Keresés

Részletes keresés

Don Valentino Creative Commons License 2001.11.26 0 0 2
Szevasz ujra. :o(
Na jo :o)
Előzmény: Törölt nick (0)
_LaJoS_ Creative Commons License 2001.11.24 0 0 1
Lézer-show-val ünneplik a kitüntetést

2001. november 23.

Nyíregyháza december 1-én többek között lézer-show-val ünnepli azt a kitüntetést, amivel az Európa Tanács a nyírségi város kiterjedt nemzetközi kapcsolatait jutalmazza.


Közösen Európában lesz a címe annak a rendezvénysorozatnak, amelyet november 30-ától december 2-ig tartanak Nyíregyházán. A rendezvénysorozatról a Városházán tartottak sajtótájékoztatót. Eredetileg erre az időpontra tervezték Nyíregyháza és Kajaani testvérvárosi kapcsolatának húszéves évfordulójának megünneplését. Közben megérkezett az értesítés, mely szerint az Európa Tanács Nyíregyházának ítélte a Becsület Zászló kitüntetését. Így a városvezetés úgy döntött, ekkor szervezik azt az ünnepséget is, melyen átveszik a kitűntetést.


Nyíregyháza alpolgármestere Tukacs István elmondta, az Európa Tanács évente ítéli oda a Becsület Zászlót, olyan városoknak, amelyek nemzetközi kapcsolataik révén a legtöbbet teszik, azért, hogy az európai népek jobban megismerjék egymást. Az alpolgármester elmondta, a testvérvárosi kapcsolatokon keresztül arra is lehetőség nyílik, hogy megismertessék a várost, és a megyét Európában. Az uniós csatlakozás után szerinte még fontosabbá válnak Nyíregyházának és a megyének a nemzetközi kapcsolatok. Akkor ugyanis Kelet-Európa és az unió közötti közlekedési-szállítási útvonal Nyíregyházát és megyénket is érinti majd. A Becsület Zászlót az Európa Tanács képviselője december 1-én a Benczúr Gyula Általános Iskola új tornacsarnokában látványos ünnepség keretében adja át. A megemlékezésre a város vezetői szeretettel várják azokat a nyíregyháziakat, akik tevékeny részesei a testvérvárosi kapcsolatoknak és a város polgárait. Az ünnepség a Városi művelődési Házban folytatódik. Megtudtuk, hogy aznap este lézer-showt is rendeznek a zászlóátadás tiszteletére, a Városi Művelődési Ház előtti téren. A rendezvény sorozat része lesz a Mikulás Szépségverseny, amelyre Kajaaniból is érkezik Mikulás.


Mint említettük a három napos rendezvénysorozat alatt ünneplik Nyíregyháza és finnországi Kajaani testvérvárosi kapcsolatainak 25 éves évfordulóját. Ezeket a rendezvényeket a város és a Nyíregyházi Magyar-Finn Baráti Társaság Egyesülete közösen szervezi, mondta el Révay Valéria az egyesület elnöke. A nyár folyamán népes nyíregyházi küldöttség járt Kajaaniban, az ott megtartott rendezvényeken. Most az akkori meghívást viszonozza a város. Megtudhattuk 1981-ig Nyíregyházának még csak az akkori szocialista táborból voltak testvérvárosi kapcsolatai. Így úttörő jelentőségű is volt, hogy a megyeszékhely egy finn várossal is felvette a kapcsolatokat. Az akkor alakult nyíregyházi magyar-finn baráti társaság tagjai azóta is majd minden hónapban összejönnek, hogy ápolják a két ország és a két város közötti kapcsolatokat. Ezúttal egy közös fotóalbumot is kiad a két város, és a két baráti egyesület. November 30-án a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola nagytermében két napos konferenciát tartanak. Ezen az Európai Uniós csatlakozásról tartanak előadásokat.


-revayz-


(Index Kelet)

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.10 0 0 0
Pénzt nem adtak?
Tibó Creative Commons License 2001.09.10 0 0 topiknyitó
Meg mielott Lajos ramszol ;) bemasolassal inditok.
Ki tud valamit errol az Europa dijrol?

Jelent ez valamit?
Vajon kik kaptak eddig es foleg miert(??)?

Európai díj Nyíregyházának
[ 2001. szeptember 10.]
Eddig 7 európai város van Szent Pöltenen kivül, aki kiérdemelte az Európai díjat. Azok a városok kapják meg ezt a címet, akik az európaiság eszmélye tekintetében sokat tesznek. – nyilatkozta Giba Tamás, Nyíregyháza alpolgármestere. Évente két konferenciát szerveznek, melynek megvan a határozott profilja: ipari park fejlesztés, szociális témák, illetve a pénzügyi szféra.

Keleti hídfő lehet Nyíregyháza
[ 2001. szeptember 10.]
Keleti hídfő lehet Nyíregyháza az Európai Uniós csatlakozásban – mondta el mai sajtótájékoztatóján Tapolcai Zoltán, a polgármesteri hivatal integrációs és külkapcsolati bizottságának elnöke. Szent Pölten egy városhálózatot hozott létre, melynek 26-ik tagja lett Nyíregyháza is, Nagykanizsa és Székesfehérvár után. Ezáltal lehetősége nyílik városunknak arra, hogy közös pályázatokban vegyen részt, illetve kialakuljon a felsőoktatási kapcsolat rendszere, amely a gyors információ áramlást teszi majd lehetővé, a tagországok között.

Szoval aki tobbet tud, az nullazhat! ;) De csak az!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!