Keresés

Részletes keresés

freeality Creative Commons License 2002.06.02 0 0 11
Kedves ZSKLU!

Még nem kaptam semmilyen anyagot tőled. Mi történt?
Ha meggondoltad magad, csak szólj bátran!

free

freeality Creative Commons License 2002.05.18 0 0 10
Kedves Csengevagyok!

Mindezt nem azért írtam le, mert mindenáron vitatkozni szeretnék veled. Nem ellenségeskedésnek szántam, bocs, ha így hangzott.

Mindössze szerettem volna kicsit bővíteni az ismereteidet evvel a témával kapcsolatban.
Kicsit valóban a családok oldalára álltam, de ez annak is tudható be, hogy nagyon sok a téves elképzelés arról, hogyan is használják ki az Angol családok az au paireket és milyen sok szörnyűséggel is jár ez a dolog. Holott véleményem szerint azért tudjuk így, mert csak a rémhíreknek van ekkora visszhangja. Valóban van pár kirívó eset és sajnálom is azokat, akik ilyen rossz helyzetbe kerülnek. Bár sokszor az az érzésem, hogy csak nem elég talpraesettek azok, akik hagyják, hogy ilyenek történjenek velük.
Persze exrém helyzetek adódhatnak, ha nem vagyunk eléggé felkészültek. Ha bármilyen kérdésed van evvel kapcsolatban, vagy bárki ismerősöd ki szeretne menni én szívesen adok tanácsokat, vagy osztom meg velük az élményeimet. Már amennyiben kíváncsiak vagytok rá...

Előzmény: csengevagyok (8)
zsklu Creative Commons License 2002.05.16 0 0 9
Kedves csengevagyok,

Valamit nagyon félreértettél. Nem ez az életszínvonal amire vágyok! EZ EGY LEHETŐSÉG! Ami számtalan előnyel jár, pl. nyelv elsajátítása, idegen kultúra megismerése. Én imádom Angliát (bár még nem voltam) rengeteget olvastam róla. De 1 évre másképpen (számomra) lehetetlenség kijutni tanulni. Tehát Én a helyedben (nem szeretnék lenni) megválogatnám a szavaimat.
Nem ismersz, nem ismered a körülményeimet.

Üdv.
Zsuzs@

Előzmény: csengevagyok (8)
csengevagyok Creative Commons License 2002.05.16 0 0 8
"csak benyúlsz a hűtőbe és megeszed, amit megkívánsz, használod a tusfürdőt, a törölközőt, a wc papírt, nézed a kábeltévét, öblítővel mosod a ruhád, olvasod az újságot, kávézol, teázol, amikor kedved tartja, stb."

Ha ez az az "eletszinvonal" amire vagysz, akkor tenyleg ez a legjobb megoldas. Sok sikert nektek!

zsklu Creative Commons License 2002.05.15 0 0 7
Szia Freeality,

Hogy vagy?

Köszi! Alakul a "bemutatkozó" oldal, önéletrajz, képek, OK. Már "csak" a családnak kell levelet írnom. Rögtön írok ha kész. Teljesen felvagyok pörögve, már számolom vissza napokat (peidg nincs is pontos dátum) ;).

Na de mit szólsz, a végén még beindul a topic..:)

Üdv.
Zsuzs@

Előzmény: freeality (2)
freeality Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6
Azért alakult ki ez a bevett szokás, mert az Angol lányok nemigen vállalnának bentlakásos munkát (mivel van lakásuk Angliában), holott a családoknak ez a kényelmesebb, illetve a gazdaságosabb.
De egy külföldinek, szintén ez a gazdaságosabb, mert kiszámoltam, hogy kialakítani egy negyed annyira berendezett háztartást, amelybe így egyébként kényelmesen belecsöppen az au pair, sokkal többe kerülne és sokkal több óraszámban kellene dolgoznia érte. A családoknál ez már ki van alakítva, így könnyebb egy ötödik, vagy hatodik személyt is ellátni.
(Hozzáteszem: francia, német, amerikai lányok is ugyanennyiért dolgoznak)

Gondolj bele!

Heti 25-30 órát dolgozol, nagyrészben gyerekekkel kell játszani, kis részben házimunka, ezért csak benyúlsz a hűtőbe és megeszed, amit megkívánsz, használod a tusfürdőt, a törölközőt, a wc papírt, nézed a kábeltévét, öblítővel mosod a ruhád, olvasod az újságot, kávézol, teázol, amikor kedved tartja, stb.

