Keresés

Részletes keresés

MrPete Creative Commons License 2001.01.03 0 0 25
Köszi dinyus, majd figyelek :) Összhasból úgy néz ki, hogy sikerült egy jó tanárt kifogni (Horváth József). valszeg 4-es leszek belőle, Kocsis Évához ne menjen senki, nem csak, hogy rossz tanár, de utálja a diákokat. És jó genyó kérdéseket tesz fel. pl.

Mi a rendszer?

Jelentkezzen olyan, aki úgy érzi, hogy fél oldalba korrekten, egzaktan, adekvátan le tudja írni a rendszer fogalmát... :) A reklamálás mínusz pont nálunk is el lett játszva, de azt legalább elmondták előre. Viszont azt, hogy mit kérdezhetnek vizsgán, az egész félévben formálódott, ráadásul szemináriumról szemináriumra más verzió. Legalább azt mondták volna, hogy kell minden, mindent kérdezhetnek, az korrekt lett volna. Ehelyett mindenféle sillabuszok, meg kivétel-listák jártak kézről-kézre félinformálisan. Na mindegy :)

Következő félévvel kapcsolatban mit tudtok ajánlani optimum, gazpol, gazdasági státuszjog kapcsán? Kiben milyen szép emlékek derengenek fel? :)) Ha van itt alsóbbéves érdeklődőktől igény, akkor én is szívesen publikálom tapasztalataimat :)

Anouchka: én annyit tanultam rá, mint az állat, jártam előkészítőkre, többet voltam akkor a közgázon, mint most néhány gyengébb hetemben.. :) De rólam annyira ne vegyél példát, mert szerintem túltanultam magam. Mire a felvételikre sor került, már örültem, hogy végre vége ennek az egésznek. Akkor a matek szerintem nem volt annyira nehéz, előtte megoldottam egy csomó korábbi pédasort kb '75-ig visszamenőleg, ahogy a matektanárom mondta az első 5-6 példának rutinból kell mennie, utána a maradék 2-3-on lehet gondolkodni is egy kicsit :).

Viszont a törinél nekem alig maradt kb 5 percem a végén, majdnem beszorultam. Ott a teszteknél szerintem nem annyira a genyázásra mennek rá, elég korrekt dolgokat kérdeztek, de teszten úgyis veszt az ember kb 5-8 pontot, nincs mit tenni. Viszont a kisesszékre érdemes rádőlni, gyakorolni. Sokan azt hiszik, hogy elég, ha az anyag benne van a fejükben, és olyanokat írnak esszében, hogy "Mohácsnál jól lenyomták a magyarokat". Szóval írjál esszéket. nekem előkészítőn az volt a rendszer, hogy bejött a nő, írtunk dolgozatot a múlt heti anyagból, azután az adott anyagrészből lediktált 10-12 kisesszécímet, amit nem ártott megírni, de nem kérte számon. Jó ha egy kisesszét 10-15 perc alatt megírsz, de több ne legyen. És 1 oldalra férjen ki, mert különben nem nyered el a pontozótanár szimpátiáját :))) Most így hirtelen ennyi jut eszembe, de kérdezz csak nyugodtan.

De azért nem kell beszarni, idén úgy leesett a ponthatár, hogy szeptemberig csak keresték az alagsorban (100 pont), ha mindkét felvételit megírod csak 75%-ra, akkor már szereztél 50 pontot. Hány pontot hozol középsuliból?

Anouchka Creative Commons License 2001.01.02 0 0 24
Sziasztok!
Bocs, hogy én is off-topic leszek, de a Közgázra szeretnék menni, és nagyon be vagyok szarva, hogy nem fognak felvenni. Ti milyennek találtátok a felvételit? Tudom, hogy egyéntől függ, de akkor is. Előre is köszi!
dinyus Creative Commons License 2001.01.02 0 0 23
hali

az összhas szivatósabb, mint a makró meg a linal szerintem, a szigorlaton is emiatt szívtak sokan. vigyázz velük, nagyon szemét tanszék. pl olyan "kedves" dolgokat szoktak csinálni szigorlaton, hogyha reklamálsz mondjuk, mert szeretnél plusz pontokat, akkor újra átnézik a dogát, és még levonnak párat... volt olyan ismerősöm, aki emiatt szívta meg nagyon...

nemzetközi gazdaságtanból egyébként nekem bejött a külgazd, bár most nem tudom, milyen.

dinyus

Előzmény: MrPete (21)
thesaint Creative Commons License 2000.09.15 0 0 22
sziasztok,

Még szeptember 18-ig lehet jelentkezni!!!!!!!!

