Keresés

Részletes keresés

seawing Creative Commons License 2001.04.12 0 0 18

Itt vagyok ismét. Már a második hete vagyok az új helyen és azt hiszem jó döntés volt a csere. Ez egy nagyon rendezett cég, nem igazán pörgős, de nekem most pont ilyen kellett. Ami fura az előző helyeimhez képes, hogy itt minden szabályozva van. Ez bizonyos esetekben nem biztos, hogy hátrány, de még meg kell szokni.
Első nap nagyon kedvesen fogadtak. A papirmunkák elintézése után kaptam asztalt, számitógépet (nem is akármilyet) és bemutattak a kollégáknak. Itt a középkorúak vannak többségben, kevés az olyan fiatal, mint én. Az első hetet a rendszerrel való ismerkedéssel töltöttem és ezen a héten már feladatot is kaptam. Most gőzerővel tanulom azt a fejlesztő rendszert amivel a feladatomat el tudom végezni. Szerintetek mennyi idő alatt illik megtanulni egy ilyen rendszert? A kollégák nagyon segitőkészek és szimpatikusak.
Nagyon vonalakban ennyi történt. Még szokom a helyet és próbálom megjegyezni az emberek neveit. Hát nem könnyű:)

TamasS Creative Commons License 2001.03.29 0 0 17
seawing!

Nem tudom, hogy hany eves vagy, de ha csak most vegezted az egyetemet, akkor celszeru egy 2-3 eves "munkahelyvaltasi" ciklusra beallnod. Egy fiatal hamar besavanyodik ugyanazon a munkahelyen, es a cv-ben is jol mutat, ha van egy kis tapasztalat (persze 2 ev mulva nem fegyelmivel kell eljonni :-)) Nem beszelve arrol, hogy 2-3 ev alatt az ember elerheti a cegnel azt a "lokalis maximumot" (fizetesben is) amit csak munkahelyvaltassal lehet uberelni, ugyanis az uj munkahely kapasbol raiger 10-20%-ot az elozo fizudra (tapasztalat), es akar egzisztenciavaltas is lehet ( programozobol vezeto programozo, kesobb projectvezeto, stb)... Persze 30-35 eves korban le kell allni ezzel, mert az ember esetleg rajon, hogy nem sikerul ujra elhelyezkedni, es akkor bukta van :-)
A harmadik vagy a negyedik munkahelyen pedig szepen be kell allni hosszu tavra, amikor az ember mar penzenel es beosztasanal van...

Előzmény: seawing (13)
mano6 Creative Commons License 2001.03.29 0 0 16
Szia Seawing!

Én ket hete kezdtem el dolgozni egy cegnel, bar nem mint programozo, de informatikat fogok tanitani. Mellem kifejezette allitottak egy embert, akinek az a feladata, hogy betanitson, de emellett a tobbiek is segitenek. Sot, ahol irtam a diplomamat, ott is volt betanitom, s en ezt mar termeszetesnek is veszem. Ezert csodalkozom, hogy teged magadra hagytak. Nem az a termeszetes. En is most azon vagyok, hogy atlassam ki miben jo, adott kerdeseimmel, problemaimmal kihez fordulhatok. Velem eddig nagyon rendesek voltak. En is azt mondom, hogy merj kerdezni! Nekem eddig itt nem volt problemam(de mashol igen) azzal, hogy mondta az illeto, hogy nyugodtan fordulhatok hozza, de amikor olyan kedve volt, a pokolba kivant.Kellemetlen erzes, de tul kell lepni rajta, hisz o is csak ember, de ez ne batortalanitson el!

A fonok mar cinkesebb dolog. Nem tudom milyen tipus, de azert vannak olyanok, akikkel ha az ember ereszteti, hogy valami nem klappol, akkor eszbekapnak. De kezes baranyt tuti, hogy nem lehet beloluk csinalni hosszabb tavra, max ideig/oraig. A legjobb az, ha talal benned olyasmit, amit ertekel.

Előzmény: seawing (-)
Jaque Brizar Creative Commons License 2001.03.21 0 0 15
Hogy ne zaklassanak, még ha semmi dolgod sincs, neked kell tűnnöd a legelfoglaltabb embernek. Én sajnos nem tudom eljátszani, és a viselkedésem sajnos olyan, hogy amikor megszakadok a munkában, akkor is úgy tűnik, mintha pár percre leültem volna összeadni két számjegyet, de látom egy-két munkatársamon, hogy ez mennyit tud segíteni.
A főnöknek nincs esze papíron utánanézni, ki milyen hatásfokkal dolgozik. Arra hagyatkozik, hogy az marad meg benne, ki dolgozik a képernyőre tapadva (esetleg pont aknakeresőzik) és ki az aki hátradőlve, laza pózban (szakad meg).
Jól kell előadnod magad - van akinek nem megy - és ha határidős munkát kérnek, ált. utolsó pllanat előtt kicsivel kell leadni, azt az érzetet keltve, hogy
- k.ra megcsináltad
- pont be tudtad szorítani a feladataid közé
- éppen elég időt kaptál rá
Ha nagyon eleged van, ne is nyulj hozzá, majd ha határidő után rákérdez, meglátja, hogy Te mondtad, hogy nem lesz rá időd. Legközelebb nem Téged szivat.
A tekintetét meg tovább kell állni (tudod, mint a kutyánál, hogy kisebbségérzete támadjon)

