Keresés

Részletes keresés

pynky Creative Commons License 2001.12.29 0 0 1
Jó, mivel pynkyke feje gyanúsan vörös, a jólelkü ügyint. bácsi beengedi a lakcimkártyás nénihez, mert ö, "ha akarja", megcsinálhatja. (pynkyke megint felhúzza kicsit a szemöldökét...)
Ügyintézö néni a következöt mondja (egyébként elég aranyos volt, nem is jutott eszébe, hogy ne csinálja meg a bejelentést): ahhoz, hogy állandóra bejelentkezzek, nem elég az aláirt papir, hanem hozni kell az adásvételi szerzödést, plusz a tulajoktól egy aláirási cimpéldányt.
Na, pynkyke ekkor már k. mérges, és jól megmondja a néninek, hogy akkor felejtse el a bejelentölapot, tépje szét, és jelentse be pynkykét hajléktalannak (azt ugyanis abban a kerületben szokták, ahol a hajléktalan ált. tartózkodik), merthogy az a bejelentölap még aznap kell, hivatalos helyen, és az esküvöt nem fogjuk ilyen szarságok miatt elhalasztani, úgyhogy legyen szives csak hajléktalannak felvenni.
A nö álla a köpadlóig esik (pynkyke elég kulturáltan néz ki, nem hajléktalannak), és mivel látja, hogy ezt a vörös fejü nöt úgyse tudja innen kirakni, mig ezt a patthelyzetet meg nem oldáják, csodák csodájára: megcsinálja a bejelentést.
Mosolyogva elválunk...

Következö fejezet: önkormányzat (szintén XIII. ker.), családi állapot igazolás-kérése, még ugyanaznap.
Felmegyek, egyedül vagyok, hölgy kedvesen mosolyog.
Átnyújtom a lakcimkártyát, keresni kezd a gépben- és nem vagyok benne. Ekkor mondom, hogy lehet hogy azért, mert kb. 30 perce jelentkeztem be.
Erre leteremt, hogy mért most jelentkezek be, ha egyszer most lesz az esküvö, és hogy nekik ahhoz legalább 3 HÉT kell, mire ideér az info (megj.: hálón össze voltak kötve az okmányirodával). Pynkyke feje ismét vörösödni kezd, és közli a hölggyel, hogy neki márpedig kell az az igazolás, úgyhogy innen addig fel nem áll, mig meg nem kapja.
Mire a hölgy átsétál a másik szobába, újra rákeres a gépben pynkykére, és csodák csodájára megtalálja!!!!!
Két perc múlva a kezemben volt a papir. De képzelem azokat a szerencsétleneket, akik nem olyan "eröszakosak", azok állhatnak sorba kétszer, mert simán elhajtják öket...

Szomorú, hogy az embereket arra kényszeritik, hogy állatként viselkedjenek, és még akkor is szükséges rossznak tekintik az ügyfelet, ha az (legalábbis elsöre) normálisan, kedvesen közeledik hozzájuk.

Bocs, hogy ilyen hosszú lett, de nagyon le akartam irni :)))

Előzmény: pynky (0)
pynky Creative Commons License 2001.12.29 0 0 0
Helyszin: XIII. ker. okmányiroda, Visegrádi u.
Idöpont: valamikor nyáron, reggel fél 8

Reggel dög meleg, de egy sarokra van tölünk az okmányiroda, gondoltam végre bejelentkezem az új lakcimemre. Fél 8-kor az ajtóban már 60 méteres sor áll, de gondolom, ha már lementem, akkor én is beállok, ki tudja meddig kell várni.
8:15-kor (ügyf.fog. 8-16-ig) ki is nyitják az ajtót, a tömeg meg (jó magyarok lévén) törtetve rohan elöre, mint az állatok, elöl eltaposva néhány felkészületlen szerencsétlent. Én szerencsére hátul álltam, úgyhogy ez nem érintett.
Annál inkább az, hogy a lakcimbejelentést a II. emeleten csinálják, ami annyit jelent, hogy át kell verekedni magam az I. emeleten sorakozó gépkocsi-dolgaikat intézö sorstársakon. Nagy nehezen feljutok a II-ra, ahol megdöbbenve tapasztalom, hogy sehol egy kiirás, hogy kinek kell sorszám v. ki hová álljon (csomó dolgot intéznek ott, személyi, útlevél, lakcim bej., stb.). Megjelenik két ügyintézö, a szegény szerencsétlen ügyfelek két sorba rendezödnek, merhogy nem tudják, hová álljanak. Persze jogosan morgolódnak, mikor az egyik ügyintézöhöz érve átküldik öket a másik sorba.
Na, pynkyke is beáll a sorba. Kb. 15 perc múlva odaér az ügyintézöhöz (aki két nappal korábban a lakcimbejelentö lapot adta a kezembe), aki közli vele, hogy márpedig itt nem lehet lakcimet bejelenteni, szegény pynkyke mwenjen el az önkorm.-hoz, mert ök csak a lakcimkártyát intézik.
Pynkyke mérges, kicsit vörös fejjel megkérdi tisztelt ügyintézönket, hogy miért nem mondta két nappal korábban, hogy a kitöltött nyomtatvánnyal nem ide kell visszajönni (merthogy szegény debil pynkykének evidens, hogy ha csak ott lehet kapni nyomtatványt, akkor v.s. csak ott lehet bejelentkezni, mert különben mi értelme lenne...)

