Keresés

Részletes keresés

Sam Tanoo Creative Commons License 2002.08.10 0 0 52
Nyelvtanilag és stilisztikailag nem értékelném ezt a hozzászólást. Mosom kezeimet...

egy igénytelen szigetlakó

Előzmény: nem igazmondo (-)
phreek Creative Commons License 2002.08.09 0 0 51
nuff said.
Előzmény: Geitenbeffer (50)
Geitenbeffer Creative Commons License 2002.08.08 0 0 50
Fú bakker, te is jobban tetted volna, ha nem szólalsz meg... :P
Előzmény: tompala (26)
phreek Creative Commons License 2002.08.08 0 0 49
en meg azer igyekszem tartani egy igenyszintet... persze a pocsomet en is csupasz kezzel fogdostam a szigeten, es meg csak meg sem mostam utana. es buszke vagyok ra :))))))))
Előzmény: malenykij polgar (48)
malenykij polgar Creative Commons License 2002.08.07 0 0 48
Az öltönyös munkahelyeken való sziget-fanyalgásról meg annyit, hogy sokan akik ilyen helyen dolgoznak, azt hiszik, hogy a saját farkukat is szalvétával kell megfogni, mert attól elegáncs. Na ezek azok, akik pár éve még "igénytelen" helyre jártak mulatni, amióta meg van pénz, csakis menö helyekre járnak. Tényleg csak sajnálni tudom szegény komákat.

Minden helyen úgy viselkedek, amít a hely elbír. Pont.

Hippike23 Creative Commons License 2002.08.07 0 0 47
Sziasztok! Én kint voltam az idei Szigeten csaknem végig (a tavalyit kihagytam mert már ugyéreztem nem a régi, de idén meglepő módon élveztem;)), mégpedig úgy, hogy közben dolgoztam is. Hétvégen igénytelen(?);) voltam, de amikor melóba kellett menni rögtön hazarohantam minden hajnalba megfürdeni átöltözni, mégis amikor du. 5-kor kimentem rohantam a sátramhoz átvenni a poros, saras, sörös ruhát, lehajtani vodkát, sört és még ami jött egyszóval igénytelen(?) lettem újra.
Fura szó ez az igénytelen szerintem mindenkinek mást jelent.

Többször láttam itt a hozzászólásokban, hogy páran öltönyös nyakkendős helyen dolgoztok (amiben én semmi kivetnivalót nem látok) amikor nem a Szigeten igényeskedtek:), és ha jól emléxem valaki meg is jegyezte, hogy a kollégák furán néznének rá, ha elmondaná, hogy kijár a Szigetre. Megjelent elöttem képként pár öltönyös figura akik egy helyen dolgoznak és mindegyik azt hiszi a többiről, hogy ferde szemmel néznének rá, ha tudnák, hogy Ő bizony kijár... némi csőlátást vélek felfedezni, ami szerintem sokkal nagyobb igénytelenség önmagával szemben az embernek mint egy szakadt ruha, ráadásul picit talán egészségtelenebb is. Félreértés ne essen nem általánosítás akart ez lenni, bár aki félre akarja érteni az félre is fogja:))
Ja, és mivel nem maradt más tiszta pólom csak egy olyan aminek a vállán van egy kis szakadás ezért most ebben ülök munkahelyemen. A munkatársak mosolyogtak egyett rajta és megkérdezték, hogy jó volt-e a Sziget mindenféle 'teljesen hitelesek voltak';)

A helyesírásomat kritizálók pedig ne strapálják magukat, tudok rólla és nem vagyok rá büszke:)

Hippike23

Snowcat Creative Commons License 2002.08.07 0 0 46
Mar regota ragodom rajta, hogy beirjak ide, de most hogy elolvastam az irasod, ugylatom folosleges valami nagyon hasonlot akartam mondani.
aprobetusen megjegyzem, hogy a kirandulast se bantsuk, mert azis jo :)
Előzmény: belville (44)
fatika Creative Commons License 2002.08.07 0 0 45
Csupán annyit kedves mindenkinek: az igénytelenség a fejben kezdődik!!!!és Bevillnek teljesen igaza van!
belville Creative Commons License 2002.08.07 0 0 44
Üdv Mindenkinek,