MrPete Creative Commons License 2000.09.09 0 0 21
hehe, ezt külgaz. vilgaz dolgot jól mellénéztem :) Prekoncepcióm épp nincsen, de több embert is megkérdeztem ezügyben. Ezexerint te vilgaz-on vetted fel?
Azt írod, hogyösszhasból nagy szopatás van. Ez kb olyan súlyú, mint makró, meg linalg ( nálunk linalgból kb az évfolyam fele-harmada buktázott elsőre)?
Nemtom, ez a 4.0 közepesen tarthatónak tűnik számomra, meg amúgy sem szoktam bukdácsolni (kipp-kopp), de akkor lehet hogy rá kell dőlni vmi TDK-ra.Mindenesetre kösz a tippeket.
azanic Creative Commons License 2000.09.08 0 0 20
Petikém szépen elbeszélünk itt egymás mellett, de sebaj...:)
Én a vilgazdot ajánlottam, a külgazd tanszék kiszámíthatatlan, valamelyik évben mindenki 5, a másik évben mindenki 2, a dolgozat tesztes, állítólag egész jól össze lehet szedni a régieket, pl. az utolsó UV alkalomra csak régi sort raktak, akinek megvolt 5 lett. Szóval lehet, hogy 0 munkával jobbat kapsz, de lehet, hogy tanulsz és megszívod.
Ezzel szemben a vilgazdon ralatíve korrekt anyag van, bár k nehéz olvasni a könyvet (csak 200 oldal kell belőle, ne ijedj meg tőle), a típuskérdések egész jól kiismerhetők, jó könyvtömörítések vannak forgalomban. Az előadás hallgathatatlan, ha még mindig a Szentes tartja, szerintem valami egész hihetetlenül unalmas, kb. a munkaerőpiacos cowboy kelhet vele versenyre.
Ez alapján dönts, d amint észrevettem prekoncepciód van...:)
Nem tudom hány százalék ír, de ha nem tartod a 4.0 t, akkor nagyon kellenek majd a pontok a szakirányválasztásnál, utána pedig szívhatod a fogad, ha nem vesznek fel a gazdálkodási karra.
Az a baj, hogy én speces voltam összhasból, úgyhogy nem ismerem az alapos tanárokat, de annak sürgősen érdeklődj utána. mert összhasból nagy szopatás van alapon. Ha esetleg a Gedeon Péter tart idén alaposoknak is, akkor ő a tuti tipp. Vállgazdból diákok és phdk tartják a szemek többségét, a Turner Anna egy hülye picsa, valamilyen Ádám pedig egy geci f*@!. Sajna ennél többet nem tudok erről a 2 tárgyról. Ha valaki más tud, segítsen, bár lehet, hogy már le is maradtál a jó helyekről. Jelentkezz oda, ahol sokan vannak:)
Előzmény: MrPete (18)
thesaint Creative Commons License 2000.09.08 0 0 19
Szia MrPete !

Nem baj, hogy off vagy, ha segít ez a topic néhány embernek, akkor megérte elindítani.

Remélem, azért összejönnke a jelentkezők a nemzetközi gazdaság- és üzletpolitika mellékszakirányra.

A KGF-en szereztem diplomát.

MrPete Creative Commons License 2000.09.08 0 0 18
kösz a gyors válaszért, nekem is a külgaz.-t ajánlották. Konkretizálok: nekem most lesz vállgaz. meg összhas szemináriumom például, és szeretnék vmi normális szemvezetőhöz kerülni, mert a makró szem.vezéremtől pl. csak a vicceket tanultam olyan szar volt, uhogy valami jó tanár biztos lendítene egy jegyet felfele. Ja, hamár TDK-t említesz, azt az emberek hány százaléka csinál kb? Mennyi idő egy olyat megcsinálni? Proszem dolgozatot ne is említsd, annyit szórakoztam vele, hogy nagyon megutáltam, a gólyáknak már nem is lesz (választható) proszem , hanem valami egységes trutymó a pedagógia tanszéktől. Na köszi a előre is, thesaint, mégeccer bocs az off-ért, bár ha ez a topic olyan BKE-s törzstopiccá válna, akkor neked is jobb esélyeid lennének, imho. Te PSZF-ről jöttél át?
azanic Creative Commons License 2000.09.08 0 0 17
Szerintem fölöslegesen szivatnád magad vele, ráér az a maga idejében is, akkor is bőven van idő mindkét szigorlatra. Évfolyamdolgozatot 95% a hatodik félévben ír, amikor bőven van is rá idő. Ha igényesen szeretnéd megcsinálni, akkor persze érdemes előbb is gondolkozni róla, valamilyen szinten belőni a témát és a tanszéket, esetleg a konzulenst, sokan a proszemdolgozatot csíráztatják tovább, vagy erre tökéletes egy tdk is. Ami amúgy sem árt az évfolyamrangsorban sem, ahogy a két nyelvvizsga sem.
A világgazdaságtan tanszék korrekt.
A többi kérdésedet konkretizáld légyszi, valamit biztosan tudok mondani.
Előzmény: MrPete (15)
thesaint Creative Commons License 2000.09.07 0 0 16
szia,

nme baj hogy off, de sajnos én nem tudok neked segíteni, ugyanis most kezedem a negyedik évet, három évig főiskolára jártam. De talán valaki segít. A nemzetközi gazdaságtan érdekes.

