Keresés

Részletes keresés

vjv1 Creative Commons License 2024.01.01 0 0 29

Buék.

:)

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.04 0 0 28

http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/gyasz-elhunyt-a-tatabanya-es-a-vasas-egykori-valogatott-kozeppalyasa-2505165

Elhunyt Halász István, a Tatabánya, a Vasas, a Nyíregyháza és a Dorog labdarúgócsapatának egykori középpályása.

Törölt nick Creative Commons License 2016.04.21 0 0 27
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.14 0 0 26

http://www.origo.hu/sport/20160414-meghalt-az-olimpiara-keszulo-magyar-biro.html

Életének 48. esztendejében váratlanul elhunyt Kaposvári Zsolt. A vívóbíró haláláról a nemzetközi szövetség tájékoztatta a magyar szövetséget.

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.22 0 0 25

http://faktor.hu/faktor-europa-bajnok-magyar-bokszolot-gazolt-el-a-vonat

 

Tragikus hirtelenséggel meghalt Csjef Sándor, a korábbi Európa-bajnok magyar bokszolót a Kiskun Intercity ütötte el.

Törölt nick Creative Commons License 2016.02.13 0 0 24
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.25 0 0 23
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.10 0 0 22

http://www.szekelyhon.ro/sport/jegkorong/elhunyt-kosa-endre

Kósa Endre kilencszer volt romániai bajnok a Csíkszeredai Sportklubbal, tagja volt a csapatnak, amely megnyerte a MOL Ligát is, ugyanakkor sokszoros román válogatott is volt.

A Csíkszeredai Sportklub hétfőn közleményben fejezte ki részvétét. „Példakép volt szorgalmával és odaadásával. Megbízhatósága minta volt. Kósa Endrére mindig lehetett számítani. Két evvel ezelőtt hagyott fel az aktív jégkorongozással, ami után hokis palánták nevelésébe kezdett. Az idei szezonban többek között ő volt a Csíkszeredai ISK U10-es és U12-es csapatának egyik edzője. Mindeközben, ha kellett, a felnőtt csapat is számíthatott rá. Az elmúlt idényben három, míg az idei szezonban egy találkozón lépett pályára a Sportklub színiben” – olvasható a dokumentumban.

Törölt nick Creative Commons License 2015.10.19 0 0 21

Gyász: halálra gázolták a Fradi volt labdarúgóját 2015.10.19 20:22 |

 

Tragikus hirtelenséggel, húszéves korában életét vesztette Dobos Dániel, a megye I-ben szereplő Beled fiatal labdarúgója. Dobos korábban a Ferencváros utánpótlásában nevelkedett, a halálhíréről a fővárosi klub is beszámolt.

http://www.samsungsport.hu/magyar-labdarugas/20151019/gyasz-halalra-gazoltak-a-fradi-volt-labdarugojat/

vaj_na Creative Commons License 2014.01.16 0 0 20

Meghalt a Diósgyőr 20 éves kapusa

Rakaczki Bence leukémiás volt, nagy jövő előtt állt, már 18 évesen bemutatkozott az élvonalban. Tovább »

forrás: sportgeza.hu

vaj_na Creative Commons License 2014.01.12 0 0 19

Béka bá', Török Gyula is elment.

vaj_na Creative Commons License 2013.12.30 0 0 18
A A
vaj_na Creative Commons License 2013.12.18 0 0 17

Gyászhír 2013. december 18. szerda, 12:40

Tragikus hírt kapott a Magyar Atlétikai Szövetség. Elhunyt Kun Zita, az Egri SSE 13 éves, többszörös korosztályos bajnok atlétája.

A kiemelkedő tehetségű, sokoldalú fiatal versenyző személyében a magyar atlétika egyik legnagyobb reménységét vesztette el.

A család mérhetetlen gyászában az atléta társadalom őszinte részvéttel osztozik.

MIÉRT???
Bevallom, csak lézengek. Gépiesen dolgozom, végzem a munkám, de alig tudok másra gondolni. Ezt nem lehet elhinni, felfogni, megérteni, elfogadni!

Amikor a kitűnő egri szakembert, Petrovai Józsefet visszahívtam telefonon, gondoltam megbeszéljük a közeljövő terveit.

