Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.21 0 0 3
Egy fiatal számítástechnikus átverte egész Szlovéniát

Szlovénia Matjaz Rogeljt három héttel ezelőtt még nemzeti hősként ünnepelte, miután Rio de Janeiróban megnyert egy nemzetközi számítástechnikai versenyt. A fiatalembert az Oktatási Minisztérium 60 000 dollárral támogatta, Milan Kucan pedig kimagasló teljesítményéért elnöki dicséretben részesítette. Aztán egyszer csak kiderült, hogy nem is volt semmiféle verseny.

Február végén Rogelj Rio de Janeiróból felhívta a legnagyobb szlovén hírügynökség egyik munkatársát, és beszámolt neki arról, hogy első helyezést szerzett egy nemzetközi versenyen, ahol a világ számítástechnikusai mérhették össze tudásukat.

A másnap reggeli lapok címoldalon számoltak be az eseményről, a szlovénok büszkék voltak a 23 éves fiatalemberre: Matjaz Rogeljből estére nemzeti hős lett. Néhány nappal később Milan Kucan államfő is gratulált a nem mindennapi eredményhez, hivatalos dicséretben részesítette a számítástechnikust. Az Oktatásügyi Minisztérium pedig büszkén jelentette be, hogy négy éven keresztül összesen mintegy 60 000 dollárral támogatták Rogelj felkészülését.

Azonban néhányan gyanút fogtak, és alaposan utánanéztek a riói versenynek. Sehol semmit sem találtak, ami bizonyíthatta volna, hogy az esemény létezik, megtartották és tényleg egy szlovén vehette át az első helyért járó díjat.

Rogelj március 12-én tért vissza Brazíliából, a repülőtéren rajongók és barátok helyett azonban már rendőrök várták, akik őrizetbe vették, és még aznap kikérdezték arról, mit keresett is valójában Rio de Janeiróban. A fiatalember még a héten bíróság elé áll, ahol bizonyítania kell a verseny létezését és állítólagos első helyezését. Ha nem tudja, akár 9 év börtönre is ítélhetik csalásért, illetve közpénzek jogtalan felhasználásáért.

psmith Creative Commons License 1999.11.03 0 0 2
"letezik egy Kozponti Arnyilvantarto Vallalat es mukodtet egy olyan szamitogepes rendszert, ami naprakeszen nyilvantartja gyartok, nagy- es kiskereskedok, szolgaltatok arait"
Több éve a kereskedelemben dolgozom. /nem szatócsbolt/
A gyártók és nagykereskedők árai szinte vevőként változnak, az állandó akciózások miatt + szinte követhetetlen az időszakonkénti változás. Bár a piac minden szereplője szivesen venne _naprakész_ adatokat a versenytársakról, ezért még fizetne is, de saját adatait jobban titkolja, mint a kormány a saját iratait.
Átláthatatlanul változó árak, /amit még az árucikkek hatalmas száma és rendkívüli módon lerövidült élettartama is tovább bonyolít/, titkolózó adatszolgáltatók.
Ezeket végig gondolva, szerinted lehet ilyen adatbázist létrehozni és frissen tartani? Ha nem, akkor + ki fizet érte? Ha nem fizetnek érte, te se kapsz pénzt.
De azért a HBC tagságod megmaradna :)))))
KGabi Creative Commons License 1999.11.03 0 0 1
A tagsági díj összege azt sugallja, hogy annak a biznisz klubnak bizonyára megéri. Gondolom van egy "korrekt" postafiókos címük, ahol érdeklődhetsz.
Előzmény: mirach (-)
kivi Creative Commons License 1999.11.03 0 0 0
0-t ér az a hirdetés...
Előzmény: mirach (-)
mirach Creative Commons License 1999.11.03 0 0 topiknyitó
Udvozolet!

Arrol van szo, hogy az Expressz-ben talaltam nemregiben olyan hirdetest, hogy otthonrol lehet dolgozni. Ez nekem pont kapora jott, reven tanulok meg, de azert egy kis penzt is kellene keresnem. Irtam nekik es kuldtek tajekoztatot. Roviden arrol szol, hogy letezik egy Kozponti Arnyilvantarto Vallalat es mukodtet egy olyan szamitogepes rendszert, ami naprakeszen nyilvantartja gyartok, nagy- es kiskereskedok, szolgaltatok arait. Ez az adatbazis barki szamara nyitva, meg lehet tekinteni. Az otthonrol vegezheto feladat az lenne, hogy havonta 30 ceg cimere kellene kipostaznom tajekoztatot errol az arnyilvantarto rendszerrol, annak remenyeben, hogy csatlakoznak (vagyis kozzeteszik araikat). Minden megszerzett ceg utan 7000Ft jutalekot kapnek, valamint az altaluk fizetett havi elofizetesi dij 5%-at. Ez eddig OK.
30 bvoritek kipostazasa egy honapban 1000ft sincs. Igen am, de... egy bizonyos Hungarian Business Club 2000 Kft. megszerezte klubtagjai reszere a kizarolagos terjesztes jogat. Vagyis a postazasi feladatot csak a klub tagjai vegezhetik. Ezen klub alitolag szamos mas lehetoseget, kedvezmenyt biztosit tagjainak (peldaul vasarlasi kedvezmenyek bizonyos helyeken). A bibi ott van, hogy a tagsagi dij 55 ezer forint. Igy azert mas a leanyzo fekvese. Igaz van reszletfizetesi kedvezmeny es az elso reszlet befizetese utan ha nem tetszik a dolog, akkor kiszalhatsz es visszafizetik a beadott osszeget (7500ft). Most eleg bizonytalan vagyok. Ti mit gondoltok? Kamu es atvagas az egesz? Vagy lehet, hogy tenyleg megeri a dolog? Tudtok valamit errol a Hungarian Business Club-rol?

Koszike!
mirach

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!