Keresés

Részletes keresés

Whallacki Creative Commons License 5 perce 0 0 73408

Szétnéztem a szolnoki vonatkozású nem zárt facebook csoportokban. Az egyikben be is írta valaki a kérdést, miszerint létezik egyáltalán olyan csoport, ahol nem fidesses az admin? Mindenütt a látogató arcába tolják a kormánypropagandát, a másik oldalnak esélyt sem adnak.

 

Olvasom, hogy sokan mentek eddig szavazni. Mi történt? Ez nem országgyűlési választás, s mégis ekkora feneket kerítenek neki? Meglep! Most lehet írni, hogy az orbáni mozgósítás működik, de ha csak azok szavaztak eddig, s ezután is csak ők mennek szavazni, délben már nem lesz, aki szavazzon.

 

(Simán lehetett volna vásár. Igaz, hogy borult az ég, de semmi sem utal arra, hogy itt ma égszakadás lesz.)

Dermice Creative Commons License 13 órája 0 0 73407

Milyen meglepő ma Szolnokon volt Orbán Viktor.

aas Creative Commons License 16 órája 0 0 73406

Átadták a Dunán az új hidat, ami Magyarország két fontos stratégia pontját köti össze - egyébként kb. 5 km-re egy másik Duna hídtól...

Komoly előrelépés ez az M8 közlekedői részére. :-o 

 

    

 

Valószínűleg egy Tisza-híd is + elkerülő kijöhetett volna a költségvetéséből.

 

https://magyarepitok.hu/utepites/2019/06/uj-tisza-hid-epul-szolnokon

 

"Most a városon belül a Csáklya útnál kezdik meg egy új híd és a hozzá csatlakozó, Szandaszőlőst elkerülő út tervezését – derült ki a városban tartott sajtótájékoztatón. A híd és az elkerülő út megépítése mintegy 25-30 milliárd forintba kerül, és öt-hat éven belül készül el." - írták 2019-ben. 

 

Akkor lassan most lesz pont kész? :-)

 

 

SZ Lázár Z Creative Commons License 23 órája -1 1 73405

TEGYÜNK SZOLNOKÉRT, DE HOGYAN? - Misi esete a valósággal

 

Csütörtökön terjedelmes cikket közölt az egyébként kormánypártisággal nemigen vádolható 24.hu a szolnoki politikai helyzetről és a romokban heverő, leszerepelt helyi ellenzékről. A cikkben megszólaltatták Györfi Misi rész-ellenzéki polgármesterjelöltet is, aki mondott pár egészen hajmeresztő dolgot, melyeket érdemes helyretenni.

 

Nézzük először a cikk hivatkozott részeit

 

"Tudom, hogy én vagyok itt a probléma. A hátam mögött engem titulálnak kollaboránsnak, miközben én nem, de az összes álellenzéki bejuthat a kormánymédiába – állította Györfi, aki szerint a visszalépés is a polgármesteri szobában dőlt el. A szocialista politikus közölte, tudja, hogy a képviselőjelölt „tartótisztje” Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik eddigi városi elnöke Szalaynál járt, hogy megbeszéljék, mi történjen. „Berényi nekem nem szólt, utólag tudtam meg, hogy nem indul. Lehet, hogy ő is aznap tudta meg a tartótisztjétől, hogy ki kell ugrania az ablakon” – vélekedett Györfi (...)

 

Kiemelte, hogy az alpolgármesteri posztot is fel tudta használni arra, hogy építhesse az imázsát. Bár Szalay karácsonykor megpróbálta leváltani, de ő egy vaskos, jogászok által készített paksamétával felkészülten ment be a megbeszélésre."

 

Na, akkor menjünk végig egyenként az állításokon, mert bábeli a zűrzavar.