Azután a döbbenet: Zita szénmonoxid mérgezéssel válságos állapotban kórházban van!

Imádkozás, reménykedés…

Nem tudtam tovább várni: „Mik a hírek, van javulás?”
„Még semmi változás” – jött a válasz. ”Azonnal hívlak, amint a CT vizsgálat eredménye megérkezik.

”Megérkezett… a rettenetes, sokkoló hír. Aztán még egy halovány remény a csodában… hiába.

A környezetemben élők tudják, hogy mennyire felvillanyozott, amikor először megláttam futni, ugrani.

Micsoda fantasztikus tehetség! És hozzá minden, ami kell: céltudatosság, intelligencia, csodálatos karakter és egy egészen kiváló pedagógus, edző. Értük érdemes dolgozni, mindenben megpróbálni segíteni őket.

Családom, a kollégáim sokszor hallották tőlem: a magyar atlétika egyik legcsodásabb gyöngyszeme, a világ atlétikájában is alig láttam hozzá hasonló tüneményt. Óriási jövő áll előtte, szinte bármit elérhet!

És most itt a torokszorító, lélekbe markoló valóság, a teljes értetlenség, a fájdalom, a zokogás , az űr.

Lehet, hogy túl szép volt mindez e földi világhoz, lehet, hogy a Jóisten is közelebbről akarta Őt maga mellett tudni?A véges nem értheti a Végtelent, ezért a felszakadó sikoly:

MIÉRT?????????????????????????????????

*****
Kun Zita személyében egy csodálatos tüneményt, egy elképesztő ígéretet, egy potenciális világklasszist, akár majdani olimpiai érmest veszítettünk el 13 éves korában.

Hogy a családja hogyan tudja ezt valaha feldolgozni, elképzelni sem tudom. A magyar atlétika az egyik legnagyobb reménységével lett mérhetetlenül szegényebb.

Kicsi Zita, kérlek, nyerjél meg sok versenyt legalább a Mennyekben!       Spiriev Attila

vaj_na Creative Commons License 2013.09.15 0 0 16

A Bajai Sport Facebook oldala vasárnap délután adta hírül, hogy gyászol a Bajai Judo Club. Zsellér Martin (17) és édesapja Zsellér Zoltán (43) autóbalesetben elhunyt. Mellettük Takács Emese is életét vesztette miután teniszezés közben rosszul lett.

 

Ketten meghaltak a balesetben Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság 2013. szeptember 14. 20:19 Két személy elhunyt és egy megsérült a szombaton este történt balesetben Kiskunhalas és Kiskunmajsa között.

A Kiskunhalas és Kiskunmajsa közötti 5402-es számú út 37-38-as kilométere között 2013. szeptember 14-én 18 óra 50 perckor közlekedési baleset történt.

Egy BMW típusú személygépkocsi haladt Kiskunhalas felé, amikor egy másik jármű előzésébe kezdett. Az előzést a jármű 43 éves bajai lakos férfi vezetője nem tudta befejezni, összeütközött a szemből szabályosan közlekedő Peugeot típusú személygépkocsival. Az ütközés következtében a BMW vezetője és 17 éves fiú utasa a helyszínen életét veszítette. A Peugeot 24 éves kiskunmajsai lakos férfi vezetője is megsérült, őt kórházba szállították.

A helyszínelés idejére az adott útszakaszt teljesen lezárták.

Linux fan Creative Commons License 2007.11.08 0 0 15
"- Mi az áldozatok között tüntetjük fel az önök 23 éves focistáját, Fehér Miklóst is"- mondta a Heti Válasznak adott interjújában Richard Pound. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség, a WADA elnöke sok minden másról is beszélt. Arról, hogy az ügynökség és a sportszövetségek hogyan űznek egymással macska-egér harcot, hiszen a tiltott szereket kifejlesztő laboratóriumok mintha mindig egy lépéssel az ellenőrök előtt járnának: ezzel együtt nagy eredmény, hogy ma már a hormon-, a vér és a géndoppingot is ki tudják szűrni. Beszélt arról, hogy a gazdag, profi ligák (golf, hoki, baseball, futball) hogyan űznek kettős játékot azzal, hogy csak az olimpiai versenyzők kötelesek a WADA vizsgálatainak alávetni magukat, beszélt az orvosok és az edzők felelősségéről, az áldozatokról, a tönkrement emberi életekről, illetve arról is, hogy a nagy gyógyszergyárak ellen szintén harcolnak, mert mindenki tudja: bizonyos gyógyszerek háromnegyedét doppingszernek használják."

