Keresés

Részletes keresés

snowman Creative Commons License 2001.08.01 0 0 36
A buzi amcsik és okos vezérük, Bush újabb hülyeségei ITT olvashatók.
snowman Creative Commons License 2001.04.25 0 0 35
Itt van néhány e-mail-cím, ahol lehet tiltakozni a gonoszok ellen:

Százezer dühös környezetvédő

A kiotói megállapodást kérik számon Bush elnökön
Bush elnök ellenérzései az internettel szemben mostanában esetleg tovább erősödhetnek, miután több környezetvédő szervezet online tiltakozó akciót szervez ellene. A felhívások szerint az újdonsült elnök rászolgált arra, hogy hivatali elektronikus postaládáját a tiltakozó polgárok tiltakozó levelei árasszák el. A hirtelen felzúdulás oka az, hogy az USA vezetése nem hajlandó ratifikálni a Föld felmelegedését okozó szennyezőanyagok kibocsátását korlátozó Kiotói Jegyzőkönyvet.

vomit
2001. április 23. hétfő 13:56

Környezetvédő szervezetek felhívást tettek közzé, hogy az öntudatos polgárok Bush elnök klímapolitikája ellen tiltakozva e-mailekkel árasszák el a Fehér Házat. A hirtelen felzúdulás oka az, hogy az USA új vezetése nem hajlandó ratifikálni a Föld felmelegedését okozó szennyezőanyagok kibocsátását korlátozó Kiotói Jegyzőkönyvet. Ennek az USA számára gazdaságilag semmi értelme - érvel Bush, amikor elutasítja az évekkel ezelőtt kialkudott megállapodást a széndioxid-kibocsátás visszaszorításáról.


George W. Bush
fotó: EPA
"Kérjük, éreztessék George W. Bush-sal, mit is jelent a klímaváltozás, és mennyi ember aggódik emiatt" - szólít fel az interneten többek közt a "Föld barátai" (Friends of the Earth) társaság, amely több mint 30 környezetvédelmi szervezetet fog össze. Az aktivisták azt róják a "texasi olajmágnás" Bush szemére, hogy szétrombolja a fáradtságos munkával összeállított Kiotói Jegyzőkönyvet, és országát környezetvédelmi szempontból az elszigeteltségbe taszítja.

Már 100 ezer levelet postáztak az elnöknek

A www.foeeurope.org cím alatt megtalálható weboldalukon a Föld barátai további információkkal szolgálnak a témában, és mintaszövegeket kínálnak a szerényebb íráskészséggel megáldott reménybeli tiltakozóknak. Az oldal ezenkívül tartalmazza a Fehér Ház legfontosabb e-mail címeit is. A kezdeményezők kérnek mindenkit az elküldött szöveg másolatának elküldésére, hogy nyomon követhessék, hány levél jutott már el Washingtonba.

Ezidáig több mint 100 ezer levelet küldtek George W. Bush-nak a világ minden tájáról. A Föld barátai szerint jóformán szünet nélkül, másodpercenként záporoznak a tiltakozó levelek a Fehér Házra.

Egy berlini kezdeményezés, a művészeket, reklámszakembereket és tudósokat összefogó www.thepeoplesproject.com a "Klimatizáljuk a Fehér Házat! " (Climatize the White House) mottó alatt a fentiekhez hasonló célból a First Ladynek és Richard Cheney alelnök feleségének javasol levelet küldeni (first.lady@whitehouse.gov, mrs.cheney@whitehouse.gov). Ezenkívül a "thepeoplesproject" egy körlevélben a Fehér Ház telefon- és faxszámait is közreadta, hogy közvetlenül el lehessen érni az USA kormányát.

Eközben a tengerentúlon is egyre többen érzik úgy, hogy tiltakozniuk kell az elnöknél a világháló, hagyományos levél vagy a média útján. "Az idő konszenzusra és cselekvésre szorít" szólított fel több neves személyiség a Time Magazine-ben megjelent nyílt levelében. Az aláírók között szerepel Jimmy Carter korábbi amerikai elnök, Mihail Gorbacsov, Soros György, Harrison Ford és Stephen Hawking fizikus.

Levelükben arra kérik Bush elnököt, hogy a Kiotói Jegyzőkönyvvel kapcsolatos aggodalmai ellenére sürgősen kezdeményezze az olyan stratégiák kidolgozását, amivel az USA-ban kevesebb üvegházhatást okozó gáz szabadul fel. "Gyermekeink és az ő gyermekeik jövője attól függ, milyen határozottságot mutat Ön és más államok vezetői" - áll a felhívásban. De az USA új elnöke egyelőre makacsul ragaszkodik a döntéséhez.