 

1. Igen Misi, te vagy a probléma. De nem azért, mert a Fidesz számára vagy probléma. (Sőt, ahogy elnézem, ők kifejezetten örülnek, hogy egy olyan karakterrel kell megküzdeniük, amilyen te is vagy.) A probléma az ellenzék számára vagy. Mérhetetlen hatalomvágyad miatt előbb kiszorítottad a 2019-es győztes ellenzék vezérét Radócz Zoltánt, majd politikai inkompetenciád és megosztó személyiséged miatt sorra fordultak el tőled politikai szövetségeseid, míg végül az egykori, 17 aktív tagot számláló Szolnoki Többségből mára már csak ketten maradtak melletted. Ez a tökéletes politikai összeférhetetlenség biztos jele.

 

2. Igen Misi, téged mindenki kollaboránsnak tart, mert az ellenzék számára teljességgel haszontalan alpolgármesterséged - melyből kizárólag neked volt havi milliós nagyságrendű hasznod - első 4 és fél évében mást sem csináltál, csak fékezted az ellenzék működését cserébe azért, hogy a Fidesz ne váltson le téged az alpolgármesterségből. Eladtál bennünket kilóra a saját megélhetésedért.

 

3. Berényi Gábor visszalépésének fő oka te magad voltál és az általad hiteltelenített, szétvert ellenzék. A visszalépés pedig nem a polgármester szobájában dőlt el, ahová te - Gáborral ellentétben - naponta jársz, hanem hosszas vívódást követően önmaga döntött így.

 

4. "Tartótisztje" senkinek nem vagyok, de Berényi Gáborral valóban a legjobb barátok vagyunk és ahogyan ez ilyen esetekben lenni is szokott, azonos a politikai véleményünk. Természetesen tudtam a döntéséről és támogattam benne.

 

5. Nem jártam Szalay Ferencnél, hiába hazudod ezt, és nem mondta meg nekem "mi legyen". (Messzi földön arról vagyok híres, hogy nekem bárki meg szokta mondani, mi legyen. Ugye?) Hogy "mi legyen" azt éppen neked mondta meg Szalay, mint a munkáltatód, hosszú éveken keresztül. Láttuk és éreztük, hogy a pozíciód megtartása érdekében mindenre hajlandó voltál. Hiába kértünk, hogy a hitelesség érdekében legalább a választás előtti utolsó fél évben mondj le az alpolgármesterségről, te nem tudtad az azzal járó pénzt és hatalmat elengedni.

 

6. Berényi Gábor nem aznap tudta meg, "mi legyen", hanem legalább fél éve őrlődött ezen a problémán velem együtt. Ahogy azonban láttuk, hogy téged és az egész szolnoki ellenzéket felfalt Gyurcsány Ferenc és a DK, és ahogy az Agóra Egyesület mögött álló szocialista nagyvállalkozók bábjává váltál, nyilvánvaló lett, hogy az ellenzék szakadék felé robog. Mi ebbe a szakadékba nem kívántunk veled együtt belezuhanni.

 

7. Annakidején, amikor - többek közt zsarolással - rávettél bennünket arra, hogy beszavazzunk alpolgármesternek, szó sem volt arról, hogy te majd ezt a posztot imázsépítésre fogod használni, mivel ilyet rajtad kívül senki nem akart. És amúgy milyen imázsról beszélsz? Nézd meg, hogyan tettek közröhej tárgyává a helyi fideszes mémoldalak. Neked nem imázsod lett az alpolgármesterséged alatt, hanem egy mémmé váltál, akárcsak "Pain Harold", Szalacsi, vagy a Polgár Jenő.

 

8. És végül, de nem utolsósorban téged nem azért nem szedett le a Fidesz az alpolgármesterségből, mert olyan csodálatos jogi dokumetumokkal álltál elő, hanem mert egyrészt nem akartak belőled mártírt csinálni és ezzel emelni, másrészt úgy voltak vele, hogy minél többször szólalsz meg a közgyűlésben, nekik annál jobb. Ezért provokáltak folyamatosan, mely provokációkra te nem elég, hogy ugrottál, de még ráadásul nagyon rosszul is ugrottál. Szalay Ferenc, Ligeti József, de akár még Bóka Éva is annyiszor fektetett téged két vállra a tévé nyilvánossága előtt, amennyiszer csak akart. És te ezt nem is érzékelted. Ahogy mondani szokás: azt sem tudtad, milyen rendezvényen vagy.

