Keresés

Részletes keresés

tündérlala Creative Commons License 2000.05.08 0 0 73
Szerintem teljesen a használhatóságot szolgálja ez a rovatokra tördelés.

Az újságot sem ömlesztve kapom meg, hogy "egyenlő eséllyel kerüljön a szemem elé minden", hanem bizony rovatokra bontva (politika, gazdaság, sport, időjárás stb.).
Nem lehet minden a címlapon, és nem is kell.

Ehhez kapcsolódik az ötlet: Legyen egy "Címlap" vagy "Top100" elnevezésű fórum is, ahonnan az utolsó száz (vagy mondjuk 50 topicot) azonnal el lehet érni, amelyhez utoljára szóltak hozzá.
Akkor talán elégedettek lennének az ellenzők is.

tündérlala

Kilroy Creative Commons License 2000.05.08 0 0 72
Ez a Gödör nem hülye ötlet, persze finomítandó, meg azt is meg kellene válogatni, mi is kerülhet oda.
Btw ami a Tasztalon elsüllyedt, a Gödörbe kerülve máris nem lenne elsüllyedve... :-))
Előzmény: iceride (71)
iceride Creative Commons License 2000.05.06 0 0 71
Üdvözlet, Tasztaltársak!

Végigolvastam a topicot, és nem bírom ki, hogy bele ne pof... szóljak.

Azon, hogy a törzsasztal darabolása jó, vagy nem jó, azon lehet vitatkozni. A legszerencsésebb azonban mégiscsak az lenne, ha találnánk egy mindenki által elfogadható megoldást.

a) A Törzsasztal felosztása valóban növeli az áttekinthetőséget, és megszabadítja az Tasztalosokat attól, hogy olyan topicok között kelljen keresgélniük, amik általában kevés újdonságot hordoznak magukban, de a gyakori hozzászólások miatt az első 50-ben általában hangsúlyosan szerepeltek (Pl. Asszociáljunk).

b) Ugyanakkor a Törzsasztal ezzel sokat veszít abból a szempontból, hogy már NEM lesz olyan átfogó, színes és sokrétű, mint eddig volt. A Törzsasztalon már nem találok meg MINDENT.

Én a következőket javasolnám(az előttem szólók ötleteit is hasznosítva):

1) Az kérdéses topicok kerüljenek át a számukra megfelelő fórumra. (Ezzel nyilván eltűnnek a Törzsasztalról)

2) Létre lehet hozni egy olyan lehetőséget, ahol az olvasó megszerkesztheti, hogy mely fórumokat szeretné EGYSZERRE látni, és ezen fórumok topicjainak halmazából jelenne meg az utolsó 50-100 topic. Lehetne ez akár egy új fórum, modjuk Törzsasztal+ névvel.

3) Azok a topicok, amelybe egy meghatározott idő (mondjuk egy év) óta nem írt senki, átkerülhetnének egy új helyre, nevezhetnénk pl Gödör-nek. (szép nagy gödör lenne) :)

Azt, hogy ezeket hogyan lehet megvalósítani, én rábízom a hozzáértőkre.

Ha valakinek van még olyan ötlete, ami javíthat a helyzeten, szvsz írja le, ha mindenkinek jó, úgyis megvalósítják.

(Bocs a szómenésért)

Iceride

Kilroy Creative Commons License 2000.05.06 0 0 70
Hm, hát jópár topic mehetne a T.szerk!-be... :-)
Előzmény: magyar tarka nagy barom (67)
gecko Creative Commons License 2000.05.06 0 0 69
ugrottak 30 utan 70-re asszem de Opi jobban tudja :))

ize
devil inside

anno kb 6-7 honapja jottem fel ide es neztem a taszatlat hopp egy NNN-s topic hopp egy 2000 topic

ugyanakkor a 2000 nem neztem volna meg soha ha nem a tasztalon lett volna .(((((((

szvsz nem lett volna szabad iylet csinalni :((

Előzmény: Havária (50)
Havária Creative Commons License 2000.05.05 0 0 68
:))) Szvsz a sör flag legyen inkább on... a magam részéről hamarost :)))))

Azt hiszem az ilyen internetes közösségeknek a legfontosabb az általános és a helyi netikett betartása és betartatása. A többi nem igazán lényeges... De nem erről kezdtünk el beszélgetni... Nyiss róla topicot! Szvsz a törzsasztalba való. :)))))

Hav

Előzmény: magyar tarka nagy barom (67)
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2000.05.05 0 0 67
Tudjátok mire jöttem rá?
Ez a topic is a T.szerk!-be való! :-DDD

Havária
Amit írsz abban igazságok vagynak, de Az információs társadalom =/= a számítógépesített népképviseleti demokráciával. De mán megint off topic és off sör vagyok. Valamelyiken változtatnom kellene...

