Keresés

Részletes keresés

Mancs_d Creative Commons License 2002.02.10 0 0 7

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]


[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]


tojo Creative Commons License 2000.02.29 0 0 6
Kedves Igus,
Nem tudod elkepzelni, hogy milyen jol esett segitokesz leveled.
Szinte sajnalom mar, hogy megoldodott a problemam: van Nagykoroson egy fantasztikus optikus, Papp Elek, es az egy orai munkaval megforrasztotta, majd semmit nem kert erte. Ilyen is van meg - es akkor most a Te leveled. Visszatert a hitem. Megyegyszer koszonom.
Tojo
Előzmény: igus (5)
igus Creative Commons License 2000.02.28 0 0 5
E-mail ment.
Előzmény: tojo (1)
noidea Creative Commons License 2000.02.17 0 0 4
Nem reklám, csak tapasztalat. A VisionExpressben tudnak szárat csinálni rá szerintem. Nekem is volt ilyen gondom, igaz, olcsóbb szemüveggel. De gond nélkül emvállalták, és ingyen volt.
kanka Creative Commons License 2000.02.16 0 0 3
Nem rossz...
Nekem van egy ismerosom, aki elment szemeszhez, majd miutan felirtak neki egy erosebb szemuveget, hazament, fogta a szemuveget es osszetorte. Azota nem hord szemuveget, es megjavult a latasa.
Ne feledjetek: izmok vannak a szemben is. Ha elsatnyulnak, akkor nem tud focuszalni kellokeppen. Tornaztatni!

Udv
kanka

Előzmény: Flora (2)
Flora Creative Commons License 2000.02.16 0 0 2
Nekem is elegem lett 4 éve ezekből az Optikákból, velem ugyanígy packáztak, miközben én az életemért harcoltam... a látásomért! Elegem lett, elküldtem őket valahova és befeküdtem egy megbízható szemklinikára a gyémántsziké alá. Ehhez az kellett, hogy így el legyek keseredve, mint most Te. Azt mondtam: vágja! Most azonnal! Vágjon bele a közepébe!
- - - Azóta nem kell szemüveg. És látok.
Előzmény: tojo (1)
tojo Creative Commons License 2000.02.16 0 0 1
Kedves Kanka,
Ne irigyelj, nem jokedvembol hordok sokdioptrias szemuveget. En irigyellek, hogy Neked nincs szukseged ra...Persze, amit mondasz kezenfekvo lenne, de csak kisebb keretrol lehetne szo, arrol meg a multifokalitas miatt nem lehet. Ha erdekel, miert nem, elmagyarazom, de mint nem-szemuvegesnek, talan nem is fontos.
Udv, Tojo
Előzmény: kanka (0)
kanka Creative Commons License 2000.02.16 0 0 0
Szia!

Irigyellek is, meg nem is... nem irigyellek, mert nekem nincs szuksegem szemuvegre...
Csak az a kerdesem, hogy: a lencset nem lehet berakni egy masik keretbe?
ha igen, akkor is jobban jarsz, mert nem kell a lencseket kidobni.

Udv
kanka

Előzmény: tojo (-)
tojo Creative Commons License 2000.02.16 0 0 topiknyitó
Vettem egy markas szemuvegkeretet kb 1 eve 35000 ft-ert, es tetettem bele egy sokdioptrias, progressziv (multifokalis), szupervekonyitott, mindenfele bevonattal ellatott Zeiss lencset 98000 ft-ert. Most a keret szara elgorbult (az en hibambol). Az optikus azt mondja, nem tudja kiegyenesiteni, mert eltorik. Mondom, akkor tegyen ra egy uj szarat. Azt mondja, az nincs. Mondom, akkor rendeljen. Azt mondja, nem szoktak ilyesmit csinalni, ugyse kapnanak, ez fogyo eszkosz, fogyasztoi tarsadalom, ha elgorbul, eldobjak. Erre kinyomozom az osztrak gyar cimet, telefonjat; felhivom oket, es azt mondjak, ezt a keretet mar nem gyartjak, es nincs hozza "gor nix" (=osztrakul: semmi).

Most tenyleg komolyan dobjam ki a 35000 forintos keretemet es a 98000 forintos lencseimet, mert fogyasztoi tarsadalom vagyunk? Nincs valami alkatreszellatasi kotelezettsege az optikusnak?

Nagyon erdekelne az igazsag.
Tojo

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!