Folyt. köv.

Előzmény: Naiv Ugyfel (-)
Naiv Ugyfel Creative Commons License 2001.12.28 0 0 topiknyitó
A cim: Naiv Ugyfel estete Budavári Önkormányzat Polgármesteri Hivatalával

Mar szamoltam 10-ig, de meg mindig szetvet az ideg. Az eset tegnap kezdodott, mikoris elhataroztuk, hogy bejelentkezunk ideiglenesen a jelenlegi lakcimunkre. Tajekozodtunk, csutortokon 16-ig van ugyfelfogadas. Nosza, 15.40-re ott is voltunk, de kozoltek hogy a sorszamado gep csak 15.30-ig ad ki sorszamot. Nem baj, mi csak bejelentolapot szeretnenk kerni, ennek nem volt akadalya. Igaz, a kitoltesi utmutatonak se hire, se hamva. Este kitoltottuk, alairattuk, es tanulva a delutan tortentekbol, a penteki 8 orai kezdesi ido elott fel oraval mar odamentunk. Erdekes dolgo tortent, a sorszamado gephez sorszamot kaptunk. Mi voltunk a masodikak akik lakcim ugyintezesre vartak. A gepet 8 orakor kapcsoltak be, es a biztonsagi alkalmazott a kapott sorszamnak megfeleloen kiosztogatta a tenyleges sorszamokat. Vallalkozoi igazolvanyra varok 7-en voltak, autoval kapcsolatban 18-an, es ketten a lakcimre.
Furcsa mod a kapott cetlin 8.16 szerepelt, eloszor azt hittem akkor fogok sorra kerulni, es meglepodve tapasztaltam hogy ez az okos gep tudja milyen sok idot fogok az ugyintezojukkel tolteni. Aztan tovabbgondolva, arra a kovetkeztetesre jutottam, hogy lehet hogy ezzel javitjak a statisztikajukat.
8.30-kor mar kezdtunk turelmetlenkedi, mert meg az elottunk levo Ugyfel sem kerult sorra (O volt az elso!!!). Biztonsagi alkalmazott szerint 1 ugyintezo csinal mindent, legyunk turelmesek, felvatlva fogja szolitani az autosokat, vallalkozokat, es lakcimeseket. Ok, turelem rozsat terem, 9.30-ig vegiggondoltam az eletem, mikozben 3, azaz harom ugyfel kerult sorra, es raadasul ugyan abban az ugyben. Ekkor telt be a pohar, es otthagytuk az egesz szemet csinovnyik bandat a busba.
Sajnos az ember mindig utolag okos, eszebe jutnak a forumok es a panaszkonyv. Ha egyaltalan van ilyen...

Azthiszem ha en is igy allnek a munkahelyemen a Tisztelt Ugyfelekhez, vagy igy szerveznem meg a szabadsagolasokat, akkor ugy vagnanak ki mint macskat szarni. Igaz, mi profitorientaltak vagyunk.
Az mar csak hab a tortan, hogy a kapun belepve a biztonsagi alkalmazottak cigarettaznak es kaveznak, igy all a fust a ket ajto kozott, valamint a dohanyzasra kijelolt hely is a korfolyoso egyik resze, a varoteremmel egy legterben :))

Leendo sorstarsak, ha Titeket is ide vet egyszer a sors, elotte tajekozodni, szabadsagot kivenni, Seduxent a taskaba, es hajra.

Midez tortent Magyarorszagon, 2001 december 28-an

ui: Tudja valaki, hogy van-e nekik ISO-900X minositesuk? :))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!