Máskülönben:
napi 12 órát gürizel valami megállás nélküli fizikai munkával, kereseted több mint fele szobabérlésre megy, nincs tv-d, rádiód, üres a szobád, a sót, meg a cukrot, meg a hagymát, meg az olajat is neked kell megvenni és a végén már majdnem eléred a fele életszínvonalt az előzőnek, de zsebpénzed az nem marad egy penny sem.

---

Ezenkívül ha ügynökség útján talál rád a család, akkor az ügynökségnek fizetett díj miatt (2-300 font minimum - és akkor még az sem biztos, hogy nem lépsz le idő előtt) neked természetesen kevesebb jár. Ez azt jelenti, hogy 50-60 font körül folyik be neked tisztán (heti 30 óra munka), amiből csak gyűjtened kell a nyaralásra, vagy mulatni a kocsmákban.

Nem tudom, de ez nekem korrektnek tűnik!
Persze nekem is volt rossz tapasztalatom.
Én négy napra mentem ki és két évig maradtam. Eközben keresztül mentem egy pár dolgon, jókon is, meg nehezeken is, az elején nem volt kint senkim. Ahol nem volt jó, onnan elmentem. Ha nehéz volt, abból tanultam. Ami jó volt, annak örültem. Talán így történt, hogy életem eddigi két legfantasztikusabb éve volt az Angliai.

Előzmény: csengevagyok (5)
csengevagyok Creative Commons License 2002.05.15 0 0 5
Nem a sajat tapasztalatomrol beszelek, mert sosem voltam bebiszitter, hanem volt egy par volt evfolyamtarsam aki vegigment ezen, es a rokonaim kozott is vannak egy paran akik a gyerekek melle fogadtak egy-egy lanyt.

Nemcsak a penzen mulik, persze, de abban szerintem megegyezhetunk, hogy azert intezik el a vizumot egy magyar lanynak, mert esetleg kevesebbel is beeri, mint egy helyi, azonkivul nagyon kell alkalmazkodni a csalad programjahoz, eletmodjahoz.

freeality Creative Commons License 2002.05.15 0 0 4
Ha ennyire rossz volt, akkor te valamit nagoyn elrontottál.
Egyébként az élmények nem kizárólag a pénz mennyiségétől függenek... szerintem...
Lásd: 'Au Pair Angliában' c. topic
Előzmény: csengevagyok (3)
csengevagyok Creative Commons License 2002.05.15 0 0 3
Ha jo allast hagynal magad mogott, akkor inkabb dolgozz tovabb es iratkozz be egy tanfolyamra, ezenkivul olvass angolul amennyit csak tudsz, ujsagokat, regenyeket, mindent ami erdekel.

Az au-pair melo azzal jar, hogy kvazi lemondasz a maganeletedrol, mindenben a csaladhoz kell alkalmazkodnod, es az a penz amit ott keresnel, vagy arra lesz eleg, hogy szorakozz, vagy ha haza akarod hozni, akkor csak a gyereksetaltatas lesz az elmenyed.

freeality Creative Commons License 2002.05.15 0 0 2
No igen.
Sikerült írnod valamit a családnak?
Előzmény: zsklu (1)
zsklu Creative Commons License 2002.05.13 0 0 1
Jaja, ilyen esetben kellene törölni egy topic-ot! :)
Előzmény: freeality (0)
freeality Creative Commons License 2002.05.12 0 0 0
Hát ez a topic tényleg nem halad valami fényesen.
:)

free

Előzmény: zsklu (-)
zsklu Creative Commons License 2002.05.03 0 0 topiknyitó
Sziasztok, A segítségeteket szeretném kérni.. Augusztusban szeretnék 1 évre Angliába menni, legfőképpen a nyelv elsajátítása végett. Szóval help mííí!! Arra lennék kiváncsi, hogy érdemes kijutni ügynökségen keresztül (ezen belül is angol vagy magyar ügynökség)? Milyen kint az "élet"? Milyen vélemény alakult ki az au-pair-ekről Angliában? És még 1000 kérdésem lenne.. Ha valaki volna olyan kedves és megosztaná a tapasztalatait nagyon örülnék. Nagyon labilis vagyok az utazással kapcsolatban, mivel egy (anyagilag) jó állást hagynék magam mögött ha mennék? megéri? Előre is köszi a válaszokat, üdv. Zsuzs@

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!