Keresés

Részletes keresés

Feanor Creative Commons License 2001.02.08 0 0 0
Pl. a munkahely kötelező és név szerinti megadása egy anonim kérdőívnél nevetséges, főleg egy olyan országban, ahol oly sok az egyéni vállalkozó.
A vallásra való rákérdezéssel kapcsolatban meg amondó volnék, hogy várjunk mondjuk három-négyszáz évet Auschwitz után, és akkor esetleg föl lehet tenni az államhatalomnak egy ilyen kérdést úgy, hogy annak ne legyen kellemetlen mellékíze. Bár az továbbra is kérdés, hogy mit érdekli egyáltalán.
Előzmény: baalapostol (-)
baalapostol Creative Commons License 2001.02.07 0 0 topiknyitó
Tisztelt fórum!

Az egeket és a földet teremtő Isten kiválasztottjának, Ábrámnak a későbbi Ábrahámnak, vagyis a zsidó nép ősatyjának miután útja elvált Lóttól a következőket ígérte:

" Emeld fel szemeidet és tekints arról a helyről, ahol vagy északra, délre, keletre és nyugatra. Mert mind az egész földet, amelyet látsz néked adom, és a te magodnak örökre. És olyanná teszem a te magodat, mint a földnek a pora, hogyha valaki megszámlálhatja a földnek porát, a te magod is megszámlálható lesz.... " ( I. Mózes / Beresít 13, 14 - 16 )

Az ígéretek tehát a zsidóságnak szólnak. Mindenekelőtt azoknak akik, Ábrahám leszármazottai, és akik közül véleményem szerint hála az Örökkévalónak sokan Magyarországon is élnek.
Ezeket az ígéreteket azonban sokan a keresztény egyházak, felekezetek közül is kisajátítják, vagy finomabban szólva magukénak vallják.

Ezek alapján mi a helyzet általában a népszámlálásokkal ?
Előttem van a Bibliám és az a népszámlálási kérdőív, melynek kérdéseivel a napokban sok ezer embernek kell szembesülnie.
A lakosságot burkoltan, a felekezeteket sokszor nyíltan érik vádak, mondván rengeteg visszaélési lehetőséget biztosítanak a törvények, pl. a vallás területén.
Véleményetek szerint milyen visszaélési lehetőségeket biztosít a kérdőív adataira való pontos válaszadás az államhatalom különböző hatalmi ágaiban tartozkodók számára ?
Melyek azok a kérdések, melyeket az állam feltehet a polgárai számára úgy, hogy azok az állampolgárt lelkiismeretében és vallását tekintve nem sértik ?
Ugyanis mint köztudott a három utolsó kérdésre nem kötelező a válaszadás.
Jómagam azonban olyan kérdésnél is érzek kis felháborodást magamban, mely nem ezek közé a kérdések közé tartozik. Kíváncsi lennék a különböző felekezeti és magánvéleményekre is.

BAALAPOSTOL

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!