csibesz Creative Commons License 2001.03.21 0 0 14
Nem náluk dolgozom, de a cégem használja a termékeit.
Előzmény: seawing (13)
seawing Creative Commons License 2001.03.20 0 0 13

Remélem ez nem olyan hely lesz ahová csak kisegiteni vesznek fel aztán a próbaidő letelte előtt 1 nappal "jól kirúgnak". De talán ez nagy cégeknél nem divat, nem?
Én sokáig szeretnék itt dolgozni. Valahogy nem az én világom a kétévente váltogatás. Lehet hogy régimódi vagyok?
Mostmár kezdek megnyugodni. Köszönöm, hogy ilyen sokan hozzámszóltatok!:-)

Szerintetek az új helyen (de a régin is), hogy kell kezelni a hülye kollégákat? Van a jelenlegi helyemen egy főnök aki valami iszonyú stilusban tudja előadni magát. Többen miatta hagyták itt a céget, más meg belebetegedett a piszkálódásaiba. Bicskanyitogató hangsúllyal tud bármit mondani, kérni és ha olyan kollégával kezd dolgozni akiről észreveszi, hogy gyengébb nála rászáll és szekálja. Mit lehet az ilyenekkel kezdeni? Már az elején keményen visszavágni vagy elkerülni vagy mit? Ehhez hasonló ember biztos mindenhol van, nem hiszem, hogy megúsznám, ezért kellene ellenük valami haditerv.

csibesz: nem áll kapcsolatban, te náluk dolgozol?

s.

csibesz Creative Commons License 2001.03.20 0 0 12
A neved kapcsolatban áll az új munkahelyeddel?
Előzmény: seawing (8)
Csülök Creative Commons License 2001.03.20 0 0 11
Kedves seawing,
csak semmi pánik! Az egyik munkahely (majdnem) mindíg olyan mint a másik. Mindenhol vannak olyan emberek, akik szívesen segítenek és mindenhol vannak nagyképű hülyék, akik vigyorogva nézik az "újonc" kínlódását. Gyorsan találd meg a segítőkész figurákat és minden rendben lesz. A próbaidő egy nagyobb cégnél (azt írtad elég nagy céghez kerülsz) szinte semmit sem számít (legalább is beosztottaknál), szinte automatikusan vesznek majd státuszba (kivéve persze, ha valami őrült nagy hibát nem követsz el, de azt miért tennéd, nemigaz?).
Sok sikert!
Előzmény: seawing (8)
Unicum69 Creative Commons License 2001.03.20 0 0 10
Sziasztok,

Szerintem a próbaidő egy nagyon jó intézmény! Bár az is igaz, hogy a próbaidővel nem mindenhol bánnak megfelelően. Bannak menedzserek, akik próbaidő alatt békénhagyják a felvett tapasztalatlant, majdpedig 1/2 év után (amikor elgondolkoztak, hogy tulképpen kell-e nekik az új munkaerő) jól kirúgják......
A próbaidő (egyetértek SEAWINGel) aaz egyén számára pedig egy lehetőség, hogy felmére a cégen belüli kapcsolatokat (megpróbáljon képet kapni arról, amit a fejvadászoktól úgysem tudhat meg, mert amíg be nem kerül Vki valahová, úgyis csak 'vakítják').

Unicum69

Előzmény: seawing (8)
zoorka Creative Commons License 2001.03.20 0 0 9
Én nem hinném, hogy mindent a próbaidő alatt kellene megtanulni, és szvsz nincs is erre általánosan elfogadott "határidő". A próbaidő egy lehetőség neked és a munkáltatódnak arra, hogy ha bármilyen okból nem tetszik a hely neked, vagy te nem tetszel nekik, akkor indokolás nélkül, azonnal megváljatok egymástól. Szóval nem csak ő rúghat ki, te is otthagyhatod, ha nem tetszik.
Előzmény: seawing (8)
seawing Creative Commons License 2001.03.20 0 0 8

Akkor félreteszem a kérdezéssel kapcsolatos félelmeimet:) Köszönöm a megnyugtatást!
Nem hiszem, hogy gond lesz bármi újat is megtanulni. De erről az jutott eszembe, hogy a munkáltatók mennyi időt szánnak arra, hogy valaki betanuljon? Gondolom nekik az lenne a legjobb, ha készen kapnák a mindenttudó kollégát, de biztos van valami határ. Erre van a próbaidő? Annyi idő alatt (3 hónap) kell mindent megtanulni? És ha ez nem elég? Milyen okok miatt válhatnak meg valakitől a próbaidő alatt? Még sosem voltam próbaidőn...:(

s.