ha már létrejött egy ilyen topic, akkor bevések, mert úgy érzem, hogy cáfolható a topicban szereplő kijelentés.
Szóval, én is régebben úgy gondoltam, hogy a Szigetesek igénytelenek, mert hogy mocsok van mindenütt, nincs olyan négyzetméter, ahol ne lenne legalább 10 pohár, üveg, stb. száll a por ezerrel, s ehhez hasonlók.
De ez azért volt, ahogy lejjebb már olvasható, mert tényleg sok "ellenálló" próbálja lehurrogni az egész Sziget-feelinget, és hát sokan bedőlnek ennek, sajnos én is így voltam ezzel, de saját bőrömön megtapasztalva az egészet, kijelenthetem, hogy igenis baromi jól éreztem magam kinn, hiába tapadt egy kiló sár, és por a cipőmre...stb.
Jó volt érezni, hogy "nem kell viselkedni" (persze azért a határokat figyelembe véve:-)), ha akarom tánclépésben végiglejtek a főúton, és nem néz senki sem hülyének. Isteni volt ez a felszabadult érzés...
És mindezek ellenére nem éreztem magam IGÉNYTELENNEK! Én is, mint jópáran az itt Hozzászólók közül, "civilben" "szépen felöltözve végzem munkám egy klimatizált irodában, ahol makulátlan rend van....
S ha esetleg megemlíteném, hogy a Szigeten jártam, furcsán néznének rám, hogy hogy vagyok képes kimenni abba mocsokba....
Pedig tényleg semmivel sem leszek koszosabb ettől a kikapcsolódástól, mint mikor pl. elmegyek egy erdőbe kirándulgatni, ahol aztán a koszhoz csatlakozva még esetleg egy pár kullancs is jön velem haza...
De ez az, amikor az emberek, anélkül, hogy átélték volna az adott dolgot, a tömegszellem jegyében és mindenféle fals forrásra hivatkozva hangoztatják a nem helyénvaló véleményüket.

A lényeg a lényeg ostobaság ezt az igénytelenséget a Szigetesekre ráhúzni, hiszen akkor akár minden szórakozóhelyre rá lehetne ezt húzni.. Lehet, hogy vannak a Szigeten is igénytelenek, de kérdem én, hol nincsenek????!

Hajrá Szigetesek:-)))

belville

SomeBodri Creative Commons License 2002.08.06 0 0 43
Ámen.
Szívesen tegezlek is, a magázódás csak az elhatárolódni vágyás érzékeltetésének eszköze volt.
A bunkó inkálos pedig a vegyesboltban is bunkó lesz Veled, a rendes punk meg az aluljáróban is bocsánatot kér Tőled, ha Beléd botlik. :-)

Nekem pl. tetszett, hogy a tavalyihoz képest pl. volt nyomorék-toi-toi, hogy az alkoholmérgezettekhez fiatal és kedves orvostan-hallgatók v. végzett orvosok jöttek ki stb.

Egyébként pedig "bebaszni peldaul lehet kulturaltan is, anelkul hogy agresszivitasi rohamban kitorve menjek neki embertarsaimnak."

Ez így van.

Előzmény: phreek (41)
Nancy boy Creative Commons License 2002.08.06 0 0 42
sajnos az inkálosok szigettől függetlenül is hülyék és bunkók, akár bankban, akár szigeten vagy más rendezvényen vannak. tisztelet a kivételnek!
Előzmény: phreek (41)
phreek Creative Commons License 2002.08.06 0 0 41
nyugodtan tegezhetsz somebodri :))))

szeretnem leszegezni, hogy nem eloszor jartam a szigeten, kivulrol-belulrol ismerem annak viszontagsagait, szoval nem jartam itt idegenkent. de akkor is elvarnam, hogy legalabb egy langyos nyugat-europai szinvonalat megusson az egesz (es ne vilagitgasson pofan lampajaval az inkalos hulyegyerek, amikor epp cipelem le a szinpadrol a korg szintit meg egy allvanyt), es mint mondottam, itt nem is elsosorban a korulmenyekre gondolok, hanem egyesek magatartasara. szeretem a szigetfillinget, de bebaszni peldaul lehet kulturaltan is, anelkul hogy agresszivitasi rohamban kitorve menjek neki embertarsaimnak.

