Keresés

Részletes keresés

fzso Creative Commons License 2001.05.03 0 0 1

Nincs túl sok remény ígyhogy fizesd be, amit te vettél az nyaraló.

Egyetlen uccsó remény lehet amire kérdezz rá az illeték hivatalban hogy:
Ha épitési telek amit vettél (ettől még lehet rajta most nyaraló) és vállalod hogy 4 éven belül beépíted akkor illeték mentességet kaphatsz.

Hali

Előzmény: xytech (-)
0vadasz Creative Commons License 2001.04.24 0 0 0
zer0
xytech Creative Commons License 2001.03.28 0 0 topiknyitó
Összeköltözöm a barátnömmel és (pénzügyi megfontolások miatt) Bp mellett vettünk egy belterületi ingatlant, amin van egy kb. 60 nm-es ház.
A ház besorolása "egyéb épület".
Ez nem minősül lakóháznak, tehát a nyaralók után fizetendő 10%-os illetéket rótták ki ránk. Ha lakóház lenne, csak 2%-ot kellene fizetni. Ez számszerűen 300.000 Ft-os különbség... :-(
Az illetékhivatal vészes gyorsasággal(pár hónap) küldte ki a határozatát, hogy fizessünk 15 napon belül. Megfellebbeztük, elutasították, ránkvertek még 26.000 Ft-ot(??????????) valami késedelmi díj gyanánt.
A következő fellebbezést már csak 6000 Ft-os illetékbélyeggel fogadják el!!!!!!!!!!

A házat nem tudjuk lakóházzá nyilvánítani, mert nem tesz eleget olyan idióta feltételeknek, mint pl. a "ház bejárata nem nyílhat egyből szobába, hanem szükséges egy előszoba kialakítása". Ehhez képest tökéletesen felújítottuk, és kb. 2X annyira komfortos és emberhez méltó, mint egy lakótelepi lakás.

Hihetetlennek találom, hogy ha valaki egy koszlott VIII.kerületi 26 nm-es lakás árából vesz egy normális házat azért, hogy ott éljen, akkor ezt a törvények 10X-es illetékkel honorálják.

Segítsetek légyszíves, bármilyen ötletet szivesen veszek.
14 napom van a fellebezésre. :-(

Köszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!