Keresés

Részletes keresés

EN228 Creative Commons License 2001.09.24 0 0 329
En tudom, hogy nem jo igy. De sajnos mashol nem jut ra elegendö penz. Azonkivül utanpotlasra szinte sehol nem jut! Nalunk erö felül tamogatjak az utanpotlast, megsem jutunk sehova... Majd egyszer, ha a varosban vegre megtelepednek a közep- es nagyvallalkozasok, akik hajlandok egy icipicit is aldozni a sportra. De ez meg 10 ev legalabb. Addig nekünk marad a 4 köze jutas es talan Ronchetti, nektek meg az Euroliga es 100-at nekik... Sajnos.

Hajra Diosgyör!

EN228

Előzmény: NB2 (327)
bz_ Creative Commons License 2001.09.23 0 0 328
Ismertté vált a 2003-as EB-középdöntők csoportbeosztása. Szerintem nem panaszkodhatunk, ismét megkaptuk az oroszokat és a finneket, melléjük Szlovéniát. Az első kör (az "odavágók") november végén lesznek. Szerintem simán tovább kellene jutnunk, Szlovéniát és Finnországot is kell tudni oda-vissza verni.

Nagy csatát várok az A-csoportban (ESP, ROM, GER, ISR), ahol szinte bárki bárkit megverhet. De nehéz lenne most megjósolni a D-csoport (LTU, CZE, ITA, BEL) és az E-csoport (POL, UKR, BUL, TUR) továbbjutóit is, főleg a litvánok és a lengyelek mellett a másik helyet látom nyitottnak. A C-csoportot (YUG, SVK, LAT, BLR) a miénkhez hasonlóan simábbnak tartom. A horvátokat és a bosnyákokat kicsit hiányolom, dehát az előselejtezőkben kiestek.

Rátgéber, ha akarja, az olimpiai ciklus hátralévő részét kitöltheti szövetségi kapitányként. Remélem, ha marad, eljuttatja a csapatot az olimpiára, a válogatott mostani gerince kora alapján megmaradhatna.
No persze ha lemond, akkor az utódjától várom ugyanezt.

Hajrá magyarok!!!

NB2 Creative Commons License 2001.09.23 0 0 327
Néztétek a mai döntőt? Hát nem semmi volt!!! Én speciel az oroszoknak szurkoltam de sajna ma a békazabálók győztek. Azt meg kell hagyni kegyetlenül jól védekeztek a franciák. Ja és meglett a hetedik hely. Ami egy picit reális de azért lehetett volna jobb is.

EN228!

Hidd el többszőr elgondolkoztam, hogy jó-e hogy ilyen a bajnokság. Igaz, hogy van két kiemelkedő csapatunk, de a többi... A 90-es évek elején volt egy bse, gysev, diósgyőr, pvsk, tungsram, mtk. Bármelyik nyerhetett bárhol. Mostmeg az a kérdés megdobjuk-e a 100-t. Két meccs v. három van ahol igazán küzdenünk kell.

EN228 Creative Commons License 2001.09.23 0 0 326
Egyetertek Bz-vel, de azert hozzaszolok. Teljesen egyertelmü, hogy tavaly a Sopronban nem csak a amgyar jatekosok nyujtottak kiemelkedöt, hanem a legiosok. Mint ahogy a PVSK-ban is. Egyszerüen Sopronban nincsen több igazan valogatott szintü magyar jatekos. Ezert nem tehetnek rola, hogy nem tudnak többet adni. A Ronchettit mindenki a panz miatt mondja le. Ott nincs megfelelö premizalas, nagyon költseges mulatsag, raadasul a sajat eselyeit rontja vele minden csapat, mert a bajnoksagot a "kisebb" csapatok fontosabbnak tartjak. Amugy tavaly a DKSK legjobbja Borosovszky Monika volt, ott is volt az EB-n, sajnos roman szinekben. Az iden ket erösites erkezett, mindketten ausztralok. Ök legalabb junior VB 2.-ok voltak. De kit erdekel? Igy nehez a magyar jatekosoknak valogatott szintre jutni. Egyelöre ket csapat van, amely eleg tökevel rendelkezik, a többi nagyban le van szakadva, sajnos...
Előzmény: NB2 (322)
bz_ Creative Commons License 2001.09.23 0 0 325
Üdv NB2!