Előzmény: SomeBodri (36)
Tvik Creative Commons License 2002.08.06 0 0 40
Mondjuk én nem gondolom azt, hogy igénytelenek a szigetesek, de néhány társaságnál már frusztrál a nihilizmus, hogy sikk hülyének lenni, hogy az intelligenciát és az intellektualitást sport a földig gyalázni.
kyra Creative Commons License 2002.08.06 0 0 39
Hasonló kontrasztos történet, pár évvel ezelőttről (talán már írtam valahol).
Sziget, koncert, hátsó sorok. Kicsit már fáradt voltam, leültem a földre. Jött egy szakadt punk, véletlenül belém botlott, elnézést kért, ment tovább.
Sziget után pár nappal, aug 20.-i koncert a Műegyetem előtt. Jól öltözött (minimum 100 rugó per kopf), jó magaviseletű, példás gimnazista fiatalok égő cigivel törtek utat maguknak a tömegben. De ők ugye a rendes, kulturáltan szórakozó népréteghez tartoznak, míg a Sziget igénytelen, szakadt bunkókkal van tele...
Előzmény: SomeBodri (38)
SomeBodri Creative Commons License 2002.08.06 0 0 38
Ismerős story.

Mondok én is egyet, a Sziget "korrekt" médiabeli megjelenítéséről:


Tavaly, délután 3 óra magasságában egy kisebb társasággal békésen sörözgettünk egy napernyő hűs árnya alatt, diszkréten beszélgetve. Rajtunk kívül hasonló elfoglaltsággal múlatta idejét mintegy 150 ember.
Jobbról érkezik egy TV-kamerával felszerelt fiatalember, életképeket készítve a sziget hétköznapjairól. Hosszas keresgélés után talál is egy bozót árnyékának relatíve hűvösebb biztonságában éppen másnapos álmát alvó kb. 17 éves ún. "punk" fiatalt, akit kamerázni kezd.
Társaságunk egy, időközben jogvégzett hölgytagja elhatározta, hogy a rossz megítélés kialakításának ezen konkrét manifesztációja ellen szót emel, és unszolásomra odamenve a "riporterhez" biza megkérdezte, hogy ő vajh miért nem a sörözgetve beszélgető fiatalokról készít egy körképet, ami egyébiránt a helyzetre 99.7%-ban jellemző volt??
... mert arra nem kíváncsi senki. - jött a válasz.

Igy - aki nem volt ott - mit látott?

A Szigeten már du 3-kor halomra fekszenek a tökrészeg, szakadt ruhás munkanélküli nyikhaj suhanc fiatalok.

No comment.

Előzmény: malenykij polgar (37)
malenykij polgar Creative Commons License 2002.08.06 0 0 37
Barátom egy nagy-nagy könyvvizsgáló cégnél dolgozik, s feltette egy kollégájának a kérdést, hogy ő nem jön-e ki a szigetre.
Válasz: miért, te hippi vagy?
Na, valahogy ilyennek képzelem az "igénytelen" témát felvetőket.
Előzmény: SomeBodri (36)
SomeBodri Creative Commons License 2002.08.06 0 0 36
... tökéletesen egyetértek az eszmefuttatásoddal.

Hasonló karakter vagyok, most is öltönyben ülök (sajna) egy irodában, ilyen a munkám.
Szombaton voltam kint reggel kilenctől reggel hatig.

Bármilyen furcsa, kedves homofób topictársak, gép 01 vagy phreek,
nem hányt le egy punk sem,
nem verték szét a fejemet az "inkálos gecik"
nem raboltak ki,
nem erőszakoltak meg.

A cipőm pedig... piszkos lett.

Vannak nyugdíjas teadélutánok ahol esetleg a citrom belespriccel valakinek a szemébe és mindenki fehér ruhában, halk klasszikus zene mellett félhanosan diskurálhat a realtivitáselmélet fonákságairól.

Önöknek ajánlanám ezt, mi meg megyünk fürdeni a saját ürülékünkben a Szigeten, amihez képest ugyebár Szodoma és Gomorrha egy óvodai kiscsoport csendespihenőjéhez hasonlatos. - Önök szerint, legalábbis.

UFF!

SB

Előzmény: malenykij polgar (35)
malenykij polgar Creative Commons License 2002.08.06 0 0 35
Miért igénytelen a topicnyitó kérdése???

Hát azért, mert unatkozott, fogott egy sztereotípiát és élvezi hogy összeugranak az emberkék.

