Keresés

Részletes keresés

Strong Creative Commons License 2001.06.13 0 0 24
Nehez kerdes...

HA KINT LETTEM VOLNA (gipsyland!gipsyland!) ,EN IS HATAT FORDITOK,+LETOLOM A GATYAm,ES LEsz.ROM A roman foldet...

DE...

A MEGYESINEK IS IGAZAT ADOK!SOT,SZERINTEM A PALLAGI,JUSZT,HAVAS,FARKASHAZY,MEGYESI tipusu ujsagirok jelentik a szintet.

Csurka Gergely,Sinkovics,Banki Dodo...ok a kiralyok?NA NE...

FORZA VIOLA!SPORT+ RULEZ!!!

Addick Creative Commons License 2001.06.12 0 0 23
"Abba kellene hagyni ezt az őrületet. Itt két focicsapat próbál játszani egymással, ezek a meccsek az égvilágon nem jelképeznek semmit. S jobb is így: ha ez a múlt szombati román-magyar mérkőzés mégis jelkép volna, akkor a meccsen látottak alapján mi nagyon messzi vagyunk nemcsak Európától, a világtól, de Romániától is."

Ha jol emlekszem R. Koeman a feneket torolte ki a nemet valogatott mezevel. Gondolom Megyesi szerint ez az europeer. Hosszasan lehetne sorolni az europai kulturnepek egymassal szembeni gyulolkodeseit, bar szerintem ezzel egy bizonyos tajekozottsag felett mindenki tisztaban van, de ugy latszik ez Megyesit a tenyek nem zavarjak, marad a sztereotipiainal, akarcsak az osszes balos barom.
Epp ezert teljesen ertelmetlen egy teljesen ostoba ujsagiro demagog baromsagaival foglalkozni. Neki ennyi esz jutott, ez van. Egyebkent oszinte elismeresem mindenkinek aki be merte vallani a Bukaresti turat.

red.1 Creative Commons License 2001.06.12 0 0 22
Ez a ,hányásos" hasonlat telitalálat!
Előzmény: Törölt nick (21)
Campi Creative Commons License 2001.06.11 0 0 19
Egyetertek. Tulajdonkeppen minden szavaval.
Előzmény: Paoloragazzo (18)
Paoloragazzo Creative Commons License 2001.06.11 0 0 18
Anyja picsáját a megyesinek!!

fordítottak hátat a pályának, s összeölelkezve, ugrálva demonstrálták, hogy nekik annyi a román himnusz. Ami jelkép, mert a román himnusz Románia volna, patetikusabban a román nép.

Ha a román "népről" (inkább csürhe) kell véleményt formálni, netalán érzelmeimet demonstrálni, a hányás áll hozzá a legközelebb.

rszágainak lakói is a késő éjszakai összefoglalókban, s gondolom, nem megjegyzés nélkül

És ki nem szarja le a véleményüket?! Egyébként ajánlom megyesi figyelmébe a következő párosításokat:

Angol-Német

Holland-Belga

Francia-Angol

Orosz-Lengyel

Horvát, Szlovén-Jugó

stb.

a magyar himnuszt a nézőtéren, és ha ugyanennyi öklöt ráz, és azt skandálja, hogy magyarok, kifelé
Romániából, akkor azt birkatürelemmel kell viselni,

Óriási tévedés, fasz kivan a birka nép mentalitással!!! Miért mi legyünk mindig a kultúráltak, miért mi alázkodjunk meg?!
Egy gyáva ócska balkáni csürhe szétfütyülte a Himnuszt, miért kéne ezt lenyelni? Ez az új ejropéner embertípu új jellemzője?! Csak semmi büszkeség, semmi dac?!

ez egy szokványos meccs volt.

Könyörgöm, ez az ember tényleg ennyire hülye?!
Nekem nagyon tetszett amit a srácok csináltak!
Igeni megmutatták, hogy 200 Magyar nem szarja össze magát 30.000 román szutyoktól.
VÉGTELENÜL BÜSZKE VAGYOK RÁJUK!!

red.1 Creative Commons License 2001.06.10 0 0 17
hüje megyesi!

Nem kommentálnám az ,,írást", Valaki már megtette.