Francia-litván: Sok volt Jolkáéknak a csütörtöki hosszú buszozás és aztán pénteken a végig kiélezett negyeddöntő (az utolsó pillanatokban dobot kosárral, két ponttal nyertek). Elfáradtak. Ez a közmondásosan erős francia védekezéssel együtt azt eredményezte, hogy a kétpontosokat 22%-kal dobták, a büntetőket 68%-kal, és triplában 1/10 jött össze nekik. Ilyen dobóteljesítménnyel, mint azt mi sajnos nagyon jól tudjuk, csak a vereség mértéke a kérdéses. 44 dobott ponttal nagyon nehéz meccset nyerni. (Én egyedül az isztambuli Galatasaray-PVSK meccsre emlékszem, ahol 40 perc alatt 45 dobott ponttal nem veszített valaki.)

Nem vagyok bennfentes, sőt, szakértőnek sem tartom magam. Csak egy mezei szurkoló vagyok, akit megérintett az a hangulat, ami Pécsett a női kosárlabdát övezi, és elolvasok mindent, amihez a témában hozzájutok. Személyesen sem játékosokat, sem vezetőket nem ismerek, magam is csak hobbiszinten játszottam a kosárlabdát és azt is abbahagytam már bő 10 éve. Szóval Rátgéber-Buttás: passz.

Hajrá magyarok!!!

és mától újra:

Hajrá PÉCS!!!

Előzmény: NB2 (324)
NB2 Creative Commons License 2001.09.22 0 0 324
Bz_

Az oroszok legyőzését úgy értettem, hogy hirtelen mindenki a magyar csapatra figyelt, hogy ők is esélyesek stb.

A pécs-gysev ellentétet nem akarom én sem szítani. Nekem pl. pont Seres Éva játéka tetszett a legjobban az egész eb. alatt. Talán ő hozta azt amit vártunk tőle.

Közben a franciák NAGYON lelépték a litvánokat 31 közte. JUJJJJJJJJJJJJJJ.

Ui: örültem, hogy te reagáltál először mert elég profi vagy a témában. én mint az ábra is mutatja nem annyira.

Ja és egy kérdés hátha te tudsz válaszolni. Buttás és Rátgéber viszonya. Előre is köszi.

Előzmény: bz_ (323)
bz_ Creative Commons License 2001.09.22 0 0 323
NB2!

Az EB-nek már vége, holnap délig nemigen változik meg senki véleménye arról, hogy miért nem kell Kínába készülnie a válogatottnak.

Az oroszok legyőzése utólag nagyon jól jött. Különben szerintem nem szabad taktikázni, úgy kell nekimenni minden meccsnek, hogy meg akarjuk nyerni.

A PVSK-GySEV ellentétet valóban kár élezni, az egymásra mutogatás biztosan nem segít a válogatott jövőbeni szereplésén.

Tavaly a BSE, idén a Diósgyőr egyértelműen anyagi okokból mondta le a Ronchetti-kupaszereplést.

Az EuroLiga-csapataink milyen előnyt jelentettek? Nézd meg, hogy Tuvics, Jolka, Vilipics és Kovácsová mennyit játszottak, és mennyit játszott Béres ill. Seres. Másrészről nézd meg a spanyol válogatottat, ott a játékosok többsége első EB-jén vett részt, és pályafutása során legfeljebb egyszámjegyű nemzetközi kupameccset játszott.

Kíváncsi vagyok a hivatalos álláspontra, hogy miben látják a vezetők és a játékosok annak az okát, hogy nem jutott ki a csapat a VB-re. Nem gondolom, és az EB előtt sem gondoltam, hogy ez mindenképpen elvárható lett volna a csapattól, de csalódott vagyok, hogy nem sikerült.

És arra pedig még kíváncsibb vagyok, hogy mit tervez változtatni a szövetség a válogatott körül az olimpiai részvétel érdekében. Az előttünk álló ősz már "elment", november végén a 2003-as EB középdöntője lesz, előtte pár nap öszzetartással, aztán kész. Hogy a jövő szezon versenynaptárában kap-e több helyet a válogatott, az kérdés.
Egy példa: Kiss Lenke 328-szoros magyar válogatott. Az idén a válogatottnak volt ill. lesz 20 meccse, tavaly összesen 6. Ebben a tempóban 16 évig kellene valakinek válogatottnak lennie...

Előzmény: NB2 (322)
NB2 Creative Commons License 2001.09.22 0 0 322
Megakartam várni az eb végét az értékeléssel, de nem bírom magamban tartani.