Kimentem a szigetre, felvettem az igénytelen cipőmet (ami így is elég drága), mert tudtam, hogy eltapossák. Felvettem egy olyan térdgatyát, ami túrázásra való és tudom, hogy bírja a strapát no meg zárható zsebei vannak. Felvettem egy pólót, ami minőségi, de lehet gépben is mosni.
Kb. másfél óráig voltam "igényes", mosdott, jószagú. Aztán volt egy kis ugribugri, Iggy Pop, egy pohár söröcske a hátamra, a népvándorlás pora miatt meg még másnap is fekete orrváladék (igénytelenül: fik@) jött az orromból. Hú, meg le is izzadtam. Innentől kezdve "igénytelen" voltam.
És még képes voltam további koncertekre menni, meg enni-inni.

Üzenem az összes idiótának, aki nem járt még fiataloknak szervezett szabadtéri zenés rendezvényen, ahol sátorozni is lehet, hogy ne ugasson bele.
Kit érdekel, hogy aki hétköznap flancol itt igénytelen? Az ő baja, ha egész évben csak itt eresztheti el magát.
Én magam miatt mentem ki, meg a zene miatt, le van szarva, hogy egy hét múlva öltönyben izzadok a kedves vevőimnél.
Tudjátok mi az igénytelen a szigeten? A WC-k.
ennyi

kyra Creative Commons License 2002.08.05 0 0 34
Látod, épp ez az. Én meg rockzene-ellenes felhangokat véltem kihallani a hozzászólásodból. Egyébként nincs bajom az elektronikus zenével. Tény, hogy nem az én világom, de épp ezért nincs jogom igénytelennek vagy igényesnek bélyegezni (más dolog, hogy az egy lemezre utcáról összeverbuvált fiú- és lánycsapatokat tényleg nem tartom valami sokra, de ez, gondolom, nem azonosítható egyértelműen az elektronikus zenével). Én viszont ennyire felszívom magam, amikor valaki a rockereket bélyegzi egy az egyben igénytelen, sötét surmóknak. Az ő zenéjük valóban más tömegeket mozgat meg, mint az elektronikus zene, de azok a tömegek épp annyira lehetnek igényesek, mint más műfajok közönsége.
Előzmény: phreek (33)
phreek Creative Commons License 2002.08.05 0 0 33
mondataidbol enyhe elektronikus-zene ellenes felhangokat erzek kiszurodni... hidd el, nem kell feltetlenul hangszeres es kottaolvasasi meg mittudomen-milyen ismeret egy-egy bombasztikus zene eloallitasahoz, a samplerek es szintik es keveropultok kepesek ugyanolyan minosegi hatasfokkal elorukkolni... csak eppen mas tomegeket mozgatnak meg.
Előzmény: kyra (32)
kyra Creative Commons License 2002.08.05 0 0 32
Én a magam részéről igényesnek tartom magam. Nem szívesen hallgatok pl. olyan zenét, amit egyszál számítógéppel egy kissé beborozott programozó is képes feljátszani, aztán már csak négy modellcicát kell hozzá toborozni, hogy eltátogja a színpadon. Ehelyett az olyan mjúzikot szeretem, amelynek előadói láttak már hangszert közelről, rendelkeznek némi - nem kicsi - komolyzenei műveltséggel, sőt a dalszövegeikből még valami történelmi olvasottság is kicsendül. Minő meglepetés, az idén az "igénytelen" Metal Hammer sátorban találtam ilyeneket....
Úgyhogy egy ideje képes vagyok felszívni magam az "igénytelen rocker" kitételre.
phreek Creative Commons License 2002.08.05 0 0 31
en reszemrol igenyesnek tartom magam, csak sajnos a korulmenyek azok, amelyek nem teszik lehetove a szorakozas IGENYES formajat. gondolok itt arra, hogy retkes borfelulet nelkul nem lehet elhagyni a szigetet, mivel a zuhanyzoknal eszmeletlen hosszu sorok allnak, nincs egy kurva szabadteri kut ahol siman lehetne kezet mosni, meg ilyen aprosagok...

persze ezek meg elenyeszo kis semmisegek ahhoz kepest, amit egyes punk es rocker nyomoroncok muvelnek. azt meg magasrol leszarom ha mocskos vagyok, de amikor ezek a tirpakok probaljak meg tonkretenni az ejszakamat, azt mar nem igazan tudom toleralni (csak egy pelda: a strong deformity tagok nagyon jo barataim, es megallapodtunk abban, hogy felveszem kezikameraval az egesz koncertet. termeszetesen a korlat mellett poenbol rogton fejbebaszott egy lehanyt arcu punk. gratulalok, magyarorszagon vagyunk).

nuff said.....