 

Misi! Neked van tehetséged aktivistákat mozgatni, plakátragasztókkal ordibálni, nejlonzacskóba rakott kutyasz@rral néptribunként hadonászni (in memoriam 2018-19 tele), de nem vagy alkalmas polgármesternek. Tényleg megint kénytelen vagyok Molnár Zsolt rólad mondott szavait idézni: nagy neked az a kabát.

 

Bár sok fenntartásom van Magyar Péterrel szemben, de abban feltétlen igazat adok neki, hogy ennek az ellenzéknek nem lehet több esélyt adni. Pont a hozzád hasonló politikusokra gondol, amikor erről beszél. Nem véletlen az sem, hogy nem támogat téged polgármesterjelöltként, hiába próbáltad őt erről meggyőzni. A napnál is világosabb (neki is), hogy te Gyurcsány Ferenc embere vagy, és mint ilyen, pontosan a Fidesz és Szalay Ferenc hatalomban maradását szolgálod. Ideje félreállni és átadni a helyedet nálad tehetségesebbeknek. Ezzel tudnád a legtöbbet tenni Szolnokért, ha már az egyesületed ezt a nevet viseli...

 

***

 

A hivatkozott cikk itt olvasható:

https://24.hu/belfold/2024/06/06/szolnok-ellenzeki-partok-onkormanyzati-valasztas-gyorfi-mihaly-szotoyi-lazar-zoltan-miskolczi-laszlo-toth-aron/

SZ Lázár Z Creative Commons License 23 órája 0 0 73404

És itt az "értelmesen" szón van a hangsúly.

Előzmény: Whallacki (73402)
Tiborcsik Creative Commons License 26 órája 0 0 73403

Jelesül: kellet a Bójtös-baunak valami zsíros helyi építési megrendelés, a fijúk szétnéztek,  mire lehet jó pénzért az EU-ban pályázni, oszt jónapot. Csak utóbbi esetben a Covid közbeszólt.

Előzmény: Tiborcsik (73401)
Whallacki Creative Commons License 26 órája 0 0 73402

A holnapi vásár zivataros időjárás miatt lefújva. Lesz időm, időnként elolvasom majd, mi a helyzet a szavazással.

A fidess-fanok állítsák meg a háborút a polgármester-szavazással (ahogy olvasom mindenütt, ez a meggyőződésük, kellően sikerült az agymosás most is) , a többiek meg szavazzonak értelmesen, s ne indulatból!

Tiborcsik Creative Commons License 26 órája 0 0 73401

Szerintem ez a csökis bölcsi ugyanolyan történet, int az ANK melletti Agóra.

Előzmény: tibra (73397)
tibra Creative Commons License 1 napja 0 1 73400

https://youtu.be/pNHBIn-jF-A?si=LFgnbAX-r-t20fC9

Akiken a Fidesz lista győzelme múlik - Szolnok Motor utca is.

Zujcs. Creative Commons License 1 napja 0 1 73399

Az szomorú hogy alig gyerek a faluban, szomorú, hogy elöregedett a település.

Előzmény: Ilhilla (73398)
Ilhilla Creative Commons License 1 napja 0 1 73398

Ha jól emlékszem, ebben a topikban volt szó arról, hogy mit terveznek az évek óta üresen álló, Bajcsy-Zs. úti volt iskolaépülettel. Valami "csökkent képességű gyerekek bölcsődéje" intézmény lett volna belőle.

 

Nem régen végleg bezárt és kiköltöztették az időseket az Abonyi úti otthonból, ami régebben bölcsőde volt. 

 

A képviselő szerint ezt az épületet fel fogják újítani, a vállalkozóval már komoly egyeztetések vannak. Csak nem "bölcsőde" lesz? Gondolom az a bizonyos "speciális", mert a fanuban nincs és várhatóan nem is lesz annyi 3 év alatti gyermek, akikkel betöltenék a bölcsődei helyeket. 

 

Van valakinek bővebb infója erről? 

tibra Creative Commons License 2 napja 0 1 73397
Tiborcsik Creative Commons License 2 napja 0 1 73396

Azért nekem elég nehéz elhinni, hogy egyedül gyüjtötte, mert én tudom, az mit jelent.