Előzmény: second coming (16)
second coming Creative Commons License 2001.06.10 0 0 16
Érzem én, hogyne érezném. Mégis inkább támogatnám az érvekkel történő meggyőzést. A pofontól nem fogják megérteni, attól tartok.
Előzmény: Valaki aki ott volt (15)
Valaki aki ott volt Creative Commons License 2001.06.09 0 0 15
Kivételesen, nem voltam "ott" (mert én válogatottal még sosem utaztam, és nem is nagyon akarok), de természetesen magamra veszek minden sértést, ami "nekünk" szól! Én Csíkszeredán néztem a meccset, és magam szégyenkeztem az egész társaság nevében, hiszen ez a "11 fogadkozó majom", hogy egy másik topic címére utaljak, nem csupán saját magát, nem csupán azt az országot, amit képvisel (?), de egy egész nemzetet megalázott! Olyanokat is, akik már azzal többet tettek náluk, hogy vállalni merték, hogy melyik válogatottnak szorítanak!

Látszólag nincs köze ennek az alábbiakhoz, ugye? De van! Mert a legfontosabb, hogy ez a meccs, nem "egy" meccs a sok közül, mint, ahogy ezt néhány senkiházi (élükön az eddig általam tisztel szövetségi kapitánnyal) gondolja, hanem nagyon sokaknak "a" meccs! Aki egy ilyen alkalommal csak valami szimpla sporteseményt lát, és nem érzi át, hogy valami teljesen másról van szó, az igenis jelentkezzen egy pofonért, és hidd el, még mindig jobb, ha tőlünk kapja, mint azoktól, akiket igazán megalázott ezzel...

Előzmény: second coming (12)
wererabbit Creative Commons License 2001.06.09 0 0 14
Jah, ezt tenyleg sport+os cikk... Minden tiszteletem azoke, akik kimentek, es felvettek a kesztyut. Szep volt fiuk.
Előzmény: ETOFAN (0)
second coming Creative Commons License 2001.06.09 0 0 13
Ne haragudj, a frissen regisztráltat visszavonom, megint a kezem járt gyorsabban, mint utánanéztem volna a dolgokat, de ebben az összefüggésben megtévesztő volt a neved.
Előzmény: second coming (12)
second coming Creative Commons License 2001.06.09 0 0 12
Minden tisztelem azoké, akik kimentek, és egyben sajnálom is őket, hogy nem sok örömük volt a meccsben. A cikk megítélésében is nagyjából egyetértünk, azonban egy hitelesebb embertől azt az üzenetet - bunkózás nélkül - igenis helyénvalónak találom, hogy román barátaink egyszerüségére igenis elegánsabb lenne visszafogottsággal válaszolni, mert az lenne az igazi alázás számukra. Balkánozni, szőröstalpúzni, büdösrománozni nem szeretek: ha szeretjük azt gondolni magunkról, hogy kultúráltabbak (nem tudom, jó-e ez a szó rá) vagyunk, akkor igyekezzünk is megfelelni ennek. Meccsnézés közben kiszalad néha ilyesmi a számon, de nyugodt körülmények között sikerül mellőzni.
Azt viszont nagyon nem értem, kedves "Valaki, aki ott volt", hogy miért kell pofont ajánlani azért az internet nyilvánossága előtt nagyon bátor módon egy frissen regisztrált nicken, mert mást gondol, ne adj' Isten hülye. Bár lehet, hogy jobb nekem, amíg nem értem.
Előzmény: Valaki aki ott volt (7)
jasu Creative Commons License 2001.06.09 0 0 11
Aki szokta nézni a "Sportriporter kerestetik c. műsot és olvassa a Sport+focit az biztosan tiszutában van Megyesi Gusztáv hozzáértésével.
Ne beszéljen bunkóságról az, aki a sportriporter-jelöltekkel így beszél. Nem olyan jó ujságíró ő, hogy bárkit megítélhessen, lebunkózhasson.
Minden tiszteletem azoké akik kiutaztak Bukarestbe és lelkesen bíztatták a csapatot. Kívánom nekik, hogy egyszer élőben láthassák a válogatottunkat a világbajnokságon.
CH68 Creative Commons License 2001.06.09 0 0 10
1
Szerintem, ha a Megyesi ott lett volna köztünk ő is hátat fordít.
2
Egyáltalán nem érzem magam bunkónak azért mert hátátfordítottam, és ennek a megítélésében nem lehet kompetens olyan ember aki nem volt ott a stadionban.
3
"És ha húszezer ember fütyüli a magyar himnuszt a nézőtéren, és ha ugyanennyi öklöt ráz, és azt skandálja, hogy magyarok, kifelé Romániából, akkor azt birkatürelemmel kell viselni, s minden belső tartalékot mozgósítva is kulturált vendégnek maradni. "

Teljesen kultúráltan viselkedtünk, mivel nem ürítettük ki a mellettünk levő szektort.