Thoughts Creative Commons License 2001.03.19 0 0 7
Eleinte biztos rossz lesz, mert nem lehet az új helyről semmiféle anticipációd...

Aztá ugyebár ezzel nem lesz gond...

Kham Creative Commons License 2001.03.19 0 0 6
nagyon egyszerű. Első kérdés az legyen hogy: "Van internet hozzáférés?" A következő lépés hogy beírod az explorerbe hogy index.hu stb. stb. utána pedig tök mindegy hogy milyen az új munkahely, a szórakozás garantált.
zoorka Creative Commons License 2001.03.19 0 0 5
Szvsz nem ciki kérdezgetni, ha valami nem világos Neked. Inkább kérdezd meg, minthogy "bénázz" vele, mert akkor csak azt hiszik, hogy napokig elmolyolsz valamivel, pedig pár órás munka lenne csak. Az iskolákban sokszor nem tanítanak meg olyan (esetleg alapvető) gyakorlati dolgokat, amit a munka során tudni kellene.
Előzmény: seawing (3)
Zaporozsec Creative Commons License 2001.03.19 0 0 4
Nem. Nem akarom megbántani az érzéseidet az előző munkahelyeddel kapcsolatban, de az a normális, hogy azt mondják: Mindenre kérdezz rá! Amint nem értesz valamit, kérdezd meg, nehogy rosszul maradjon meg. Új vagy, ez nyilvánvaló. Természetes, hogy nem tudhatsz mindent, nem vagy egy élő lexikon. Tehát: kérdezni, kérdezni, kérdezni!

Zé_megjárta ezzel, kérdezni kell, mégha huszadszor is, mert akkor JÓL csinálod meg, nem kell javítgatni később, stb... :)))

Előzmény: seawing (3)
seawing Creative Commons License 2001.03.19 0 0 3

Nem ismerek senkit (tudtommal) és elég nagy a cég.
Van már programozói tapasztalatom, de mint "profi" programozónak ez lesz az első állásom. A mostani helyemre kezdőként kerültem, igy elnézték a kezdeti "bénázásaimat". Itt kicsit nehéz volt az elején, mert nem igazán kaptam segítséget a kezdetekhez. Mindenre magamról kellett rájönnöm, kitapasztalnom, megtalálnom.
Kérdéseimre a válasz mindig az volt, hogy "okos kislány vagy meg tudod oldani".
Próbáljak kiválasztani egy tapasztalt vén rókát és tőle szedjem ki a szükséges információkat?

Van egy félelmem ami sokszor meggátol abban, hogy kérdezzek. Ez az, hogy nekem már tudnom kellene azt a dolgot amit meg szeretnék kérdezni. Mert milyen kinos, ha megkérdezek valamit amiről azt gondolják, hogy nekem azt tudnom kellene. És inkább nem kérdezem meg, hanem kitalálom magamtól és ezzel húzom az időt:( Nektek nem volt még ilyen gondolatotok?

b.lacus Creative Commons License 2001.03.19 0 0 2
Van valaki, akit ismersz arról a munkahelyről? Hányan lesztek?
Előzmény: seawing (-)
Zaporozsec Creative Commons License 2001.03.19 0 0 1
Szerintem 2 dolog nagyon fontos:
1) Légy önmagad. Hosszútávon úgyis minden kiderül.
2) Próbálj meg jóban lenni az emberekkel, mégha valakivel nehéz is. Senkiről ne mondj rosszat a háta mögött.

A többi meg tényleg ott derül ki.

Zé_sok sikert kiván.

Előzmény: seawing (-)
b.lacus Creative Commons License 2001.03.19 0 0 0
0 tapasztalat?
seawing Creative Commons License 2001.03.19 0 0 topiknyitó

Két hét múlva új helyen kezdek dolgozni.
Kicsit izgulok milyen lesz! Ti hogy éltétek meg az első napokat az új munkahelyeteken?
Tanácsokat is szivesen vennék azzal kapcsolatban, hogy kezdjek neki az új, számomra idegen rendszer megismerésének (programozóként fogok dolgozni). Van erre valami módszer vagy majd idővel úgyis mindent megtudok?
Szóval, ha van kedve valakinek erről csevegni, tapasztalatot megosztani az ne tartsa vissza!

s.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!