Kilroy Creative Commons License 2000.05.05 0 0 66
Pedig ha feljesztő lennél, akkor... :-)))

Kilroy

PS. Oké, értem. Remélem, ez befér az új verzióba.

Előzmény: Havária (65)
Havária Creative Commons License 2000.05.05 0 0 65
Kilroy, hogy mi valósítható meg azt majd a fejlesztők eldöntik. Én nem vagyok fejlesztő. :(((

Hav

Előzmény: Kilroy (64)
Kilroy Creative Commons License 2000.05.05 0 0 64
Hav, akkor rögtön egy kényes kérdés: az opcionálisan választható automatikus frissítés megvalósítható? Mert én (de SZVSZ nem csak én) tudnám értékelni.

Kilroy

Előzmény: Havária (63)
Havária Creative Commons License 2000.05.05 0 0 63
Mint azt gondolom, sokan tudjátok, keki már fejleszti az törzsasztal új verzióját. Ő is és mi is figyelemmel kísérjük az ilyen építő jellegű javaslatokat és megpróbáljuk majd a következő verzióban a használhatóakat megjelnítetni. Tehát nagyon köszönünk minden olyan gondolatot, amely valamilyen előremutatót tartalmaz. Természetesen már eddig is sok hasonló és kevésbé hasonló ötlet íródott le számtalan topicban. Törekszünk arra, hogy hatékonyabbra és legkényelmesebbra alakítsuk az új verziót a Ti igényeiteket is legmesszebbmenőkig figyelembe véve.

Havária

Előzmény: Devil Inside (60)
Kilroy Creative Commons License 2000.05.05 0 0 62
Igen, ha már valamit tenni kell, a legjobb mindenképpen az, hogy a topicgizda határozza el, hová sorolja a topicját. Legfeljebb a moderátorok nem értenek egyet vele, de optimális esetben azért csak be tudom sorolni a topicomat. Ha meg nem, akkor marad a Tasztalon. Szal ezt így részemről elég korrekt megoldásnak tartom.

Kilroy

Előzmény: Devil Inside (60)
Kilroy Creative Commons License 2000.05.05 0 0 61
Mellesleg azért sem hiszem, hogy a széttagolás negatív a Tasztalra nézve, mert valszeg leginkább itt nyílnak új topicok, ill. a legtöbb új topic a Tasztalon nyílik. Ergo ahogy eddig is valszeg a Tasztal volt az egyik legnagyobb méretű fórum (ha nem _a_ legnagyobb), alighanem ezután is az lesz, tehát a "fajsúlya" megmarad, azaz szerintem nem fog kevésbé látogatott lenni. Elnézést a magyartalanságért. Szal szerintem nem kéne ennyire félteni.

Kilroy

Devil Inside Creative Commons License 2000.05.05 0 0 60
Havária:
Az adott problémára - tematikai információ felvitele - esetleg a következő megoldást látom:

a. A jelenlegi felosztás szerint a tasztalon kívüli topicok ilyen mezőjét programból asszem elég egyszerű feltölteni, a tasztalosok maradnak így.

b. Minden új topic nyitásakor a topic-gazdának kötelezően ki kell töltenie ezt a mezőt, praktikusan valahogy így:


A témaválasztékba gondolom a moderátorok szólhatnának bele.

c. A topicgazda - csak ő - a régebben nyitott topicjaiban megadhatná ugyanúgy, hogy tematikailag hol szeretné látni a dolgot. Ahol nincs téma megadva, csak a tasztalon látható továbbra is.

Ezzel szép lassan át lehet álni névtelen által preferált - minden legyen a tasztalon, meg nem is - változatra. Mivel nem ismerem az adatbázis-kezelőt, így nem tudom mekkora munka új mezőt felvenni a topic-információkhoz, és aszerint beindexelni.

bakibebi Creative Commons License 2000.05.05 0 0 59
Sziasztok,

En is teljesen egyet ertek a topicindito gondolataval, mint itt sokan masok.
Ha jol emlexem Nevtelen irta egy kicsit lejjjjjjebb, hogy arra kell leginkabb vigyazni, hogy ne legyen tulsagosan darabolodjon fel a torzsasztal. Mert akkor attekinthetetlen lesz. (Es ilyen alapon meg ezer darabra lehetne szakitani...)