4
"Igazodniuk kell, ha tetszik, ha nem"
Na többek között ezért kaptunk ki, mert ilyen igazodós, birkák voltak a játékosok. Egyébként ilyen hozzáállással ne is jöjjön a Megyesi mert a kintlevőket járatná le.

_Zoltán_ Creative Commons License 2001.06.09 0 0 9
Ez egy komplett idióta! Ez az utolsó mondat meg egyenesen felháborító! Teljesen természetesen reakció a magyarok részéről, hogy nem tisztelik a román himnuszt, ahogyan a másik féltől sem várhatjuk el, hogy velünk együtt énekelje a magyar nemzeti indulót. Nem zavar, ha kifülyülnek a szőröstalpúak, én is kifütyülöm őket. Ha mondjuk Andorrával játszunk és az ő himnuszuk közben ugrál az ember, akkor azt mondom, hogy bunkóság. Ez a cikk viszont nagyon erőltetett. Jellemzően Sportpluszos.
The Evil Creative Commons License 2001.06.09 0 0 8
Halló halló, már Te vagy a második a hatból, aki nem tud olvasni (:p): Megyesi pont azt írja, hogy jó, hogy nem a kevéssé korrekt (... ;-)) szurkolói magatartás/hozzáállás alapján ítéltetünk meg, mert ebben ugyanazt nyújtottuk, mint amit a románoktól kaptunk.
Előzmény: Törölt nick (6)
Valaki aki ott volt Creative Commons License 2001.06.09 0 0 7
Aki egyetért a cikkel az jelentkezhet (azt hiszem mondhatom) bármelyikünknél egy pofonért! Akkor ugyanis láthatóan segítségere van szüksége elgondolkozni néhány dolgon!
Campi Creative Commons License 2001.06.08 0 0 4
andd:

Megyesi teljesen mas szempontbol ertekeli a helyzetet. En elfogadom az o allaspontjat, de neki is illene ezt tenni azokkal szemben akik kintvoltak a meccsen. Biztos volt koztuk 'bunko' is, de a tobbseg valszeg nem egy primitiv allat volt. Masreszt a velemenyet viszont leirhatja, mas kerdes, hogy az ovet sokan olvassak, a tiedet meg csak mi.
Osszefoglalva en ugy gondolom, hogy az ott levoeket nem hibaztathatja senki. Masreszt ha en lettem volna en is ugraltam volna -> akkor en is bunko vagyok? En nem tartom magam bunkonak, es kepes is vagyok megitelni hogy az vagyok-e vagy sem.
Nyilvan az embereket elfogta az az irtozatos utalat ami a romanok felol jott. Masreszt Megyesinek nincs joga lebunkozni csak ugy valakit. Miert nem volt kinn?

Telleg mi volt amikor bejottek a rendorok??

Előzmény: ETOFAN (-)
__Tibi Creative Commons License 2001.06.08 0 0 2
Megyesi egy fasz.
ipos Creative Commons License 2001.06.08 0 0 1
Mondjuk az usó sorával nem értek egyet,a többi jogos.
Előzmény: ETOFAN (-)
ETOFAN Creative Commons License 2001.06.08 0 0 0
Kiváncsi vagyok a véleményekre a cikkről
ETOFAN Creative Commons License 2001.06.08 0 0 topiknyitó
Sport plusz: Háttal a pályának
2001. június 8.

"Ha jól emlékszem, a Kispest-Honvéd szurkolói találták ki, hogy ha nem tetszik nekik valami, akkor tiltakozásképpen háttal kell állni a pályának. Gazemberek ülnek a vezetőségben, lazsál a csapat, ilyesmi, fő a demonstráció.

Ha a Bukarestbe látogató maroknyi magyar szurkoló - nem voltak többen, mint bajnoki meccseken a Kispest-szurkolók -, a mérkőzés után fordít hátat a pályának, nincs egy szavam sem, megérdemli a válogatott. Van még persze a lehetőség, hogy a maroknyi magyar szurkoló nem a román himnusz ellen tüntetett a mérkőzés kezdete előtt három perccel, hanem a fiúknak fordított hátat, így jelezvén, hogy nagyon nem tetszik neki, amit a magyar válogatott a litvánok elleni, döntetlenre végződött mérkőzésen nyújtott legutóbb a Népstadionban. Esetleg nem tetszik nekik az MLSZ vezetése, vagy a profiligáé, netán így fejezték ki elégedetlenségüket a honi futballra változatlanul jellemző esélyegyenlőtlenség miatt.

