorsan beindult a fix ip, ám a dns továbbra sem élt, ami elég kellemetlen hiszen egy sima ip-vel reverse nélkül elég kellemetlen netezni...

Ezek után véltetlen megnéztem hogy hátha okos volt a MATÁVnet (amire gondoltam), és www.blah.matavnet.hu-nak jegyezte be a hostnevem. (a blah csak minta:). Bejött. A cím a MATÁVnet webszerverére mutat, amivel nem tudok semmit kezdeni, mivel nem kértem webhostingot, van webhelyem elég jó.. Természetesen hamarosan ismét jön a számla, rajta a kedv. dns-el hogy működik, közbe semmit nem tudok vele tenni, és en nem is ezt kértem. Beszéltem a híres MATÁVnet helpdeskel is, gyak. semmit nem tudtak intézni, talán a technikai supportos értette miről van szó, de még Ő sem igazán.. Annyit javasoltak hogy írjak a hostmaster@matavnet.hu-ra, amit két havonta olvasnak kb.. (legalábbis én már írtam rá egy két levelet egy-két hete, és meg nemjött rá válasz).

Tehát nem működik az, amit tényleg kértem, egy használhatatlan dolgot kaptam helyette, és meg rám is számlázzak, a telefonos support meg teljesen tehetetlen, vidéken pedig nem mehetek be matávpontba, mert ott végképp nem értenek hozzá (a Kecskeméti helyzetet ismerem..)

Logie

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!