Doppingjátszmák - második félidő
Linux fan Creative Commons License 2007.09.15 0 0 14
Hirtelen halál

"Négy szörnyű eset, s közülük három a pályán, a csapattársak, a világ szeme láttára. De sajnos ennél sokkal több szívhalálról tudunk: focistákról, evezősökről, futókról, kosarasokról, kézilabdázókról. Nevesekről és kevésbé ismertekről. Az olyanok tragédiájának híre, mint Bogdán Balázs, Bánka Kristóf, Boskó Péter, kevesekhez jut el. De még a válogatott labdarúgó Dárdai Pál öccsének halála is tabutéma kegyeleti okból - vagy mert nem látni az összefüggéseket.
...
Egy dán dokumentumfilm szerint két focistájuk, Rasmus Green (26) és Claus Henningsen (27) feltehetően a fájdalomcsillapítók miatt halt meg. Szívleállásuknak nem volt előzménye, s a boncolás sem állapított meg semmi rendelleneset. Annyit lehetett tudni, hogy kisebb sérüléseik elfedésére a mérkőzések előtt Ibuprofent és Diclofenacot (ismertebb nevén Voltarent) kaptak. A dán közszolgálati televízióban tavaly bemutatott Amikor a halál is játszik című film szakértői konkrétan e gyógyszerek mellékhatását feszegették. Szerintük a két fájdalomcsillapító bármelyike - nagy terhelés és stressz mellett - az arra hajlamosaknál szívelégtelenséget okozhat. Állításuk szerint Fehér Miklós és a norvég Kjartan Ellingsen (27) halála is összefüggésbe hozható e szerekkel. Sőt, szerintük összességében több mint negyven európai focista lelte halálát hasonló okból a közelmúltban."
Linux fan Creative Commons License 2007.09.12 0 0 13
"Két héten belül a második ecuadori labdarúgó veszítette életét futballmeccs közben. A 31 éves Manuel Aldaz vasárnap hunyt el és kedden már el is temették Totorasban - jelentette a spanyol hírügynökség."

Újabb ecuadori labdarúgó halt meg meccs közben
Antisystem Creative Commons License 2007.08.30 0 0 12

Az efedrin egy fenilalkilamin származék, akár az adrenalin, a fiziológiai hatása is ahhoz hasonlít, csak enyhébb és tartósabb. Különböző (elsősorban asztmás, allergiás) betegségekre igen sokan szedik gyógyszerkombinációk alkotórészeként.

(ismert szerek, mit a Calciphedrin, Mixtura pectoralis, stb)

Viszont szintén rokonságban van a metamfetaminnal is, sőt gyártási előanyagának tekinthető, ezért azután ma már simán nem kapható, csak orvosi vényre, pár éve még (amikor nem voltak ilyen aktívak a droglaborok:)) akár orrcseppként, akár köptetőként simán megvehette bárki a patikában.

 

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (10)
Kék skorpió Creative Commons License 2007.08.30 0 0 11

Tényleg veszélyes szer, de ha ésszel-szakszerűen szedi az ember, akkor nem lehet belőle baj. Sajnos, sok sportoló szedi úgy, hogy mellette alkoholt iszik, és ez már nagyon komoly problémákhoz vezethet. Még 2 üveg sör is sok a szedése mellett. A kávéval pedig főleg csínján kell bánni mellette.

 

Egyszer én is majdnem kinyírtam magam vele. Toltam az effedrint és mellé a koffein tablettát, majd meggondolatlanul megittam rá egy Dark Dog-ot. Azt hittem szétrobban a szívem. Mell edzésen még a lábam szárán is úgy folyt le a víz, hogy olyan voltam, mint aki bepisált.

 

A focistát nagyon sajnálom, nyugodjék békében.

 

HAJRÁ MTK!!!!