Nancy boy Creative Commons License 2002.08.05 0 0 30
nem rád, hanem azokra gondoltam, akik TÉNYLEG nem voltak még kint soha, de állandóan arról papolnak, hogy milyen szar és igénytelen. hát honnan tudja, ha nem is megy ki? szvsz ezek egyébként általában vagy konzervatív idősek, vagy olyan fiatalok, akik nem mehetnek ki és savanyú a szőlő. nekem is van ilyen ismerősöm, azért is húztam fel magam (amiért bocs utólag is, ha bántó voltam), mert úgy beszél a szigetesekről és közben rólam is, mintha egy lecsusszant, koszos alkoholista lennék. szerintem nincs ember a földön, aki eltölt egy napot a 40 fokon, a porban és hófehér ruhában, illatosan megy haza. ha elmegy kirándulni, akkor is ugyanezt tapasztalhatja, hogy jól leizzad, poros, koszos lesz. utána hazamegy és megfürdik, a ruhát is ki lehet mosni, de szerintem évente egyszer ennyi kell. és jó, ha olyan mond véleményt, aki tudja is, miről beszél. na ennyi.:)

Nb

Előzmény: Törölt nick (29)
MacPhisto Creative Commons License 2002.08.05 0 0 28
Kérjük meg a moderátort, hogy ezt a topicot rakják át a Nyugdíjasok sopánkodója c. fórumba.

S Z Á N A L M A S

Matyika_ Creative Commons License 2002.08.04 0 0 27
Smartass
Előzmény: Törölt nick (4)
tompala Creative Commons License 2002.08.04 0 0 26
Ha nem tudsz helyesen írni, ne te mond meg ki az igénytelen! A Sziget a kötetlen, felszabadúlt szórakozás és nem az első bálozók helyszíne!
Előzmény: nem igazmondo (-)
Nancy boy Creative Commons License 2002.08.02 0 0 25
sajnálom ezt a sok "igényes" embert, akik KÉNYTELENEK kimenni a szigetre, pisztolyt szorítanak a fejükhöz és szerencsétleneknek végig KELL nézniük a sok koszos, büdös embert. barmok, már elnézést, de osztom a véleményt, NEM KÖTELEZŐ KIMENNI, MÉG AKKOR IS, HA EZT A HÜLYE DUMÁT A TANÁRNÉNI VÁGTA A FEJECSKÉDHEZ. TALÁLJ MAGADNAK IGÉNYESEBB SZÓRAKOZÁST!

megnézném, hogy egy öltönyös bankár pl. nem izzad-e le büdösre egy tárgyalás után, amikor 40 fok van! szánalmas, hogy mindig azok osztják az észt arról, milyen szar a sziget, akik még sosem jártak ott, csak max. tévében látták, hogy milyen is. hát elmondom, hogy NEM OLYAN! sokkal jobb. ráadásul felnőttek is kijárnak és ők sem feltétlenül a csöves fajta.

Nb

est Creative Commons License 2002.08.02 0 0 24
Ilyen kérdést feltenni már önmagában meglehetősen szűk látókörűségre vall.
Ami a "büdös,koszos" szigetlakókat, és a sziget-látogatókat illeti..
Át kell érezni, hogy óriási élmény ez a rendezvény számukra. Végre történik valami izgalmas az életükben , nem is várhatja el tőlük az ég világon senki, hogy minden koncert után
szaladjanak el zuhanyozni.
Kiszakadni a hétköznapok illatos, színes és zajos, melózós kötelékéből.
Ilyenkor az igényesség más jelentésbeli tartalmat
kap.
Igénytelenség az is, hogyha valaki képtelen egy (hát még 3) mondatot hibátlan nyelvhelyességgel leírni?

-d-

Előzmény: nem igazmondo (-)
Cego Creative Commons License 2002.08.02 0 0 23
Masina,
te miért játszod azt hogy bármi közöd van a szigethez???Akkor voltál itt, amikor én viziten a pápánál...mijépgenya, ne provokálj, mert ez elég gusuztustalan, főleg a "lebeszélő topicjaid" fényében...
Előzmény: Törölt nick (22)
planar Creative Commons License 2002.07.30 0 0 21
Én személy szerint élvezem. Jó, nem vagyok büdös sem túl koszos, de nagyon jól esik egy picit "elengedni" magam. Különösen akkor, ha szinte egész évben ing, nyakkendőben kell, hogy szaladgáljak...

uff

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!