A csapat játéka picit hasonlított a pvsk euroliga döntö meccseire. Ott látszott, hogy valahogy a csajoknál nem sültek annyira a dobások, pedig nagyon akartak itt is ott is. Aki látta a bourges elleni meccset ott is elment 20-szal az ellen és onnan probáltunk meg fölkapaszkodni. Ott sem itt sem sikerült.
Sokat gondolkodtam azon vajon jó volt-e legyőzni a ruszkikat. Talán nem jobb lett volna kikapni és akkor nem a csoportelsőségért küzdöttünk volna hanem a második harmadik helyért? Nem tudom.
A másik amit nem értek ez a rengeteg elhíbázott dobás. Úgy mentünk ki az eb-re, hogy mindenki azt mondta, hogy a külső sorunk világszínvonalú, meg, hogy ezzel nem lesz baj. Hát sajnos pont ezzel volt a baj.
Két ország van amelyeknek két klubcsapata is benne volt az euroliga legjobb nyolcas mezőnyébe. Az egyik a francia, a másik a magyar. Miért nem tudtuk ezt az előnyt kihasználni? És akkor eszembe jutott egy érdekesség: A gysev az eb-re 2 azaz kettő válogatottat adott. Érdekes, hogy ennyi játékos mondta le v. nem kellett a válogatottakba. Remélem semmi fajta klubérdek nem húzodik e mögött. Példaként a pécsből (KNA-val és Delmissel együtt) 9 ember volt itt a eb-n. Nem akarom én tovább élezni a két csapat közti ellentétet, de hát meg lehet nézni minden ország az euroligában szereplő csapatára építi a válogatottat. Na most ahol kettő ilyen van ott nem könnyebb lenne egy ütőképes válogatottat összehozni?

Ami szembeötlött a különbség az euroligában játszók és a többi csapat ( posta, bse ) játékosai közt. Ezért nem értem miért mondjuk le a külföldi kupákban az indulási jogot ezen csapatok, így a játékosaik nem fognak feljődni.

Továbbra is állítom, ha a kinti dobóink egy picit pontosabban dobnak a mi válogattottunk erölködés nélkül bronzérmes. így viszont....

VIOLA_ Creative Commons License 2001.09.22 0 0 321
Sajnálom, hogy selejtezőkön már nem lehet javítani, és azáltal kijutni a vb-re...
Előzmény: bz_ (320)
bz_ Creative Commons License 2001.09.22 0 0 320
A tegnapi közepes védekezés mára sokat gyengült. A palánkunk alatt épphogycsak több lepattanót szedtünk (18-15), borzasztó sokat faultoltunk, a tegnapi meccshez hasonlóan tipikusan jó dobás mellett. Ezt a rengeteg ütemtelenséget vagy fáradtságnak, vagy gyakorlatlanságnak lehet betudni.
A támadásunk a szokásos volt (40% 2p), azzal fűszerezve, hogy hárompontos vonalon túlról mostanra teljesen eredménytelenek maradtunk (0/11).

Azt már az EB előtt tudtuk, hogy a négy közé jutás nagy bravúr lenne. Nem is jött be. De hogy azoktól a jugoszlávoktól szenvedjünk kiütéses vereséget, akikkel közvetlenül az EB előtt többször is játszottunk és háromszor meg tudtunk verni, arra nemigen számítottunk. Mindezt úgy, hogy a meccs kezdetétől nem volt esélyünk.

Kíváncsi vagyok, hogyan fogja értékelni a vezetés a szereplést, és mit fognak lépni annak érdekében, hogy végre ismét eljuthassunk egy olimpiára.

IVÓ Creative Commons License 2001.09.22 0 0 319
A K.O. ma is folytatódott, közte húsz nem nekünk.
Sajnos még a ziccereket is nagy számban sikerült elpackázni, a leppattanókról meg ne is beszéljünk...
bz_ Creative Commons License 2001.09.21 0 0 318
Na ez is eldőlni látszik. 38-35-ről 51-35-re elrugaszkodtak a franciák.

Hajrá magyarok!!!

bz_ Creative Commons License 2001.09.21 0 0 317
Nos, a továbbjutáshoz elég lett volna 60 alatt tartani a spanyolokat...

A védekezésünk a 71 kapott pont ellenére nem volt katasztrófa. Igaz, hogy a sok gyors labdajáratással sokszor zavarba tudtak hozni minket, de az első félidőben pl. a palánkunk alatt az összes lepattanót megszereztük és a másodikban is csak kettőt engedélyeztünk, ráadásul egészen kivételesen sok, 23 labdaeladást kényszerítettünk ki, no és magukhoz képest kevés triplát tudtak megkísérelni és rosszabb hányaddal is dobták, mint szokták. A fő fegyvereik ellen tehát viszonylag jól felkészültünk, még a viszonylag sok faultot is relatíve jól sikerült "elosztani", csak egy kipontozódásunk volt (azért Iványinak volt két teljesen fölösleges faultja, amivel nehéz helyzetbe hozta a csapatot, mert hamar kigyűlt neki a négy). Mindezzel együtt nem sikerült jobban védekeznünk a spanyolok ellen, mint a francia vagy a jugoszláv csapatnak (ugyanúgy 50 mezőny% körül és 70 pont fölött tudtak dobni a spanyolok, ahogy "szoktak"). Mondjuk szokatlanul sokszor tudtak elérni a jó kosár mellé büntetőt, és itt azért azt is el kell mondani, hogy a büntetőzésük (29/29!!!) sem volt mindennapi, még magukhoz képest is nagyszerű teljesítményt nyújtottak - pont ellenünk (ha a korábbi átlagukat hozzák, 6 vagy 7 büntetőjük kimaradt volna).