S ha mar lud legyen kover. Bevallom nekem egyeb atalakitasok sem teccenek, csak hogy egyet emlitsek : annak idejen nagyon jo otlet volt, hogy rogton az INDEX nyitooldalan ott voltak a konyvtar uj konyvei ! Ez megszunt :(
Es pl teljesen feleslegesnek tartom ezt a budapesti allokepet vagy mi a francot.
De gondolkodhatok meg rajta es akkor szepen lassan felsorolom, hogy miert volt jobb a regi INDEX, es miert volt kar hozzanyulni ,)
Hat igen Nyiro elment, es jott helyette pl Uj Peter.

bakibebi

BahnScorper Creative Commons License 2000.05.05 0 0 58
Ba'eg én meg most látok egy ilyet a Tasztalon, hogy verssorok-rejtvény-játék vagy mi...
Kilroy Creative Commons License 2000.05.05 0 0 57
Én egyszerűen a következőt látom: a Tasztalon qrva sok topic van, eközött vmit megtalálni vajmi nehéz, kivéve persze mindazt, amit a Kedvencekbe tartok. Ergo bizonyos széttagolás igenis átláthatóbbá teszi a Tasztalt. Ha valaki gyakran olvas egy-egy topikot, azt valszeg berakja a Kedvencekbe, ahol mindenképpen meg is fogja találni. Persze azt meg kell gondolni, hogy mit tegyen az embör a Kedvencekbe, nekem is ki kéne dobni onnan egypár topikot, mivel régen nem élnek.
Ja, ezt egyébként valahogy szabályozni kéne, hogy meddig érdemes egy topiknak megmaradnia. Valszeg sokan nem értenek egyet azzal, hogy topikot törölni, de szerintem n+1 elsüllyedt, nem látogatott topik van, ami csak növeli a káoszt, ezzel szemben törölhető. Na de nem szítom tovább az indulatokat :-))

Kilroy

Havária Creative Commons License 2000.05.05 0 0 56
Köszi. :)) Igyekszünk átpakolni ami odavaló.

Hav

Előzmény: magyar tarka nagy barom (55)
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2000.05.05 0 0 55
S a többi néma csend...

Metemorfózis baromből léggyé lényegülök át, és beköpöm, hogy a Kultúrából és a Hobbiból is bőven vannak topic-ok az asztalon...

Havária Creative Commons License 2000.05.05 0 0 54
Szándékosan. :))) De akkor most megpróbálom. A diktatórikus ellentétje legyen mondjuk a demokratikus. Az igazi demokráciában nem csak a döntéseket, hanem a kérdéseket is a választott képviselők teszik fel. Értsd: a lehetséges megoldásokat is a közösségnek kell kitalálnia majd döntenie, hogymelyiket alkalmazza. Ehhez javaslatevők kellenek és döntéshozók. Ezeket választani kellene. Pártok kellenek, fórum kell a hol megbeszélhetik a képviselők a dolgaikat. Szal politika kicsiben, de pontosan ugyan olyan szövevényes szabályrendszerrel, intrikákkal és feszültségekkel... kell ez ide? És akkor ez egy egész másik beszélgetés már, ami a neten létrejövő közösségekről és azok belső szabályairól szól.... nemhogy külön topic, de külön fórum kellene róla... :))))

Ez itt egy szerver amin egy index.hu rt. nevezetű cég egy szolgáltatást nyújt. A tárterületet ő adja hozzá, a szoftware-t ő fejleszti. Véleményem szerint a tasztalon író emberek nagyon sok jogát nemcsakhogy tiszteletben tartja, de még védi is. Mindezt azért teszi mert természetes érdeke, hogy a szolgáltatását használják. A szolgáltatás fejlesztése is ennek az érdeknek a mentén történik. Véleményem szerint ez az alaphelyzet. A közösség belső szabályait ezeken a kereteken belül kellene a közösségnek kialakítania, és nem a keret megváltoztatásán munkálkodnia.

Szerintem.

Havária

Előzmény: magyar tarka nagy barom (52)
Havária Creative Commons License 2000.05.05 0 0 53
Miért csak azokat? Mi számít pörgésnek? Milyen módon döntsenek a fórumlakók? ... Egy csomó olyan kérdést vetsz fel aminél egyszerűbbeket sem lehet úgy megválaszolni, hogy _mindenkinek_ tetszen...

Havária

Előzmény: névtelen (51)
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2000.05.05 0 0 52
A módszerre nem válaszoltál.
+ jelenleg is van iskolás topic az első 100-ban. Hmm...
Előzmény: Havária (50)
névtelen Creative Commons License 2000.05.05 0 0 51
Szerintem nincs igazad.

