Keresés

Részletes keresés

Darth ) Creative Commons License 2001.09.12 0 0 10
Gyanítom, hogy az amerikai ellencsapás sem csak Oszama bin Laden ellen irányul majd.
Elpusztítanak majd néhány kiképzőtábort és egy-két falut. A túlélő arabok pedig felszállnak az első New York-i gépre és nekivezetik a szabadságszobor gyomrának. Mire az amerikaiak......
__PT Creative Commons License 2001.09.11 0 0 9
Nem hittem volna, hogy ezt is megerem, de igazad van.
pancho Creative Commons License 2001.09.11 0 0 8
Hát, ami azt illeti, egy olyan nép, amelyiknek harci eszköze nincs (a legerősebb a géppuska), nem nagyon tud mivel visszavágni...
Például Irakra gondolok, mi köze Amerikának ahhoz, hogy ott mit csinálnak országon belül? Ennek ellenére büntetőtámadásokat hajtottak végre iraki célpontok ellen. Nem gondolták, hogy egyszer ellenük is megtehetik (Iraknak ugye nincs támaszpontja Amerika környékén, ahonnan a gépei elérhetnék az amcsikat, az amcsiknak meg Irak közelében több is van).
Ez persze lehet, hogy nem tisztességes, de gondolom, még mindig kicsit jobban igazságosnak tűnik - az arabok szemében -, mint lehajtott fővel tűrni mindent. Ráadásul ők szóltak előre, hogy Amerika vegyen vissza kicsit, mert terrorista akciókat fognak elkövetni a területén. Nem hitték el, íme az eredmény. Hülyeség volt azt hinni, hogy Irak (vagy Korea) majd interkontinentális rakétákkal támad a világ katonailag legerősebb államára. Az védhető. Ez védhetetlen.

Sajnos, gazdaságilag és katonailag gyenge államok csak így tudnak visszavágni és némi elégtételt venni. Ez persze nem igazságos, mert ártatlan civilek halnak meg, nem katonai célpontokat támadnak, de át azokra képtelenk lennének eszközök hiányában. Nekem sem szimpatikus ez a dolog, de az sem volt az, amikor az amerikaiak bombázták az irakiakat pusztán az erőfölényükkel visszaélve, meg szankciókkal fenyegették őket, ha nem engedik megvizsgálni a fegyverraktáraikat, hogy van-e atomfegyverük.
Szerintetek Amerika mit szólt volna, ha irak akarja megvizsgálni az ő fegyverraktáraikat? Biztosan engedi, mi?
Szóval elítélem én is ezt a dolgot, mint ahogy elítéltem az amerikaiak akcióit is, de valahol megértem. Gondoljon mindenki bele, hogy mit tenne, ha egy jóval erősebb, bár fegyvertelen fickó mondjuk néha megerőszakolná a feleségét (nem a sajátját), a törvény meg szemet hunyna efölött. Szerintem előbb-utóbb szerezne valami fegyvert, és rátámadna (lehet, hogy hátulról, hogy esélye is legyen), akkor is, ha fegyvertelent nem illik megtámadni.
Hát kb. ez az erőfölénnyel való visszaélés meg a terrorizmus kapcsolata is.

(Innen kicsit off lesz.)
Ezért nem lesz vége soha addig az izraeli öngyilkos merényleteknek sem, amíg Izrael ki nem vonul az összes megszállt területről (és nem csak a katonaság, hanem a telepesek is). Izraelnek elég jelentős hadereje van, azokkal indít büntetőexpedíciókat a palesztinok ellen, a palesztinoknak pár géppuskájuk meg aknavetőjük mellett csak kézifegyvereik vannak, csak terrorista eszközökkel tudnak bármit kezdeni. És ezt szerintem Izraelnek is be kell előbb-utóbb látnia, különben addig mennek az öngyilkos merényletek, míg egy palesztin is él. De addigra zsidó se sok marad (legalábbis Izraelben).
off vége

Még mielőtt bárki is azt hinné, hogy én örülök ezeknek a merényleteknek: nem. Csak hát számítani lehetett rá a fentebb leírtak fényében. A szomorú az, hogy akárcsak Izraelben, itt is ártatlan civilek fizetnek az életükkel a vezetőik és katonáik baromságaiért.

hangaroa Creative Commons License 2001.09.11 0 0 7
Köszönöm a választ!
Előzmény: RedRiot (6)
RedRiot Creative Commons License 2001.09.11 0 0 6
Igy már minden más, OK.
Előzmény: hangaroa (5)
hangaroa Creative Commons License 2001.09.11 0 0 5
Természetesen igazad vagyon, és ezt - úgy gondolom - nem is vonja senki kétségbe. Darth) barátom topikja sem poénkodik, csupán rávilágít a helyzet néhány visszásságára, amelyre én magam is igyekeztem utalni. Az idézőjelbe tett szöveg pl. egy hasonló témát feszegető filmművéaszeti alkotásból származik, melynek Bruce Willis volt a főszereplője.

Tisztelettel:

hangaroa

Előzmény: RedRiot (4)
RedRiot Creative Commons License 2001.09.11 0 0 4
Beteg dolog ilyesmin poénkodni. Még nem tudják az áldozatok pontos számát, lehet hogy több ezer ember halt meg.
hangaroa Creative Commons License 2001.09.11 0 0 3
"Meg kell értetni az emberekkel, hogy az arab szó nem egyenértékű a terroristával!" Önként jelentkezőket kérek, akik vállaják ezt a feladatot, most, New Yorkban!

hangaroa

vénólánzsahleF Creative Commons License 2001.09.11 0 0 2
ott ugyan már nem.

marad az empire state building...

Előzmény: hangaroa (1)
hangaroa Creative Commons License 2001.09.11 0 0 1
De csak a World Trade Center legfelső emeletén, McDzsihad néven!

hangaroa

madjoe Creative Commons License 2001.09.11 0 0 0
Per pillanat 0 darabot.

:(:(:(

Előzmény: Darth ) (-)
Darth ) Creative Commons License 2001.09.11 0 0 topiknyitó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!