Dr. Lecter Creative Commons License 2001.03.29 0 0 34
Egy texasi kormányzótól nem is lehet mást várni. Pont ő fog borsot törni az olajcégek orra alá?
Előzmény: snowman (31)
Clea Creative Commons License 2001.03.29 0 0 33
Kedves bogyó!
Ezt az adatot honnan vetted?
Nem hiszem, hogy az autók leállásának drasztikus hatása lenne a sztratoszféra freon koncentrációjára, ami elsősorban felelős az ózonlyukért.
Azt inkább el tudom képzelni, hogy az autók leállítása jótékonyan hatna a Los Angeles-i típusú szmogok eltűnésére, így a troposzférikus ózonkoncentráció csökkenésére. Nem lehet, hogy inkább erről van szó?

Üdv: Clea

Előzmény: bogyó (32)
bogyó Creative Commons License 2001.03.29 0 0 32
Az a vicc, hogy elég lenne 1(!) napra leállítani az öszes autót, hogy az ózonréteg helyrejöjjön.

Azt nem értem, hogy miért nem lehet 1 napot 1 évben erre áldozni? Jó, nem kell 1 napot, de mondjuk 1 hetet drasztikusan csökkenteni.

Elképesztő adat.

Előzmény: snowman (31)
snowman Creative Commons License 2001.03.29 0 0 31
Újabb jó hír a buzi "világrendőröktől" :

Bush nem tartja be a kiotói megállapodást ... Külpol
március 29. 9:04

[BBC] Washingtonban közölték: a Bush kormányzat nem fogja végrehajtani a kiotói megállapodást, amely a globális felmelegedés elleni küzdelem jegyében jött létre. A Bush vezetés így a Clinton kormányzattal ellentétes álláspontra helyezkedett. A Fehér Ház egyik szóvivője elmondta, hogy George Bush nem támogatja az 1997-ben létrejött - és Clinton által aláírt - megállapodást, mivel az - véleménye szerint - felmenti a felelősség alól a fejlődő világot, és amúgy sem szolgálja az Egyesült Államok érdekeit. Bush elnök most elrendelte, hogy vizsgálják meg a lehetséges alternatívákat. •

No comment.

csinovnyik Creative Commons License 2001.03.19 0 0 30
az emberektől úgy általában féltem az űrt. a föld közvetlen közelét már teleszemeteltük az utobbi negyven évben, miért lennénk visszafogottak a többi részével? és ez egyaránt vonatkozik az űrbányászokra és a holdbéli hobbikert-tulajdonosokra...
Előzmény: Nereida (29)
Nereida Creative Commons License 2001.03.19 0 0 29
Ehhez a más égitesten való telekvásárláshoz csak annyit fűznék hozzá, hogy az űrjog tiltja. Nem is tudom, hogy ez most szerencse vagy nem, merthogy ámerika sem alakíthatja át az ottani környezetet (hű de politikailag korrekt vagyok!), sem mi nem mehetünk a Marsra lakni hogy megszabaduljunk az itteni mocsoktól.
Hm. Talán biznisz volna kisebbfajta szenes-kondritos aszteroidákból tüzelőanyagot nyerni, ha megoldható lenne a feldolgozóhelyre juttatásuk.

Nereida

Sárkány Creative Commons License 2001.03.19 0 0 28
Veszek telket a Holdon. Oda remélem még nem szemeteltek se az amik, se a kínaiak...
micu Creative Commons License 2001.03.19 0 0 27
És a fejlődő világ sem kevésbé pusztítja a környezetet mint a nyugati, csak máshogy. Ők ugyanis szaporodnak mint a nyuszik, következésképp egyre nagyobb területre van szükségük hogy a 2000 éve is korszerűtlennek nevezhető élelmiszertermelési módszereikhez megfelelő területre tegyenek szert. Ezért aztán szép nagy lyukat égetnek az erdőbe. Ez pár száz évvel ezelőtt amíg csak századannyian voltak nem okozott problémát, de most már nem tud regenerálódni, így a felégetett erdő helyén király pusztaság keletkezik, ahonnan az erózió elviszi a földet, marad a szikla.
Egyébként a sivatagok sem csak az éghajlatváltozásnak köszönhetik terjedésüket: a picit túlszaporodott afrikaiak klasszul megtanították a kecskéiket fára mászni, így gyakorlatilag amíg valamilyen növényzet van az adott helyen, le tudják tartolni.
De ez a dolog nem újszerű, amióta ember van, azóta átalakítja a környezetét, ami nem mindig tesz neki jót.
Előzmény: csinovnyik (24)
snowman Creative Commons License 2001.03.18 0 0 26
Az amerikai világcsendőrt én sem fenyegetném semmivel. Csak megkérném a kínaiakat, hogy ugorjanak át vacsorázni hozzájuk. Mind egy szálig. Aztán menjenek haza békével. Ha gyalog elindulnak, akkor az oceán sincs útban, mert kilép a medréből, mint Tisza. Én azért nem húznék ujjat a világ 1/5-ével, ha egy mód van rá. :o))
Szerintem az is csak viccel, aki a világ egyik legnagyobb termelő és egyben fogyasztó erejét próbálja kereskedelmi vagy egyéb szankciókkal fenyegetni. Egyébként azt hiszem, hogy a kínaiak, a fogyasztói társadalom felé irányuló sajnálatos útjuk ellenére még mindig nagyobb harmóniában tudnak élni a természettel, mint hambizabáló, álszent világcsendőreink.
Előzmény: Soult (23)
Dr. Lecter Creative Commons License 2001.03.18 0 0 25
még nem dolgozták le a háromszáz évnyi hátrányuk jelentős részét.