Csakhogy a tévé azt a látszatot keltette, ami a valóság is volt. A magyar szurkolók a román himnusz alatt fordítottak hátat a pályának, s összeölelkezve, ugrálva demonstrálták, hogy nekik annyi a román himnusz. Ami jelkép, mert a román himnusz Románia volna, patetikusabban a román nép.

A románok.

Ezt a képet láthatta aztán, aki egyáltalán nézte a közvetítést, ezt a képet sugározták Európa és más földrészek országainak lakói is a késő éjszakai összefoglalókban, s gondolom, nem megjegyzés nélkül. A román-magyar pikantériájáról külföldön is tudnak, a román-magyar a szokásos három soros hír helyett nyolcat kap a két szomszédos ország lakóinak közismert barátságából kifolyólag. Legfeljebb azt nem tudja a világ, hogy most legutóbb ki volt a bunkóbb: a román, a magyar, vagy mindkettő egyszerre.

A beszámolók szerint a magyar himnuszt szétfütyülte, szétpfujolta a közönség, a magyar himnusz maga volt román részről a megalázás, a nagy gatyatolás. A tévében azért hallatszott egy-egy taktus, a román kamera csak a vigyázzban álló, egymást átkaroló magyar játékosokat mutatta. Aztán a román himnusznál már a magyar különítményt is, amint felveszik a harcot a gatyatolással. Letolják ők is a nadrágjukat.

Nem tudom. Ez nem az első román-magyar Bukarestben. Igaz, először volt kinn magyar szurkolócsoport. Amikor megjelentek a pályán a rohamrendőrök gyűrűjében, elszabadult a hangulat a nézőtéren, szinte izzott a gyűlölet. Azt gondolom azonban, hogy ha egy válogatott csapatnak tudnia kell, sőt, számolnia vele, hogy milyen hangulat fogadja, s a körülményektől függetlenítenie kell magát a saját jól felfogott érdekében, akkor ez a vendégségbe érkező szurkolókra is igaz. Igazodniuk kell, ha tetszik, ha nem. És ha húszezer ember fütyüli a magyar himnuszt a nézőtéren, és ha ugyanennyi öklöt ráz, és azt skandálja, hogy magyarok, kifelé Romániából, akkor azt birkatürelemmel kell viselni, s minden belső tartalékot mozgósítva is kulturált vendégnek maradni.

Bunkóságra nem lehet bunkósággal felelni.

Ez a meccs nem két nép csatája volt. Az marhaság. A magyar válogatottat a napilapok szerint európai módon, sőt, még annál is udvariasabban fogadták, a román vezetők együtt fényképezkedtek, teniszeztek magyar kollegáikkal, az utánpótlás mérkőzés után pedig még együtt is maradtak. Bukarestben egyébként nem volt telt ház, s a pályára induló magyar csapat busza sem váltott ki különösebb érdeklődést, a város nem égett lázban; ez egy szokványos meccs volt.

Ami pedig a múltat illeti: én emlékszem, hogy amikor Mészöly Kálmán válogatottja játszott Bukarestben, mekkora volt itthon a felháborodás a magyar himnusz alatti füttykoncert miatt. Akkor Szepesi György, az MLSZ elnöke bejátszott a rádióban egy felvételt, ami a nem sokkal előbbi budapesti magyar-románon készült: nos, a felvételen a magyar közönség fütyülte szét a román himnuszt; ne szóljunk egy szót se. Bunkó román és bunkó magyar szurkoló között nincs különbség, ne tessék itt nemzeti érzelemre, politikára, Trianonra, miegyébre hivatkozni, meg főleg arra, hogy ki kezdte az egészet, miként a szurkolói viselkedésből se következtessünk soha egy ország kultúrájára.

Akkor már nem volna Anglia.

Abba kellene hagyni ezt az őrületet. Itt két focicsapat próbál játszani egymással, ezek a meccsek az égvilágon nem jelképeznek semmit. S jobb is így: ha ez a múlt szombati román-magyar mérkőzés mégis jelkép volna, akkor a meccsen látottak alapján mi nagyon messzi vagyunk nemcsak Európától, a világtól, de Romániától is.

Megyesi Gusztáv"

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!