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.30 0 0 10
Amiről beszéltek azt effedrinnek hívják, és olyan minden 100. használójának a szíve megadja magát.
Linux fan Creative Commons License 2007.08.30 0 0 9
Nekem is úgy tűnik.
Csak laikus vagyok a témában, de nem tudok olyan hasonló esetről, ami mondjuk az '50-es években történt volna. Ezek mintha mostanában szaporodtak volna meg.
Előzmény: sonomilanista (7)
Linux fan Creative Commons License 2007.08.30 0 0 8
Azért az messze nem ugyanaz. Egy postás nem áll folyamatos orvosi kontroll alatt. Ezek a focisták meg igen.

Egy másik különbség: az ilyen hirtelen halálesetek civilben többnyire veleszületett rendellenességek miatt történnek. Két eset jut eszembe, ami mostanában volt, Kaszás Attila, meg egy kislány a Margitszigeten, aki összesett és meghalt, mindkettő veleszületett dolog volt.
A meghalt focistáknál meg jóformán azt se lehet tudni, hogy mibe halt bele. Talán szívroham, talán tüdőembólia, de ez is olyan homályos. Fehér Miklósnál még ennyit se mondtak.
Folyamatos orvosi ellenőrzés mellett szívrohamot kapni, nem kis dolog.
Előzmény: ági anyu (5)
sonomilanista Creative Commons License 2007.08.30 0 0 7
van egy érzésem: a túlterhelt játékosokat kokszolják és vezet a hirtelen halálukhoz...de lehet, hogy tévedek
vanni75 Creative Commons License 2007.08.30 0 0 6
Itt egy újabb eset:

Chaswe Nsofwa (22 October 1980 – 29 August 2007) was a Zambian football striker.

On the 29th of August 2007, he died from a sudden heart failure during a training match against a local youth team in Beer Sheva, Israel. His last club was Hapoel Be'er Sheva F.C. from the Israeli second division. He was part of the Zambian African Nations Cup team in 2002. He was part of the Zambia squad at the 1999 FIFA World Youth Cup in Nigeria.

Nsofwa died a day after the tragic death of Sevilla FC player Antonio Puerta (22).


:((( RIP

ági anyu Creative Commons License 2007.08.30 0 0 5
Érdekes volna látni egy olyan felmérést, hogy ebben a korosztályban hányan halnak meg ilyen tragikus hirtelenséggel. Lehet, hogy nem is kevesebben arányaiban, mint a focisták között. Csak az mondjuk nem hír, hogy egy fiatal postás infarktust kapott, miközben a harmadik emeletre mászott fel. Persze lehet, hogy nem így van, de jó lenne látni a számokat
Linux fan Creative Commons License 2007.08.29 0 0 4
Nem tudom, miért nem volt még ismert biciklishalál (kevéssé ismert attól még lehet). Talán mert kevesebben bicikliznek, mint amennyien fociznak, és eddig még megúszták.

Hogy ki a felelős, ahhoz először azt kéne tudni, hogy ezek a fiatalemberek pontosan miben haltak meg. Fehér Miklósról tudjuk? Én nem.
Előzmény: Takoca_ (3)
Takoca_ Creative Commons License 2007.08.29 0 0 3
"És mikor mondják azt a felelősök, hogy elég volt?"

kik a felelősök? és mit csináljanak?

lehet hogy tényleg a dopping.... de akkor pl a biciklisták miért nem halnak meg ?


egyébként tényleg tragikus, akár első osztály, akár az ötödik, akár sport közben akár nem
Előzmény: Linux fan (-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.29 0 0 2
Mondjuk ez a magyar NB I-ben azért nem történhet meg, mert a mi fiaink nem tudnak futni.
Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.29 0 0 1

Mit csodálkozol ezen ? Mindennapos hír, csak nem mindenki halálát fújják fel. Ha egy szomáliai bajnokság 5ödosztályában történne ugyanez, akkor nem is hallanánk róla.

 

Szétdoppingolják az agyukat, és meghalnak. Ennyi. Régen ez nem volt, mert nem csaltak, doppingoltak.

 

 

Előzmény: Linux fan (-)
RealCorpus Creative Commons License 2007.08.29 0 0 0
s0ha =(
Előzmény: Linux fan (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!