no hát éppen ez az. Én viszont milyen alapon mondjam nekik, hogy ne kelljen neked európai életszínvonal, jó neked az is, amiben most vagy??

Előzmény: csinovnyik (24)
csinovnyik Creative Commons License 2001.03.18 0 0 24
eloszlatandó a félreértéseket:
valóban a k. édesanyját minden rohadt környezetszennyezőnek, főleg a nyugatiaknak, akik jelentős sikereket tudhatnak magukénak nyugateurópa és néhány amerikai terület élhetetlenné tételében, akiknek áldásos közreműködése nélkül sohasem kerülhetne évente többtízezer tonna nyersolaj a tengerekbe de:

valaki itt előttem felvetette, hogy ha az oroszok visszakapnák alaszkát, ott újra beköszöntene a természet fennséges uralma, megszűnne a környezetszennyezés, a köolajvezetékeket felcsavarnák mint a szőnyeget és boldogan mosolyognának a rénszarvasok.

hát erre mondtam én, hogy egy nagy szart!

bár az oroszok hatalmas lélekkel rendelkeznek, de ahol náluk olaj van a föld vagy a víz alatt, ott olyan pusztítást végeznek, hogy ahhoz képest az amerikaiak minden tahóságuk és hatékonyságuk ellenére (mert ugye tahók de hatékonyak) zöldmozgalmi aktivistának tűnnek. a többi fejletlen nemzet sem azért nem szennyezi a környezetet, mert természetüknél fogva jók, hanem mert még a száz évvel ezelőtti technológiára sincs pénzük. kínára meg lehet mondani, hogy kevésbé szennyez egy főre vetítve mint az amerikaiak, de egyrészt többen vannak, másrészt igen koncentráltan művelik, amit csinálnak, úgyhogy a délkeleti tartományok bőven kenterbeverik a ruhrvidéket. talán elkerülte figyelmeteket az a két aprócska vízügyi beruházás, melynek során nagy folyójuk vizét először egy magyarország méretű tóvá duzzasztják, majd később több ezer kilométeres apró csatornán át pekinghez is elvezetik, merthogy szegény fővároskának évente 1-2 méterrel mélyebbről kell szippantania azt, amiről ott büszkén állítják: ivóvíz.

én nem állítom, hogy itt vannak a jófiúk és kína a világ egyedüli környezetkárosítója. csak szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy azok a fiúk nem azért nem szüntették még meg felettünk az ózonpajzsot mert vigyáznak a környezetre, hanem mert még nem dolgozták le a háromszáz évnyi hátrányuk jelentős részét.