Mert: csak a pörgős topicokat kell tematikusítani.
Nem lenne vit: mert: egy fórum több helyre is kerülhetne, ha vta: akkor döntsenek a fórumlakók, az eredményt közöljék, ennyi.

Azaz: a tematikusítás csak mankó, nem kell 100%-os lefedettség. Azt ne a tematizáló válogasson, hanem a júzer......

Előzmény: Havária (50)
Havária Creative Commons License 2000.05.05 0 0 50
Jaj. Nézzétek, ha jól tudom, ma közel 85ezer regisztrált nick van. Képtelenség olyat csinálni, hogy mindenkinek tetszen, mert különbözőek vagyunk és ez így is van rendjén. Azt is figyelembe kell venni, hogy milyen technikai lehetőségek állnak rendelkezésre. A ma létező több mint 15ezer topic nem tartalmaz tematikai információt. Ezek után én nem látok módot arra, hogy tematikus keresést lehessen bevezetni a topicokra... Ráadásul, ha most felbérelnénk egy embert aki megpróbálná ilyen infókkal ellátni a topicokat, akkor meg abból lenne gyorsan vita, hogy az illető jól végzi-e a munkáját...

Havária

névtelen Creative Commons License 2000.05.05 0 0 49
pl:

1. bontsátok..!!!!!!!!!!!!
2. szűrők, gyűjtőfórumok (azaz bontva és egyben, ahogy tetszik)
3. simán, ömlesztve, ahogy rég

én ebből a 2. -at tartom reálisnak, mert az 1. és a 3. válasz is benne van....

Előzmény: KÁGÉ (48)
KÁGÉ Creative Commons License 2000.05.05 0 0 48
Mi lenne, ha a "Mit gondlosz Mádl Ferencről" helyett egy ideig a "Tetszik-e a törzsasztal tematikus bontása" lenne a szavazógépen? Vagy az foglalt a medián számára?
névtelen Creative Commons License 2000.05.05 0 0 47
....erre van öKletem....

nem kulcsszavas, hanem tematikus linkekre gondoltam..

Előzmény: Devil Inside (46)
Devil Inside Creative Commons License 2000.05.05 0 0 46
névtelen:
A szűrés nem lenne rossz ötlet, pl. hogy a topic-gazda beír egy külön mezőbe kulcsszavakat (pl. itt: fikázás, index), de egy adatbáziskezelőt ezzel lehet legkönnyebben lehalasztani. Esetleg csak megadott készletből lehetne választani, hogy mely témakörökhöz tartozik, mint egy szaknévsorban, de ez is az adatbáziskezelő képességeitől függ.

gecko:
"elveszte a varazsat a tasztal... "
Milyen varázs? Mint egy szemétlerakónak, amelyikből most próbálom kiguberálni az engem érdeklő mosógépdobot, miközben folyamatosan borogatják bele a szutykot?

ZedlzDead:
Igazad van, nekem is ez volt a bajom a tasztallal, pont ezek az asszociáljunk jobbra-balra meg a horoszkópos, meg az évszámos topicok zavartak legjobban. Nagyon helyesen ezek elkerültek innen az ovodai jelekkel együtt.

magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2000.05.05 0 0 45
Na ez nem egészen igaz. A törzságy megjelenésekor ugyanis volt tiltakozás. De az is és a Politika is egységes dolog. Az iskolák, évszámok, horoszkópok már nem ilyen. Az első 2 külön választása indokolt lehet hiszen ezek szaporodhatnak még de könyörgöm ki találta ki azt hogy a horoszkópok is egyre többen lesznek?! Az a 12 topic annyira megterheli a Tasztalt?

A második probléma viszont a módszer. Ez egy nagyon diktatórikus dolog volt! Legalább szólhattatok volna előre. a sok nick itt bolyongott, mint száműzütt ki vándorol a fórumokon át, mert szerte nézve nem lelé vezérlő topic-ját! Legalább egy nyomorult cetlit nyaltatok volna az asztalra (no meg a sörözők kedvéért alá is) hogy milyen fórumon keresse. Mert amíg a közleményekben megtalálta addigra kétszer felkelt az ISE!
Ez nem volt szép.
Bár én csak egy barom vagyok...

Előzmény: Havária (41)
névtelen Creative Commons License 2000.05.05 0 0 44
én egyben is és tematikusan is szeretném látni.

az, hogy Te így szeretnéd látni, szerintem nem a szétdarabolást indokolja, hanem egy tematikus csoportosítás lehetőségét IS..

Azaz ezt szétdarabolás NÉLKÜL kell megoldani, s szerintem lehet is!!!!!

Előzmény: BahnScorper (43)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!