Előzmény: Enzo (73395)
Enzo Creative Commons License 2 napja 0 3 73395

Én elhiszem neki.

A fb-os hozzászólásait olvasva a csávó önjáró bolond.

Előzmény: Tiborcsik (73392)
ájzéjá Creative Commons License 2 napja 0 1 73394
csíkos-háTTú Creative Commons License 2 napja 0 1 73393

Szorosan egybevág azzal, ami az én véleményem róluk. Mármint az un. ellenzékről.

Mutogatnak, hazudoznak, hogy védjék a fizetésüket. Most meg egymásnak esnek, azon a koncon, ami nem is az övék, hanem az újrákosiék által elhullajtott morzsák, az asztalról.

Nagyurak csizmája mellé, a földre hullott cafatokon marakodnak, és észre sem veszik, hogy kiszolgálják ezt a diktatúrát.

Előzmény: Whallacki (73389)
Tiborcsik Creative Commons License 2 napja 0 1 73392

A vicc az, hogy senki (szervezet) nem áll mögötte, és ezt senki nem hiszi el neki.

Előzmény: Pirtus (73390)
Pirtus Creative Commons License 2 napja 0 1 73391

Nagyon eltolta az Többség, hogy egy felkészületlen társaságot hozott be a közgyűlésbe, akik mint később kiderült, megélhető politikusok lettek.

Előzmény: Whallacki (73389)
Pirtus Creative Commons License 2 napja 0 1 73390

Ez egy nagy kamu, hogy ki van mögötte nem tudni! Még mindig ott tartunk, hogy igérgetünk?

Előzmény: Minta Móqus (73385)
Whallacki Creative Commons License 2 napja 0 1 73389

A mindenit! Ezt még végigolvasni sem volt könnyű, nemhogy megélnetek! Az a benyomásom támadt, hogy az ellenzék farkaskölyök módjára civakodik az áldozaton, s közben a keselyű fidess jól lakik a döghússal.

Előzmény: Enzo (73387)
RadiX Creative Commons License 2 napja 0 1 73388

Nehéz komolyan venni szegényt. Az a típusú jelölt, aki végül kevesebb szavazatot kap, mint jelölést.

Előzmény: Minta Móqus (73385)
Enzo Creative Commons License 2 napja 0 1 73387
Tiborcsik Creative Commons License 2 napja 0 1 73386

Mi van "lemondás és pótválasztás esetére"?

Előzmény: tibra (73384)
Minta Móqus Creative Commons License 2 napja -1 2 73385
Előzmény: tibra (73379)
tibra Creative Commons License 2 napja 0 1 73384

lemondás és pót választás esetére

Előzmény: Tiborcsik (73382)
csíkos-háTTú Creative Commons License 2 napja 0 1 73383

:-)))

Meg egy plusz szabadnap jár a munkáltatótól, és ennek a költségeit megtérítik.

Kíváncsi leszek, mi lesz!

Előzmény: Tiborcsik (73381)
Tiborcsik Creative Commons License 3 napja 0 1 73382

Mi van "nos Tiborcsik"?

Előzmény: tibra (73379)
Tiborcsik Creative Commons License 3 napja 0 1 73381

Akkor ha nem is kapsz 50 ezer+ díjazást, de finom szendvicseket adnak reggelire, ebédre, vacsorára. :)

Előzmény: csíkos-háTTú (73378)
tibra Creative Commons License 3 napja 0 1 73380
Előzmény: Mutual Friend (73374)
tibra Creative Commons License 3 napja 0 0 73379

Beszéltünk itt róla, a nagy narancs lemondott a városról ....

De, ettől még Feri nyerhet is (a cigányokkal, Kozák Feri és nyugdíjas barát aszonyokkal), csak majd ,,példát kell statuálni" elv alapján lemond, nos Tiborcsik ... kell egy csapat

adódna a lehetőség a Tisza mentén a Tisza párttal.

Előzmény: Mutual Friend (73374)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!