Soult Creative Commons License 2001.03.18 0 0 23
Az a legszomorúbb, hogy pl. Kína esetében még jöhetnek a mindenféle kereskedelmi és egyéb szankciók, ha meg kell fegyelmezni őket, de az öntörvényű amerikai világcsendőrt még fenyegetni sem lehet semmivel. Ha egyszer ők elhatároznak valamit...
Ctrl+Alt+Del Pierro Creative Commons License 2001.03.17 0 0 21
Kína azért érdekes, mert ők még az elején vannak a nagy kapitalista beindulásnak, náluk még lehetne próbálkozni egy normális, fenntartható fejlődési modellel.
Amúgy az összes jó konzervatív republikánus anyukájukat Bushéknak.
Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.03.17 0 0 20
Persze hogy az. Éppen úgy marhaság, mint a kínaiakra mutogatni, miközben a nyugat produkálja a környezetszennyezés 80-90%-át. Persze a kínaiak is jól tennék, ha összekapnák magukat környezetvédelmileg, meg a többi fejlődő, nem vitás (azért az a 10-20% is sok), de a jelenlegi viszonyokat tekintve ez nagyrészt csak szimbolikus cselekedet lenne. Arról nem is beszélve, hogy hol van pénz a drága környezetvédelmi beruházásokra? Nyilvánvaló, hogy hol.
Mondjuk nem is beruházni kéne ebbe, hanem a fogyasztást csökkenteni, na mindegy, csak tépjük itt a szánkat.:-/
Előzmény: csinovnyik (17)
Dr. Lecter Creative Commons License 2001.03.17 0 0 19
Kína bejelentette igényét, hogy jelentôs életszínvonal emelkedést szeretnének, ami ugyebár nem nagyon megy növekvô energiafelhasználás nélkül.
A kyotoi konferencián nagy nyomás volt a kínai küldöttségen, hogy vállaljanak jelentôs önkorlátozást. Mondták, hogy oké, azonnal korlátozni fogják magukat, mihelyt elérték az egy fôre esô kibocsátásban az amerikai érték 50 %-át...
csinovnyik Creative Commons License 2001.03.17 0 0 17
lehet azt gondolni, hogy amerika parttól partig egy kohó, a kínaiak meg természetüknél fogva szeretnének középkori szinten vegetálni, de ez azért mégiscsak marhaság.
Előzmény: Abszolút Nulla (15)
csinovnyik Creative Commons License 2001.03.17 0 0 16
hogy az alap kínai gondolkodásban mi van benne és mi az, amit a nyugat "sulykolt" beléjük, szerintem külön vitát is megérdemel. de szerintem az a hihetetlen mennyiségű kínai tornacipő és műanyag bizbasz, amit a nyakunkba öntenek nem a nyugati "tudati gyarmatosítás" termékei. én nem veszem be ezt az antiglobalizációs lózungot, hogy a nyugat felelőssége volna a brazil erdőégetés meg a kínai szmog. azok az emberek pénzt akarnak keresni (mindegy, hogy magán vagy népgazdasági szinten) és nagy magasságokból szarnak rá, hogy emiatt naponta hány állat pusztul ki, és évente hány tized fokkal emelkedik a föld átlaghőmérséklete. noch dazu, vannak annyira demokratikusak ezek az országok, hogy semmilyen belpolitikai nyomást nem lehet gyakorolni a környezetszennyezőkre viszont simán lelőnek a nyílt utcán vagy bezárnak államellenes izgatásért ha sokat ugatsz. sóhajtozhatsz, hogy milyen szép is volt a világ a coca cola és a ford t modell megcsinálása előtt, de ettől nem párásodik be egyetlen sanghaji betanított munkás vagy brazil farmer szeme sem. az meg ugye megintcsak rendkívül csehszlovák duma lenne, hogy ti ott a dzsungelben maradjatok meg olyan romantikusan primitívnek és gyártsátok nekünk az oxigént, míg mi itt elvitatkozgatunk azon, hogy most csökkentünk további 7%-ot a kibocsátáson, vagy nem.
ha az oroszok kapnák meg alaszkát, nem maradna egy talpalatnyi tiszta terület sem ott a híresen biztonságos és visszafogott olajkitermelésük miatt, viszont nem engednék oda a cnn stábját sem. ha meg nem lenne cnn (és minden más nyugati műcucc) nem maradna meg a brazil őserdő, csak éppen onnan jönnél rá, hogy kipusztult, hogy hollandiát le kellene venni a térképről...
Előzmény: Csokis (14)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.03.17 0 0 15
Kíváncsi lennék, a világon megtermelt szennyező anyagok mekkora részét állítják elő a kínaiak. Valószínűleg alig néhány százalékát, de hát persze a Nyugat jobban szeret erről beszélni, mint a saját sarukról. Egyáltalán, a mi a kínai ipart illeti, az az ország nyugati-délnyugati területének egy részére korlátozódik. Az 1.3 milliárd kínai egy jelentős része középkori körülmények között él - persze a helyzet változik, de attól még nem kéne szegény kis vágottszeműek nyakába varrni a nagy környezetszennyezéseket. Nézd csak meg mondjuk az energiatermelést, hol vannak az USÁ-hoz képest - sehol sem.
A Brazíliában kivágott fát meg a multik vásárolják fel bagóért.
Előzmény: csinovnyik (12)
Csokis Creative Commons License 2001.03.17 0 0 14
A nyugat felelossege (es ez a nagyobb szerintem) az, hogy belesulykolja a szerencsetlen brazil/kinai/k. europai fejebe, hogy csak akkor lehetsz fasza gyerek, ha te is megszerzed a sok muanyag szart. Az alap kinai gondolkodasban ez nem nagyon van benne, erre kondicionalni kellett oket szaz-szazotven evig. :-(
Előzmény: csinovnyik (12)
csinovnyik Creative Commons License 2001.03.17 0 0 12
még mielőtt felmagasztalná valaki a fejletlen országokat és az oroszokat a nagy környezetkímélésük miatt, szeretném felhívni a figyelmet, hogy azokban az országokban valóban nem költenek egy megveszekedett petákot sem környezetvédelemre. kína ma a világ egyik legnagyobb környezetrombolója, csodálatos gátépítései, korszerű ipara és körültekintő urbanizációja nem most kezdődött, viszont nyoma sincs, hogy meg akarna változni. amíg nálunk szocializmus volt az eszme és olyan fejlett a társadalom, amilyen, ontottuk mi is az összes létező oxidot, és büszkén terveztük a gátat a dunakanyarba... szóval a nyugatot nyugodtan lehet szidni az eldobható műanyagszaraival együtt, de vigyázz, hogy melyik fejletlent állítod vele szembe: a brazil erdőégetőt vagy a ciánnal aranyat termelőt?
Előzmény: Csokis (9)
Csokis Creative Commons License 2001.03.17 0 0 11
Nem, csak megelni lenne nehez ebben a trioban ugy, hogy kozben az EU bezarja a piacokat elottunk. De ez mar off, hiszen a lenyeg, a szent fogyasztoi tarsadalom mindenkinek cel. Az meg mar tok mindegy, hogy milyen allamszovetsegben fogyasztasz, a szemetet csak megtermeled. :-(
Előzmény: snowman (10)
snowman Creative Commons License 2001.03.17 0 0 10
Kína már kezdi. Én meg nem akarom a buzi EU-t. Hamarabb szövetkeznék a lengyel és a sörszerető cseh testvérekkel. Azok legalább nem akarnak mindent leszabályozni.
Előzmény: Csokis (9)
Csokis Creative Commons License 2001.03.17 0 0 9
Öööö... Snowman, a ketto nem ugyanaz, es nem is ugyanattol van. Egyebkent igazad van. Csak hat a vilag ma arrol szol, hogy keress penzt, vegyel minel tobb szart, aztan ha meguntad, dobd el! Mi is ezt csinaljuk (te is!), es a leghobb vagyunk, hogy bejussunk az EU-ba, ugy eljunk mint ok, szanaszet utazzuk a vilagot, epitsunk, vegyunk kocsit, stb. Errol ket dolog jut eszembe.
Az egyik, hogy mi lenne, ha ketmilliard kinai meg indiai kezdene ezt csinalni? A masik, hogy hiaba mondjak, hogy egy blokkban elni (nagyvaros+lakotelep) sokkal gazdasagosabb (epites, futes, kozlekedes, kozmuvek), a kutya nem vagyik erre. Szoval nem hiszem, hogy amig a fejunkre nem szakad a haz, barmi is tortenne ezugyben.
Előzmény: snowman (4)
Lujza71 Creative Commons License 2001.03.16 0 0 8
De vele sajnos mi is.