Előzmény: MrPete (15)
MrPete Creative Commons License 2000.09.07 0 0 15
nagyon OFF, de legalább feljebb lendítem a topicot. Mint idősb diákoktól, szeretnék érdeklődni, hogy most, másodév elején előre felvegyem az Optimumszámítást, vagy az Összhas.-t? Esetleg mindkettőt? Nem vagyok valami tájékozott az ügyben, de elvileg ugye azért veszem fel előre valamelyiket, hogy akkor karácsonyra szigorlatozhassak, nem? By the Way, az évfolyamdolgozattal kapcsolatban is érdeklődnék, hogy azt meddig kell letudni? És ha már itt vagyok általános jótanácsokkal is elláthatnátok, úgymint, milyen tanárhoz járjak szemináriumra, hogy érdemes is legyen, milyen tárgyakat válasszak szabadon, melyik tanszáken vegyem fel a nemzetközi gazdaságtant, esetleg hogy osszam be a szigorlatokat, évfolyamdolgozatot, akár személyes példátokon át is megvilágíthatnátok a kérdést. Köszi előre is, és bocs az OFF-ért.
thesaint Creative Commons License 2000.09.07 0 0 14
jelentkezők?
thesaint Creative Commons License 2000.09.01 0 0 13
valaki akar jelentkezni?
thesaint Creative Commons License 2000.08.30 0 0 12
ismét feljövünk
thesaint Creative Commons License 2000.08.30 0 0 11
feljövünk
thesaint Creative Commons License 2000.08.29 0 0 10
jelentkezzen valaki, kérem
thesaint Creative Commons License 2000.08.28 0 0 9
még mindig lehet jelentkezni
thesaint Creative Commons License 2000.08.28 0 0 8
talán még lesznek jelentkezők.
van még pár nap a beíratkozásig
thesaint Creative Commons License 2000.08.27 0 0 7
ismét feljövünk....
jelentkezők ?
thesaint Creative Commons License 2000.08.25 0 0 6
Felhozom a topicomat, úgyis a jövő héten kell beíratkozni, hátha valaki pont most döbben rá, hogy Ő még nem választott mellékszakirányt...

Remélem összejön még néhány ember, nagyon jó lenne, ha beindulhatna a mellékszak.

thesaint Creative Commons License 2000.08.24 0 0 5
Szia !

Köszönöm a segítséget. Én is meglepődtem, amikor közölték, hogy kevés a jelentkező, de talán van esély arra, hogy elindul. Kb. 10 ember kell még, és sokan nem választottak mellékszakirányt eddig.

azanic Creative Commons License 2000.08.23 0 0 4
Engem szerencsére felvettek oda, ahova jelentkeztem, úgyhogy ilyenformán segíteni nem tudok rajtad, de meglepőnek találom, hogy ilyen normálisnak látszó mellékszak betöltetlen marad, amikor a mellékszakos listán 3-4 kvázi értelmeset találtam a 30-ból.
Azért szólok majd a Lacinak, hátha őt érdekli.
thesaint Creative Commons License 2000.08.22 0 0 3
Sziasztok !

Felhozom a topicot, hátha valaki kedvet kap a jelentkezéshez.

dinyus Creative Commons License 2000.08.21 0 0 2
na, jelentkeztek szorgalmasan a szakirányra? tényleg fontos lenne topic-nyitó unokatesómnak...

köszi

dinyus

Előzmény: dinyus (1)
dinyus Creative Commons License 2000.08.15 0 0 1
na, jelentkezzünk! én már nem tudok, most leszek utolsó éves, de többiek: hajrá!

dinyus

Előzmény: thesaint (-)
1xélünk Creative Commons License 2000.08.09 0 0 0
És még mindig 0-val többen!
Előzmény: thesaint (-)
thesaint Creative Commons License 2000.08.09 0 0 topiknyitó
Sziasztok !

Most leszek 4.évfolyamos a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen.
A nemzetközi gazdaság- és üzletpolitika mellékszakirányt választottam, ami csak akkor indul el, ha legalább tizenöten jelentkeznek rá. Most még csak négyen vagyunk.

Arra szeretnélek Benneteket megkérni, hogy ha Közgázosok vagytok és még nem választottatok mellékszakirányt, esetleg gondolkozzatok el ezen a lehetőségen.

Tantárgyak a négy félév során: transznacionális válaltok gazdaságtana, piactípusok a világgazdaságban, nemz. váll. gazdaságtan, nemz. gazdaságpolitikai stratégiák. (ezek a kötelezőek)

Választható tárgyak: külföldi beruházások Magyarországon, nemz. tárgyalástechnika, nemz. makro-pénzügyek, nemz. mikro-pénzügyek, nemz. vállalkozások, tőkeáramlás jogi kérdései, esettanulmányok egyes európai országok gazdaságpolitikájáról.

Ha valakit érdekel a dolog, nekem is küldjön egy e-mailt, így legalább tudni fogom, indul-e ez a mellékszakirány.

Előre is köszi mindenkinek! Ha van közgátos ísmerősötök, esetleg elküldhetitek neki az erre az oldalra mutató linket.

NAGYON FONTOS !

Üdvözlettel,

thesaint

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!