Hanem a támadás - pontosabban "azok az időszakok, amikor nálunk volt a labda" - az a meccs nagy részében ugyanolyan gyenge maradt, amilyen a szlovák, a cseh vagy a litván meccsen volt. Rengeteg előkészítetlen dobásunk volt, és gyenge volt a dobószázalék (egyedül Hagara, Papp és - a 0/4 triplakísérleteit nem számítva - Seres vette fel a versenyt a spanyolokkal ebben a mutatóban). A spanyol palánk alatt "képződő" 44 lepattanóból kb. 30-ért egyáltalán nem is indultunk, a többin nagyjából fele-fele arányban osztoztunk.

Azon a tényen már régóta rágódom, hogy ebből a spanyol válogatottból mindenki otthon játszik, és spanyol klubcsapatok nemzetközi sikereiről az utóbbi években gyakorlatilag nem hallottunk, mégis egész ügyes csapatot sikerült belőlük kovácsolni (már a 98-as VB-n is az 5. helyükkel az ezüstérmes oroszok után a második legjobb európai csapat lettek). Az mindenesetre elgondolkodtató, hogy Spanyolországban 1000 lakosból 12-szer(!!!) annyi igazolt női kosárlabdázót találunk, továbbá ott 1863 emberre jut egy kosárlabdaklub, nálunk kb. 60 ezerre! (Forrás: basketeuro.com) Összehasonlíthatatlanul nagyobb tehát a merítés, és kisebb a tehetségek elkallódásának a veszélye.

Nagyon nehéz meccsek várnak ránk, de a remény hal meg utoljára!

Hajrá magyarok!!!

Figyelem! FRA-SVK a félidőben 36-33!

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 316
finoman szólva
Előzmény: Törölt nick (315)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 315
a francba
EN228 Creative Commons License 2001.09.21 0 0 314
Hat, sajnalom. Mondjuk tenyleg eleg kib..as volt ennyit utaztatni a lanyokat! Lörinc, miert nem intezkedtel a szomszednal?
Előzmény: Törölt nick (313)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 313
Igen, Kiss Lenke mondta.
Előzmény: EN228 (307)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 312
Jugók ellen,
Előzmény: Lorinc_d (310)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 311
ja, most a tegnapi 6 órás buszozásra hivatkoznak a szpíkerek- ha az nem lett volna ...
Előzmény: EN228 (308)
Lorinc_d Creative Commons License 2001.09.21 0 0 310
Akkor az 5. helyert szallhatunk harcba...
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 309
Úúúgyvan, mezőny 48%
Előzmény: kékkirály_d (300)
EN228 Creative Commons License 2001.09.21 0 0 308
A mi 61 pontunk majdnem meglett. Csak ök dobtak joval többet...
Előzmény: Törölt nick (306)
EN228 Creative Commons License 2001.09.21 0 0 307
Sajnos nem. De ennyivel jobbak lennenek?
Előzmény: kékkirály_d (305)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 306
VÉGE 71-60
kékkirály_d Creative Commons License 2001.09.21 0 0 305
Én sem,ha ez megnyugtat.
Előzmény: EN228 (304)
EN228 Creative Commons License 2001.09.21 0 0 304
Hat, most nem repdesek az örömtöl...
Előzmény: Törölt nick (301)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 303
1 p. 71-56
kékkirály_d Creative Commons License 2001.09.21 0 0 302
Nem baj,nem rossz ez...Bár az orosz meccs után...

Az elődöntő kvalifikálást jelentett volna a vb-re...

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 301
itt vagyok még, beírom,

69-54

Károlyi kipontozta magáz 71-54

Előzmény: kékkirály_d (299)
kékkirály_d Creative Commons License 2001.09.21 0 0 300
25 büntető-100%???
???
Miért nincs egy O'Neal szintű büntetődobójuk?
Előzmény: kékkirály_d (296)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!