Lujzi

Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.03.16 0 0 7
Bush féreg. Remélem, olyan bőrrákot kap majd valamelyik ózonlyuk alatt, hogy jobb se kell. Ő is, meg a hozzá hasonlók is, pfuj.:-/
Előzmény: snowman (-)
snowman Creative Commons License 2001.03.16 0 0 6
Én is inkább a "primitív" népekre szavazok ilyen ügyben. Inkább legyen egy terület elmaradott, mint így civilizált. Remélem az a manilai faszi piacra dobja már az 1l vízzel 100km-t menő autóját. Akkor aztán mehet az összes olajbuzi a rákba.
Előzmény: Törölt nick (5)
snowman Creative Commons License 2001.03.16 0 0 4
Remélem a Bush feje és ágya fölé növi ki magát a világ legnagyobb ózonlika, hogy legyen amin keresztül szívja a nem mérgező CO2-t.
Előzmény: Zsoldos (2)
Donky Creative Commons License 2001.03.14 0 0 3
Láttam egyik nap a tévében az Antarktiszról leszakadt jégdarabkát, ami szépen vándorolgat a melegebb vizek felé és közben olvadozgat. Megrendítő látvány az a hatalmas jégtömeg.
Asszem a szakértő urakat, akik szerint a CO2 nem káros, a Bush-társasággal együtt leköltöztetném egy tengerszinthez igen közeli helyre. Majd ha nyakig járnak a vízben, akkor talán újraértékelik a véleményüket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!